Chytej.cz

Začínáme rybařit

V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 10. května 2008 ve 22:35® farnas
farnas

malej rybar- peknej kaprik ja jsem z Litomeřic a jeste nemam chycenou rybu za tudle sezonu kazdej weekend chodim na ryby .............­.............­.....

Úterý 6. května 2008 v 18:27® Salmo
Salmo

wallys> Se vší úctou k malemu rybarovi pochybuju že by se za 5 dní naučil chytat kapry přes 60 cm :-) jo a s tím zarybněním máš pravdu ale škoda je,že se skoro nikde nedá chytit pěkná ryba a když už jí někdo dostane tak jí zmasí a je po pr*eli :-((

Úterý 6. května 2008 v 17:42® wallys
wallys

Salmo> To není začátečnické štěstí ,ale dobře zarybněný rybářský revír a trochen toho umu :-D

Úterý 22. dubna 2008 v 17:16® Salmo
Salmo

malej rybar> tomu se říká zčátečnické štěsti :-)

Úterý 22. dubna 2008 v 15:19® malej rybar

ja jsem zacal teprve pred peti dny a uz mam ulovky jako lopata jestli nekdo byl v sumperku na BENATKACH v sumperku tak ted tam vysadily kapry i pres sedesat cm a tym jsem chytil 63 kapra no rekl bych ze prvni rok se mi bude darit kdyz to takhle zacina

Středa 9. dubna 2008 v 7:39® ajax

rgb23 Děkuji za odpověď, byla velmi srozumitelná, moc děkuji

Úterý 8. dubna 2008 ve 21:36® rgb23
rgb23

Ajax: pokud máš prošlý lístek, zajdi si s ním na městský úřad, tam ti na počkání vystaví nový lístek. Zkoušky znovu žádné dělat nemusíš. Pak na místní organizaci s novým lístkem a starou členskou legitimací. Zaplatíš členský příspěvek a brigády a novou povolenku. Všechno potřebné ohledně finanční stránky najdeš tady www.rybsvaz.cz

Pondělí 7. dubna 2008 v 8:56® ajax

Termíny zkoušek? To se dělají do kolika let? Nebo už pokaždé když žádám o RL?

Pátek 4. dubna 2008 v 16:35® LaMa
LaMa

ja kupoval 10-ti lety za 100kč :-D … jinak mam pocit ze platnost legitimace bude už tak trošku mimo a bude za potřebí vykonat nové rybářské zkoušky. Doporučuji zajít na nejbližší MO tam ti dají termíny zkoušek…

Pátek 4. dubna 2008 v 15:24® yerrx
yerrx

Alov> no jo uz si to nepamatuju…ja ho kupoval minuly rok kdyz sem si vsiml ze je 3 mesice prosly:)

Čtvrtek 3. dubna 2008 ve 23:01® Alov
Alov

yerrx> Za 500 kč to je na 10 let :-) Letos jsem si ho kupoval.

Čtvrtek 3. dubna 2008 ve 22:01® yerrx
yerrx

ajax> tak s legitimaci nevim ale zemsky listek si muzes koupit na nejblizsim messkem urade a na 3 roky je to myslim ze 500Kc

Čtvrtek 3. dubna 2008 ve 21:52® ajax

Ahoj, prosím potřebuji radu, mašla jsem doma členskou legitimaci črs, kde mám poslední přízpěvkovou známku z roku 2001 a prošlý rybářský lístek platný do 2002, no jelikož jsem už po té době trochu mimo mísu, potřebovala bych poradit, zda je znovu požádat o RL, co to obnáší, po znalostní stránce i po finanční nebo zda stojí zvážit, aby si raději udělal RL lístek manžel, který by musel začít úplně od začátku. Děkuji

Středa 26. března 2008 v 19:42® Drahos

hanka>myslím,že to byl skvělý nápad zase začít,docela vám závidim,že můžete jezdit společně a baví vás to.Já mám dceru a ta je spíš na parádu.Jednou jsem ji vzal s sebou a byla to pohroma,vydržela to asi půl hodiny.Třeba někdy příště až povyroste je jí pět let

