Chytej.cz

Začínáme rybařit

V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 26. srpna 2009 v 8:38® Robur
Robur

no pánové a pak vám v časopise řeknou, že tomu dají stránku, obsah musí být pořáda nosný, fotky se osekají a kvalita má zůstat stejná, pak nastává dilema, které slovíčko či foto ubrat.

Úterý 25. srpna 2009 ve 22:58® lubo OV
lubo OV

Klon> hrůza co, když máš něco rozepsané a nevíš jak dál :-)) ) Jsem na tom stejně. Taky se mi jeden „válí“ v notebooku, protože mě opustila múza :-))

Úterý 25. srpna 2009 ve 22:53® lubo OV
lubo OV

Taky si myslím, že odborný článek by měl vycházet hlavně z praktických zkušeností. Ne z důvodu nějaké loupeže, nebo tak podobně. O to nejde. Spíš se může stát, že někdo poradí nějakou vychytávku, trik atd., autor ho zařadí do článku a pak někdo příjde na to, že je to neproveditelné. Už jsem zažil pár velmi dobrých článků, které zapadly pod stůl a ztroskotaly na úplném banálním detailu. Vždy se najde nějaký šťoural, který rozpitvá každé slovo na prvočinitele, jenom aby něco našel. Třeba jen tak ze sportu. I když na druhé straně asi tito čtenáři-šťouralové jistě i přizpívají k vysoké kvalitě článků. Jinak by se vyrojilo spoustu všelijakých kravin. Osobně jsem si to nikdy v žádném článku nedovolil a psal jenom zkušenosti, mnohokrát ověřené vlastníma rukama.

Tento příspěvek byl editován 25.8.2009 22:58:41 uživatelem lubo OV.
Neděle 23. srpna 2009 ve 12:31® Klon
Klon

back-woodsman> Samozřejmě chápu.Sám jsem napsal pár článků a některé z nich jsou rozdělané do dnes.Mám třeba sepsán 5 dílný článek o vyčerpávající kaprařině.Zku­šenosti s velkých vod,jako ve Francii,Angli­i,Itálie a další…Poslední díl leží ladem,protože jsem nevěděl jak ho dokončit.Rozhodl jsem se že ho dokončím na podzim až přijedu s Francie s řeky Rhona…

Co se týče těch mých převzatých nápadů,tak jsem si na 100% jist,že byli moje,ale to už je ted pasé…

Myslíš,že by jsi mohl napsat přibližněji co by jsi potřeboval????Jak jsi určitě pochopil,tak jsem kaprař,takže bych mohl pomoci v tomto směru…

Sobota 22. srpna 2009 ve 23:32® back-woodsman

Klon> Ano, určitě máš pravdu Takové případy, když někdo ukradne nápad nebo trik, jsou pobuřující. Ale jsem téhož názoru, že každý může poslat jen To co chce a jen To co uzná za vhodné. A nakonec chci jen přidat že: Ten článek nebude jen pro jednoho nebo pro určitý okruh lidí, bude pro všechny. Má to být článek o nejrozšířenější rybolovné technice v ČR. Pravdou je že, občas v vtom teď plavu, spíš nevím jak mám pokračovat dál. Chtěl jsem jen pár slov, nebo vět, který by mě mohl správně nasměrovat. Zatím se pouze zabývám psaním předlohy pro článek, ale než začnu předlohu přeměňovat v článek, nechci aby „něco“ „chybělo“. A nenapadlo tě někdy, že někdo jen má podobný „nápad“ nebo „trik“ jako Ty, je spousta rybářů a spousta metod, samozřejmě že každý rybář má své tajemství které neprozradí. Já mám také jedno, které neprozradím nikomu, možná jednou. Kolikrát jsem ale zjistil, že takzvaný „můj“ nápad jen „MŮJ“ je někde již už zveřejněný. :-) Tím chci jen říct, aby jsi se Ty a všichni další naši kolegové neuvedly do strachu a přece jenom nějakým drobným příspěvkem mi pomohli. Děkuji za pozornost při čtení tohoto vzkazu. Přeji Petrův zdar. Rybář z Vysočiny.

