Vyhledávání
Začínáme rybařit
V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 22:48® Robur
-
no vidíš kolik radosti, tak ještě k fídru, začni s rohlíčkem nebo masňáky, ať to ty ryby hnde žero a a¨t se hejbou špičky
- Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 22:10® Bigpista
-
Robur> Pruty jsou nové + navijáky bazar (ale jsou ještě rok a půl v záruce)= 2400
- Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 20:58® osprey
-
Bigpista> Hlavně z toho nedělej vědu. Dokud věci fungujou, je všechno OK. A důležité je zkoušet to někde, kde jsou ryby.
- Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 20:08® Robur
-
a náklady byly jaké?, ten naviják se mně zdá dost velký, ale neznám ho, jen se lekám toho označení 4000, důležitý je tvůj osbní pocit z vyváženosti
- Čtvrtek 19. listopadu 2009 v 17:04® Bigpista
-
Ahoj. Tak jsem se rozhoupal a pořídil si startovní nádobíčko. Fídr Jaxon Perseus 3,6m, vláčák Mivardi Fanatic Spinning 2,4m 10–25g + z bazaru navijáky Mivardi Hypercast 4000. Uf, byl jsem ale jako Alenka v říši divů. No, ještě nastudovat teorii (hlavně z toho feederu jsem celej divokej), zařídit papíry a hurá k vodě. Díky za rady.
- Sobota 14. listopadu 2009 v 15:39® BlueShark
-
Já na to nereagoval, páč by sis myslel, že mě to štve
- Pátek 13. listopadu 2009 v 19:00® sus1
-
BlueShark> Nooo,to si se probudil,sem psal ve středu.
- Pátek 13. listopadu 2009 v 18:24® BlueShark
-
sus1: Já nezačínám…
- Pátek 13. listopadu 2009 v 11:05® Bigpista
-
Ještě bych se zeptal, nemáte někdo zkušenost s navijákem Mivardi Profix 5? Díky za radu.
- Pátek 13. listopadu 2009 v 9:40® Bigpista
-
Díky moc, chlapi
- Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 23:49® 1Mara
-
Bigpista> No vidíš a tak hodně zdaru chlapče
- Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 22:42® Robur
-
mrkni do bazaru, Zcuter se tam zbavuje dosti věcí, takže asi tak
- Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 20:42® osprey
-
zazatec> Řada Perseus je celkem slušná a cenově ujde. Jde o to, který konkrétní kus máš na mysli. Začátečníkovi bych asi prut do 10 g nedoporučil, spíš do 20 g.
A neznám prut, na který by se nedala zdolat štika kolem 50 cm.
- Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 19:10® zazatec
-
Bigpista> Docela dobrej lehkej vláčák je Perseus od Jaxonu. Má odhozovou zátěž do 10 gramů. Je trošku tužší takže je dobrej na třpytky a miniwoblery. S tímto prutem chodím na okouny a pstruhy, ale letos jsem na něj vytáhl i dvě štiky kolem 50 cm.
- Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 17:50® Bigpista
-
Robur> Tak jen do mě
- Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 17:26® Robur
-
počkej, ještě nemáš vláčák!
- Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 16:42® Bigpista
-
siky123> Díky moc. Tak jste mě asi s Roburem ukecali, zkusím to s feederem. Nevíte o nějakém dobrém obchodě v Praze, kde by mi i trochu poradili a neoškubali?
- Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 15:02® siky123
-
Bigpista> Před 3 roky jsem byl v podobné situaci a šel jsem do feederu. Hodně jsem četl na netu a ze začátku to byl masakr. Teď už ale jinak nechytám a dokonce jsem takovej magor, že jezdím na feederový závody. Je to skvělá technika. Já začínal s feederem Sema Z-Force 3,3 m (dělaj i v 3,6 m). Na začátek parádní proutek za velmi slušnou cenu. V pohodě s ním chytám i na Vltavě v Klacánkách. Doteď. Jen to nesmíš házet moc daleko
. Naviják neporadím, nekupoval jsem nový.
- Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 14:32® Robur
-
fakt se toho neboj, on už se nějakej fanda rozkecá projeď si hobby g, tropicliberec a braunstara arybolov.cz, to jsou takové držáky an základní přehled a akce v nabídce
- Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 14:24® Bigpista
-
Robur> Díky za radu. Neporadíš nějaký feeder? Přiznám se, že jsem to ještě nedávno považoval za nějaký cizí sprostý slovo
- Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 14:17® Robur
-
kup si fídrový prut, který při dobré vůli použiješ i na plavanou /neboj se toho,je to zábavné a lepší i na krátkodobé chytání/, laminát si případně nech jako druhý prut na položenou i s tím navijákem a prut na vláčku s navijákemrovněž dokup. Myslím, že vláčák, fídr a dva navijáky pořídíš za 2500 úplně v pohodě. Možná ti to přijde moc levné, ale osbně bych se toho nebál, stejně zjistíš, že vidličky už nemáš, sesla je proprděná a steřelá, batoh prožrali myši, takže dalších 1000Kč i víc tě čeká za zbytek.
- Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 14:10® Bigpista
-
1Mara> Prut s navijákem bych chtěl pořídit tak do 2500,–. Jinak mám ještě nějaké historické artefakty – starý sklolaminátový prut 2,4m – vzhledem k tvrdosti bych ho asi zatím pasoval na přívlač – a 17 let starý navijáček Cormoran Blackstar
- Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 13:49® 1Mara
-
Bigpista> Vyhod rozumnou cenu kterou seš ochotnej investovat do rybařiny , a uvidíš že ti klucí tady jistě poradí co a jak
- Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 10:57® Bigpista
-
Ahoj všem. Po novém roce bych chtěl začít po 15ti letech zase rybařit. Naposledy jsem chytal ještě jako malej kluk, takže teď trochu plavu. Mohl bych poprosit o radu, jaké náčiní by bylo vhodné pro v podstatě úplného začátečníka? (Když to tu pročítám, tak mám pocit, že jediné co se za 15 let nezměnilo v rybařině je, že je voda pořád mokrá) Dříve jsem chytal převážně na položenou a na přívlač a tím bych asi chtěl začít. Z ryb mě asi nejvíc zajímá kapr nebo lín, ale nechci se specializovat, cejn taky potěší. Z dravých ryb mě nějak uchvátil okoun (asi jsem divnej
, takže asi spíše lehčí přívlač. Chytal bych na MP v okolí Prahy, předpokládám spíše stojaté nebo jen mírně tekoucí vody. Občas se kouknu na Lipno (1×-2× za rok na víkend). Chytat budu asi jen víkendově, práce nedovolí víc. Poradíte nějaký ten prut a naviják? Něco cenově rozumného, to víte, ženu mám na mateřské a zařizujeme bydlení
Díky moc
- Středa 11. listopadu 2009 ve 21:03® 1Mara
-
sus1>
- Středa 11. listopadu 2009 v 16:10® PiPe
-
Díky Šmidro za pozvání na slivovici,ale toho 24.10.jsme díky nákupu tří tolstobiku a asi tří čtvrtě hodiny koukání na výlov jsme museli se vydat domů,abychom je dovezli živé.Byla radost vás pozorovat v akci a lituji,že jsme se nemohli zúčastnit pasování. V kolik hodin pasování proběhlo? Odpoledne jsme jeli do Ostravy do divadla.Máme předplatné.Chodíme poměrně často na Štandl a pak na přehradu Olešna. Chtěl jsem se optat zda se na rybníku Arnošt dá chytat na prut nebo je to jen chovný rybník? Vnuk teď chodí do rybářského kroužku v Hlučíně.Tak teď chodí chytat ryby.Je mu 8 let. Díky,že jsi mně chtěl pozvat na slivovicí,moc si to považuji.Přeji ti hodně krásných zážitku s rybami. Zdravím ,,Petru Zdar,,. PiPe
- Středa 11. listopadu 2009 v 7:49® sus1
-
BlueShark> Vemte si sem na chvilku chytrýho Prutose,on vám to tady rozhejbá.
- Středa 11. listopadu 2009 ve 3:21® BlueShark
-
Téda tady to umřelo, nerodí se noví rybáři
- Pondělí 9. listopadu 2009 v 19:44® sus1
-
Nooo, pěkně jim to tady píšeme,začínajícím rybářům??!!:-
Tento příspěvek byl editován 9.11.2009 18:44:59 uživatelem sus1. - Pondělí 9. listopadu 2009 v 19:39® 1Mara
-
sus1>