Vyhledávání
Příspěvek v diskuzi "Z lovu"
- Středa 10. června 2015 ve 14:32® Mladý Rybář
- Způsob lovu: Plavaná
pupík …
ryba vrácena vodě …
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
Zobrazit další příspěvky z diskuze „Z lovu“.
Mladý Rybář: díky za vysvětlení Davide … „emerikn stajl“ jak napsal skwor … mi připomíná jen jeho účes :) :) :)
HaD: Držení okouna je zcela v pořádku a používá se u okounovitých ryb po celém světě a je šetrnější, než ho mít v ruce, či dokonce někde válet. Jen se stalo módou ho na českých webech kritizovat. Páčení by vypadalo zcela jinak. A Abych to ověřil, vloni jsem na jednom mrtvém okounovi doslovné páčení zkoušel – ani za pomoci druhé ruky jsem nezaznamenal při silovém páčení nějaké lupnutí signalizující zlomení čelisti.
Inferno08: Jestli to je emeriken stajl nebo není, to nevím. Každopádně nechápu, co je na tom úžasného.. toho okouna můžu vyfotit x lepšíma způsobama a pokud nemůžu, tak ho radši fotit nebudu..
Klobasa: Po pravdě, i když už to tady bylo mockrát, mně se tohle držení taky vůbec nelíbí. Buď chci rybu vyfotit a šetrně vrátit, nebo zabít a sežrat. Páčit hubu rybě zbytečně je na nic. Namočím jí trávu jako podložku, nebo jí cvaknu v mokrý pazouře a hotovo. Když jí pouštím, utřu jí mokrou rukou od čehokoliv suchozemského i za cenu mírného setření slizu, který se jí v brzké době jako ochranný film znovu objeví.
skwor: malamut: Je to přece emerikn stajl a hustě to vypadá, ne? To ostatní není důležité… hnus.
Mladý Rybář: vysvětlovat ti to asi nemá cenu … nemyslím si, že by to rybě ublížilo … ihned po vyfocení jsem jí pustil :)
malamut: Co je tohle za debilní držení okounů, to mi fakt není jasný.