Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.413 příspěvků, z toho 18413 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 9. července 2006 v 10:37® slimak
slimak
Datum lovu: 8.7.2006 | Revír: berounka | Způsob lovu: Sumcařina

Tak se včera konečně zadařilo…a mám venku prvního letošního sumíka..sice jen 90-tku, ale zaplať pánbu za něj!:)) snad přijde koněčně i letošní vysněný macek!!!

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Neděle 9. července 2006 v 0:42® Prutos
    Prutos
    Datum lovu: 8.7.2006 | Revír: JM | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem měl dnes jeden z mých „supr“ dnů. S Vydrýskem jsme se vydali prozkoumat novou lokalitu. Po pár hodinkách trhání a navazování se na světlo přišly podívat jen dva malí candoši. Zlatý hřeb ovšem přišel kolem čtvrt na jedenáct, kdy se moje rapalka zastavila tam, kde by žádná vázka být neměla. Po záseku následovala série tvrdých kopanců a dle mého mínění slušný sumík zalehl u dna. Po chvíli ovšem sám vyplaval k hladině, kde začal dělat neuvěřitelný bordel. Zkamaný,jsem úlovek přehodnotil na podseknutého tolstolobika a dál odvracel divoké výpady. Po necelých deseti minutách už mi ležel zdánlivě vyčerpaný úlovek pod nohama. Vydrýsek s podběrákem byl už dávno připraven, zbývalo ještě zjistit kde sedí háčky. Vyrýsek zapíná čelovku o oba se netačíme divit. Z vody na nás udiveně čučí bobr jak sele! Co teď?! Myšlenku na vylovení a osvobození přerostlého potkana, s vidinou pokousaných údů, okamžitě zavrhuji. Své oblíbené Rapalky se ovšem nehodlám vzdát bez boje. Chytám cívku a zrádnému hlodavci se nástrahu pokouším vyrvat ze zadní packy. Místo háčku ale povoluje uzel a bobr je i s nástrahou v prdeli. Teda v řece. Pekelně nasraný na vodní havěť s placatým ocasem okamžitě končím lov. Ještě chvíli přemýšlím o osudu hlodavce a dobírám se k tomu, že to asi těžko rozchodí…

Sobota 8. července 2006 ve 23:37® revoke
      revoke
      Datum lovu: 8.7.2006 | Revír: Slavík 1 | Způsob lovu: Feeder

V rámci možností jsem se dostal k vodě až před devátou večer a během necelých dvou hodin jsem lapl asi osm kapříků šahající po magické hranici čtyřiceti centimetrů. Příčinou „úspěchu“ bylo velmi taktické zakrmení kuku, červi a pstruhovými granulemi. Ukojil jsem tak své lovecké pudy – vydržet u vody déle, věřil bych, že by přišla i ryba větší. Bylo bezvadně. Víc takových dnů.

Sobota 8. července 2006 ve 22:31® ČudlařX
        ČudlařX
        Datum lovu: dneska | Revír: Řeka | Způsob lovu: Feeder

Dneska i přes pořádnej liják rybařina na řece.Chytáno na feeder.Několik cejnů,podoustev,plo­tička ,ale potom přišel pořádnej záběr a prut šel během vteřiny do vody.Následoval zásek .Pak jen asi 3 vteřiny boje.KONEC.Po bližším zkoumání jsem zjistil že návazec je přeťaflej od zubatý. :-(( .Jinak pěkná rybačka.

Sobota 8. července 2006 v 19:43® rarach
          Datum lovu: 8.7.,2006 | Revír: Ohře | Způsob lovu: Muškaření

Nechci aby to vypadalo jako kopie špatného filmu, ale měl jsem dnes den blbec. Na streamer jsem na první nához zahákl candoše cca 45 cm, no a při vyndavání z podběráku mi upadl i se streamrem zpět, no hezký začátek, na asi třetí nához opět rána a zavalení pod vodou, ryba se motá ve vývařišti pod jezem aby si to následně rozmyslela a rozjela se napříč proudem brzda řve, ale podaří se mi rybu otočit po cestě zpět dva výskoky (štika 90+) při dalším úniku se zničehonic osvobozuje. Opravdu povedený rybolov tedy ihned zakončuji, 180 km cesty a na tři náhozy, pěkná snobárna (a to jsem možná ještě ztratil mobil, zatím ještě zvoní). Potvrzuji slova Sandera, že je radost takové ryby obelstít, to jo pravidelně mít záběry candátů na mouchu je pro mne opravdu novinka, ale vděčím za to i Bukovi a jeho streamrům. PS: Bobo si pěkně zasušil, pěkné pstruhy