Středa 26. března 2008 ve 12:02® hanka
hanka

:-'Jmenuji se Hanka a jsem rybářka .Začala jsem rybařit v roce 1994 – rybařila jsem do roku 1999.Po 7-leté přestávce jsem opět začala rybařit v minulém roce a to již spolu se svým 8-letým synem,kterého taky rybařina velice chytila za srdíčko – tak jako mne.. Rádi bychom našli nějaké rybařské kamarády se kterýma bychom mohli společně jezdit na ryby.Já s mým synem rybaříme na štěrkovně Hlučín a na přiléhlých řekách.Další přehrada na které moc rádi rybaříme je přehrada Olešná.....Jsou sice každá z jiného samostatně hospodařícího svazu,ale to nevadí,my máme povolenky na obě.Přehrady jsou pro mě srdečně bližší,je to takzvaně malý rybářský raj na zemi…Jsou většinou posazeny mezi lesy,loukami a já se v přírodě cítím velice dobře…Velice rádi se procházíme kolem přehrad a chodíme do blízkých lesíků pozorovat zvěř na posedy,nebo na houby…Už se moc těšíme až se oteplí,abychom mohli vzít nedočkavě pruty a zajít si zarybařit na některou z přehrad,.Rybaříme nejraději ,,na těžko,,ale taky někdy na splávek.---- samozdřejmě bychom se rádi naučili i jiné rybářské techniky..Od 16.6. chodíme na dravce,nebo máme jeden prut nastražený na kapra a druhý na dravce.Taky bych moc rádi jeli v květnu na úhoře,ale nemáme s kým.Úhoř se mi podařil chytit teprve jeden a to náhodně na prut nastražený na kapra..........Můj syn začal rybařit poprvé před rokem.Minulý rok si udělal rybařské zkoušky a velice se těšil až si uloví svou první rybu.....Byl nadšený na své první pořádné rybaření na kterém mohl vyzkoušet svůj první rybařský prut,naviják,a ostatní pomůcky,které dostal jako dárek za vysvědčení s vyznamenáním…Po příjezdu k přehradě jsme byli mile překvapeni nádhernou přírodou a slunečnou oblohou.Kapříci radostně vyskakovali z vody a čeřili klidnou hladinu.Bylo zde uklidňující ticho a z celého okolí vyzařovala pohoda a klid.Za necelé 2 hodiny můj syn vytáhl 34 cm plotičku..Což je na plotici dost..Po vyfotografování jsme ji pustili do vody.....Tak takový byl krásný a vzrušující začátek rybaření mého malého syna… samozdřejmě společné rybaření bude daleko lepší , když je více přátel tak je na rybách veselo,člověk se přiučí novým rybářským technikám......teď marně uvažuji,zda si vzpomenu jak se spojuje vlasec s nahazovací šňurou,–---- v létě jsem to bravůrně uměla.....Krásný a úspěšný den a Petrův zdar přeje Hanka a Lukášek.;-)

foto/diskuze/zaciname/2008/th-img17148.jpgfoto/diskuze/zaciname/2008/th-img17149.jpg
Čtvrtek 13. března 2008 ve 23:37® fikus
fikus

boss9k> pokud možno najdi ve svém okolí sídlo Místní organizace Českého rybářského svazu. V úředních hodinách jim zavolej nebo tam zajdi a rádi ti pomůžou, poradí. Napřed budeš muset absolvovat rybářský kurz, nato složíš zkoušky, následně si zajdeš pro státní lístek. Na základě vlastnictví státního rybářského lístku si můžeš koupit povolenku k lovu. To je ovšem jen zjednodušená rada. Vykonat toho budeš muset ještě o trochu víc. Jako splnění brigádnické povinnosti apod.

Pondělí 10. března 2008 v 15:09® novas32
novas32

ahoj, zacinam s rybolovem, zatim jsem vyzkousel polozenou a privlac. ocenil bych, kdyby mi nekdo osvetlil plavanou, predesilam, ze plavackovy prut nemam, ale chtel bych zajit nekam pod jez, myslim, ze by se na to dal pouzit vlaceci prut. kdyby se nasel nekdo, kdo by mel cas, budu rad. jsem z Prahy.

