Chytej.cz

Příspěvek v diskuzi "Z lovu"

Úterý 9. července 2013 ve 13:51® Boučan
Boučan
Datum lovu: 5.7.2013 | Revír: Dyje 15 | Způsob lovu: Přívlač

A tak jsem se taky konečně dočkal! Minulý týden jsem s bratrem a kamarádem Filipem vyrazili, jako každy rok, na Vranov. Naše rybářské toulky jsme však směřovali do Podhradí. Jako minulé dva roky, bylo cílem uvláčet sumce, jelikož už oba letos svého prvního sumíka dostali, tak toto břemeno leželo už jen na mých bedrech. První večery však dopadly jen jedním menším candátem. Proto jsme dvě noci zkusili na přehradě na přítoku Želetávky a výsledkem byl opět menší candát. Já byl však stále bez záběru. Po těchto nijak výrazných lovech jsme si řekli, že v pátek zkusíme jet pod Bítov na štiky, proto jsme vzali jemnější vybavení a vyrazili vstříc štikám, ale stále jsem doufal že by se to mohlo nějak zlomit a tak jsem tam radši nechal slabší pletenou, co kdyby náhodou ? My s bráchou jsme prochytávali z lodi a kamarád Filip šel po břehu. Po 2 hodinách už jsme nějaké ty štiky dostali, což bylo nad míru uspokojující. Sluníčko už začalo klesat, proto jsem bráchovi navrhnul, že trochu popojedem směrem k přítoku, že by jsme mohli zkusit prochytat padlé stromy, třeba tam bude větší štika nebo candát nebo taky sumec a tak jsme se rázem objevili před prvním padlým stromem, kde jeho koruna tvořila krásný úkryt. Brácha po 2 hodech dostal záběr, bohužel se jen zavířilo. Tak jsem tam dal zvukovku s doufal, že něco přijde. Dva hody, záběr, ale ryba po chvíli spadla, ale asi nebyla moc velká. Další hody šli přesně ke koruně stromu a pak přišel hod přesně do koruny. Dvě otočky kličkou a rána do prutu. Zásek, až jsem málem překotil loďku. Věděl jsem, že ryby nesmí zpátky do úkrytu. A tak se to taky stalo ryba jela na volnou vodu. Po pár minutách jsem věděl, že to bude sumík. Následovalo asi 15 minut přetahování a výsledkem byl kousek 113cm.

foto/diskuze/z_lovu/2013/th-img100048.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2013/th-img100049.jpg
(0) (11) Komentáře k příspěvku: (4)Přidat komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
  • Středa 10. července 2013 ve 12:03

Boučan: Třeba se někdy naskytne možnost něco napsat, kdo ví…

• Úterý 9. července 2013 ve 21:23

HaD: Ale jo. Čte se to fakt dobře.

• Úterý 9. července 2013 ve 20:27

Boučan: Díky! Na články to jěště asi není :D O to víc mě fousáč těší.

• Úterý 9. července 2013 v 19:12

HaD: Krásně napsáno. Měl bys psát články! Jinak gratulace! Sumce na stojáku na přívlač není tak častý…

Zobrazit další příspěvky z diskuze „Z lovu.