Chytej.cz

Začínáme rybařit

V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 19. července 2007 v 17:06® Kuba V.

Nejdřív pokud můžu budu reagovat na RL já jsem dělal po 3 letech rybářské abstinence lístek asi před 14ti dny a 1200,– mě stálo školení které jsme absolovoval virtuálně :-) podepsal papír zaplatil povolenku a hurá domů pro vercajk a hurá na ryby. Chytlo mě to zase jako horečka. Nedávno jsme byl s tátou na rybách tak mi dal hodit a vytáhl jsme 2 okouny a byl jsem v tom… znovu :-)

Jinak už mám doma i nový jemnější vercajk PRUT:AWA-SHIMA 2,40 8–25g akci má super i 3g twistra na tom cítím super a NAVIJÁK:SHIMANO Catana 2500,– včera jsem si to koupil a hned na vodu až na to že jsme mohl jen na chvilku boleni do toho třískali a já nedal ani jednoho a tatík mě zachytal 1 kouskem…

Čtvrtek 19. července 2007 ve 12:16® Shadowhunter
Shadowhunter

michalczz: ja myslim ze by se dali udelat i v lete…staci zavolat do nejake mensi MO a zeptat se jich kdyby si chtel RL tak za kolik by byli ochotni tam s tebou posedet nez by sis to vyplnil. Jen jim rekni, kdyby ti rekli, ze jedine az v zime, tak jim rekni, ze to zadarmo nechces ze jim ten cas co tam s tebou budou zaplatis. Tohle neni uplatek a navic se ti muze stat ze zkousky ani delat trebas nebudes ;-) Cena do litru je tak OK … kamos jak delal RL tak nedelal ani zkousky, bylo to pred 2 roky v lete…dal jim o litr vice a mel to v kapse jen si zasel na urad pro RL a s tim se pak vratil na MO a tam dostal sumar + legitimaci. Aspon mi rikal ze to tak bylo ze jim rekl, ze jim ten cas zaplati a bylo to…Nebudu tu nikoho jmenovat bo bych nerad nejakou MO narknul napr. z necoho co by nebyla pravda…vis jak 100% overene to nemam. Aly PRY se to tak da udelat…zalezi jen na pristupu jednotlivych lidi co sedi na MO

Středa 18. července 2007 v 17:35® michalczz

Shadowhunter> chci se zeptat myslíš že ty skoušky se daji i vlete udelat podplatek je dobry :-)

Středa 18. července 2007 v 11:45® Shadowhunter
Shadowhunter

Presne tak…vsechno nekomu patri…to ze ten rybnik nepatri napr. svazu neznamena ze to nepatri trebas me :-D takze by si pytlacil napr. u me a tohle to by se mi urcite nelibilo jako vlastniku takoveho rybniku…(jinak ja zadny rybnik nevlastnim…bral jsem to jen jako priklad) Takze jak tady radi Profo…zustan u soukromaku…je jich tady v okoli OV dost. Mohlo by se ti takove pytlaceni dost nevyplatit. Zkus se spise poptat v mensis MO v okoli OV trebas ti za nejaky poplatek vydaji rohodnuti ze si slozil zkousky…popr. ti za urcity poplatek trebas dovoli delat zkousky ted v lete…timto te ale nechci nabadat k nejake nekale cinnosti jako jsou napr. uplatky :-D :-D :-D

Úterý 17. července 2007 ve 13:58® profo
profo

michalczz : dobrá rada nad zlato. zůstaň u soukromáků, kde ti nevlastnění RL berou a nemají s tím problém. Pokud tě někde jinde (jak říkáš na revíru nikoho) někdo chytne, tak se se zkouškami na RL v únoru můžeš rozloučit…:-(( Věř, myslím to s tebou dobře..;-)

Úterý 17. července 2007 v 11:06® michalczz

čau lidičky neznate enkde na ostravsku nejaky ybik či tune a atd kde to nepatří nikomu dke se nemusí mit povolenka chodim na soukromaky čekam an unor až jsi budu moct udelat povolenku ale jsou prej reviy kde to nikomu enpatří jeden je na soutou odry a opavice ale nevim dik