Sobota 8. července 2006 v 17:11® skwor
            skwor
            Datum lovu: 8.7.2006 | Revír: Turyňský rybník | Způsob lovu: Klasická položená

Úplně stejný lov jako včera, jen cejnů bylo o jednoho víc:-)

Sobota 8. července 2006 v 15:36® Kouba
              Kouba
              Revír: Zlatý potok | Způsob lovu: Plavaná

Sem byl skusit štěstí a vyšloto

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8236.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8235.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8234.jpg
                Sobota 8. července 2006 ve 14:26® joba
                Datum lovu: červenec 07 | Revír: berounka

tloušť 51,kapr 75,kapr 86

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8232.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8231.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8230.jpg
                  Sobota 8. července 2006 v 11:45® regulus
                  regulus
                  Datum lovu: 7.7.2006 | Revír: JM | Způsob lovu: Přívlač

Pěknej letní den, příjemných téměř 30 stupňů. Prolomil jsem štičí prokletí prckem cca 30 cm (příště přijde maminka nebo aspoň starší švica), jinak pár menších ryb, nej ryba bolen 54 cm.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8229.jpg
                    Pátek 7. července 2006 ve 22:33® Chose
                    Chose
                    Datum lovu: 7.7 | Revír: MP | Způsob lovu: Přívlač

Dneska první vláčka na MP.řeka po povodni,takže jsem udělal řádnej vítr v krabkách než sem si „ošahal“ vodu.dostal jsem 4 okiše nej ke 30cm a jednu dravou plotici na mepsku aglii long vel.1 po smáčkovi se mi ohnala slušná štika,ale podruhé už jsem ji nevydráždil.

Pátek 7. července 2006 ve 20:57® skwor
                      skwor
                      Datum lovu: 7.7.06 | Revír: Turyňský rybník

Lov na položenou. Brali (zase) pouze cejni, ale nikde ani noha, takže jsem měl celý 80ha rybník sám pro sebe:-) PS: U břehu lovili okouni, tak se s nima zítra půjdu seznámit:-)

Pátek 7. července 2006 v 11:10® xycht
                        Datum lovu: 5.7. - 7.7. | Revír: ÚN Hněvkovice | Způsob lovu: Sumcařina

Měli jsme jen 2 záběry, všechno ze dna na podvoďák, bohužel neproměněný. Docela bída, asi to neumíme :-)

Pátek 7. července 2006 v 10:50® Tomash
                          Tomash
                          Datum lovu: 7.7.2006 | Revír: Barbora | Způsob lovu: Plavaná

Šel jsem pasivně na okouny, abych si odpočinul od přívlače. jeden na feeder a druhý na plavanou s waglerem. Byl to pěkný den s příjemným překvapením. V půl páté ráno se wagler poroučel pod hladinu a vyrazil na hloubku. Po záseku jsem cítil dost dobrý tah, ale okouna jsem hned vyloučil. Štiku později také. Byl to pěkný úhoř 80cm! Wolframové lanko mu evidentně nevadilo :-)

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8228.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8227.jpg
                            Čtvrtek 6. července 2006 ve 20:33® Čajda
                            Datum lovu: 6.7.2006 | Revír: Sázava 13 | Způsob lovu: Přívlač

Hned ráno jedna kudla.Potom záběr na popa,vůbec se to se mnou nebavilo a přes celou šířku řeky to metlo přímo pode mně.Tam se to zapíchlo pod břeh a vypnulo se to.Vůbec nevím co to bylo,ale myslím,že bolen nebo tloušť. Jinak ani záběr,ale hlavně že sem byl u vody.

