Chytej.cz

Začínáme rybařit

V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 12. prosince 2007 v 16:30® sus1

jirka10> To máš na plavajdu nebo na položenou?Já mám 2 pruty na púoloženou a tam ty 50 ,jinak na plavajdu mam tu 40 ,neni tak namáhaná jako u tšch druhejch kde házim těžký krmítka.50 má bytelnější střeva taky je větší žejo ale jinak jak řikam – okuma – gut.

Středa 12. prosince 2007 v 16:24® sus1

jirka10> mam 40 na prutu 3.60 a je to super,neni vůbec co řešit.

Středa 12. prosince 2007 v 16:13® cormaxx
cormaxx

jirka10: na tu 40 se prej vejde 200/0,25 což si myslim že je dostačující.Na takhle dlouhý pruty bych tu 40 vzal radši i kvůli vzhledu:-) …je to jen můj názor

Úterý 11. prosince 2007 ve 23:45® jirka10

cormaxx> Na Cormorany 3,30 a 50–90g, Teda jestě je nemám, ale snad budou do konce roku. Navijáky chci koupit tenhle týden.

Úterý 11. prosince 2007 ve 23:31® Prichy
Prichy

mlady rybar: jj, mas pravdu

Úterý 11. prosince 2007 ve 23:25® cormaxx
cormaxx

jirka10: no podle toho vlasce a vzdálenosti co jsi napsal bych šel radši do 40.I na tu 40 dáš dostatek vlasce;-) Na jaký pruty je chceš dát?

Úterý 11. prosince 2007 ve 23:11® jirka10

jarda21> Dík. O 50 jsem uvažoval, ale nyní si říkám, jestli by nestačila 40. Ale zase je to možná jedno, protože ten rozdíl není velkej.

Úterý 11. prosince 2007 ve 23:02® jarda21
jarda21

jirka10> No, rek bych ze padesatka bude v pohode

Úterý 11. prosince 2007 ve 12:15® jirka10

Ahoj. Jdu koupit ty Okumy, jen nevím jakou vel. navijáku. Budu chytat na UN Sedlice, vlasec 20–25 a nahazovat tak max. 50 metrů. Prosím poraďte. Dík.

Neděle 9. prosince 2007 v 18:54® Mladý Rybář
Mladý Rybář

Prichy> ja sem rek ze je jasny ze kdyz si mysli ze mam bambusak a starej neloziskovej navijak a pride k vode ze chyta a druhy na nej koukaj to ne!ale neznamena ze mam prut za 8tisic ze chytnu vic nez ten kdo ma prut za 1500 jako sem treba ja!nemam pravdu?je mi 16 let a za 11letou praxi to vim!:)

Neděle 9. prosince 2007 ve 14:33® skwor
skwor

cormaxx> Stejně mám pocit, že ty HM80 nejsou takový poklad, jak se říká. Jeden člověk, co sem občas chodí si Ghosta koupil, a po čase ho prodal a  vrátil se ke skeletoru.

Neděle 9. prosince 2007 ve 12:09® cormaxx
cormaxx

Vždyť jde i pocit z lovu.A když bych chytal na Ghost Bustera tak bude určitě lepší než s nějakou těžkou,žvejkač­kovitou lijánou ne;-)

Neděle 9. prosince 2007 ve 2:41® Prichy
Prichy

regulus: HM80 je tusim kolem 8-mi litru.

chlapci, ne tak uplne vezmete bambusaky a prechytate kazdeho, pokud budou podminky stejne, tak se muze stat, ze vy ty zabery na tom proutku proste neucitite a druhy ano (nedej boze s chvejkou, tam je i uvidi…to jen k vlacce) Dalsi zalezitosti je treba kaprarina....­.dostat nastrahu dostatecne daleko take nejde s kazdym prutem (kdyz zde pomineme, chytani opravdu velikych kapru, kde ani zdolani neni uplne jednoduche) ale ramcove mate samozrejme pravdu

Sobota 8. prosince 2007 ve 22:04® Mladý Rybář
Mladý Rybář

thomski> jasne hlavne ked vis jak a na co ty ryby berou tak se za vodou!

Sobota 8. prosince 2007 ve 21:48® thomski

Mladý Rybář> mas pravdu,taky si myslim ze moc nezálezí na prutech a navijácích,musí clověk trochu znát způsob života ryb a umět číst vodu,pak se to nechá chytit i na ten bambus,asi má kolega Hlavis koruny navíc,ale ja mu to preju,a at se mu daří.

Sobota 8. prosince 2007 ve 21:22® Mladý Rybář
Mladý Rybář

Můj nazor je takovy jelikoz jsem nevídelecne cinej,tak sem rad za kazdou kourunu co dam do rybarskeho vybaveni,ted uz ho mam takovy jaky sem kdy chtel!sem spokojen a reknu to tak byl sem svedkem a myslim si i kazdy z vas,ze ste videli ze ryba se da chytit na cokoli!takze na rybarskem vybaveni az tak podle me nezalezi!nerikam ze znamena ze mas bambusak a pokazde kdyz prides k vode chytnes to ne ale tak to proste podle me je!asi zalezi vic na haccich vlascich oluvka atd..... a ne prut ci navijak!

