Vyhledávání
Začínáme rybařit
V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 17. května 2007 ve 14:54® mirraages
-
Zdravím, nemohl by jste mi někdo poradit kam v západních čechách okolí Klatov na mimopstruhovou vodu s celosvazovou povolenkou.Našel jsem to sice v řádu a i na stránkách,ale v podstatě mi to nic moc neřeklo,když to neznám,díky Michal
- Neděle 13. května 2007 v 0:33® b.gun
-
kozmos: Naviják s volnoběžnou brzdou (Baitrunner) má brzdy dvě, pohybem páčky lze mezi nimi jednoduše přepínat. Baitrunner je systém volnoběžného uložení cívky, který se zapíná v okamžiku, kdy se po nahození uloží pruty do vidliček (stojanu) a čeká se na záběr (např. kapra, využívá se především v kaprařině). Při záběru si ryba vlasec volně odvíjí z cívky a nehrozí tak např. stažení prutu do vody. Před zaseknutím se pak volnoběžná brzda vypíná (přepnutím páčky ručně nebo potočením kličky navijáku) a dále při zdolávání se již používá předem na zdolávání nastavená hlavní brzda.
Naviják s bojovou brzdou (Fighting Drag) má brzdu jednu, na které je přidaná páčka, kterou lze brzdu regulovat s mnohem menším zdvihem. Při pootočení páčky doleva má brzda minimální odpor, při pootočení doprava je situace opačná. Využívá se především během zdolávání, tedy v okamžiku, kdy už je ryba na háčku. Umožňuje rychle a pohodlně reagovat na nutnost náhle změnit nastavení brzdy (např. při výpadu ryby) a člověk si při tom štelování neukrotí ruku… Používá se hlavně při vláčení, feederu a také plavané.
- Sobota 12. května 2007 ve 22:14® kozmos
-
Zdravím, prosím může mi někdo vysvětlit rozdíl mezi
- volnoběžná brzda
- bojová brzda
Díky, nějak se v tom nemůžu vyznat Milan
- Sobota 31. března 2007 v 10:32® kubas
-
Tak co jak to tento rok vypadá s rybářskýma táborama na jižní moravě????????
- Pátek 30. března 2007 v 0:35® ogon123
-
regulus> no jasny no.. stejny jak lis.ricka. Ale tam se da nachytat v lete, ale az po setmeni.
- Pátek 30. března 2007 v 0:29® regulus
-
ogon123> v létě je to na draka, chodí se tam lidi koupat a večer si z toho udělali koupaliště naši romští spoluobčané. Je to tam vo držku.
- Pátek 30. března 2007 v 0:28® ogon123
-
regulus> taky byla minulej rok hafo dlouha zima:( taky sem videl takovy obrazky na rybnicich:( ale az tak nikde.
- Pátek 30. března 2007 v 0:15® ogon123
-
regulus> no vazne nepjeknej pohled:( ale vypada to ze to nastesti nepostihlo moc velkych ryb. Urcite tam nekdy skaknnu ale az tak v lete. ted je moc nabitej program.
- Čtvrtek 29. března 2007 ve 21:17® regulus
-
ogon123> Vono to bylo loni na jaře, najdi si to v Z LOVU út 23. května 2006 v 19:14:21. taková tragoška to asi nebyla, zařvalo sice pár candátů, ale kapři chcípli asi jen dva nebo tři. Pokud chodíš na stojáky, tak je to docela dobrý, akorát že to máš přes celý Brno. Okolo je ještě několik menších jezírek a podle mě je to na nich lepší. Nečekej zázraky, ale zachytáš si. Kdybys jel, tak hoď osobku, poradím ti kam sednout. Ještě nějaký fotky, ať víš do čeho deš.
- Čtvrtek 29. března 2007 ve 20:49® ogon123
-
regulus> to je skoda no.. takova pekna voda:( ja mam rad stojaky, ale je fakt ze reka je reka.
- Čtvrtek 29. března 2007 v 19:29® regulus
-
ogon123> ryby nic moc, kapr se tam chytit dá, ale je to bída, já jednak nechodím na kapry a vlastně ani tam, skoro ne, preferuju řeky. Navíc to loni kapku vychcípalo, takže nevím jak to bude letos vypadat.
- Čtvrtek 29. března 2007 v 18:51® vlavrik
-
Mezi tím co jste se tu handrkovali o hodu dalekém,jsem vyřešil svoje dilema o koupi kvalitních teleskopů.Dopadlo to úplně jinak
.Koupil jsem 3librové děličky Ron Thompson Panther Carp.Doufám,že mě je moc nepomluvíte.CHtěl bych ale poděkovat za rady,které jste mi poskyli.
