Chytej.cz

Příspěvek v diskuzi "Z lovu"

Středa 22. října 2014 ve 13:00® HaD
HaD
Datum lovu: 21.10.2014 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Přívlač

„Budeš dnes odpoledne hlídat děti, uděláš s nimi úkoly a uděláš jim večeři“, řekla mi včera žena. Hmmm. Nápad? „Adam je už velkej, úkoly si udělá sám a s Domčou to nějak zvládneme“, řekl jsem si a vyrazil s ní a s bráchou na ryby :-) „Vono to nějak dopadne, však jdeme na chvilku“, opakoval jsem si. Chtěl jsem jet kousek „za barák“, ale pořád jsem jel a jel až dojel docela daleko. Mezi tím se už pěkně sešeřilo. Ryby nás uvítaly parádně. Brácha prvním hodem vytáhl menšího okouna a já během chvíle taky:-) Paráda. A tak jsme házeli, Domča lítala s Maxem (kterej se mimochodem asi 5× vykoupal v bahně a ještě teď smrdí jak bolavá noha), a bylo nám krásně. Když už jsem chtěl zavelet k odchodu, a jít plnit rodičovské povinnosti, zhoupla se mi špička prutu. Hned mi došlo, že okoun to nebude a štika asi taky ne. „Jupí, je to kandidát“, vyhrkl jsem. No, candát… spíš candátek. Nicméně radost velká, protože candáty na Lužnici moc nemáme, anebo je prostě neumím chytat :-) Radost ale jaksi zakalilo zklamání – měl to hltnuté až do žaber a jeden oblouk byl zlomený. Tudíž nebylo smysluplné ho pouštět. V tu chvíli jsem asi porušil RŘ a klepnul ho. Až následně jsem zjistil, že jsem vlastně nic neporušil – měl necelých 50 cm. Takovej drobek a mírová ryba :-(( Kdyby bylo na mě, je okamžitě míra candáta alespoň 55–60 cm… Rybu jsem si vyfotil, zklamání ze špatného konce tohohle mimina trochu vyvážila radost, že byl uloven na velkou nymfu, kterou jsem letos navrhl. Proto jsem ji po vyproštění prostě musel zavěsit do koutku :-) Každopádně se následně odchod nekonal a házeli jsme s vidinou pořádného candoše až do tmy. Ale už se povedl jen jeden okyš… A z toho mi vznikl menší průser – úkoly jsme začali dělat až po osmé, večeřelo se až krátce před spaním – no zkrátka jsem doma pochválen nebyl :-D Dnes hlídám zas, tak čekám co mě zase napadne :-D DD

foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img110139.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img110140.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img110141.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img110142.jpg
(0) (16) Komentáře k příspěvku: (7)Přidat komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
  • Pondělí 27. října 2014 ve 13:08

Klobasa: Jo jo, souhlasím s míry: candát 60, štika 60, okoun 30

• Středa 22. října 2014 v 19:53

HaD: Jo, to je zivot. Já bych si pěkného candoše vzal s chutí. Tohle mimi mě mrzelo. Ale to jsou ryby…

• Středa 22. října 2014 v 19:21

TJSS: DavidH. Pěkný fotos, stávají se horší věci, nic se nestalo, tady vraždí 50tky štičky úmyslně a můj návrh na kraji o jejich míru na 60cm neprošel ani k diskuzi .. :(( Ale ať je to v řádu jak chce, vše je opět jen a jen o lidech …

• Středa 22. října 2014 ve 14:02

HaD: Tady v JČ má míru tuším 20 cm a hájení do května. Aspoň něco…

• Středa 22. října 2014 ve 14:00

pete2: Souhlas, a mira okouna aspon 25 cm plus doba hajeni jako u ostatnich dravcu.

• Středa 22. října 2014 ve 13:49

HaD: Tak to přece nemá smysl. Prostě lila krev a za pár minut by se někde otočil břichem hore. Fakt sem neřešil vůbec jestli má nebo nemá míru. Jistě je to proti řádu, ale bylo by to proti selskému rozumu. A fakt sem pak byl v šoku, že takovej prcek má 48 cm a je vlastně OK, si ho vzít. To je šílený. Míra by měla bejt štika 65 a candát nejmíň 55 . Teď je to směšný.

• Středa 22. října 2014 ve 13:43

Mysak1: Njn,to se stává (s tím candošem myslím), fajn je ,že nekecáš.

Zobrazit další příspěvky z diskuze „Z lovu.