Vyhledávání
Začínáme rybařit
V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 12. prosince 2007 v 16:30® sus1
-
jirka10> To máš na plavajdu nebo na položenou?Já mám 2 pruty na púoloženou a tam ty 50 ,jinak na plavajdu mam tu 40 ,neni tak namáhaná jako u tšch druhejch kde házim těžký krmítka.50 má bytelnější střeva taky je větší žejo ale jinak jak řikam – okuma – gut.
- Středa 12. prosince 2007 v 16:24® sus1
-
jirka10> mam 40 na prutu 3.60 a je to super,neni vůbec co řešit.
- Středa 12. prosince 2007 v 16:13® cormaxx
-
jirka10: na tu 40 se prej vejde 200/0,25 což si myslim že je dostačující.Na takhle dlouhý pruty bych tu 40 vzal radši i kvůli vzhledu
…je to jen můj názor
- Úterý 11. prosince 2007 ve 23:45® jirka10
-
cormaxx> Na Cormorany 3,30 a 50–90g, Teda jestě je nemám, ale snad budou do konce roku. Navijáky chci koupit tenhle týden.
- Úterý 11. prosince 2007 ve 23:31® Prichy
-
mlady rybar: jj, mas pravdu
- Úterý 11. prosince 2007 ve 23:25® cormaxx
-
jirka10: no podle toho vlasce a vzdálenosti co jsi napsal bych šel radši do 40.I na tu 40 dáš dostatek vlasce
Na jaký pruty je chceš dát?
- Úterý 11. prosince 2007 ve 23:11® jirka10
-
jarda21> Dík. O 50 jsem uvažoval, ale nyní si říkám, jestli by nestačila 40. Ale zase je to možná jedno, protože ten rozdíl není velkej.
- Úterý 11. prosince 2007 ve 23:02® jarda21
-
jirka10> No, rek bych ze padesatka bude v pohode
- Úterý 11. prosince 2007 ve 12:15® jirka10
-
Ahoj. Jdu koupit ty Okumy, jen nevím jakou vel. navijáku. Budu chytat na UN Sedlice, vlasec 20–25 a nahazovat tak max. 50 metrů. Prosím poraďte. Dík.
- Neděle 9. prosince 2007 v 18:54® Mladý Rybář
-
Prichy> ja sem rek ze je jasny ze kdyz si mysli ze mam bambusak a starej neloziskovej navijak a pride k vode ze chyta a druhy na nej koukaj to ne!ale neznamena ze mam prut za 8tisic ze chytnu vic nez ten kdo ma prut za 1500 jako sem treba ja!nemam pravdu?je mi 16 let a za 11letou praxi to vim!:)
- Neděle 9. prosince 2007 ve 14:33® skwor
-
cormaxx> Stejně mám pocit, že ty HM80 nejsou takový poklad, jak se říká. Jeden člověk, co sem občas chodí si Ghosta koupil, a po čase ho prodal a vrátil se ke skeletoru.
- Neděle 9. prosince 2007 ve 12:09® cormaxx
-
Vždyť jde i pocit z lovu.A když bych chytal na Ghost Bustera tak bude určitě lepší než s nějakou těžkou,žvejkačkovitou lijánou ne
- Neděle 9. prosince 2007 ve 2:41® Prichy
-
regulus: HM80 je tusim kolem 8-mi litru.
chlapci, ne tak uplne vezmete bambusaky a prechytate kazdeho, pokud budou podminky stejne, tak se muze stat, ze vy ty zabery na tom proutku proste neucitite a druhy ano (nedej boze s chvejkou, tam je i uvidi…to jen k vlacce) Dalsi zalezitosti je treba kaprarina.....dostat nastrahu dostatecne daleko take nejde s kazdym prutem (kdyz zde pomineme, chytani opravdu velikych kapru, kde ani zdolani neni uplne jednoduche) ale ramcove mate samozrejme pravdu
- Sobota 8. prosince 2007 ve 22:04® Mladý Rybář
-
thomski> jasne hlavne ked vis jak a na co ty ryby berou tak se za vodou!
- Sobota 8. prosince 2007 ve 21:48® thomski
-
Mladý Rybář> mas pravdu,taky si myslim ze moc nezálezí na prutech a navijácích,musí clověk trochu znát způsob života ryb a umět číst vodu,pak se to nechá chytit i na ten bambus,asi má kolega Hlavis koruny navíc,ale ja mu to preju,a at se mu daří.
- Sobota 8. prosince 2007 ve 21:22® Mladý Rybář
-
Můj nazor je takovy jelikoz jsem nevídelecne cinej,tak sem rad za kazdou kourunu co dam do rybarskeho vybaveni,ted uz ho mam takovy jaky sem kdy chtel!sem spokojen a reknu to tak byl sem svedkem a myslim si i kazdy z vas,ze ste videli ze ryba se da chytit na cokoli!takze na rybarskem vybaveni az tak podle me nezalezi!nerikam ze znamena ze mas bambusak a pokazde kdyz prides k vode chytnes to ne ale tak to proste podle me je!asi zalezi vic na haccich vlascich oluvka atd..... a ne prut ci navijak!
