Vyhledávání
Příspěvek v diskuzi "Z lovu"
- Čtvrtek 9. července 2015 v 7:37® Salmo
- Datum lovu: 1.7. | Revír: MP řeka | Způsob lovu: Přívlač
Minulý týden jsme se s přáteli vydali na dvoudenní výpravu směrem na jih, cílem byl především sumec a ve skrytu duše jsme doufali v candáta nebo i parmu. Kdyby mi někdo řekl, že se nám podaří všechny tyto druhy už první den, klepal bych si na čelo
Tento příspěvek byl editován 9.7.2015 07:43:21 uživatelem Salmo.Nicméně řeka vydala svoje poklady. Už při první zastávce, na místě výše proti proudu, jsem dostal svojí třetí parmu za život, nebyla to sice žádná pramice, ale potěšila neskutečně. Navečer, po přesunu podstatně níže po proudu, kamarád Tomáš snad desátým hodem zapřáhl a úspěšně zdolal sumíka. Já promarnil dva sumčí kopance, asi od menších ryb. Nejspíš mě Svatý Petr chtěl ještě chvíli napínat, protože kolem půl desáté mi wobler podivně ztěžknul. Přiseknul jsem a nastalo rodeo, prvně jsem tipoval sumíka, ale vzhledem k podivnému boji jsem brzo tuhle možnost vyloučil, trvalo mi zhruba čtyři minuty, než jsem rybu v silnějším proudu dostal k hladině, abych se mohl podívat, s kým mám tu čest. Byla to parma, pro mě absolutně nevídaných rozměrů. Zaseknutá byla dobře na všech hrotech trojháčku, blesklo mi hlavou, že když neudělám vyloženou chybu, na těžký vláčák s pletenkou ji musím zdolat. Sice to trvalo, ale podařilo se. Každopadně bojovala do posledních zbytků sil. Po pár fotkách a rozplavaní jsem si mohl zakřičet z plna hrdla. To jsem ještě netušil, že mi chvíli před půlnocí kopnou dva na chlup stejní candáti, kteří pro mě budou taky silně nadstandardní. Ovšem podařilo se mi zdolat jenom toho druhého a to v čase 23:59, fantazie. Druhý den jsme ještě přidali pár ryb, včetně dvou sumíků a uvláčeného kapra 61 cm na nymfu. Shrnuto, podtrženo – výprava z říše snů. Dneska jedeme zase!
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
kubas: Shrek: Nekecej, všichni víme, že kapr je pro tebe nadryba, však jsi pro ni vymyslel i samostatnou třídu a vyřadil z ryb :-).
cormoran: Super lov :-)
Shrek: Pro mě osobně kapr nezajímavej, sumec pecka, na přívlač ho ještě nemám, candát hezkej, dobře, víc než hezkej, ale ta parma, kamaráde, tu Ti závidim jako sviň!!! Gratulace k pěkné rybačce!
Mysak1: Ta parma je úchvatná!!!!