Pondělí 10. března 2008 ve 12:36® Pavel-Brno

Nazdárek,jsme manželský pár 39+41 oba rybáři(MP voda)z Brna a rádi by jme poznali podobně „střelený“ pár.Rybaříme na docela slušné úrovni,vláčka,pla­vaná,položená a začínáme se učit jak na sumíky.Nejsme pouze rybáři(i když nám rybaření zabere docela dost času)ale máme rádi pobyt v přírodě,takže třeba společné výlety na horských kolech,nebo posezení v příjemné hospůdce.Jestli má někdo zájem provozovat naše koníčky s námi tak budeme rádi,napište!

Pátek 29. února 2008 v 17:53® tomchamik
tomchamik

jiriracek> zkus www.lavex.cz tam by mohli mít a co nemaj tak seženou?????????

Pátek 29. února 2008 ve 13:52@ ???

Prosím o tip na výrobce kotevních vrátků na pramici nebo nějaké detailní foto, podle kterého by se nechal vyrobit. Předem děkuji.

Čtvrtek 28. února 2008 ve 14:45® rapadek
rapadek

boss9k> Asi bych ti nejraději poradil, ať se na to vykašleš, protože nás je už hodně a ryb málo. ;-) Ale zkus se podívat tady www.rybsvaz.cz

Čtvrtek 28. února 2008 ve 14:15@ ???

Dobrý den

Chtěl bych začít rybařit a nevím kde a nebo jak mam žačít. Mám na mysli vyřízení lístku, povolenky a podobné papírování co potřebuji abych byl oficiální rýbář, který se nemusí bát každého pána se zeleným pláštěm který projde kolem vody ;o)

Děluji za odpověď

Sobota 23. února 2008 ve 22:25@ ???

lukinn> Měl bych zajem o vaše pruty. Mužete poslat foto.

Pátek 22. února 2008 ve 23:41@ ???

nechce náky začínající rybář kopupit dva pruty a navijáky + boilies a něcoi málo zdarma !!

Sobota 2. února 2008 v 0:57® HaD
HaD

Chcete si jen tak pokecat aniž by Vás někdo okřikoval, že jen tak hloupě plkáte? Nebo chcete rychlou odpověď na Váš dotaz? Máme pro Vás jako první „Rybářský chat“ www.chytej.cz . Zatím testujeme, proto vypněte ICQ, SKYPE a račte vstoupit a pokecat!

Pondělí 28. ledna 2008 ve 13:01® wallys
wallys

Spike> jo a nebo jako na moravě …1kapr denně plus jedna ušlechtilá ryba a jak to vypadá u vody…Dědkové a nejen oni tam sedí ráno odchytaj a večer tam sedí zas a nebo dojdou vnoučata,děti,man­želky a odnášej to domů......Ne, né ČESKEJ ČLOVĚK JE VYNALÉZAVEJ TVOR a jak se něco zakáže tak vymyslí nějakou okliku a je po všem .A RS to ví,ale jak to dokáže když je u toho nechytí a jak dojedou k vodě tak o km dál už chodí SMS že přijela kontrola

Sobota 26. ledna 2008 v 19:21@ ???

Já bych Vám přál náš jihočeský řád, Parma chráněná,kapr od 40cm,vzít max. 50 ušlechtilých ryb za rok a žádné sklo k vodě… Navrhněte to i u vás ať se někam pohnem…

Pátek 25. ledna 2008 v 15:12® HaD
HaD

Náš tip na NOVOU DISKUZNÍ RUBRIKU PĚST NA OKO:

Po reportáži o chytání parem v Ústí nad Labem jsme pro Vás zřídili novou rubriku „Pěst na oko“ www.chytej.cz , ve které můžete upozorňovat na nešvary u vody, stěžovat si fóru, podávat náměty atd.

Čtvrtek 24. ledna 2008 ve 14:19® MiK
MiK

V MRS je amur stále rybou ušlechtilou.

Středa 23. ledna 2008 ve 21:37® b.gun

Jirho: Ano, vyhláška umožňuje odnést třeba 100 amurů, pokud budou splňovat nejmenší lovnou míru stanovenou Bližšími podmínkami (50 cm) a pokud se díky anorexii vejdou do denního limitu 7 kg …