Chytej.cz

Začínáme rybařit

V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 19. listopadu 2007 v 15:38® regulus
regulus

jirka10> ale já sem nenapsal, že je grafit na prd, dle mýho soudu je špatně nekovová cívka, nekovová klička. Pokud bude tělo navijáku dejme tomu z nějakýho kompozitního materiálu a pouzdra ložisek budou kovový a bude to dobře zpracovaný, tak to nemusí být v zásadě špatně. Špatně je, když je ložisko plácnutý přímo do plastu (kompozitu), jenže to jaksi vidět není. Takže nutně nemusí být naviják s nekovovým tělem vždy špatná volba. Napsal jsem jen, že já se tomu vyhýbám.

Pondělí 19. listopadu 2007 v 15:19® jirka10

® dvorak: Dík, ale raději ještě počkám.

Pondělí 19. listopadu 2007 ve 13:15® dvorak

jirka10> Tak v tomto případě bych se grafitu rozhodne nebál!Měl jsem grafitové DAMy,jedinej problém s nimi nebyl.Po x sezonách jsem je prodal a jestě ted makaj na italském Pádu. Kámoš tam sehnal dobrou práci,7km od této řeky. Šťastný to člověk…

Pondělí 19. listopadu 2007 v 11:48® jirka10

regulus: Diky, chtěl jsem pravě koupit Okuma Longbow, u té taky píšou, že je s graf. tělem, takře jsem to raději zrušil.

Pátek 16. listopadu 2007 v 17:04® regulus
regulus

jirka10> osobně se tomu u navijáků vyhýbám, ale z kompozitních materiálů se dělá ledacos. Má to jako všechno svoje pro i proti. Kladem je sice, že je to lehký, ale z druhé strany to kov tak úplně nenahradí.

Pátek 16. listopadu 2007 v 16:54® jirka10

regulus: Dekuji, docela mě překvapilo, že se dělají z tohoto materiálu i navijáky.

Pátek 16. listopadu 2007 v 16:34® regulus
regulus

jirka10> pokud je plast správná terminologie, tak ano, nicméně je to to co myslíš, cívka není kovová, ale z plastu nebo patrně nějakého kompozitního materiálu.

Pátek 16. listopadu 2007 ve 14:23® jirka10

Ahoj. Co to znamená grafitová cívka? To je plastová? Dík moc.

Středa 3. října 2007 v 10:44@ ???

Diky

Středa 3. října 2007 v 7:49® profo
profo

milan11 : hlavně se na té dané MO domluv jakou formou to oni praktikují. Né na každé ti bude uznáno vyplnění testu na webu ČRS. Někde chtějí ještě absolvovat vstuoní školení a někde se test píše až po školení ručně. Je potřeba se domluvit, protože nikde není psáno jakým způsobem tě oni mají přezkoušet a tak se to dělá různě.

Úterý 2. října 2007 ve 20:17® Scanix
Scanix

milan11: Podle mista bydliste si vyber nejakou Mistni Organizaci (MO) CRS a tam se nechej zapsat, pak musis na magistrat a nechat si vystavit rybarsky listek a s nim zpetne na MO, kde ti vydaji povolenku.

Úterý 2. října 2007 v 19:57@ ???

Ahoj. Mám dotaz. Rybařský listek se dá dostat že vyplnim ten test co je na www.rybsvaz.cz ?? a kam to mam pak odnest ? Dekuji za odpoved

Čtvrtek 6. září 2007 v 17:19® Shadowhunter
Shadowhunter

Smile: zkus jeste vyzkouset brazdenou suchou mouchu to ryby nekdy taky dokaze pekne nabudit

Čtvrtek 6. září 2007 ve 14:24@ ???

Shadowhunter:Na svýho duhákovýho streamra (s notnou dávkou oranžového marabu) jsem je pak chytal,ale to je něco jinýho…Ale prostě nepochopíš když tam přijde děda s upraveným vláčákem,nabrodí do poloviny tůně,na konec namotá 16-ku háček obalenej přírodním dubingem a skvostným,dvou­metrovým hodem se mu tam přivěsí duhák,zatímco rozmotává šnůru..A já se svým stylem indiána v nejlepší formě chytnu na mimopstruhovce 4 potočáky (nevím kde se tam vzali),hafo jelců a 1 lipana…Ještě budou sadit na pstruhovku,ale tam to bude horší,protože na to,abych si vybojoval nějaký místo v „duhákový“ tůni,bych musel mít přes dva metry :-) ..

Čtvrtek 6. září 2007 ve 14:07® Shadowhunter
Shadowhunter

Smile: presne o tom muskareni ale je…vis ze tam jsou ryby a ne a ne ti tu mouchu sezrat ale az se trefis do te prave tak je to nadhera…mozna bych je nechal ty duhaky chvlili rozkoukat…pak se mozna poradne rozeberou, trebas je na sadkach poradne nakrmili jako kdyz se krmi husy aby chvili nezrali v rece a nebyli snadnou koristi :-D :-D :-D :-D :-D Zkus je vydrazdit na luru, na horni prives dej nejakou oranzovou nebo neco podobneho a dolu montanu. :->

Me teprve ceka hledani te super mouchny na vysazene granulaky…jeste u nas nesadili

Čtvrtek 6. září 2007 v 10:55@ ???

