Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.429 příspěvků, z toho 18429 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 22. července 2006 v 10:51® Sander
Sander
Datum lovu: 21.7.2006 | Revír: Otava 4 | Způsob lovu: Klasická položená

Po záběru na rousnici jsem zasekl a můj verdikt po prvním, asi dvacetimetrovém výpadu, zněl jasně – konečně parma 70+. Zdolával jsem ji velice opatrně, protože zrovna na tomto místě jsem měl už téměř zdolané dvě takové parmy, ale obě se vypnuly. Zamotala mi druhý prut s rybičkou, ale její výpady neustále slábly. Když už ode mne byla na 5 metrů, svítil jsem baterkou do vody, ale nic. Stále se držela u dna. Ale při zdolávání na takhle krátkou vzdálenost mi pohyby ryby na parmu příliš neseděly. Vím, jak taková parma tahne, ale tohle divné škubání hlavou, jako když jste v poslední fázi zdolávání kapra, se mi zdálo nějaké divné.
A najednou se ryba ukázala. Jaké bylo mé zklamání, když to byl opravdu 55 kapr, lépe řečeno sazan. Sice nádherná zdravá a velice silná ryba, ale v takové situaci mě moc nepotěšila. Vyháčkoval jsem ho hned ve vodě…

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Sobota 22. července 2006 v 10:06® Cajo
    Cajo
    Datum lovu: 21.7.2006 | Revír: Orava 3-5530-1-1 | Způsob lovu: Přívlač

Pekne vláčenie, voda dost prikalena ale nakoniec to bola asi naj výhoda… ryby sli dost slusne hlavne jalce a ostrieze /vlacene v rieke/ naj ulovok jalec 46cm/foto/, spolu asi 16 rýb..... Všetko vrátené vode… Spokojnosť

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8367.jpg
      Pátek 21. července 2006 ve 22:33® Scanix
      Scanix
      Datum lovu: 21.7.2006 | Revír: Vltava 23 | Způsob lovu: Přívlač

Tak dneska opet u vody, ale jen na kole a jen na 3h. Chyceni celkem 3 boleni, nej 57 viz foto, 2 tlousti a candat 44, vse vraceno vode. Uspesne byly zejmena 8cm Swim Shad barva TS od STORMu, vse v brutalnim proudu, kde se kazdej wobler tocil jak blazen a hloubce cca 1.5m.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8365.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8364.jpg
        Pátek 21. července 2006 ve 22:25® regulus
        regulus
        Datum lovu: 20.7.2006 | Revír: tajný JM revír | Způsob lovu: Přívlač

Tak už nevím, kolikátá akce „Sumec na vláčku“ a su vytočenej jak vrtulník. Odpolední tréning proběhl ve znamení zlomenýho UL o 25 cm bolena, což bylo asi tak vše, když nepočítám asi 12 cm okouna. Noční přívlač, no raděj to nebudu moc rozvádět, pro*ral jsem opět z mýho pohledu slušnýho sumejše (asi víc jak metr)letos už potřetí, opět nepřipraven ho řádně seknout a aby se to nepletlo opět tolstolobik za hubu, tentokrát 93 cm, 9,57kg. Kromě toho, že jsem o něj nestál, udělal takovej cirkus, že do půlnoci nebyl ani jedinej další záběr. Fotky bohužel, jak jsem byl vytočenej, tak jsem místo ryby ve tmě vyfotil křoví.

Pátek 21. července 2006 ve 21:50® Láďa
          Datum lovu: 21.7.06 | Revír: Vltava

Podvečerní vlačka.Candát 65cm a menší kousek se setřepal.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8363.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8362.jpg
            Pátek 21. července 2006 ve 21:49® dwarf
            dwarf
            Datum lovu: 21.7.2006 | Revír: Labe 4-5 | Způsob lovu: Feeder

tak dneska od 18:00 do 21:30 na Labíčku na pláži.. zkoušel jsem Traper feeder.. rybky reagovaly celkem rychle, ale nejvíc mě potěšilo trojité zvýšení osobáku=) a to cejni 53,52 a 50.. celkem chyceno 14 cejnů, 3 jeseni, kapřík a ploťka.. spokojenost=) PS: foto z mobilu, foťák se opět schoval doma=) (cejn 52 cm) PS2: utěrka posloužila jako improvizovaná podložka na písečné pláži a byla mokrá (pro rejpaly=)))

