Vyhledávání
Začínáme rybařit
V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 9. února 2006 ve 12:55® BoBo-Falknow
-
HaD: Hajzle!
)
- Čtvrtek 9. února 2006 v 10:27® HaD
-
Alcakv> no, abych pravdu řekl, tak Bobo tak trochu škodnej je!
)
- Čtvrtek 9. února 2006 v 8:10® Alcakv
-
Bobo F.. : to spíš můj přítel by rád začal s muškařením.....tak uvidíme ju…už aby byl duben :o))
- Čtvrtek 9. února 2006 v 8:09® Alcakv
-
Bobo-Falknow : já se nebojim, já jsem taky neškodná, v květnu se vdávám, jsem naprosto spokojený človíček :o)
- Středa 8. února 2006 ve 21:38® ladamaj
-
Slušní rybáři pokud budete chtít poradit je to možné kdy koliv.Je tady otázka slušní a masařy.Já chytám už dost dlouho ale také vše nevím a rád sy poslechnu názory ostatních pokud nejde o plkání.Děkuji za pochopení.
- Středa 8. února 2006 v 15:35® BoBo-Falknow
-
Alcakv> Neboj, jsem neškodnej, to Ti každý potvrdí
Navíc v březnu čekám přírůstek do rodiny, takže řeč je fakt jen o rybách
- Středa 8. února 2006 ve 13:52® Alcakv
-
Bobo… )proč tak dlouhej nick)
Díky, třeba se ozvu… :o)
- Středa 8. února 2006 v 0:12® kamet
-
Mejny-hospodarske potreby
- Úterý 7. února 2006 v 16:58® TomášN
-
Lukas> já to neřešim,nekrmim čistě červama,ale krmítkovou směsí s červama.Červy jí hezky rozvrtaj a krásně se rozpadne (ve vodě).
- Úterý 7. února 2006 v 16:39® pif
-
lukas:na MRS je vnadění červama dovolený,na ČRS nevím
- Úterý 7. února 2006 v 16:27® Lukas
-
sorry zapomel jsem napsat červy............
- Úterý 7. února 2006 v 16:26® Lukas
-
Ja bych chtel zkusit chytat na masný (do krmítka) tak tedy jestli se to smý?nebo taky vnadění(vystřelovat prakem)????
- Úterý 7. února 2006 v 15:49® Oťas
-
skwor> Harcov, funguje. Určitě tam taky zajdu. Je to ale přímo ve městě a mám pocit aby tam nechodil celý Liberec.
- Úterý 7. února 2006 v 10:10® Prichy
-
Mejny> to vis, ze se to da koupit…neporadim ti co a kde koupit, neb ja jsem pouzil stare sito z fritaku. Kdyz to dobre prosejes, tak pak z krmne koule stoupaji k hladine male bublinky. Ryba pak „cejti“ navnadu siroko daleko a rychleji „najde“ tvuj hacek
- Úterý 7. února 2006 v 10:05® Mejny
-
Moc díky za všechny rady. Prichy>Nechá se to síto koupit někde na internetu nebo v rybářských potřebách? Nebo je to normální síto? kamet>A ty granule se dají koupit ve zverimexu?
- Pondělí 6. února 2006 v 19:37® spechy
-
Mejny>jak psal přichy strouhanky se neboj,ale přidávej jí až na konec jinak já si dělám taky strouhanku sám,ale dělám jí zvlášt z rohlíků a zvlášt z tmavého pečiva(chleba apod.)tu tmavou mám raději na plavanou tolik nelepí a má zvláštní aroma u šrotů je lepší(dle mne)kukuřičnej pšeničnej nebo podobnej jemu taky hodně lepí tak pozor já raději pracuju s hotovou směsí mám oblíbenou značku lorpio a senzas.