Shadowhunter:Vím že je každej den u vody jinej,ale na ty vysazený slepice?Přítom potočáci to chtěli :-) …Mám takovýho granulovýho streamra,ale jak se chová granule ve vodě? :-) .To bych ho musel hodit přímo a nechat se propadávat,ale bud to jde moc rychle,nebo moc pomalu :-) ..No,uvidíme,příště navážu nějaký svítivý,mnoho­barevný s červenou prdelkou :-)

Čtvrtek 6. září 2007 v 0:36® Shadowhunter
Shadowhunter

Smile: kazda voda a kazdy den u vody je jiny…takze jeden den to na tu ci ono mouchu muze jit ze budes tahat rybu za rybou a ryby ti pomalu vyrvou prut z ruk a na druhy den a nebo trebas za hodinu si s tou mouchou a neskrtnes :-D Jinak loni co mel kamos uspechy tak klasika gold-redtag, a nozicky z hnedeho kohouta, bez nozicek a nebo se svetlymi nozickami to nezrali…ale jak rikam kazda voda chce neco jineho, nebo zkus uvazat neco podobneho granuli :-D :-D

Středa 5. září 2007 v 19:49@ ???

Ahoj.Zní to asi blbě,ale neznáte někdo nějaký osvědčený vzor goldheada na duháky?Byl jsem to jen tak vyzkoušet na těch vysazených a na godheady (vyzkoušel jsem jich asi 10) jsem chytal jen potočáky,tlouště a sem tam lipana..A to jsem si myslel že sežerou všechno,co spadne do vody..Pak jsem radši začal streamrovat a chytl jsem jich asi 10,ale stejně mi to nesedí..Předem díky

Pátek 24. srpna 2007 v 7:49® lukas.sys

Shadowhunter>Jas­ný.Díky.

Čtvrtek 23. srpna 2007 v 0:15® Shadowhunter
Shadowhunter

zkus pohledat v tematech urcite tam najdes neco co se ti bude hodit jak ve vyberu prut a navijaku tak i nastrah :->

Středa 22. srpna 2007 ve 12:23® lukas.sys

Ahoj může mi někdo poradit? Chtěl bych začít chytat dravce na přívlač. Poradíte mi prosím jak na to jaký prut, nástrahy atd. Zatím jsem se věnoval jen kaprařině a chtěl bych zkusit něco nového. Díky

Pátek 3. srpna 2007 v 0:08® regulus
regulus

jonny 5> sory ale začni v prvé řadě pracovat na pravidlech českého pravopisu a v druhé řadě na psaní na klávesnici. Jaksi není možné identifikovat co máš přesně na mysli. I 5cm plotice, když se chytne na háček tak začne skákat policajt. Dvou centimetrovej háček není sice až tak malej, ale pro malýho okouna bez problémů. Prostě každá ryba má jinak velkou hubu.

Čtvrtek 2. srpna 2007 v 18:40® jonny 5

ahoj zacinam rybarit chy tam asi 2 tydny chytam na vrbyci asi v 5:55 mi zabrala ryba a uplne skakal policojt mislel jsem ze to bude kapr alspom 45 ale ne balto okoun 4cm chytl jsešmho na 2cm hacek jak jeto mozne prosim otpovezte na muj emajl jonny5kejc@seznam.cz

Pátek 27. července 2007 ve 21:24® Shadowhunter
Shadowhunter

Zdenecek Ch.> je toho hodne…nejlepsi by bylo zajit k vode s nejakym muskarem co by ti ukazal co a jak a poradil dalsi veci. Pres net je toho hodne ale i tady najdes par veci co se tyka zacatku muskariny…dobre by bylo napsat i odkud si…ja trebas s ostravy takze kdyby si bylel nekde tady kousek tak bych ti par veci poradil a ukazal…muskarim sice 3 roky ale dost uz toho vim :->

Pátek 27. července 2007 ve 20:13® Zdenecek Ch.

Chtel bych se naučit muškařit. Kdo mi poradí?

Středa 25. července 2007 v 7:34® Shrek
Shrek

Shadowhunter> no dej pokoj,já měl na #4 mušáku dva kapry kolem 35 cm a nebylo to ošklivé. :-D

Středa 25. července 2007 v 0:10® Shadowhunter
Shadowhunter

ja chytam jen na mouchu … a trapit se s lovem kapru na mouchu to neni zrovna to prave orechove … ;-) i kdyz takovy 80cm kapr na musak to by bylo neco :-D :-D :-D … spis to hod mezi temata nevim kolik lidi cte zrovna diskuzi o zacatcich rybareni =-|

Pondělí 23. července 2007 ve 21:42® michalczz

ahoj shaním nekoho kdo by semnou chodil na moravskoslezek kraji na sourkome rybniky svuj listek nemam napište budud jen rad

Pátek 20. července 2007 ve 12:55® Kuba V.

Ale trochu mě to mrzelo páč před tím jsem drtil testy na www.rybsvaz.cz a bavilo mě to,ale tak určitě se mi to bude hodit… ;-)

Čtvrtek 19. července 2007 ve 22:24® Shadowhunter
Shadowhunter

michal: no vidis ze to jde a dokonce i virtualne ze nemusis nikde chodit :-D