Chytej.cz

Začínáme rybařit

V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 23. ledna 2008 ve 21:34® b.gun

Jirho: A není tomu tak od letoška, ale od nabytí účinnosti zákona o rybářství č. 99/2004 Sb. a jeho prováděcí vyhlášky č. 197/2004 Sb. Pojem ušlechtilá ryba legislativa nezná, hovořit by se dalo o vybraných druzích ryb, kterých si smí rybář v denním úlovku ponechat maximálně 2 kusy (nebo jejich kombinaci). Jedná se kapra, štiku, candáta, bolena a sumce. Doporučuji nastudovat §16 odst.5 vyhlášky č. 197/2004 Sb.

Středa 23. ledna 2008 ve 21:31® Jirho

tak teď jsem z toho jelen, příklad: takže můžu od vody odejít se 6 kusy amura, kteří budou mít míru každý třeba 51cm a celková váha bude do 7Kg????? Amur tedy není ušlechtilá ryba ??!!

Středa 23. ledna 2008 ve 21:24® b.gun

Jirho: Amur nemá stanovenou nejmenší lovnou míru prováděcí vyhláškou k zákonu o rybářství. Nejmenší lovnou míru 50 cm mu přiznávají Bližší podmínky výkonu rybářského práva. Jelikož se ale jedná o rybu prašivou, můžeš si jich ponechat neomezené množství (pokud dosahují lovné míry) až do denního hmotnostního limitu, který činí 7 kg (nikoliv 7,5 kg).

Středa 23. ledna 2008 ve 21:21® Jirho

ještě jeden dotaz, kde najdu seznam všech ušlechtilých ryb

Středa 23. ledna 2008 ve 21:20® Jirho

děkuji já si to myslel jelikož jsem nic jiného taky nenašel

Středa 23. ledna 2008 ve 21:15® Salmo
Salmo

Jirho> je to ušlechtilá ryba takže max.2 kusy

Středa 23. ledna 2008 ve 21:14® cormaxx
cormaxx

2ks mírových:-)

Středa 23. ledna 2008 ve 21:12® Jirho

Kolik kusů amura si může lovící ponechat v jeden den ?

Můj strýc několikaletý rybář mi tvrdí, že je to do 7,5Kg,v míře 50cm že od letoška je to takto.

Podle mě je to kec a může si nechat jen 2 ks v míře 50cm.

Můžete nás rozsoudit??!!!

Pondělí 21. ledna 2008 v 15:49® jarda21
jarda21

no, ja na to chytam ploticky na splavek, takze na malej hacek. Ale na kapry bych dal trosicku vetsi (2) a testo udelal husti (da se vic mouky)

Pondělí 21. ledna 2008 v 15:27@ ???

a to těsto se dává na nějáký velký háček že???

Pondělí 21. ledna 2008 v 15:09® jarda21
jarda21

nejjednodussi je dat ohrivat mliko na mirny plamen a za staleho michani pomalu pridat krupici nebo hrubou mouku. Micha se na ohni dokud nevznikne testo. Muzes pridat anyz, skorici nebo cokoli na zavoneni.

Pondělí 21. ledna 2008 ve 14:32@ ???

prosímvás jak se dělá nějáké těsto???

Pondělí 14. ledna 2008 v 18:01® regulus
regulus

Robur> no a co si takhle uklidit.:-))

Pondělí 14. ledna 2008 v 16:57® Robur
Robur

a už jsi Regule viděl ordnung na mým stole, kdy se lokty ladně vznášejí na bordelem při psaní. takže buď rád za každé slovo bez překlepu:-))

Jinak jasně napsal to jasně, ale to pořád neznamená, že dělá dobře a já mu to charakterně rozmlouvám.

Pondělí 14. ledna 2008 v 16:46® jarda21
jarda21

No, zatim jsem výběr zúžil na Shimano Hyperllop 6000, Cormoran Topfish Hecht a Shimano Beast Master Telescopic 6000. Zkusim je osahat a uvidime.

Pondělí 14. ledna 2008 v 16:35® regulus
regulus

Robur> ty seš normál natvrdlej, dvakrát psal, že to není pro něj. =-| Jo a začni trénovat psaní, v poslední době je potřeba hodně fantazie, aby člověk pochopil, co jsi nám chtěl sdělit, někdy je to rébus jak sviňa.:-93;

Pondělí 14. ledna 2008 v 16:24® Robur
Robur

jarda, už jsem ti to psal i jinde, feedr se sicve zdá křehký, ael jak vidíš přežil a ty se budeš jen zlepšovat:-)) , jinak ty paramatry těch telskopů jsou rozumné, možná lze ještě zjemnit gramáž. Já nedávno řešil podobný problém a ještě jsem nic nevybral. Chtěl jsem se vlézt do 800Kč a zatím zůstávám o staré Sony, byť koroze si vybírá svoji daň.

