Vyhledávání
Příspěvek v diskuzi "Z lovu"
- Středa 10. září 2014 ve 22:35® Klobasa
- Datum lovu: 6.9 2014 | Revír: Vltava | Způsob lovu: Přívlač
OPILCŮM SE NĚKDY I DAŘÍ aneb výprava velrybářská na Vltavu mně zdařila se, protože chytil jsem si pár rybiček a našel kámoše.
Jak začít a nepsat romány, které stejně nikoho nezajímají? Zkusím to stručně vzít od pátku večer do soboty druhé hod. odpolední. Po pátečních náročných pracovních povinnostech (pracuji do 01:00 hod) a dopravě domů, jsem si šel nevinně dát pivko. Co taky dělat v půl třetí ráno, když na ryby mám sbaleno a v šest chci být u vody. NÁHODA (znáte to) tomu chtěla a v půl šesté jsem se připotácel k netrpělivým kamarádům (sraz byl v 5:15) blekotajíc, že za pět minut vyrážíme a je to ještě na cígo. Míra je parťák už delší dobu, tudíž mě trošku chápe, Petra jsem neviděl pěknou řádku let. Doma vrávorajíc, zjišťuju, že připravené nemám nic. Ještě že tříletý synek Filip spí tvrdě. Slon v porcelánu, hledající v bytě věci na sebe a nutné propriety z lednice, (pivo,jídlo,placatice,perlínky,žížaly a slivovice) malého naštěstí nevzbudil svým rachotem. Tímto se chci omluvit kamarádům rybaříkům za zpoždění a další cígo, nicméně po šesté jsme vyrazily směr Kralupy. Cestu jsem prokecal převážně s Petrem a MIRASE je mi teď zpětně líto za lihový opar v autě. Díky bohu nás pánové pomahači nikde nestavili, jinak ozon v autě z mého dechu by asi porazil i vola. Petr vzal zavděk nabídnutou placaticí švestkového moku, co dělá z lidí, kterým moc chutná, ještě chytřejší lidi a kluci vyprávěli a já chytře doplňoval, taky trochu oponoval. Po zakotvení plechového oře se loučím se spolubojovníky opět hltem z placky pro každého-řidič už má taky právo na chvilku vydechnout, nemyslíte? Lahodný mok předám nejstaršímu Petrovi a jdu si, kam mě srdce táhne. Sobota po půl sedmé a top fleky neobsazené, něco je špatně? Asi ano, hlavu si s tím nelámu, vybalím kus salámu-ale co tě nemá čtenáři? Přískoky,klopýtáním, plížením a plazením vpřed se řítím na špičku soutoku slepého ramene s řekou pod vysokým, odhadem šestimetrovým břehem. Cestou vybaluji vláčák, posbírám čtyři oranžové škůdce slimáky v poli, požahán od kopřiv a popíchán všemožnými keříky i ostružím si razím cestu k vodě. Radostí vykřiknu, až všichni tloušťáci i bolínci pádí na druhý břeh, když najdu v ledvince zapomenutá torza tří smáčků z veletrhu, nejsou ještě nejhorší, tak proto se dnes stanou favoritem number one v boji s mazanými okouny. Nic se nedaří a od sedmi ráno optimisticky svádím marný boj s uzlem grinner na dropshot.JSEM DOBREJ- za deset minut je hotovo, nakonec koncové olovo a bičuju tišinu u křoví a sleduju kolegy, jak vybalují naproti stojany a pruty na položenou i Mirkův feeder. Osmá hodina bez kontaktu s rybou u nikoho náladě nepřidá a otvírám u vody první, leč dnes už několikáté
. Vybalím pruty na těžko, rozpůlím oranžového hnusáka, z kterého teče něco hnědé, v duchu si promítnu čtvrteční rybolov a s nadějí na zázrak ho pošlu před sebe do vracáku. Druhým prutem střídám rousnici s kukuřicí. Dál už jen stručně- Petr dostal do vezírku skoro padesátku kapříka, MIRAS79 NETUŠÍM, jestli něco chytil, protože po dalším pivku a propuštění malého kapříka na kukuřičku, jsem nastoupil spanilou jízdu za okouny a věci okolo už vnímal VÉÉÉLMI mlhavě. Dostal jsem pět okouních miminek co okounili za kameny a jednoho TROFEJNÍHO- skoro dvacet čísel. Při koupeli ve studené vodě oblečený za častým účelem záchrany smáčků, mi zmokly doklady i mobil- vše kromě zapíků a cigaret-BŮH JE SPRAVEDLIVÝ, bez cigaret totiž končí veškerá legrace a je po rybách. Dále jsem si zaplaval nahý, (věci na sebe bylo třeba vysušit a sobotní počasí tomu přálo) s chutí a trochu vystřízlivěl, po zjištění, že voda je studená a proud příliš silný na mé zesláblé, alkoholem trénované tělo, kterému se asi nevím proč zrovínka plavat nechtělo. VÁŽENÍ PŘÍTOMNÍ, DÁMY A PÁNOVÉ, TOTO NĚKDO NATOČIT, SLEDOVAT A PRODAT DONUTILOVI DO BAKALÁŘŮ TAK JSEM FILMOVÁ PÁTÁ HVĚZDA RYBÁŘ ALKOHOLIK. Podotknu ještě poslední zbytečný detail, všechny ryby mnou chycené přežily, nic jsem nezničil a nikomu neublížil(alespoň doufám).
Svatému Petru třikrát Zdar a Díky Všem, za pochopení i čtení.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
HaD: :-)))))