Vyhledávání
Příspěvek v diskuzi "Z lovu"
- Pátek 26. září 2014 ve 14:11® pete2
- Datum lovu: 26.9 | Revír: Prochazka kolem vody
Ahoj, nedavno jsem pri sve toulce kolem vody narazil na takouvou ne prilis prijemnou vec. Bohuzel dnes to nebude zadna fotka s ulovkem i kdyz chvilkama to vypadalo, ze si domu spise prinesu polamane kosti nebo minimalne rozparanou nohu. Je tomu tak tyden, kdy jsem vyrazil projit se kolem vody. Rad takhle prohledavam nova mista a rikam si jo priste vezmu prut a v myslenkach, uz se vidim jak tam chytam a prave pri techto myslenkach clovek ani tak nevjenuje pozornost okoli jako hladine toku ci jine vodni parade, nejdrive narazim pres jedinou cestu na ostnaty drat celkem i sikovne maskovany v zeleni i kdyz podzim je tu a v letnich mesicich by to bylo jiste horsi. Drat obchazim a asi po par metrech jedine misto, kudy se da slezt primo k vode pres jeden stary strom ehjle…sakra co to je? to je snad hov…bohuzel bylo by lepsi. Nekdo cely strom namazal vazelinou tak, ze stacilo malo a clovek letel primo po prd…rovnou do vody. Nastesti vse dopadlo v poradku a domu jsem sel jen s vazelinou na holinkach, kterou jsem postupne sundaval vlhkou travou. Pravdou je, ze mezi vodou a mistem, kde zacinal ostnaty drat je nejake skladiste, ci co a majiteli se mozna nelibi kdyz mu tam nekdo chodi. Mezi jeho plotem a vodou je cca 2m plocha, kterou se da jit, kdyby i tady slo o jeho pozemek tak snad bude mit plot az k vode, nebo se pletu? Bohu dik za ta leta u vody uz me nic nemuze prekvapit ani zarazit a tak me toulky kolem vody pokracuji a pokracovat budou.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
: Nos sebou kombinačky nebo pákový štípačky a takovýhle dráty už tam příští vycházku neuvidíš. Záležitost na pět minut maximálně tenhle bordel uklidit. Na dřevěný ploty až do vody je dobrý mít v batůžku sekerku(stačí malá kilová). Spoléhat na to že Povodí to uklidí a vyřeší je bláhové.
revoke: Co vím já, tak ploty k vodě jsou nezákonné, protože je to překážka v toku a nemají tam co dělat. Kamarádka dělá na Povodí a řeší to pořád dokola…
jepice-zruseno: Je úplně jedno, zda je to jeho pozemek, nebo ne. Na břeh revíru má rybář právo vstupovat a takovéto pasti namají nikde co dělat. Už jsem opravdu vážně naštvaný na mnohé vlastníky pozemků kolem vod. Všude jsou samé zábrany, ploty až do vody, opakovaně sundavaný lávky tam, kde se dříve běžně chodilo… A to nemluvím o tom, jak na nás s kolegou kdosi suverénně vypustil dva psy. Setkal jsem se s různými majiteli příbřežních pozemků a mnoho z nich pouze skontrolovalo, kdo jim to tam leze nebo se mnou prohodilo pár slov. Někteří majitelé přibřežních nemovitostí se ale pohybují nejen za hranicí dobrých mravů, ale někdy i za hranicí právních předpisů… Co se děje na březích vodních toků je dle mne třeba začít nějak řešit, nejde přeci jenom o nás o rybáře, ale o ten vodní tok se často musí starat i zaměstnanec správy povodí a v neposlední řadě se na ty ostnáče může při povodni nachytat křoví a listí a napáchat to docela slušnou katastrofu… :-(