Chytej.cz

Příspěvek v diskuzi "Z lovu"

Středa 3. prosince 2014 ve 13:52® CK PEPA
CK PEPA

Listopad na Fraseru Jsem dlouholetým propagátorem podzimního lovu jeseterů, ale sám musím uznat, že letošní podzim se (co se počasí týče) opravdu nepovedl. Tolik deštivých dnů a takhle vysoký stav vody v řece jsme v posledních dvaceti letech nezažili. Při lovu jeseterů to až tak nevadilo, právě naopak – ulovena byla celá řada ryb délky 2–3 metry, ale množství lovišť lososů zredukoval vysoký stav vody na několik míst, která byla hlavně o víkendech plná rybářů. Dnes mám po tříměsíčním maratónu konečně volno a nemusím na ryby. Kdo nezažil, jaké to je, vstávat den co den v pět ráno, pak být do 16.00–18.00 hodin za každého počasí na vodě a pak ještě jet parkovat loď, připravit pruty a nástrahy na další den…, ten mi asi nerozumí. Ale já jsem dnes fakt rád, že nemusím na ryby a v klidu si udělám údržbu lodě, prutů, navijáků… Vlastně se listopad nakonec povedl – byly slabší dny, kdy se chytlo jen pár ryb do 2 metrů, ale zpravidla jsem měl v lodi alespoň 5–10 ryb denně a z toho alespoň jedna byla okolo 2 metrů. Zapomenout samozřejmě nesmím na tři kusy, které atakovaly hranici tří metrů. Ještě v pondělí 1.12. jsem byl na s hosty rybách – ráno byla na místní poměry svinská zima (-7°C), ale nefoukal vítr a před polednem i svítilo sluníčko. Měli jsme 15 slušných záběrů a záseků, na udici bylo 9 jeseterů a zdolali jsme 4. To není úplně špatné skóre. Teď si dám pár dní údržby v garáži a vyřizování papírů v kanceláři, no a pak asi vyrazím zase na ryby… Zdravím všechny lovce jeseterů a přeju veselý advent! Chris

Příspěvek z diskuse na www.rybolov.com.
foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img110858.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img110859.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img110860.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img110861.jpg
(0) (9) Komentáře k příspěvku: (1)Přidat komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
  • Středa 3. prosince 2014 v 16:19

spike: Pecka!!!

Zobrazit další příspěvky z diskuze „Z lovu.