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8361.jpg
              Pátek 21. července 2006 ve 13:25® mishak
              mishak
              Datum lovu: 21.7.2006 | Revír: Jihlava 9 | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem dnes vyrazil odvest babinku do nemocnice na vyšetření a krátil si čekání na ni u vody s vláčákem.Od 8 do 13 jsem ukecal i přes šílenej pařák asi 30jelců 50% nad 30cm ,10okounů a dva mini bolínky. Na to jaký je počasí spokojenost.

Pátek 21. července 2006 v 8:13® conwiq
                conwiq
                Revír: Ostravice 3 | Způsob lovu: Muškaření

Tak já opět jeden „plonkový“ večer na Osravici 3 u Hodoňovic.Voda byla mírně přikalená. Chyceno asi 10 PO+PD cca do 18cm nic většího.Za 2,5h!!! Kolega vesměs to samé. Absolutní propadák, zrejmě vysazeni OBŘÍ duháci kolem 15cm, což nevím jestli bylo od MO rozumné, ale…!!! Docela by mě zajímalo kam jdou všechny ty peníze, které MO platíme a že to nejsou malé peníze!

Pátek 21. července 2006 v 6:50® Scanix
                  Scanix
                  Datum lovu: 20.7.2006 | Revír: ÚN Hněvkovice | Způsob lovu: Přívlač

Tak vcera jsem byl s kamaradem si zavlacet na Hnevkach a i kdyz jsem zacal o neco lip jak jindy, 3 bolinci a candatek, tak uz se po celou dobu chytani skoro nic nezmenilo, ani po zmene mista. Sice pribyl jeste bolinek a 2 candatci a kolega vytahl bolena a 2 candaty, kde jeden mel tak 45cm, jsem probadal nostalgii a vzpominal na pekne ulovky z minulych let. Doufal jsem, ze setmeni prinese nejakeho toho sumise, ale sumec neprisel, zato jsem mel ve 22:30 u brehu pomerne lezerni zaber a tak jsem to napalil a zdolaval v predstavach maleho sumce, ktereho jsem bral fest, az voda pode mnou strikala, jen jeden trochu vypad, ktery sel pres brzdu uz tak dost utazenou. Jdu k vode vyndat sumci mimco a koukam, ze je to nejaky divny, v te tme jsem pak uvidel stiku trochu slusnejsich rozmeru – stika mela 83cm a 4kg.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8359.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8358.jpg
                    Čtvrtek 20. července 2006 v 10:43® Cajo
                    Cajo
                    Revír: Orava 3-0070-1-1/foto1/ | Způsob lovu: Přívlač

Včerajšia vlačenie dopadlo celkom uspesne – 2 jalce 35/foto2/ a 33cm, 8 ostriežov naj 23cm/foto3/ a 6 zubacikov naj 45cm… Takze spokojnost…

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8351.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8350.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8349.jpg
                      Čtvrtek 20. července 2006 v 8:53® pepino99
                      pepino99
                      Datum lovu: 19.7.2006

tak včera brašulák sumce 139cm kolem 19 kil. Fotečka snad bude odpo… Já opět nic jako ostatně vždy

Čtvrtek 20. července 2006 v 8:39® Sander
                        Sander
                        Datum lovu: 18.7.2006 | Revír: Otava 4 | Způsob lovu: Klasická položená

Včera jsem se nechal ukecat a na oba pruty jsem místo rousnice naservíroval mrtvé rybičky s tlamkami napěchovanými polyšem. Hned se setměním přišel pomalý záběr na spodní prut, ale ten jsem neproměnil. Za necelou půlhodinu policajt vylít jak splašený a k tomu zavrčel bait. Zásek seděl a očividně „něco většího“ si to šinulo proti proudu, bez ohledu na mé snažení ji otočit. Být na pstruhovce, věděl bych že tahnu velkého duháka, páč tento tah se tomu dost podobal. Rychlé dlouhé výpady, poté povolení a jízda ke mně… Téměř 100% bolen 65–70cm, ale bohužel mi nebylo souzeno se mu podívat do tváře, bo se po chvíli vypnul. Snad příště…

Čtvrtek 20. července 2006 v 8:05® Zcuter
                          Zcuter

PS2: kapr měl 47cm…

Čtvrtek 20. července 2006 v 8:04® Zcuter
                            Zcuter

PS: byl jsem udiven že je to kapr, neboť jsem vláčel na twistra o velikosti (±) 10cm!!!!

