Vyhledávání
Příspěvek v diskuzi "Z lovu"
- Úterý 23. července 2013 ve 13:22® jiris
- Datum lovu: včera | Revír: Velkej čistej stoják | Způsob lovu: Muškaření
Včerejší lov byl ve znamení plavby. Nedá mi to, abych tenhle zážitek trochu nerozepsal. Stručně a jasně, proběhlo nalodění, běžný lov minirybek a pak to začalo. Lov mini zoubků mě nebavil, tak jsem se rozhodl, že zkusím stříbrného prefíkaného bolena.
Po nabití adekvátního streamera pro lov bolena proběhlo pár hodů, záběr, zásek a jízda, mé plavidlo bylo neznámou vodní bestií taženo těsně přes 4 hodiny (dle fotek, když čtu o příbězích 2 – 6 hodinových bojů, tak se jen směji..), v meziplavbě jsem musel kličkovat mezi ostatními „člunisty“ a plavci, byla to sranda, když ryba projížděla několik metrů od plavce, který byl na volné vodě, jednoho plavce jsem i šňůrou chytil, „pane, mám tam rybu, nelekněte se, kdyby se Vás dotkla“, a takhle to probíhalo po celou dobu. Z místa „záběru“ mě ryba táhla dvě zastávky proti vodě. Po hodinovém boji se postavím a hle co to nevidím, vedle té mé „bestie“ plave přibližně 5 dalších stejně velkých bestií. No, paráda. Ta moje rybka se drží v hejnu a ani neví, že ji něco brzdí. Většinu času mě táhla 2,1 – 2,6 km/h. První dvě hodiny jsem se jen vozil, pak už mě to prostě nebavilo, změny rukou, chlazení rukou, nic jen bolest zápěstí… Kleště byly nachystány, otázka byla kam s úlovkem, když byl skoro stejně velký jak přední část mého plavidla. Třetí hodina probíhala ve znamení buď prut nebo ryba, nevěřil bych jak se prut dá ohnout… Čtvrtá hodina už mě nebavila vůbec, uřezat jsem to nechtěl, tak jsem to odpískal a kdo z koho.. odložil prut a tahal za lajnu a rybu jsem vypl… Kdyby si lokla, jakože by to asi ani nešlo (prutem bych ji nikdy nezvedl), tak by se vzdala rychleji. Takhle ani nevěděla, že ji něco brzdí. Hodně slušný výkon.
p.s. – vyzkoušel jsem si, že i DSI vykresluje ryby, na fotce ta moje bestie. Pro zvědavé – asian carp cca 125–135 cm, cca 35 kg, který si opiersingoval záda mezi ocasem a hřbetem..... Pár momentek
Vybavení – prut wt 7, silon 0,60, háček 2/0 s pár chlupama
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
HaD: Ani se Ti nedivím. Já bych tolsťáka nechal vypnout asi mnohem dřív. Souboj už není souboj a pokud je za kožich, je to o ničem.