Chytej.cz

Začínáme rybařit

V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 16. října 2009 v 16:27® Jak.novi
Jak.novi

Robur> Tak to já provozuju

Pátek 16. října 2009 v 16:27® Jak.novi
Jak.novi

sus1> No jo no .-)

Pátek 16. října 2009 ve 13:15® výča

dík za rady tet jsem o něco moudřejší.

Pátek 16. října 2009 ve 12:02® 1Mara
1Mara

výča> A taky se tam dává trochu jaru aby se ti vlasec odmastil . :-)

Pátek 16. října 2009 v 10:46® Robur
Robur

na co kýbl s vodou, se du koupat a beru si prut, naviják a vlasec

Pátek 16. října 2009 v 8:48® sus1

Jak.novi> Stačí kýbl s vodou??!!šetři vodu.:-)

Čtvrtek 15. října 2009 v 19:36® Jak.novi
Jak.novi

výča> Ja si napustim vanu, do ní dám vlasec a navijím.

Čtvrtek 15. října 2009 v 18:17® licus.10
licus.10

výča> stačí když si vezmeš mokrej hadr a jak budeš navíjet vlasec na navijak tak si ten hadr vezmeš do ruky a vlasec jím bude procházet. Navlhčený vlasec se lépe a pravidelněji navine a utáhne na cívce. Mě to funguje velice dobře.

Úterý 13. října 2009 ve 21:43® Robur
Robur

http://www.chytej.cz/…be-2-vlasce/

Úterý 13. října 2009 v 18:57® výča

licus.10> jak se to dělá s tím namočením vlascem před namotáním na cívku?

Úterý 13. října 2009 v 17:52® licus.10
licus.10

GEERS CZ> tak já to pochopil, ale spíš proto, že to tak dělám už léta:) . Jinak s tím namočením je to pravda pravdoucí

Neděle 11. října 2009 ve 23:10® jonnylord
jonnylord

GEERS CZ> jj pravda

Neděle 11. října 2009 v 19:52® výča

GEERS CZ> stohodle bych to taky nepochopil .

Neděle 11. října 2009 v 19:16® lubo OV
lubo OV

GEERS CZ> to je na mne tak složitě vědecká záležitost, že ačkoliv jsem si to přečetl dvakrát, nic jsem nepochopil. :-)) )

Neděle 11. října 2009 v 15:17® GEERS CZ
GEERS CZ

Vlasce /silon/.Na co dát pozor před natočením na cívku. Každého rybára zaujíma pri kúpe vlasca jeho kvalita. Okrem hrúbky samozrejme nosnosť.Vlasce sa testujú na trhacom zariadení/pevnosť v ťahu a ťažnosť/.Prevážna väčšina výrobcov uvádza na etikete test v ťahu na suchu.Preto údaj na etikete je vyšší ako v skutočnosti vlákno udrží po namočení do vody. Na to aby sme mali predstavu o tom aký vlasec je, treba preto odpočítať 20% na uzol,pretože vlákno nenahadzujeme do vody bez uzlov a ďalších 20% na 24 hodinové namočenie vo vode. Pri navíjaní vlákna na cievku je vhodné, pokial sa na etikete neuvádza inak postupovať následovne: Vlákno prevlečieme cez očká.Upevníme na cievku. Pripravíme si bostatočne mokrú špongiu,ktorou pevným stlačením napíname navíjané vlákno po celej dĺžke.Dôvod je jednoduchý.
–––––––––––––––––––- Molekulárne diery vo vlákne nasajú vodu a tým uvolnia pružnosť a

• –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

rozťažnosť vlasca. Rovnomerným namočením počas navíjania docielime aby vysušenie a zmrštenie vlákna bolo správne po celej dĺžke. Preto sa doporučuje aby sa pri navíjaní vlasca v predajni na navíjacon stroji používala namočená špongia. Čo sa stane ak sa navíja na sucho? Vlákno sa dostatočne nenatiahne.Po nahodení sa vrchná vrstva polyamydu namočí a neskôr dôjde k vysušeniu.Vrchná časť na cievke sa zmrští a poškodí spodnú vrstvu.Tým sa vlákno poškodí a je nevhodné k lovu. ČO NAJVIC ŠKODÍ VLÁKNU: SVETLO,TEPLO,SUC­HO,NESPRÁVNE NAVÍJANIE,POŠKODENÉ OČKA. VLASTNOSTI VLASCA. Dosahujú sa pridávaním prímesí ako nylón,teflón,farba a ďalšie prímesi. Napríklad pridanie teflónu,ktorý je mastný sa dosiahne znížená potápavosť vlákna.

Sobota 10. října 2009 v 11:16® zazatec
zazatec

Verča> Hodně záleží na tom kde chytáte. Zkus ten revír trochu popsat, poradit pak bude jednoduší. Pokud je to nějakej menší rybníček, tak bych jako nástrahu doporučil rohlík. Tam kde nejsou ryby zvyklý na boilies nebo pelety může být rohlík zázračná nástraha.

