Vyhledávání
Příspěvek v diskuzi "Z lovu"
- Čtvrtek 24. dubna 2014 v 10:15® dam
- Způsob lovu: Přívlač
Jeden z včerejší rychlé vycházky
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
Zobrazit další příspěvky z diskuze „Z lovu“.
Jeden z včerejší rychlé vycházky
Všechny diskuze se automaticky kontrolují každých 120 vteřin
Jasno až polojasno. Nejnižší teploty 11 až 7 °C, v údolích místy kolem 5 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s nebo klidno.
Slunce vychází v 05:37, zapadá ve 20:16
Aktuální vodní stavyPo | Út | St | Čt | Pá | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Upravit profil | Nastavit jako domovskou stránku | Podmínky používání a ochrana osobních údajů | Reklama | Kontaktujte nás
COPYRIGHT 2002-2019 Veškerý textový a obrazový materiál je chráněným vlastnictvím internetového serveru Chytej.cz.
Rybářský server CHYTEJ.cz provozuje společnost Ouklej s.r.o., Jaurisova 515/4, 140 00 Praha 4, IČO: 07111738
jepice-zruseno: Já se za to neomlouvám. Mám dobrý pocit z toho, že si alespoň občas můžu dopřát k jídlu něco výjimečnýho, neboť mám právo lovit „divoké“ ryby, jako jsou okouni, lipani, štiky, obecňáci a podobně. Samozřejmě je blbost projít každej den kus řeky a odnýst tři ks. Ale když člověk přinese domů duháka, kterej se uplně stejnej prodává v bile za 18 kč, tak mi připadne celý to jeho slavný vypuštění a znovuulovení úplně zbytečný. Možná, že co napíšu je kravina, ale kdyby se duháci nenasazovali a místo toho by byl co 200 metrů jeden potočák, nelákalo by to tolik vyloženejch masařů.
dam: Myslím si, že není proč se omlouvat za jednoho odneseného pstruha…je to právo každého rybáře a já bych to nikomu nevyčítal…jen občas vidím opravdu šílenosti, tak jsem o tom trochu psal…a duhák a siven je tam od toho, aby zasyčel na pánvi :-)
jepice-zruseno: Já se přiznám, že jsem už jednoho letos praštil. Myslím si ale, že praštit jednoho pstruha za celej rok není takovej hřích. Měl 39 a putoval domů spolu se sivenem 34. Zatím jsem dohromady narazil jenom na dva siveny, žádnýho duháka a samý potočáky. Ten, co to schytal byl potlučenej, měl uraženou asi 1/3 ocasu. To nepíšu proto, že bych obhajoval že sem ho sežral, ale pro to, že ty rány měl zahojený. Nevím co si pak myslet o „choulostivosti“ potočáků. Možná jim prostě vadí delší zdolávání, delší doba bez vody atp. spíš, než nějaký mechanický poškození. Nebo byl tohle zvláštní případ. Teď po těch deštích počítám, že se ty brojleři pomalu dotanou do MP, takže se situace změní.
HaD: jojo… na to jsou kropenatý brojleři a samozřejmě kapříci… těch je jako smetí
dam: Davide, tak to se přiznám, je pro dost důležitý…i přes rybáře, kteří na ně následně chodí, se snažím, aby pstruh byl v pořádku zpátky…asi už by mě bylo divný ho praštit…:-)
HaD: jepice: jsou místa, kde bude mít leckdo s 35cm potočákem bez podběráku problém. Mám na mysli problém, aby ho mohl ve zdraví vrátit vodě.
dam: Jepice – přiznám se, že s tím často zápasím…hodně samozřejmě chytám MP a na Slovensku, kde to prostě neřeším. Na P to je neustálé přehazování háčků nebo nástrah. Je sice fakt, že pstruh to často bere za střed, ale to jen opravdu tam, kde k tomu má podmínky. V silnějším proudu a v mělčí vodě, jde prakticky vždy na zadek wobleru. Ale samozřejmě pravidlo to 100% není…takže se stává, že táhnu pstruha, který se jen drží a za chvilku odpolouvá bez újmy…
dam: Sethy – no to je asi fakt
sethy: Ono je spíš kumšt potkat lidi co neklepnou všechno…
jepice-zruseno: Koukám, že máš na woblerech sundanej spodní háček. Já jsem zase u někoho viděl, že má sundanej ten zadní háček. Přiznám se, že jsem to ještě nikdy nemusel řešit. Zaprvně chytám na MP a za druhý tím pádem většinu (rozuměj těch několik) pstruhů chytím na mušku. Ale zajímalo by mě, proč je lepší ten trojháček vzadu. Mě totiž někdo před lety tvrdil, že ten pstruh vyjede z hloubky a vezme to napříč, že je lepší nechat spodní.
dam: Tak to mě mrzí, vím, co ti to tam dá práce…ale je teprve začátek a já se nikam neženu…pro mě má daleko větší cenu krásně vybarvená třicítka z malé vody, než nasazený padesátník z velké vody…ale to ti nemusím povídat…nejhorší je, že i tady člověk potká lidi, co klepnou všechno…
sethy: Dejve taky mluvím o potocích. Na P řeky nejzdím, ani mě to moc neláká. Šak se zeptej Tomíka čím jsme se o víkendu prodírali…btw. předevčírem jsem měl na prutě pstruha s velkým P, jen měl jiný nazor na vylovení než já :)
dam: Sethy – zatím chodím jen na potoky, které budou co nevidět bez vody, jsem rád za každou rybu přes 30, ty doby, kdy tam jich bylo hodně a našel se i přes 40 jsou pryč…vydří stezky byly hodně vidět:-( ale je tam klid a na větších řekách je strašný provoz…tam se mi nechce
sethy: Nic většího tam nemáš? Kvuli tomu ani nevytahujem foťák (ikdyž Tomík žadonil ať ho s takovýma prckama vyfotím :-D)
jepice-zruseno: Zaujalo mě to už minule. Napadlo mě tehdy, že když to má ty větší oka, tak to může půlit rybám ocasní ploutve, ale vypadá to tak mělce, že tý rybě asi kouká ocas skoro ven. Klíčovou otázkou pro něteré z nás asi bude, jestli to chutná myším :) Další otázka je, jestli je potřeba na ryby pod 40cm podběrák, ve větší velikosti to samozřejmě může bejt dobrý.
HaD: díky, moc se mi to líbí a zdá se mi, že by to mohlo být velmi šetrné k rybám
dam: Je jich spousta a držších, ale tento nakonec úplně stačí…síťka není hluboká, ale naprosto stačí…není to tedy na duháky z Vltavy :-)
dam: http://flydk.sk/…ode-pdu.html
HaD: Ten podběrák se mi líbí. Hlavně ta síťka. Odkud je?
dam: Však já dobře vím, jak to u Vás je…
Scanix: S temi trojhaky bys tady pohorel, pouze jeden jednohak a hned ti 80% ryb ten wobler „nedobere“ ;)