Čtvrtek 6. července 2006 ve 20:15® BoBo-Falknow
                              BoBo-Falknow
                              Datum lovu: 6.7.2006 | Revír: P Ohře | Způsob lovu: Přívlač

Dnes to stálo opravdu za všechny prachy… Začalo to tím, že ráno jsem hodinu po stanoveném odjezdu hledal peněženku s doklady a krabici s většími twistry – nenašel jsem ani jedno (teď již vím, že peněženka byla ve vestě a krabice s twistry u Alivia v autě :-) Nejdřív jsem chtěl vyzkoušet Nechranice, po příjezdu vidím zákaz vjezdu, tak jsem auto odstavil a „parádně“ se prošel. Ten zákaz ovšem platil evidentně jen pro mne :-) , kapraři měli na mnou navštíveném břehu cca 30 aut… To byl ovšem problém – všichni chrápali v bivaku a statečně měli nahozeno, takže prostě nebylo KDE chytat, svižně jsem se sbalil a přejel pod Nechranice, kde můj super den pokračoval. První pstruh na twistra na páternosteru upadnul, druhej duhák mi vypadnul z ruky a třetí spadnul chvilku po záseku :-(( Přešel jsem kousek výš po proudu a najednou vázka – která se po chvilce rozjela pře brzdu :-) Nebudu to prodlužovat, byla to nádherná štika velikosti přibližně té devadesátky, kterou jsem letos na pstruhovce vyndal. Dokonce jsem měl možnost si ji prohlédnout, když cca 2m ode mne vyskočila celá nad hladinu, byla nádherně vybarvená a twistra měla pěkně za kraj. Problém byl, když se po cca 5-ti minutách vydala po proudu a vlasec se jí přehodil v tlamě, což mělo logický následek – uhryznutí. Vláčka šla do auta a já raději přejel o pák km níž, kde jsem si nádherně zasušil PD s dorostlými ploutvemi. I když duháci byli nádherní (ploutve bez poškození s bílým okrajem), tak náplast na urafnutou štiku to byla chabá :-((

Čtvrtek 6. července 2006 v 18:45® Sander
                                Sander
                                Datum lovu: 6.7.2006 | Revír: ....

Dnes jsem opět díky Ospreyovi strávil nádherný den na rybách. Naším cílem bylo ulovit co možná největšího tlouště, ale nějak se nám to vymklo z rukou a lovili jsme ryby do 45cm. Ale na počet kusů jsme podali vynikající výkon – 70–80ks. Zajímavé je, že na úplně první nához vzal menší amur, poté už jen samí tloušti… Nádherný den!

Čtvrtek 6. července 2006 v 18:29® jepice.cz
                                  jepice.cz
                                  Datum lovu: 6.7.2006 | Revír: Rokytná 3A | Způsob lovu: Feeder

Vzhledem k tomu že jsou na Dešné závody, tak jsem jel chytat na rybník Kacíř. Lapal jsem od 9:45 do 14:35 a střídal jsem feeder a plavku. Na feeder jsem vytáhl apra 47cm a karase a na plavku malýho cejna. Chtěl jsem udělat vyjímku a kapra si vzít, jenomže asi po 20 minutách pobytu kapra ve vezírku jsem zjistil, že je v něm díra a díky tomu že byl nízkej tak se tou dírou dostal a uplaval… :-) Ještě že člen RS, kterej mě kontroloval neměl žádný připomínky. Chytáno na kuku, u feederu jsem dal kuku „na vlas“.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8226.jpg
                                    Čtvrtek 6. července 2006 v 15:42® Tomash
                                    Tomash
                                    Datum lovu: 5. a 6.7.2006 | Revír: Labe

S dvěma nejlepšími parťáky (jurki a dwarf) rybačka ve dvou prázdninových dnech. Pátého jsem lovili až od šesti večer do půlnoci a druhý den od čtyř do dvanácti. Chytali jsme na plavanou – oukleje, cejny a cejnky, na položenou – sumce a candáty ( oba druhy po jednom kuse :-D ), na přívlač – boleny a tlouště a BACHA – taky jsme chvilku muškovali – to nás jurki rozdrtil! :-) Sečteno a podtrženo jurki : bezpočet ouklejí – plavaná a muška, cejny a cejnky na plavanou na hnojáka, co zrovna lezl kolem :-D dwarf : asi jednu ouklej :-D na plavanou, na přívlač asi tři tlouště a bolena 51cm (viz foto), na položenou na ouklej sumejše – kolik měl asi 30cm? No prostě obr :-D já : na plavanou taky asi jednu ouklej :-) , na kterou v deset večer zabral moc hezký candoš 73cm (viz foto). Druhý den na přívlač jeden bolen 55cm (viz foto)a šmitec. Sáhli jsme si na pěkné rybky a byla sranda – co víc si přát?Tento příspěvek byl 6.7.2006 v 17:40 editován administrátorem ji­ris