Pondělí 5. října 2009 v 6:50® jonnylord
jonnylord

pokud jsou vůbec v té vodě ryby jak ne tak není vidu ani slechu xD

Středa 30. září 2009 v 11:55® výča

osprey> jj má pravdu je lepší slabší vlasec ryba to tolik necejtí.

Úterý 29. září 2009 ve 22:14® osprey
osprey

Verča: Když bude chytat na slabší vlasec a menší háček a k tomu bude nahazovat přesně do místa, kam jste hodili několik koulí ze směsi rozmočeného šrotu a strouhanky plus hrst toho, co bude na háčku, mělo by to být o hodně lepší. Jinak je lepší začít na menší vodě a lovit pár metrů od břehu.

Úterý 29. září 2009 ve 22:00® lubo OV
lubo OV

regulus> i matky malých rybářu si musíme hýčkat. Pak z nich třeba vychovají slušné velké rybáře. Ale jinak s tebou úplně souhlasím :-)) )

Úterý 29. září 2009 ve 21:46® regulus
regulus

Kurnik, je zajímavý, když se tu objeví baba, co je tu najednou radilů. :-)

Verča mají pravdu, jen jsem si do nich musel rejpnout. :-)) )

Úterý 29. září 2009 ve 21:36® výča

Verča> ahoj já beru souseda občas na ryby a taky chytá 1.sezonu a nachytal asi 3 kapříky a to chytáme na stejným místě a na stejný navnady i když toho nachytám ohodně víc ale třeba by bylo dobré kdybyste nám prozradily kde chytáte třeba to tam někdo zná tak by vám poradil.

Úterý 29. září 2009 ve 21:01® lubo OV
lubo OV

Verča> taky bych se přiklonil k názoru, ať se syn přidá ke zkušenějšímu rybáři, který bude ochotný mu poradit přímo při lovu. Pokud žádného takového neznáš, třeba by stálo za to se poohlédnout na těchto, nebo podobných stránkách a oslovit někoho, dle místa bydliště. Kdyby byl z Ostravy, klidně ho na ryby vezmu, jako beru i svou osmiletou dceru. Jinak pokud to „mladého“ uklidní, tak roční praxe v rybolovu nic neznamená, když člověk nemá odborné vedení. Myslím že je mnoho začátečníků, kteří první rok nechytí ani ty dva kapry. Takže na tom syn není zase tak zle. Naučit se rybařinu je vetšinou běh na mnoholetou trať. Každopádně je zde i jinde spoustu velmi dobrých článků, které by si měl přečíst. Přeju Vám oběma hlavně hodně trpělivosti. To ostatní příjde samo :-)) )

Tento příspěvek byl editován 29.9.2009 21:03:23 uživatelem lubo OV.
Úterý 29. září 2009 ve 20:46® bubu
bubu

Verča> ono to není tak jednoduché,poradit po netu. Co tak sebou vzít nějakého zkušenějšího rybáře. Není nad to,když to synek uvidí na vlastní kukadla. Záleží na revíru,kde lovíte. Jesdtli je to voda stojatá,nebo tekoucí. Jaká je tam obsátka ryb. Je toho spousta,co ovlivňuje úspěch na rybách.

Úterý 29. září 2009 ve 20:42® Sander
Sander

Verča > zde jste na správné adrese.

Především by jste ale měla malinko popsat způsob synova lovu, teprve poté se s tím dá něco dělat. Nebude od věci uvést velikost háčků a sílu vlasce.

Úterý 29. září 2009 ve 20:39@ ???

Ahojky já bych od vás potřebovala poradit…jezdím se synem na ryby jen jako doprovod ale nějak se mu nedaří něco ulovit.Jezdíme už asi tak rok a za tu dobu chytil jen 2 kapříky a je z toho nešťastný a znavený.Chytá na žížalu,na kukuřici,na různé těsta s příchutí ale pořád nic.Je možné poradit mi co by třeba měl udělat jinak nebo jak by měl asi začít aby se mu povedlo aspoň jednou něco chytit.Byla bych moc ráda za radu.Předem děkuji a s pozdravem Veronika

Středa 2. září 2009 v 8:46® HaD
HaD

Klon> Pak to pošli mailem :-)

Pondělí 31. srpna 2009 v 8:04® stupy
stupy

Klon> tak to jo

Středa 26. srpna 2009 v 15:34® Klon
Klon

Robur> Proto ten článek,chystám jen pro chytej.cz.Nebudu ho posílat někam do časopisu…Odešlu všechny díly na jednou a David už si poradí jak je zařadit za sebou na chytej …Třeba ob 14 dní,to je jedno.Dělám to pro radost…

Středa 26. srpna 2009 v 11:05® lubo OV
lubo OV

Robur> no to je pravda. Pak aby to člověk málem psal znovu, aby to mělo hlavu i patu. Proto do časopisů nepíšu :-))