Chytej.cz

Příspěvek v diskuzi "Z lovu"

Neděle 6. září 2015 ve 21:19® pemalda
pemalda
Datum lovu: poslední dobou | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Začínat den s prutem u vody je pro mě neskutečnej relax.I když se mi často nechce z postele,tak pak nikdy nelituju,že sem vyrazil.Taky v mém okolí se začala ukazovat bochnatka a já jen zírám jakou rychlostí se to množí.Možná není nebezpečná pro ryby,ale mě se to vůbec nelíbí.Zato radost mi udělala jedna parmička a potom už sem jen popal a nachytal dost pěknejch tloušťů,ale nevím co to s nima je?Všichni do jednoho měli po tělě krvavé skvrnky.Nebyl jedinej kterej by to neměl a to sem jich chytil určitě přes 20 kusů.Bylo to na dost odlehlém místě kde se moc rybářů neukazuje a i já tam chodím jen vyjímečně,tak si myslim,že to nemá nic společného s opatláváním ryb rukama.Docela mi to trápí.Nemá někdo nějaké vysvětlení?

foto/diskuze/z_lovu/2015/th-img115613.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2015/th-img115614.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2015/th-img115615.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2015/th-img115616.jpg
(0) (10) Komentáře k příspěvku: (3)Přidat komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
  • Pondělí 7. září 2015 v 9:08

    palab: Nemáš zač, tipoval bych to spíše na tu nemoc nebo špatnou vodu, kdyby to bylo od kamenů tak by si toho jistě všimli i jinde kde je málo vody. U nás na Ostravici je ji také málo, ale žádných krvavých skvrn jsem si u ryb nevšiml.

  • Pondělí 7. září 2015 v 8:51

    pemalda: Dík.Taky sem se snažil něco o tom najít,ale nenašel sem nic k čemu to konkrétně přiřadit.Těm tloušťům včera dost chutnalo a kondici měli dobrou.Možná je to začátek nějaké nemoci nebo mě napadlo jestli se nemůžou sami takto poškodit při překonávání mělkejch proudú o kameny díky nízkému stavu vody v řece?

  • Pondělí 7. září 2015 v 7:09

    palab: S tím jsem se ještě nesetkal, ale co jsem četl tak důvodů krvavých skvrn může být hned několik. Například špatná kvalita vody, parazity, špatná teplota vody. Také může poškození šupin vyplynout z činnosti parazitů nebo chemického poškození (např. z amoniaku, dusičnanů a nízké / vysoké pH). Ale může to také být podstatné zvýšení počtu oportunistických baktérií, nebo vysoká úroveň rozkladu organické hmoty. V této situaci se choroba začne rychle šířit i na jiné ryby. Je toho opravdu dost a je složité přesně určit co z toho by to mohlo být.

Zobrazit další příspěvky z diskuze „Z lovu.