Neděle 15. července 2007 v 19:26® mikin

Bobr-007> Každopádně děkuji za inspiraci čekám na další tipy

Neděle 15. července 2007 v 17:10® Bobr-007

mikin: Navijak bych volil s přední brzdou(nebo hodně dobrý jsou baitrunery) a aby měl aspoň 3 ložiska(nap­ř.DAM,TICA SHIMANO…)Velikost tak 40 nebo 50…Velmi dobré zkušenosti mám s teleskopy Byron Tri Fibre 90g/270cm..Na slovensku jsou za cca 400 kč, unás tak za 600.Kdybys k tomu dal okumu long bow (60,50) určiťe bys neprohloupil a vyšlo by to dohromady do těch 2tisíc. Ale to sem napsal jen tak z nudy, jsou tu mnohem zkušenější rybáři než já co ti poradí;-)

Neděle 15. července 2007 v 16:51® mikin

začínám chytat kapry a chystám se na dravce poradte chtěl bych teleskop tak kolem 1000 kč a naviják taky kolem 1000 kč muže mi někdo doporučit nějakou značku koukal sem na e shop a v obchodech je toho fakt moc mam malo zkušeností tak prosím o radu

Úterý 10. července 2007 v 10:12® Kuba V.

Zdravím Vás, po menší rybřáské absenci opět začínám rybařit konkrétně přívlač. A potřeboval by jsme poradit přemýšlím nad koupí setu Shakespeare Royalty Medium 2,7/20g + naviják Odyssey FX30 www.e-rybarstvi.cz Budu chytat lehkou přívlač gumy a woblery. Máte nědko zkušenosti nebo recenze budu rád předem díky za odpovědi

Úterý 3. července 2007 ve 23:40® Shadowhunter
Shadowhunter

Poradil by mi nekdo nejaky prut na vlaceni ale potrebuji teleskop (kdyz bude slozeny tak max 40cm) a delka asi tak 2,1 nebo 2,4m…potrebuji ho na P hlavne na okouny ale urcite se splete i neco jineho…takze se asi bude jednat o nejaky light proutek s malou vrhaci zatezi…

Pátek 29. června 2007 ve 20:21® vonderka
vonderka

MaR> Staňkovský rybník nebo Hejtman. Cajk si půjčíš v CHlumu u Třeboňě – rybářské potřeby Trázník-povolenku koupíš taky tam.

Pátek 15. června 2007 v 9:42® MaR

Zdravím, nevíte někdo o soukromém revíru okolo Třeboně,kde by nám zapujčily vercajk a nechtějí státní rybářský lístek.Díky Mara

Pondělí 4. června 2007 ve 20:31® breca

MadMac – díky za účast!:-) cormaxx – tož hold hodně štěstí:-P

Pondělí 4. června 2007 v 17:39® cormaxx
cormaxx

MadMack,breca: To je holt umění:-D :-D já bait používám na kapry ( příští týden už ale neeepivo ) a zatim se mi nic takovýho nestalo…ale pak ty baity půjdou na štikový proutky na rybičku takže se toho třeba dočkám:-D

Pondělí 4. června 2007 v 17:35® MadMack

breca> nejsi sám, taky se mně to stalo a nejen s baitem. Když jsem byl na podzim na candátech s rybičkou, tak jsem měl odklopeno a odbržděno a při záseku jsem jen překlopil. Nádherný pavouk a ryba tam, kde končí záda :-)

Pondělí 4. června 2007 v 11:32® breca

Bača – ještě k tomu bajtu: takový zásek s jemně nastavenou volnoběžnou brzdou, kdy zapomeneš překlapnout na zdolávací, je neopakovatelným zážitkem, kdy si budeš nadávat do kreténů ještě hodně dlouho!!! :-D Kdo má stejný zážitek? Neříkejte, že se přiznám sám!!!;-)

Čtvrtek 31. května 2007 v 11:23® gadasnik

masin> nejsem kaprař,ale občas z nudy je čubám.Není podmínkou,že velký ryby jsou vždy daleko od břehu!Kdysi dávno jsem kaprařil stylem hlavně ať to lítá co nejdál,ale dnes mám kapřáky v koutě,dva roky chodím s fídrem.

