Vyhledávání
Příspěvek v diskuzi "Z lovu"
- Sobota 14. listopadu 2015 v 9:51® Klobasa
- Datum lovu: Pátek třináctýho | Revír: Vltava | Způsob lovu: Přívlač
Ranní horor u vody začal skluzem po šutráku vykročenou levou nohou (Štěpánku vždy pravou) po koleno ve studené řece a následně pak pokračoval ztrátou candidáta hodně přes šedesát přímo u břehu pod nohama, a aby toho nebylo málo, tak se mi během dne vyklepal ještě okoun hodně přes čtyřicet. Výlet za všechny prachy (zaokrouhlil jsem to na litr i s naftou) pokračoval ve stylu chytání čudel a trhání v kamenech a větvích, ale ryby tam kupodivu jsou, jen se jim nechce opouštět úkryt a pro wobler, rotačku nebo popíka je ani nenapadne se zvednout, chtěj to asi lenoši přímo do kuchyně. Chybí mi deset neváznoucích, deset žehličkovejch a deset kulatejch hlaviček, stejnej počet gumiček a nějakej ten hluboko potápivej wobík, takže limit co jsem si dal byl splněn
Hodně slabá náplast byl okoun pětatřicet a jesen co mě donutil vyndat metr, až něco našetřím a dokoupím pojedu tam zase
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
Shrek: Já viděl jesena naživo poprvé letos, oba kolem 45cm a oba oranžový. Na jaře je budu lovit zase a dávat zpět do rybníčku, tak pak snad udělám foto :-)
cormoran: Příští rok by měl být RŘ podán, co se týče jesena a třeba mníka, o dost srozumitelněji. Ono to tam bylo opravdu celkem nešťastně podaný. Povolenek plných zapsaných jesenů i v organizacích bez udělený výjimky je pořád hodně a to je špatně.
Shrek: To jsem rád, že jste dostali rozum!
kubas: Shrek: Pravdu máš, stačí ;-).
Klobasa: Stačí:-))
Shrek: Pošlapte si členské legitimace, volové. Jak malí smradi!! Neřeknu, kdybyste se neznali a honili si navzájem ega, ale takhle? Stačí, ne?
Klobasa: Nejsem si vědom toho, že bych kolem sebe kopal nebo někoho urážel, o tom „probrání“ rozumu jsem snad začal já?
kubas: Klobasa: Budu s Tebou mluvit obdobně jako ty, sice se mi to trošku příčí tyto primitivní oslovení a jednání, ale snížím se na Tvou úroveň teď. Hele Molavče, hoď se do klidu, pochybil jsi, stane se, tragédie to není, ahe netřeba kopat okolo. Přiznáš chybu, ale začneš okamžitě urážet ostatní, co měli pravdu, moc pěkné. A co si budu nebo nebudu prohánět trávicím traktem nech laskavě na mě, chytrolíne.
HaD: skwor> Proč mladého rybáře pořád urážíš (přicmrdávač, hownochyt apod.)? Jestli jste si něco udělali, tak si dejte v hospodě do držky. Tohle se mi tu fakt nelíbí. A dost se mi nelíbí to slovo „hownochyt“. Mám odchytáno 37 let a dost ryb a tohle bych si velmi rozmyslel, než bych to o někom prohlásil. Přijde mi, že jsi se dost změnil.
skwor: Shrek: Chci, a to už delší dobu. Nějak se tu není s kým bavit, čest vyjímkám.
skwor: Mlady přicmrdnávač: Až se zmůžeš na víc, než osobní invektivy a anonymní příspěvky do přívlače, tak se ozvi. Zatím jsi za chudáka a kašpara.
Klobasa: David H.> Díky, je to přesně jak píšeš a rozhodně jsem to sem nedal jako nějakej šmudla záměrně nebo jako provokaci:-) Nazval bych to jako rybářský omyl a dohadovat se tu nechci ani nepotřebuju.
HaD: Mě taky přijde, že tu hrají roli hlavně roli nějaké osobní rozkopávání báboviček. Nebudu se Klobásy zastávat, řád porušil, ale já kdysi taky chytil jesena, kouknul do papírů, vyčetl míru, měl asi 10 cm nad a v klidu jsem ho nabil na sumce. O tom, že by byl hájen nějakým jiným předpisem jsem neměl ani páru. Řád je v tomhle směru dost nešťastně zpracován a takhle bohužel pochybí kde kdo. Jasně, neznalost zákona neomlouvá, ovšem chybovat může každý. A já tleskám klobásovi, že se nehádá a dokáže jako chlap s koulema omyl uznat. To každej neumí.
Shrek: Nechcete se na to už vysrat? Taky jsem jednou zmasil úhoře, když jsem ho bafnul za ocas při přívlači.Co na tom, že to bylo v říjnu. To bylo první rok, co mu zavedli hájení. Nikdo nejsme neomylný, tak se na to už fakt vykašlete. Jak na facebooku, budem si tu nadávat a urážet se, ne?
