Vyhledávání
Příspěvek v diskuzi "Z lovu"
- Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 23:59® xhekm00
- Datum lovu: 15.8.2013 | Revír: MP | Způsob lovu: Přívlač
Dnes jsem vyrazil na průzkum na jeden krásně meandrující potok, jeden z přítoků řeky Jihlavy. Vím, že sem rybářská noha mockrát za rok nevkročí, jestli vůbec. Já doufal v to, že si na malou hammerku zachytám alespoň nějaké tloušťáky a hlavně že se projdu v přírodě tam, kde to ještě neznám a kde je klid. Po úvodním okounovi jsem se přesunul více proti proudu a v malé tůňce pod kořeny olše přišel záběr. Když jsem rybku přitáhl k sobě, radostí sem se musel smát. Na háčku se třepal potočák. První potočák v životě, v mém okolí veliká vzácnost a hlavně absolutně nečekaný na tomhle zapomenutém rybářském revíru. Podařilo se mi poté vydráždit další dva pstroužky a došel jsem k hlubší tůni se spadenou větví, kde nebylo místo ani na to, abych nahodil a roztočil rotačku. Navázal jsem proto hnědého smáčka a párkrát s ním poskočil nade dnem. Je to nádhera, když vám prut tak ztěžkne pod rukama. Chvíli jsem netušil s kým mám tu čest, až sem uviděl pro mě nejkrásnější rybu, co jsem kdy měl na háčku. Místního kapitána, potočáka čtyrycítku, se kterým jsem se stejně jako s ostatními rychle pomazlil a vrátil ho zpět. Omlouvám se za delší příspěvek, ale jsem z dnešního lovu nadšený
Tento příspěvek byl editován 16.8.2013 00:02:08 uživatelem xhekm00.Nečekaně jsem objevil můj nový rybářský ráj a poprvé v životě čuchl ke kouzlu chytání pstruhů. Je to super a potočák je nádherná ryba.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
daniel kvapil: u nas se zase lovi v potocich jen losovite ryby hlavně potočáci ale byl bych rad kdyby sme mněli v nich i tlouště