PS: „znám spoustu tryků jak nechytit rybu, chci jen jeden jak rybu chytit“

Sobota 22. srpna 2009 v 10:01® Klon
Klon

back-woodsman> Petrův zdar.Prosím tě chci se tě zeptat,když už píšeš ten rozsáhlý článek,tak neměl by být sepsán s tvých zkušeností??? Tipy,triky,návody apod,by měli být jen s Tvé hlavy…

chápu že se člověk někdy do článku zamotá a pak neví kudy kam,ale i přesto si člověk ve většině případů napíše článek sám a pošle,než aby ho korespondoval do časopisu pod tvým jménem…

Schválně to píšu,protože,takhle jsem párkrát poradil,poslal i návody na montáže,vychytávky a pak koukám že v časopise byli moje postupy,převzaty samozřejmě autorem za jeho IN vychytávky…

Nezlob se,ale můj názor je takový,že když ten článek není jen s Tvé hlavy a pak se mezi kamarády chlubit čáastečně cizím peřím,je přinejmenším neslušné…

Jen jednou se mi stalo,že jsem byl předem upozorněn,že to zavrhl do článku,který poslal a uvedl tam i moje jméno…V tomto případě jsem to považoval za slušnost a korektnost autora,který to poslal…

Sobota 22. srpna 2009 v 8:42® stupy
stupy

Robur> dikes

Pátek 21. srpna 2009 ve 23:52® back-woodsman

Zdravím všechny rybáře. Podřeboval bych trochu pomoct. Píšu už nějakou dobu velký článek do rybářského časopisu o rybách a rybaření v čechách a na moravě. Chtěl bych vás poprosit o jaké koliv rady, typy a tryky které používáte při lovu na položenou a plavanou. Případné poznámky o rybaření zasílejte na email back-woodsman@seznam.cz. Předem děkuji za email. Joe

Pátek 21. srpna 2009 ve 21:51® Jak.novi
Jak.novi

Robur> Tak to byla rychlá odpověď. Pověz mi kdy ti nejsi u compu :-)

Pátek 21. srpna 2009 ve 21:51® Jak.novi
Jak.novi

stupy> Souhlas s roburem

Pátek 21. srpna 2009 v 19:40® Robur
Robur

1000+1rada pro rybáře

Pátek 21. srpna 2009 v 19:38® stupy
stupy

Ahoj,chci se zeptat jaka kniha se hodi pro začinajici rybaře.dikes

Úterý 18. srpna 2009 v 19:04® lubo OV
lubo OV

Magnusak> pod to, co napsal Hraji se bez výhrad klidně taky podepíšu. Je to i má zkušenost.

Neděle 16. srpna 2009 v 9:02® Magnusak

hraji> no rucne v takovy hloubce si netroufam to bych asi nezvlad jinak dekuju dobrej napad s tim polistirenem nebo to druhe…urcite zkusim

Čtvrtek 13. srpna 2009 v 10:16® hraji
hraji

Magnusak> pokud je dno pokryté vegetací, může být problém v tom, že nástraha i návnada zapadne do trávy a ryba ji nenajde. Při lovu na těžko by se tomu dalo asi pomoct použitím kousku polysterénu nebo jiného materiálu, který zajistí, že se bude háček s kukuřicí vznášet nad trávou, u plavané je potřeba nastavit hloubku tak, aby byl háček také nad trávou. Do návnady bych přidal pastoncito, nebo-li malé barevné kousky pečiva, která se vznášejí a uvolňují z krmení a tím lákají rybu. Ideální ovšem je najít místo bez trávy, nebo si takové místo vytvořit ručně

Čtvrtek 13. srpna 2009 v 9:05® Magnusak

zdravim Vas vsechny v sobotu bych mel vyrazit na jezero kde ocekavam 6e zase odejdu od vody s pocitem co jsem udelal spatne.Jsem v Berline je to velky jezero cista pruzracna voda ale zatravneny dno chytam na tezko a se splavkem na tezko mam vetsinou kukurici nebo zizalu a na splavku tez.zavazi na polozenou je kolem 25g.krmitko mam taky a tam vetsinou nejaka smes nevim jak se to vola cesky ale nemecky to je harfaflocken.muzete mi poradit jak bych mohl mit vetsi sanci neco ulovit…a zase pustit.??diky

Středa 12. srpna 2009 v 10:11® M.michael

sekat vytahovat rybu na hornich bečvach

Středa 12. srpna 2009 v 8:25@ PulecXYZ

Dík za rady, zatím jsem zredukoval výběr na tři pruty. Který tedy myslíte, že je na mou univerzálku lepší? Dragon – jen mě štve, že má 240cm a ne 210cm http://www.rsp-fishing.cz/…m-5-25g-akce

Catana Shimano http://www.tropicliberec.cz/…ght-spinning

Navijáky asi lupnu vždy od značky pruty, něco okolo 800–1000,–

Force Master http://www.tropicliberec.cz/…ght-spinning

Pondělí 10. srpna 2009 v 15:52® hraji
hraji

kiriman> podívej se sem www.hgbrno.cz/clanky.php a vyber si, zda to zkusíš s boloňkou či matchovým prutem na odhoz.