- Středa 28. března 2007 ve 20:43® ogon123
-
regulus> nevipada to tam spatne:)jestli sou tam aji naky pekny ryby.. asi navstivim. Jinak ja nejsu ze slapek ja tam mam jenom vyrizenou povolenku:) jinak z lesne!
- Středa 28. března 2007 v 10:30® regulus
-
ogon123> Kurňa seš ze Šlapanic, tys nebyl nikdy v Holáskách na velkým???
- Úterý 27. března 2007 ve 23:40® ogon123
-
regulus> nebo posli fotku te oplety. jestli mas.
- Úterý 27. března 2007 ve 23:39® ogon123
-
regulus> ee s 80olovem a sokovkou to hodis. se zajedu schvalne na tu opletu podivat:) a jinak jaky sou tam ryby??
- Úterý 27. března 2007 ve 22:27® regulus
-
ogon123> nic ve zlým, ale když hodíš cirka 80m, tak je to dobrý. Těch 150m umí hodit pár lidí se surfovým prutem a multiplikátorem.
- Úterý 27. března 2007 ve 21:25® cormaxx
-
ogon123: jako že s 3 librovou děličkou a velkokapacitním navijákem není problém hodit 150m?
juj tak to pak joo
…zkus si to vzít někam na louku a dej si tu práci a změř si to,pač voda dost zkresluje
- Úterý 27. března 2007 ve 20:45® ogon123
-
regulus> porad nevidim s kaprovou 3 librovou delickou a velkokapacitakem zadnej problem:)
- Úterý 27. března 2007 ve 12:07® Prutos
-
sramas> Já jen , že kdybys chtěl…očko bych ti grátis poslal.
- Úterý 27. března 2007 v 8:33® sramas
-
roby> Je to třetí očko od špičky. Na tu tuhost jsem se ptal, kdybych náhodou musel schánět novou špičku. Prutos> Převaz by byla až poslední možnost
profo> Tak to zní optimisticky
Všem díky za reakce.
- Úterý 27. března 2007 v 7:43® profo
-
sramas : já taky myslel, že půjdeš reklamovat pouze tu špičku. Na to celý prut nepotřebuješ. Měl jsem jednu reklamaci i této značky a musím říct, že ji vyřídili během 14-ti dnů a to ku spokojenosti. Záleží hodně na tom prodejci a jak se k tomu postaví. Pokud je rozumný a ochotný, pak myslím, že ti pomůže. Držím palce.
- Pondělí 26. března 2007 ve 21:48® regulus
-
MrCement> cos házel spoden, Ponávku nebo Svitavu????
- Pondělí 26. března 2007 ve 21:34profil byl smazán
-
regulus: pcheeeee. To jsem se SONOU házel spodem
- Pondělí 26. března 2007 ve 20:47® regulus
-
ogon123> Opleta má na štorc zhruba těch 150m co chceš hodit. Pro tvoji orientaci je to zhruba 5 pouličních lamp (dávají se po asi 30m), 1,5 fotbalovýho hřiště (jak kde) a Svratka u Ronda víc jak 5× (má tam 27m). Tak hodně trénuj.
- Pondělí 26. března 2007 v 19:57® ogon123
-
regulus> holasky? tam je taky nakej vetsi rybnik? ja okolo brna jezdim jenom svratka,svitava,lis. ricka tak nevim… BoBo-Falknow> tak neni to maximum ale nemam na jine lokalite prirovnani s metrama.
BoBo-Falknow>
- Pondělí 26. března 2007 v 18:16® Prutos
-
sramas> Troufl by sis to převázat?
- Pondělí 26. března 2007 v 17:40® roby
-
sramas> Tuhost špiček poznáš lehce podle ohybu a k tomu očku jestli to neni první ani poslední tak ho můžeš v pohodě uštípnout a nmá to skoro žadnej vliv na chytání
- Pondělí 26. března 2007 ve 14:10® sramas
-
profo> Nejradši bych šel reklamovat jen tu jednu špičku. Je to můj jedinej feeder a čekat jestli výrobce reklamaci uzná nebo ne, to se mi moc nechce. Jinak je to Adventurer medium 360 od Kingfisher. Špičky jsou označený jen barevně. Nemáte někdo doma tenhle prut? Odhadnete tvrdost zelený špičky? Díky.
- Pondělí 26. března 2007 v 10:59® profo
-
sramas : záleží v kterých místech to je a zda se to nemohlo stát při manipulaci. Nejlepší bude, když s tím dojdeš do obchodu, kde jsi to koupil a domluvíš se s prodavačem. Pokud se ti s ním nepovede domluvit (pro neochotu z jeho strany), tak zkus kontaktovat dovozce do ČR a nebo výrobce a domluvit se s nimi. Za pokus to určitě stojí.