- Pondělí 6. února 2006 v 17:38® kamet
-
JA POUZIVAM KAPRI GRANULE K2 kilo za 7 kc zaleju horkou vodou -rychleji se rozpousti -neni podminkou prihodim par hrstek strouhanky a je vymalovano granule obsahuji vse co ryba potrebuje a slusne jim to chutna pokud je to huste pridam vodu a naopak
- Pondělí 6. února 2006 v 17:33® Prichy
-
Mejny> no nemej strach z te strouhanky…osem musis ji ji delat sam, a to ne najemno, ale na hrubem struhadle (ja pouzivam takovy to struhadlo s klikou). Takto nahrubo namletou strouhanku pridas do smesi jako posledni a suchou… nabere si trochu vlhkosti ze smesi. Vlastne (hlavne na stojaku) jde o to, aby vy smesi byly castecky tezsi a lehci a jeste lepe vzduchove bublinky (chce to presit pres sito napr 5*5mm). Chce to malinko cviku. Ja napr pouzivam komercni smesi a „redim“ je norm. srotem, pridam 5–10% strouhanky a ovesne vlocky…funguje to!!!! Kdyz prijdes k vode, udelej kulicku a hod (nasimuluj pad pri nahozeni) do melciny pred sebe…zacni rozbalovat cajk. V kazdem pripade se kulicka musi rozpadnout do 5 minut (pocitam, ze jdes na bilou rybu) Petruv zdar
- Neděle 5. února 2006 ve 20:07® TomášN
-
souhlas,pouze jednu maličkost.nepřeháněj to s posilovačem a esencema.Znáš hlášku,že méně je někdy více?Tim se určitě řiď.
- Neděle 5. února 2006 v 19:42® pif
-
Mejny> nene.je to jednoduchý.kup si kukuřičné a pšeničné šrot,smíchej je na pul dohromady a máš krmení hotový.já šrot míchám až u vody,nevím,ale mám vsugerovaný,že vodu z vodovodu poznají-:)mužeš do toho přidat vařenou řepku,ovesný vločky,naklíčený obilí,pohanku,proso,kukuřicu…fantaziji se meze nekladou.a jestli chceš,nasmraď to neějakým posilovačem,nebo pudingem,perníkovým kořením,vanilkou.jak chceš.ta směs musí být taková polosuchá,aby držela v krmítku,ale nebylo to blato.
- Neděle 5. února 2006 v 18:56® Mejny
-
Ty hotový směsi zase vyjdou o dost dráž,ne? Já to teda ještě nezkoušel počítat. Teď jsem z toho všeho tak trochu jelen. Myslel jsem,že když to uklohním podle těch receptů,co jsem našel,tak to bude ok a ono asi nee
- Neděle 5. února 2006 v 18:52® TomášN
-
mejny:no s tim šrotem bych byl opatrnej.Ten Ti zasde udělá to,že ti směs něbude lepit.V podstatě Ti jde o to,aby se směs po dopadu na dno rozpadla a větší kousky vyplavávaly k hladině,čímž vytvoří krmný oblak.V tomhle směru Ti velice pomůžou DVD o feederu,ve kterých je krmením věnováno taky dost.Pro nezkušenýho člověka (jako jsem já) bych skoro doporučil kupovat hotový směsi.
- Neděle 5. února 2006 v 18:43® Mejny
-
Ale v hodně receptech ta strouhanka je, tak dík za varování. A když je tam třeba 20% strouhanky, tak místo toho můžu třeba šupnout víc šrotu,jo?
- Neděle 5. února 2006 v 18:29® pif
-
Mejny> jasně,jak psal tomášN,žádný pečivo nepřidávej.do krmítka si kup buď přímo hotovou směs v obchodě,je veliké váběr a nebo si nachýchej sám,z různých šrotů,řepky,ovesných vloček…je toho hodně.a pak dáš,jestli chceš,nutné to není,nějaký aroma.
- Neděle 5. února 2006 v 17:15® TomášN
-
Mejny> právě že strouhanku ne,hrozně ti to slepí směs a ta ti nevyplave z „krmelce“.Spojí se ti to v kouli,kterou vytáhneš na krmítku zpět.
- Neděle 5. února 2006 v 16:46® Mejny
-
pif: Ani strouhanku? Nebo myslíš spíš rozmočenej chleba a tak?
- Neděle 5. února 2006 v 15:07® skwor
-
Oťas: V Liberci jsem kdysi byl, a zaujala mě tam přehrada Harcov. Smí se tam chytat?
- Neděle 5. února 2006 ve 13:50® pif
-
Mejny> jasně,hoď si kousek do vody a uvidíš.lepší je tu směs uděla sušší.nepřidávej do směsi pečivo,hodně pojí.
- Neděle 5. února 2006 ve 12:03® Mejny
-
pif,HaD: Díky moc. Ještě bych měla dotaz na pifa a to jestli se to dá nějak zkusit tu konzistenci krmení? Někde jsem o tom četl, že se to má spustit z nějaké výšky na krmení, tak to má něco udělat nebo neudělat, ale nepamatuji si jak to je. Nebo to zkusit hodit cvičně do vody kousek od břehu?
- Sobota 4. února 2006 ve 22:53® jiris
-
tak zacneme