Chytej.cz

Příspěvek v diskuzi "Z lovu"

Sobota 16. dubna 2016 v 5:49® Zdenek
Zdenek

16. dubna, Nikaragua Zahájení pstruhové sezóny jsme s Pavlem pojali dost netradičně. Sice u toho byly muškařské pruty, ale s normální muškařinou to mělo pramálo společného. Celý den jsme se trápili na moři při ústí řeky, driftovali podél pobřeží a zkoušeli vydráždit tarpony k záběru. Pavel nepolevil a držel se muškařského prutu, já jsem zběhl k vláčce. Zatímco jsem dva tarpony vypnul na gumu ve výskoku, tři mi uřízli návazec ostrou hranou tlamy a jen jednoho jsem zdolal až k lodi, Pavel trpělivě snášel už druhý den „tarponění“ zcela bez záběru. Ale nakonec se dočkal a jeho muškařský naviják se pořádně prohřál během 75 minut zdolávání tarpona délky 130 cm. Jen pro zajímavost: nejvíce záběrů od tarponů jsem měl na meganymfy žluté a zelené barvy od Davida Havlíčka. A to mi na veletrhu tvrdil, že budou dobré na štiky. Na štiky možná taky, na tarpony určitě. Večer jsme zakončili lovem robala (snook) v příboji při ústí řeky. Škoda, že dnešní den netrval alespoň 48 hodin…

Příspěvek z diskuse na www.rybolov.com.
foto/diskuze/z_lovu/2016/th-img118866.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2016/th-img118867.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2016/th-img118868.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2016/th-img118869.jpg
(0) (11) Komentáře k příspěvku: (1)Přidat komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
  • Sobota 16. dubna 2016 ve 13:16

HaD: Tak super!!!

Zobrazit další příspěvky z diskuze „Z lovu.