Čtvrtek 20. července 2006 v 8:02® Zcuter
                              Zcuter
                              Datum lovu: 20.července | Revír: Odra 3a | Způsob lovu: Přívlač

tak dneska jsem konecne vstal na ranní vláčení…když už jsem to viděl beznadějně , jako že už asi žádnou štiku nechytím, tak přišel záběr......říkám si…to bude štika…sumec určitě nééé, a na okouna to bojovalo moc…až moc…když už rybu přitáhnu ku břehu…připravím podběrák a vidím tu plotev…říkam si:Ty v.le to není štika…a povolím raději brzdu…jěště že jsem tak udělal, neboť mi ryba udělala asi tři silné vypady, díky kterých se ode mně vzdálila asio 20 metrů.....pomali ale jistě přitahuji.....mám chvíli čas tak prodlužuju rukojeť u podběráku…při­táhnu rybu na hladinu…a ejhle!!!!!!!!!­!!!!čumím na tu ryby jak deb..l a ono to kapr!!!!!!protřu si víčka-a zase kapr :-D …no nic…podebral jsem ho…a pak jsem zkoumal, při oddělávaní hačku, jak to, že jsem ho chytil a bylo to asi takhle…nějaký rybář ho zapl a urval…v tlamě mu zůstal háček a za sebou celou dobu tahal krmítko…a já jsem zachytil to krmítko…takže jsem ke všemu jěště vydělal háček a krmítko… je to porpvé, kdy se mi něco podobného stalo..... Vám už se něco takového taky přihodilo???

Středa 19. července 2006 v 18:51® ywan
                                Datum lovu: dnes

dnes bola zas troška srandy, kamarát chytal podustvy ( 45,47,49 ), ja som naháňal granuláče (4× 33 :-)) , prvé ryby čo som zavraždil za túto sezónu, treba pokrstiť gril, čo už…kamarát vraždil tiež :-))

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8348.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8347.jpg
                                  Středa 19. července 2006 v 18:39® ywan

zas 2×??? tak tu je ten plandavec

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8346.jpg
                                    Středa 19. července 2006 v 18:36® ywan
                                    Datum lovu: včera | Revír: prívlač

včera bola zábavka, zas len malé zubáčiky, jeden okolo 60cm sa mi pred nohami sklepal, celkovo 8rýb sa ukázalo na breh, ďalším 5-im sa nechcelo.Brali plandy, twistre, ripery… celkom spokojnosť. Na fotke plandavec a záhradkár :-)

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8344.jpg
                                      Středa 19. července 2006 v 16:05® Padis
                                      Padis
                                      Datum lovu: včera | Revír: Labe

Včerejší pokus o noční vláčku s Nordem byl bez úspěchu.Ale nám to vůbec nevadilo.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8342.jpg
                                        Středa 19. července 2006 v 9:59® Raf
                                        Raf
                                        Datum lovu: 18.6.2006 | Revír: Berounka 1 | Způsob lovu: Sumcařina

Nejdřív jsem nalapal na přívlač a plavanou několik nástražních tloušťů (nej 42 cm). A poté následoval nádhernej sumcovej večer. V průběhu něj nám vousáči strhli 3 nástražáky. Další dva záběry se ale povedlo využít. Byl z toho můj sumeček 50 cm a bráchův 115 cm kousek.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8340.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8339.jpg
                                          Středa 19. července 2006 v 9:53® dam
                                          dam

conwiq> byl jsem na 4 v Hodoňovicích pod jezem, tahal jsem téměř na hod, ale spíše menší ryby, i když 3 duháci měli ke 30cm, asi tam bylo nasazeno..

