Vyhledávání
Příspěvek v diskuzi "Z lovu"
- Pátek 3. ledna 2014 v 0:30@ venyrybar007
-
Sezona 2013 ukoncena jen 1 kaprikem a par cejny.Stastny novy rok a nezapomente vcas odevzat povolenku.Uz se tesim na dalsi sezonu
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
Zobrazit další příspěvky z diskuze „Z lovu“.
Holajz2: My na Moravě (ÚS Ostrava) jsme dál v „ochraně ryb“, my můžeme jen 40 ks ušlechtilých ryb za rok (tj.kapr, štika, candát, sumec, amur, bolen), takže u nás to je max. cca 35 kaprů, abysme měli místo taky na nějakýho dravce. Toto pravidlo podporuje to, aby si rybář vzal jen větší rybu, na druhou stranu to může o to více svádět ryby nepsat. To už je na každém z nás…
casper: kapři jdou jdou jdou do mrazáku jdou :-D
Bass: . . . . pěknej žabykuch :-)
Scanix: feederman: Ona ta pozivatelna vaha je jinde, odriznes hlavu, supiny, ploutve, vnitrnosti a hned je toho polovic a to uz se snist da :)
jepice: kapra chranit je blbost. Ochranu si jiste zaslouzi reofilni druhy ryb, napr. tloust, ktery ma 50cm treba v cca 15 letech stari. To se bohuzel nedeje a nedeje se ani osveta mezi lidmi, kteri pak nemilosrdne masi parmy a jelce a netusi kolikrat, ze zabiji rybu skoro stejne starou jako jsou oni :(
jepice-zruseno: Podle všeho to je stejně většinou kapr. Nazlobte se na mě, ale chránit kapra nemá smysl. Já jsem si letos žádnýho kapra nevzal, takže nevidím důvod, proč by měl venyrybar platit víc. Stačí, že to zaplatím např. já. Někdy třeba budu mít víc kil já a venyrybar míň, tak se to vyrovná.
feederman: Bohužel zřejmě nesní, ale asi smění, nebo ne??? Každopádně by měl platit minimálně 5ti násobek ceny povolenky za takové masení, ale jak říkáš má na to bohužel právo, ale myslím si, že to k vytahování to není.. Dávám mínus.
Scanix: Ja jsem treba mel 25kg na MP, 3× amur, 4× candat a 2 siveny. K tomu 12ks duhonu z P, cca 10kg a je to hned. Kdybych poctive jedl rybu 2× tydne, tak tech 100kg je jak nic. Kazdopadne si myslim, ze je to prilis za stavajici cenu povolenky a jedna ryba na tyden a poctive kontroly, ktere chybi a lidi maji proste sklon k podvadeni, treba jako kdyz se na podzim vysadi kapri, prd je mi do nich, ale jdou rano, zapisou jednoho, jdou odpoledne, prvniho nezapisou, pac je zapsanej z rana a pak mozna zapisou druhyho, nebo to takhle na otocku stihnou i vicekrat. Bezna praxe :(
hanis93: asi dobře nechápu návaznost komentáře a fotky … rybář na to má bohužel právo, každopádně se mi chce plakat! A to je ještě slabý odvar oproti některým :-/
HaD: Přes metrák ryb. To je skoro půl kila denně. To sníš?