Mladý Rybář: skwor : Lukášku až tě potkám u vody ostříhám tě ! :) :) :) myslím že to vystihuje ubohost, kterou jsi napsal … anální alpinisto :)
skwor: Mlady Rybar: No co se týče análního alpinismu a podlézání kolegovi, tak jsi daleko daleko přede mnou :-D A vlastně před všemi tady, protože normální příspěvek do diskuze nejsi schopný vyplodit, jenom podobné nesmysly. A jestli mi zase hodláte omlátit o hlavu všechny moje příspěvky za předchozí rok, tak šetřete klávesnici a zameťte si před vlastním prahem. Od hownochytů a těch co neznají BP na to zvědav nejsem :-)
Klobasa: Jaká je definice slova pytlačení?
Mladý Rybář: Klobasa : taky bych chtěl být dokonalý jako Skwor :( škoda…
skwor: kubas: Tak nakonec z toho vyjdem špatně my, že si dovolíme upozornit na pytlačení :-))
Klobasa: Ano, je to tak, pochybil jsem a výjimku na mníka, která se nevztahuje na jesena si už určitě zapamatuju. Pročítám při každé vycházce k vodě a určitému revíru výkon rybářského práva a tyhle pytchoviny by tam zřejmě měli soudruzi ze svazu vkládat ke každému revíru zvlášť. Neznalost zákona ale nikoho neomlouvá, nicméně na to ten náš kapitalismus rozhodně neumře. Hele Melkovic, podle mě jste s kolegou skworem ještě v životě vy dva neudělali sebemenší chybu. Budu se muset ještě hodně moc snažit, abych byl tak dokonalý jako vy dva:-) No třetí světová válka z toho snad nebude,a klidně dál můžem prohánět trávicím traktem sumčí škvarky, které můžou mít klidně i příchuť toho jesena, kterým se sumár živí:-) Pokecáme o tom více na dalším chytejáckém srazíku, souhlasíš chytrolíne? :-))
HaD: Nevím jak s hájením, ale jsou místa, kde je jesenů mrak a jestli je desetiletej? Ona pětatřicítka okoun taky.
kubas: Možný to určitě je, nezpochybňuji to…
jisa79: :kubas: tak třeba v Královehradeckém kraji je povolen lov mníka i jesena celoročně
kubas: skwor: Já vím :-). Neznám osobně revír, kde by výjimka na jesena byla právě, na mníka jo.
skwor: kubas, cormoran: Žádný vyjímka na Vltavě není.
kubas: cormoran: Třeba nám to autor osvětlí, nevsadil bych ale ani korunu na to, že tam tu výjimku mají. Autorovi bych nerad křivdil, ale o skutečnostech vyhlášky/výjimky/hájení nemá dle mě z reakcí nejmenší tušení.
cormoran: Je to jak píše Kubas. Tam, kde není udělena výjimka k jeho lovu (stejně tak u mníka), tak platí celoroční hájení. Míra a jarní hájení v době tření je platný pro revíry s výjimkou. Jak to je na Vltavě, netuším. Ale věřím tomu, že Klobása není žádnej blbec a nebral by hájenou rybu.
kubas: Stanik: Co je na tom zmatečného? „Tam, kde není výjimka udělena, by tyto druhy měly být celoročně hájené.“
Klobasa: Neseru Vás trošku?? Otazníky dáme dva.
Stanik: Lovce se nezastávám, ale pro jesena je stanovena nejmenší lovná míra a doba hájení. Stejně jako pro mníka je pro jesena udělena nějaká výjimka, tuším že od MZe. V zákoně 99/2004 Sb. je to uvedeno poněkud zmatečně :-(
Shrek: http://www.chytej.cz/…ochrana-ryb/
kubas: Chlubit se ponecháním dle vyhlášky celoročně přísně chráněným živočichem může jen někdo, kdo toho evidentně moc neprobral…
milfej: cormoran-Notak kde sto vzal,jesen je hájenej od 16.3 do 15.6
cormoran: Jesen je celoročně hájenej, tak bacha na nějaký veřejný přiznávání k jeho zmasení. Viz § 13 odstavec 9 zákona č. 99/2004 Sb.
skwor: Mám den normální, ostatně k pár sluníčkářům na FB jsem byl až nehezky upřímný. Spíš mi přijde silně pokrytecký, když někdo moralizuje za pytchoviny a pak sežere deset let starou rybu. Když se mi něco nelíbí, tak to prostě napíšu, nic víc. Konec, šlus, tečka. Maximálně si to přidej na seznam, až mi zase jednou budeš chtít vyčítat všechny strasti světa.
Klobasa: skwor> A proč né, má to krásně růžový masíčko a je to lepší než zmasit pět slušnejch okounů. Je to letos třetí ponechaná ryba mimo kaprů. Vadí Ti na tom něco nebo máš zase špatnej den?
skwor: Sežrat 46ku jesena? :-(