Čtvrtek 31. května 2007 v 7:39® profo
profo

bača : nz..:-D

Středa 30. května 2007 ve 22:24@ ???

profo+b.gun:díky…

Středa 30. května 2007 v 8:27® profo
profo

masin : jinak si taky prober co by jsi byl ochoten do té výbavy dát. Kamarád, který se vybavoval na kaprařinu, tak v tom vytopil cca 40 tisíc a má dle jeho slov pouze průměrnou výbavu..;-)

Středa 30. května 2007 v 8:16® profo
profo

masin : zkus to v kaprařině. Tady jsou spíš kluci na jemnější chytání do cca 50 metrů. Rád bych ti pomohl, ale bohužel s kaprařinou nemám moc zkušeností a tak bych vařil z vody a snad i nepodával 100% informace.:-93;

Středa 30. května 2007 v 8:14® profo
profo

bača : jj přesně jak píšeš a jak ti již odpověděl b.gun. :-)

Středa 30. května 2007 v 7:29® b.gun

bača: Ano, hlavní (přední) brzda je předem nastavena na zdolávání. Druhou brzdu (volnoběh) máš nastavenou podle podmínek (kde a co chceš chytat…). U lovu kaprů stačí volnoběh nastavený na takovou úroveň, aby prokluzování cívky zabránilo stáhnutí prutu z vidliček (stojanu) do vody. Na volné vodě si můžeš dovolit nastavit volnoběh víc na volno, při lovu u překážek naopak skoro na „krev“ (a být u prutu). Někdo používá volnoběh například i při chytání hadů, tam pak nastavují volnoběh na minimální odpor…

Úterý 29. května 2007 ve 23:03@ ???

profo:to znamena že přední brzdu na cívce si nastavim na zdolávání ryby a zadní nastavim jemně?diky za odpověd

Úterý 29. května 2007 ve 20:20@ ???

celkem me vzalo chitani tech o neco vetsich kapriku na revirech chyt a pust.Potreboval bych dobrou radu na nakup kvalitniho nacini-pruty + naviaky ,znacky a typy hlavne na daleky odhoz i kdyz to je na techto revirech zbytecne z duvodu vyvazeni, prece jen si rad zajdu zasvihakovat i na svazove vody a tam to musi prece litat kdyz chcete velke ryby.Kontakt masin@hlucin.net chlapi dik

Úterý 29. května 2007 v 8:48® profo
profo

bača : volnoběžná brzda neboli bait. Je to systém, kterým je možno na navijáku povolit brzdu jediným pohybem do stavu, kdy se bude volnoběžně monofil odvíjet. Většinou k tomu slouží páčka nad seřizovacím kolečkem na zadní části navijáku. Tím kolečkem je možno si nastavit sílu této volnoběžné brzdy. Zapnutí i vypnutí je provede jedním pohybem (navíc vypnutí se dá u většiny navijáků provést i otočením kličky – navinutím) Systém je využívám spíše pro kaprařinu. Jinak se zvlášť nastavuje klasická brzda a zvlášť volnoběžná. Při zdolávání volnoběžnou brzdu prakticky nepoužíváš. Její základ je v tom, že při razantním záběru, kdy se nenacházíš dostatečně blízko prutu se bude monofil odvíjet a ty nepřijdeš o prut..;-)

Pondělí 28. května 2007 ve 23:03@ ???

Zdravím,potřeboval bych trochu vysvětlit funkci volnoběžné brzdy a použití.Začí­nám…díky

Neděle 20. května 2007 v 10:39® mirraages

Alivio> Tak díky určitě to zkusím Mik

Čtvrtek 17. května 2007 v 15:01® Shrek
Shrek

mirraages> Určitě bych vyzkoušel revír Úhlava6,která protéká přímo Klatovama.Klikni na odkaz www.rybsvaz.cz