Sobota 8. prosince 2007 ve 13:11® yerrx
yerrx

HaD> to ma hodne v klidu ja zacinal na vercajku po tatkovi a na bambusaku po strycove pradedovi:-D ten mi pak takta zabavil ptze patri uz pry do muzea:-D :-D

Pátek 7. prosince 2007 ve 23:52® HaD
HaD

Hlavis> no to je slušnej začátek. Hodně slušnej.

Pátek 7. prosince 2007 ve 23:15® cormaxx
cormaxx

sus1: jj právě že jo;-)

Pátek 7. prosince 2007 ve 23:12® sus1

regulus> Já taky nejsem letitej.

Pátek 7. prosince 2007 ve 23:03® regulus
regulus

Hlavis> docela jsi mě šokoval, čuchal jsem nějakýho malýho kluka a když sem mrkl do karty ročník narození 1970, tak mi spadla čelist. Jedné věci ale nerozumím, píšeš, že jsi studoval letos teorii a příští rok to chceš zkusit na ostro a současně máš v kartě napsaný, že chytáš od roku 1996, nějak tomu nerozumím. Co se tvýho vercajku týká, tak nevím jestli dobrý, nic z toho neznám, ale asi nejvíc záleží na tobě, co ti bude vyhovovat.

Pátek 7. prosince 2007 ve 22:59® sus1

cormaxx> Na začátečníka dobrý né???!

Pátek 7. prosince 2007 ve 22:57® cormaxx
cormaxx

Hlavis: no kurňa chlape nejsi ty Fr.Procházka že si takhle nakupoval?:-D Dobrá výbavička…

Pátek 7. prosince 2007 ve 22:51® Hlavis

Ahoj taky jsem se rozhodl , že začnu rybařit. Celý letošní rok jsem studoval teorii a příští rok to zkusím „naostro“. Nevím , jaká technika mě bude nejvíce bavit , tak jsem si do začátku koupil 2 pruty na přívlač : Dragon HM 80 Ghost na jemné chytání a Berkley skeletor 8–32 na vetší gumy a woblery. K tomu navijáky Shimano Sradic GTM RB 2500 na Ghosta a SHI. Twin power XT – RB na skelouše. Na plavanou pak matchový prut Colmic Artax 3000 490cm s navi. Spro Red Arc ve vel. 3000.Biče zn: Colmic Canada v 5 a 8 metrech na jemný chytání a rozhoduju se mezi pár boloňkama. Podle toho , jak mě bude plavná bavit bych samozřejmě ještě dokoupil ropovod /odkládačku/ , ale zatím se mi do toho nechce vydávat „těžký“ prachy. Na feeder jsem s pořídil 2* shimano Speer master H na velký řeky a chytání ve velkých vzdálenostech. Pak shi. catana M jako takový méne využívaný univerzál a 2* shi. Speed Master L na menší stojáky a jemný jarní chytáníčko , ale na největší požitek ze souboje mám Byron X12T /nebo tak nějak/ . Na heavy prutech mám navi. Super GTM , na všech ostatních pak Azzura. NA ostatní metody , především muškaření , pak sumcařina a kaprařina přemýšlím jaké mám zakouúpit vybavení a zda vůbec.Třeba mě to po půl roce přestane bavit :o)
Jinak samozřejmě mám moře drobností : gumy , streamry , woblery , třpytky a tak dále … je toho opravdu spousta.
Tak moje otázka zní : myslíte , že jsem dobře vybíral ? Je to dobrá volba do začátku ? Budu spokojen ? Co mám dokoupit ?

Úterý 4. prosince 2007 ve 22:59® jirka10

sus1> Dík moc. Slyšel jsem na ně chválu. Asi do nich půjdu. Dík :-)

Úterý 4. prosince 2007 v 17:11® sus1

jirka10> čoveče tak to nevim,ale když s nima něco bude tak je mam přinest do prodejny kde sem ho koupil a on mi to zařídí,prej výborná zkušenost a snad do 14 dnů reklamace vyřízená,nějak se tam s nima zná.Řikal mi že je prodává 6 let a měl zatim jen jednu reklamaci.Poptával jsem se i jinde a všude chválili- okumu- a dobré zkušenosti s ní.Já mam na nich odchytáno rok a jsou v naprostej pohodě.Mam na kaprovejch prutech kde s nima házim těžká krmítka a že sem je nešetřil a bezva.Používam baituner a lidi který to nemaj tak mi to chválili taky,líbilo se jim to a že hned na příští sezonu taky něco takového pořídí.Taková je moje zkušenoct.Perfekt kvalita a dobrá cena.

Úterý 4. prosince 2007 v 16:37® jirka10

sus1> Kde má Okuma záruční servis? Jen tak pro zajímavost.

Úterý 20. listopadu 2007 v 17:02® sus1

jirka10> Mam jich doma šest a super.od 30 až po 60sátku.

Úterý 20. listopadu 2007 ve 14:30® jirka10

dvorak:, regulus: Oboum moc dík za komentaře. Tu Okumu koupím. Dík a bye.

Pondělí 19. listopadu 2007 v 19:02® dvorak

jirka10> Pokud už jsi se pro tu Okumu rozhodl,tak si pro ni bez. Ma ji spousta rybářů a nikdo si nestěžuje.Za ty peníze sotva koupíš něco lepšího.