Chytej.cz

Příspěvek v diskuzi "Z lovu"

Středa 30. listopadu 2016 v 19:21® HaD
HaD
Datum lovu: 30.11.2016 | Způsob lovu: Přívlač

SVATÝ PETŘE, UŽ ZASE?!?! Nu dobrá, série tak trochu pokračuje. Zítra s mou milovanou ženou odjíždíme na romantický prodloužený víkend a tak bylo poměrně snadné dnes zmizet na ryby. Říkal jsem si, že se smůla posledních lovů zlomí. Mno, zlomilo se to doslova :-D Je 5:30. Vstanu, natěšenej, že má mrznout a tudíž by konečně mohla jít teplota vody dolů a mohli by žrát při rozednění okouni a přes den candáti. Hážu do kufru kajak a letím. K vodě přijíždím za šera. Cestou mě trochu znervózňuje teplota. Nedaleko vody pouhých –9°C. Oblečení jsem ale nepodcenil, dokonce i vestu jsem si vzal. U vody je kouzelně, mrzne jak praští, ale nevadí :-) 6:40. Vyndám kajak, elektrickou pumpou ho během 2 minut nafouknu a stačí dotlakovat ručně. Dvakrát fouknu a prásk. Píst levné „baumaxpumpy“ se rozhodl, že v mrazu zkřehne a zlomí se. „Doprdele“!!! No nic, chladná hlava je nejlepší. Musím najít nějakou pásku a provizorně to opravit. Přeci nepojedu domů. 15 minut prohledávám auto horem dolem, ale páska není. Jen vteřinové lepidlo. Zkouším to slepit. Dvakrát fouknu a prásk znovu. Tudy cesta nevede. Znovu prohledávám auto – alespoň kousek igelitu a vteřiňák, abych to zalepil alespoň hooodně provizorně. Nacházím pásku, lepím. To co normálně foukám minutu, trvá 40 minut. Kajak je full a jedééém!!! Ani mi není zima. Zatím… Na flek přijíždím skoro v půl deváté. Okouny rovnou vypouštím, ty už mají snídani dávno za sebou! Pátý hod s nymfou a rána jak z děla. Radostně sekám mega candáta a… Doprdele co to, to, to je? Multík nenavíjí a protáčí se a ryba hned spadne. Zamrzl. No to by mě jeb.o! Měním pruty. Čtvrt hoďky hážu a další rána. Sekám do prázdna. Kontroluji nástrahu a vidím, že jsem nedal stinger. To je teda den. Upravuju montáž a hážu. Pokud tedy nečistím očka – zamrzá to raketově a šňůra takřka nechytatelná. Dvakrát zatočit kličkou, půl prutu pod vodu, oklepat a zas. Snažím se navíjet minimálně a chytat co nejvíc pomalu a vertikálně… Další mrda do nymfy. Sekám, brzda ale úplně zazpívá do prázdna a ryba… padá. Pro změnu mi přimrzla brzda na stařičkém Souveränovi. Svatý Petřeee!!! No nic, jedeme dál. Za pár desítek minut přichází z propadu jemný záběr. Sekám! A ryba drží! Candoš ale bojuje zvláštně, vůbec netřepe hlavou. Bude velkej!!! Opatrně ho navádím k lodi, podběrák ve střehu a z vody na mě vykukuje ryba!!! Ovšem nikoliv candát, ale kapr!!! No to bych se posr.al. 13 cm nymfu si vybral k obědu KAPR NÁSAĎÁK?!?! Svatý Petře prooooč? Adrenalin ze mě prchá a začíná mi bejt kosa. Po šesti hodinách na vodě asi i logicky. Domů jsem chtěl jet původně „po o“, ale když už jsem tu… Okolo druhé dostávám další toužený klep a konečně ryba sedí. Ovšem je malá, nemá ani půl metru. Do konce dne se nic zvláštního neděje, jen dvě pěkný rány, ale bez finále. Škoda. Z kajaku lezu po cca devíti hodinách v půl čtvrtý (močil jsem na vodě do pytlíku od nástrah – přece není čas ztrácet čas!). Nohy mám zmrzlý tak, že ani nemohu dojít k autu. Cestou domů se na mě směje Svatý Petr z nádherné oblohy a já přemýšlím a vlastně mu zase musím poděkovat. Den plný zvratů, akce a adrenalinu. Byl to božskej den a nemohu opomenout jednu věc – na vodě jsem byl úplně sám a ten pocit miluju. Dnes to byla jen a jen moje voda!!! Přátelé, dnes jsem se rozepsal a kdo to dokázal dočíst až sem nechť přijme srdečný „Petrův zdar“!

foto/diskuze/z_lovu/2016/th-img121535.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2016/th-img121536.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2016/th-img121537.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2016/th-img121538.jpg
(0) (13) Komentáře k příspěvku: (4)Přidat komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
  • Středa 30. listopadu 2016 ve 21:49

HaD: wole :-D

• Středa 30. listopadu 2016 v 19:44

kubas: HaD: Kéž by, ale mně se letos vyhýbají, gumy, woblery, třpytky… Nic a nic, přitom igelitku mám vždy připravenou :-))).

• Středa 30. listopadu 2016 v 19:34

HaD: kubas: Svatý Petře, dej jich taky pár tomu drzému Moravákovi, nechť si taky užije! :-DDD

• Středa 30. listopadu 2016 v 19:31

kubas: Pěknej kapřík, lyseček :-))).

Zobrazit další příspěvky z diskuze „Z lovu.