Vyhledávání
Příspěvek v diskuzi "Z lovu"
- Středa 19. června 2013 v 9:23® MatesKGB
-
V pondělí ráno pokus o candoše, ale 2 okouni, 6 štik od 50 do 70cm a dvě větší upadené, vše krásně na jednohák bez protihrotu, vůbec mě ty dvě nemrzí. Lepší než jim to tahat kdoví odkud.
V pondělí za večer na jiném revíru pouze úhoř cca 90cm, u břehu se omotal o rákos tak jsem jej urval, ale hned se rozmotal a odplul a pak candoš 55cm.
Včera pokud další pokus o candoše a nic.
Dnes jdu zase na candoše, teda pokdu nachytám optimální nástražky, poslední dobou to je problém na rybnících, plotice se drží dál od břehu na čeřen
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
jepice-zruseno: Já jsem candáty na živou rybku chytal tak, že jsem dal malou rybičku na velkej jednohák (napíchl jsem jí někde u hřbetní ploutve, trojhák by byl možná lepší, jenže běžně na rybičku nechytám a tak ho nějak v bobkařským cajku nemám). cca 3–4 g splávek a jeden větší brok na vlasec a nechal jsem jí jezdit. Candát to většinou rozfofřil dostrany nebo potopil. Večer chemický světýlko na splávek. Bylo to u přítoku, kde hodně lovili. Na mrtvolu jsem chytal buď na celou malou nebo na ocásek, návazec tak 80 cm, průběžný olůvko, nahodit a dát policajta.
jajco: Ta šňůra je podle mně zbytečná.Používal jsem taky jednohák,ale spíš větší a korek na přizdvižení ode dna jak píše David.
MatesKGB: Málem bych zapoměl na dalších asi 50ks chycených candátů do čeřenu od 5 do 13cm :-DStrašný, nebyl jsem schopen chytnout žádnou ploťku, pořád jen samej candoš:-D
HaD: Když jsem na rybku chytával, mrtvou, dával jsem do ní kousek polystyrenu, aby se nade dnem vznášela.
MatesKGB: Jakou používáte montáž pro lov candátů na živou rybku? Přemýšlím jak svoji vylepšit. Používám menší háček, karabinku, mikro obratlík, kaprařskou šnůru na 20kg – 30cm, obratlík a průběžné olovo 8g.