- Sobota 8. prosince 2007 ve 13:11® yerrx
-
HaD> to ma hodne v klidu ja zacinal na vercajku po tatkovi a na bambusaku po strycove pradedovi
ten mi pak takta zabavil ptze patri uz pry do muzea
- Pátek 7. prosince 2007 ve 23:52® HaD
-
Hlavis> no to je slušnej začátek. Hodně slušnej.
- Pátek 7. prosince 2007 ve 23:15® cormaxx
-
sus1: jj právě že jo
- Pátek 7. prosince 2007 ve 23:12® sus1
-
regulus> Já taky nejsem letitej.
- Pátek 7. prosince 2007 ve 23:03® regulus
-
Hlavis> docela jsi mě šokoval, čuchal jsem nějakýho malýho kluka a když sem mrkl do karty ročník narození 1970, tak mi spadla čelist. Jedné věci ale nerozumím, píšeš, že jsi studoval letos teorii a příští rok to chceš zkusit na ostro a současně máš v kartě napsaný, že chytáš od roku 1996, nějak tomu nerozumím. Co se tvýho vercajku týká, tak nevím jestli dobrý, nic z toho neznám, ale asi nejvíc záleží na tobě, co ti bude vyhovovat.
- Pátek 7. prosince 2007 ve 22:59® sus1
-
cormaxx> Na začátečníka dobrý né???!
- Pátek 7. prosince 2007 ve 22:57® cormaxx
-
Hlavis: no kurňa chlape nejsi ty Fr.Procházka že si takhle nakupoval?
Dobrá výbavička…
- Pátek 7. prosince 2007 ve 22:51® Hlavis
-
Ahoj taky jsem se rozhodl , že začnu rybařit. Celý letošní rok jsem studoval teorii a příští rok to zkusím „naostro“. Nevím , jaká technika mě bude nejvíce bavit , tak jsem si do začátku koupil 2 pruty na přívlač : Dragon HM 80 Ghost na jemné chytání a Berkley skeletor 8–32 na vetší gumy a woblery. K tomu navijáky Shimano Sradic GTM RB 2500 na Ghosta a SHI. Twin power XT – RB na skelouše. Na plavanou pak matchový prut Colmic Artax 3000 490cm s navi. Spro Red Arc ve vel. 3000.Biče zn: Colmic Canada v 5 a 8 metrech na jemný chytání a rozhoduju se mezi pár boloňkama. Podle toho , jak mě bude plavná bavit bych samozřejmě ještě dokoupil ropovod /odkládačku/ , ale zatím se mi do toho nechce vydávat „těžký“ prachy. Na feeder jsem s pořídil 2* shimano Speer master H na velký řeky a chytání ve velkých vzdálenostech. Pak shi. catana M jako takový méne využívaný univerzál a 2* shi. Speed Master L na menší stojáky a jemný jarní chytáníčko , ale na největší požitek ze souboje mám Byron X12T /nebo tak nějak/ . Na heavy prutech mám navi. Super GTM , na všech ostatních pak Azzura. NA ostatní metody , především muškaření , pak sumcařina a kaprařina přemýšlím jaké mám zakouúpit vybavení a zda vůbec.Třeba mě to po půl roce přestane bavit :o)
Jinak samozřejmě mám moře drobností : gumy , streamry , woblery , třpytky a tak dále … je toho opravdu spousta.
Tak moje otázka zní : myslíte , že jsem dobře vybíral ? Je to dobrá volba do začátku ? Budu spokojen ? Co mám dokoupit ? - Úterý 4. prosince 2007 ve 22:59® jirka10
-
sus1> Dík moc. Slyšel jsem na ně chválu. Asi do nich půjdu. Dík
- Úterý 4. prosince 2007 v 17:11® sus1
-
jirka10> čoveče tak to nevim,ale když s nima něco bude tak je mam přinest do prodejny kde sem ho koupil a on mi to zařídí,prej výborná zkušenost a snad do 14 dnů reklamace vyřízená,nějak se tam s nima zná.Řikal mi že je prodává 6 let a měl zatim jen jednu reklamaci.Poptával jsem se i jinde a všude chválili- okumu- a dobré zkušenosti s ní.Já mam na nich odchytáno rok a jsou v naprostej pohodě.Mam na kaprovejch prutech kde s nima házim těžká krmítka a že sem je nešetřil a bezva.Používam baituner a lidi který to nemaj tak mi to chválili taky,líbilo se jim to a že hned na příští sezonu taky něco takového pořídí.Taková je moje zkušenoct.Perfekt kvalita a dobrá cena.
- Úterý 4. prosince 2007 v 16:37® jirka10
-
sus1> Kde má Okuma záruční servis? Jen tak pro zajímavost.
- Úterý 20. listopadu 2007 v 17:02® sus1
-
jirka10> Mam jich doma šest a super.od 30 až po 60sátku.
- Úterý 20. listopadu 2007 ve 14:30® jirka10
-
dvorak:, regulus: Oboum moc dík za komentaře. Tu Okumu koupím. Dík a bye.
- Pondělí 19. listopadu 2007 v 19:02® dvorak
-
jirka10> Pokud už jsi se pro tu Okumu rozhodl,tak si pro ni bez. Ma ji spousta rybářů a nikdo si nestěžuje.Za ty peníze sotva koupíš něco lepšího.