Chytej.cz

Příspěvek v diskuzi "Z lovu"

Pondělí 6. května 2013 ve 12:43® HaD
HaD
Datum lovu: 5.5.2013 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Feeder

Po delší době úvah jsem myšlenky přeměnil v akci. Vyrazil jsem na parmy a vzal sebou kamaráda s tím, že si parmu chytne. Pojal jsem celý lov dost hrdinsky – šli jsme k vodě bez nástrah. Absolvoval jsem takto nespočet výprav a velmi často uspěl. Byla zvedlá voda a předem jsem varoval: „pokud nenajdeme chrostíky, zas půjdeme domů!“ Jirka toto riziko přijal.

V řece jsem chrostíky našel. Ale nikoliv očima, musel jsem rukama šátrat ve zvedlé kalné řece. Bohužel ale pouze tři kusy. Pár minut po nahození záběr přišel. Zásek však šel do prázdna a zbytek podvečera jsme hledali, na co chytat. Našli jsme ale jen asi tři maličké žížalky a slimáka. Tak bylo po žížalkách a šli jsme zase hrdinsky domů. Tak snad příště…

foto/diskuze/z_lovu/2013/th-img98198.jpg
(0) (2) Komentáře k příspěvku: (7)Přidat komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
  • Pondělí 6. května 2013 v 16:22

Draky: budu drzet palce :)

• Pondělí 6. května 2013 v 16:03

HaD: jepice: ten cedník je good nápad. Mimochodem na potoce jsme byli a nula. Asi to ten Jordánskej výplach poznamenal :-( Dnes budou rousnice a asi to prubnu :-) Draky: snad dnes :-D

• Pondělí 6. května 2013 v 15:58

HaD: Draky: možná dnes…počasíčko je :-) Ale musím pro rousnice :-)

• Pondělí 6. května 2013 v 15:58

HaD: Scanix: to až v létě. Teď tam ještě ani řasa není…

• Pondělí 6. května 2013 ve 14:39

jepice-zruseno: Vono je lepší jít někam na menší potok tam nasbírat rákosníky a pak jít chytat na větší řeku. Dřív když nebyli červící, tak se na to chytalo úplně běžně. Skladují se dobře v krabičce s mokrým hadrem. Mimochodem pro sběr těhle kravin (bentos a drift) je dobrý cedník z kuchyně. Používá se to při výzkumných účelech, ale nachytá se do toho ranec věcí, když se tím prohrabe písek, tak i velký májovky, jinde blešivci nebo plovoucí draví bezschránkatí chrostíci („česká nymfa“). Pijavice celkem na ryby taky fungujou. Mimo to se do cedníku často omylem chytne mřenka nebo vranka.

• Pondělí 6. května 2013 ve 13:39

Draky: no skoda, ze na fotce neni parma misto toho voskliveho brouka…snad se vam zadari priste :)

• Pondělí 6. května 2013 ve 13:14

Scanix: Nerikej, ze v rasach na jezu a pod kameny nebyli, take jsem takhle chodival, kdyz jsem jeste bydlel na Sojcaku ;)

Zobrazit další příspěvky z diskuze „Z lovu.