Středa 19. července 2006 v 9:51® conwiq
                                            conwiq
                                            Revír: Ostravice 4 - Za pilou na Ostravici | Způsob lovu: Muškaření

Včera jsem byl zkusit k večeru muškaření na Čeladence 1 – ovšem tam katastrofální úbytek vody, téměř zde voda neteče, takže nic! Ryby žádné. Poté jsem se přemístil na Ostravici za pilou tam krásné místa bohužel bez ryb. Chytnout tam mírovou rybu je problém, řekl bych snad chytit vůbec nějakou rybu je problém. Po západu slunce ve 2tůních cca 15 PO do 20cm, bída. Nedoporučuji!!!

Úterý 18. července 2006 v 19:35® srami
                                              srami

Něco málo z dovolené za 3 vycházky skoro 50 potočáku na potůčku ne širším, jak 3 metry/fotky z mobilu, ale už mám digitálek/

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8336.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8335.jpg
                                                Úterý 18. července 2006 v 15:42® barn
                                                barn
                                                Datum lovu: 17,7 | Způsob lovu: Přívlač

Včera,jsem šel proházet na chvíli moji oblíbenou louži po čtvrtým náhozu rána do prutu.Krásnej candát 62cm na gumu v 15,30h.

Úterý 18. července 2006 v 9:44® jake
                                                  jake
                                                  Datum lovu: 17.7. | Revír: Januštice 1A | Způsob lovu: Přívlač

Včera poprvé letos vláčka na Lukově i se synkem – ten chytal na feeder cejny. Po dvou hodinách máchání rukama jsem to chtěl vzdát a taky přesedlat na feeder – říkám – poslední nához – měl jsem tam twistera – následoval záběr – docela slušná cukatura, říkám si, je tam… Cca po 3 sekundách táhnu vlasec zcela bez odporu. Štičí zuby vykonaly své. Nicméně to byl impuls k tomu, abych vláčel dál a hlavně se mě už nechtělo montovat se s feederem, bylo kolem osmé večer a slíbil jsem, že budu do devíti doma. tak jsem navázal plandavku, koketoval jsem i s lankem, ale nakonec jsem to dal bez něj. Dvakrát to neukousne. A neukousla. Za čtvrt hoďky tam byla pěkná 53 cm – asi ale na ta, která mi ukousla twistra, protože v tlamě ho neměla. Zamával jsem jí na pozdrav a vrátil vodě…:-)

Úterý 18. července 2006 v 9:11® HaD
                                                    HaD
                                                    Datum lovu: 17.7.2006 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Sumcařina

Včera jsme na sumcích udělali „asi“ dva záběry a Štěpán vytáhl 123ku. Fotka není, šla v noci zpět.

Úterý 18. července 2006 v 8:51® ORIMP
                                                      ORIMP
                                                      Datum lovu: 16.7.2006 | Revír: Oravská priehrada | Způsob lovu: Přívlač

Výprava za Oravskými dravcami sa skrátila zo štyroch dní na dva.Ako vždy nás sklamalo počasie,dosť fukalo!:-(( Podarilo sa nam chytiť aspoň zopár zubačov a menšie šťučky.v dobrom svetle sa ukazuju aj boleniky,cca za 2–3 roky bude fajn popovačka! :-)

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8329.jpg
                                                        Pondělí 17. července 2006 ve 23:09® Pytel
                                                        Pytel
                                                        Datum lovu: 17.7.2006 | Revír: Žermanice

Asi poslední vycházka v letošní sezóně nic jsme nechytl ale když jsem od kolegy sestřenici učil nahazovat tak ji to chňapnul takový nádherný okoun dívčině se to povedlo asi na třeti nához

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8328.jpg
                                                          Pondělí 17. července 2006 ve 21:52® srami
                                                          srami
                                                          Revír: Bečva
                                                          Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
                                                          foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8327.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8326.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8325.jpg
                                                            Pondělí 17. července 2006 v 18:30® skwor
                                                            skwor
                                                            Datum lovu: 16.7. | Revír: 441028 | Způsob lovu: Přívlač

Tak včera jsem si konečně vyzkoušel vláčku na Labi. A úspěšně! Chytil jsem bolena 51cm.