Pátek 7. srpna 2009 ve 23:47® osprey
osprey

kiriman: Velký rozdíl v tom není. Plavanou seřídíš, aby se nástraha pohybovala u dna, použiješ delší prut a budeš ho držet v ruce a splávkem proplouvat vybranou oblast (nejlépe zakrmenou).

Při položené těžší placatá olova a těžší čihátka (nepřehnat), vybírat hlubší klidnější místa. Někde to do toho rybníku nemá daleko.

Pátek 7. srpna 2009 ve 23:15@ kiriman

ahojte!..mohl byste mi někdo jednoduše a názorně popsat základní techniky lovu na řece?..zákl. montáže, řešení problémů s proudem a indikace záseků?..jsem rybář amatér zvyklí na české rybníčky a ospalý splávek na hladině:) a najednou jsem v Irsku a okolo jen samé řeky:)díky moc za cokoliv

Čtvrtek 6. srpna 2009 v 11:53® sus1

PulecXYZ> Momentálně Red Arc 10300.

Čtvrtek 6. srpna 2009 v 11:00@ PulecXYZ

Sus1: A jaký k tomu máš naviják?

Čtvrtek 6. srpna 2009 v 8:41® sus1

PulecXYZ> Já tet používám tenhle a aparáda.:-) http://www.tropicliberec.cz/…ht--spinning http://www.tropicliberec.cz/…ht--spinning

Tento příspěvek byl editován 6.8.2009 08:42:23 uživatelem sus1.
Čtvrtek 6. srpna 2009 v 8:40® sus1

PulecXYZ> http://www.tropicliberec.cz/…ght-spinning

Středa 5. srpna 2009 ve 20:37® osprey
osprey

Pulec XYZ: Mám dobré zkušenosti s nákupem použitých prutů. Spousta lidí začne s levnějším prutem a pak přejde na lepší a svůj první odstaví. Často jsou ochotní prut v naprosto dokonalém stavu prodat za pár stovek. Jestli máš známé rybáře, poptej se. Pokud prut nikde neklepe a očka jsou v pořádku, většinou sloužíještě spoustu let.

Středa 5. srpna 2009 ve 13:23® hraji
hraji

PulecXYZ> vláčení je docela specifická metoda lovu a vyžaduje si vybavení. Pro příležitostné vláčení vyhoví v podstatě jakýkoliv naviják, ovšem tebou udávané cenové rozpětí mi opravdu připadá příliš nízké. Snad se vejdeš do nejlevnější řady navijáků Shimano, když se podíváš na net a e-shopy, určitě najdeš nějaké typy velikosti 20, které by měly vyhovět. http://www.tropicliberec.cz/…io-srb--3000 Co se týče prutu, tak to je oříšek. Prut v hodnotě do 600,–Kč ani nepamatuji. Ale existují, stačí se podívat do e-shopů. Ovšem parametry jsou dost hrůzné. http://www.potreby-rybarske.cz/…html,det,849 Osobně bych doporučil přidat na financích a koupit vybavení jen o trošku dražší, ale také trvanlivější a kvalitnější. Přívlač si to zaslouží a ty určitě také.

Středa 5. srpna 2009 v 8:54@ PulecXYZ

Ahoj. Asi klasická otázka od amatéra na výstroj na vláčku. Začínám rybařit, chytat se bude tak jednou za 3 týdny maximálně. Takže občas. Hlavní metoda je muškaření. Pstruzi na soukromém revíru, nebo tloušti a pstruzi na řece, kde hrozí i nějaká menší parma.

Chci nějaký startovací vybavení. Vydrží to něco? Buď plánuju nějaký prut cca do 600,– a naviják 500–850,– (přibližně). Bude to na občasný chytání a dané ryby stačit? Jestli budu vláčet 15–25 krát za rok, tak je to moc. Nebo uplně ušetřit a koupit nějakej ten „akční“ set? BTW gramáž tipuju 5–20g, je to ok?

Čtvrtek 30. července 2009 ve 14:41® Robur
Robur

Klon Cudla> A co to takhle stížit??? Co takhle chytit kapra za každých podmínek a kdykoliv a zrovna na tu 24 kouli V tom je pro mě kaprařina uchvatná…

Středa 29. července 2009 ve 23:01® Klon
Klon

Robur> Nějak jsem se stratil.Můžeš upřesnit :-)