Pondělí 14. ledna 2008 v 15:42® regulus
regulus

jarda21> Tak ti nevím, jestli je ten teleskop úplně ono. Aby ve finále nebyl víc náchylnej na zlomení než ten feeder. Obávám se, že něco jako bejvaly Sony už se asi nevyrábí. Na ty dnešní teleskopy se škaredě podíváš a je to … Co ti ale poradit kromě sumcovýho prutu netuším. Leda skus mrknout pro začátek po bazarech, teda jestli to nevadí.

Pondělí 14. ledna 2008 ve 12:47® jarda21
jarda21

MadMack> No, kapři násaďáci, klasika. Feeder zavrhuju, zlomil by to za par minut. Byl jsem s nim na soukr. vodě aby si to vyzkoušel a malem to neprezil 100g prut

Pondělí 14. ledna 2008 ve 12:42® MadMack

jarda21> jak velký jsou ty rybníky na který chce chodit? Pro lov bílé ryby i kapra je 40–80g dost tvrdý. možná by byl lepší feeder, protože tam se pořád něco děje a záběry jsou častější. a pro začínajícího rybáře je důležity aby se něco dělo a nebyla u vody nuda. Mrkni na www.hobby-g.cz, mají tam od Shakespearu feeder za 799,– a picker za 599,– oba s navijákem. Do začátku určitě dostačující.

Pondělí 14. ledna 2008 ve 12:38® drebin69
drebin69

jarda21> koukni se na www.braunstar.cz mají tam velký výběr teleskopů za super ceny.

Pondělí 14. ledna 2008 v 11:18® jarda21
jarda21

Potřeboval bych poradit ohledně výběru prutů pro začínajícího rybáře. Říkal jsem si že bude ideální prut teleskop kolem 3,3 m a zátěž tak 40 – 80g. Máte někdo nějakou zkušenost s prutama téhle kategorie? Chce chodit hlavně na rybníky, přehradu, výjmečně řeku. Chce začít s bílou rybou, hlavně kaprama. Cena kolem 1000,– Díky za rady.

Úterý 8. ledna 2008 ve 12:43® Glein

Tak jsem byl vcera nakoupit. T-Rexe meli jen tu delsi variantu (asi 360/420), ale pujcil jsem si k osahani vic prutu a nakonec jsem si vzal jiny twin od Mikada, Matrix 888.

Kupoval jsem v prazske Zlate rybce. Velmi me nadchl pristup majitele; ochotny, rad poradil, pretahl zaviracku a dal jednu spicku gratis navic :-) Takze az budu pred letem shanet vlacak, pujdu rovnou tam.

Pondělí 7. ledna 2008 v 17:25® b.gun

Glein: Já si T-Rexe nechával posílat z e-shopu, vše proběhlo bez problémů, prut dorazil v pořádku – www.naryby.eu . Při objednávce nad 2 000 Kč máš poštovné a balné zdarma a jako dárek 1 ks vlasce MIKADO Ultraviolet 150 m v libovolném průměru zdarma.

Pondělí 7. ledna 2008 v 16:54® regulus
regulus

Glein> tak to sorry, koukal jsem tam mezi svátkama a měl ho tam (tuším 2150 Kč nebo tak nějak), teď jsem ti sem jen hodil link a ani sem tam nemrknul. Takže buď změnil sortiment nebo je momentálně nemá, říkal mě tuším předloni, že s objednáváním Mikád jsou potíže, asi to stále trvá.

Pondělí 7. ledna 2008 v 16:40® Glein

regulus> Ja se podivam nejprve po kamennych kramech. Nemam strach ani tak z eshopu jako takovych, ale spis z posty a delsich lhut v pripade nejakych problemu a reklamaci prutu. Jinak na strankach splavek.cz jsem zrovna trexe nenasel :-)

Pondělí 7. ledna 2008 v 16:06® regulus
regulus

Glein> pokud si lajzneš ho koupit přes net tak tady máš typ www.splavek.cz , nevím jestli ho nemají někde levněji, ale tady mívá obvykle nejlepší ceny v Brně, případně pokud bys měl cestu do Brna, tak tě zanaviguju, kde najdeš ten obchod.

Pondělí 7. ledna 2008 ve 12:14® Glein

Diky za rady. Ten T Rex je sice trochu drazsi, nez jsem puvodne zamyslel, ale podle komentaru jak zde tak i jinde po webu to nebude spatna investice. Podivam se po nem nebo po necem podobnem v kramech.

Sobota 5. ledna 2008 ve 22:57® HaD
HaD

NOVINKA: Spustili jsme novou rubriku s názvem „Rybářská TV“. V této rubrice můžete ukládat videa přímo u nás a nemusíte se registrovat jinde, rozumět anglicky apod. Navíc Vám nabízíme možnost střihu dle Vašich pokynů! To Vám jinde nenabídnou. Jsme totiž JEDNIČKA, žádná dvojka… www.chytej.cz

Sobota 5. ledna 2008 v 17:47® Robur
Robur

Glein, z toho co jsi napsal bych vzal twin feedr Mikado trex co lze prodloužit z 330 na 390, má 5 špiček z čehož ta nejtvrdší z toho dělá velmu slušnou matchku /prut na plavačku/. Pořídíš ho cca za 2 litry. Dále fórum viz. feedr dvojí délka.