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8224.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8223.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8222.jpg
                                      Čtvrtek 6. července 2006 ve 12:06® fikus
                                      fikus
                                      Datum lovu: 5. července 2006 | Revír: pstruhová Bečva | Způsob lovu: Plavaná

Konečně jsem letos poprvé vyrazil na parmy. Počasí přálo a parmy šly celkem hezky. Žádní obři, vše ±50cm. Na 0,10 návazec pěkná chytačka. Chytali se i nějací jelci, oukleje a jedna ostroretka. Pěkné odpoledne se splávkem.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8220.jpg
                                        Čtvrtek 6. července 2006 ve 12:01® Prutos
                                        Prutos
                                        Datum lovu: 5.6.2006 | Revír: JM | Způsob lovu: Přívlač

Při včerejší přívlači na jednom stojáku se zadařili dva bolínci. Jeden cca půlmetrový a druhý měl 65cm. Lov jsme protáhli do nočních hodin s cílem zlákat nějakého fousáče. Záběry se nekonaly, aktivita nulová.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8219.jpg
                                          Čtvrtek 6. července 2006 v 11:04® CeP
                                          CeP
                                          Datum lovu: 5. + 6.7.2006 | Revír: 461 187/5 | Způsob lovu: Plavaná

Po včerejším přejezdu z Mušova do Suchého jsem si chrupl a šel vyzkoušet novou vodu. Joooj…kdyby na Mušově braly ryby jako zde, nebo v Suchém byly stejně velké jako tam… Cejni, plotice, perlíni ve velikostech do 20cm. Počítal jsem jen do 50.

Středa 5. července 2006 ve 23:20® Chose
                                            Chose
                                            Datum lovu: 4,5.7.2006

Zkoušel jsem teď dva dni zlákat amury na chleba na mlaskačku,ale dařili se jen kapři tak 40–60cm,dohromady asi 35 kousků…docela fajn zábava,jen škoda že nepřišel ten amur.

Středa 5. července 2006 ve 22:12® ČudlařX
                                              ČudlařX
                                              Datum lovu: 5.7. | Revír: Řeka

Dneska večer na chvilku u řeky.Měl jsem 2 záběry jeden jsem neproměnil a z druhého se vyklubala malá štička-47cm (viz.foto).Zato včera jsem jich dostal osm.:-D

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8217.jpg
                                                Středa 5. července 2006 ve 20:08® jake
                                                jake
                                                Datum lovu: 5.7. | Revír: Dřevnice | Způsob lovu: Přívlač

bezrybka heč peč :-)) )

Středa 5. července 2006 v 19:46® Davish
                                                  Davish
                                                  Datum lovu: 4.5. 2006 | Revír: jihlava 9 | Způsob lovu: Klasická položená

Včera jsem se tak dúkladně chystal na noc na úhoře, ale až tak špatně(jak sem předpokládal) to nedopadlo, nakonec jsem chytl úhoře 52cm a 2 prťaví jelce!

Středa 5. července 2006 v 10:09® Čajda
                                                    Datum lovu: 4.7.2006 | Revír: Sázava 13 | Způsob lovu: Feeder

Vyrazil jsem narychlo bez velkých příprav.Od bezrybky mě zachránila plotička.Na začátku velký vítr,ale ten se pak utišil. Nakonec docela pohoda,rušená jenom mobilama z práce,ale na to už jsem si zvykl.

Úterý 4. července 2006 ve 20:33® jepice.cz
                                                      jepice.cz
                                                      Datum lovu: 4.7.2006 | Revír: Dyje 11A

O5 mlaskačka od 17:00 do 19:30. Byla to bída, na mlaskajdu jen 1 karas a tloušti mě sr*li tím, že kolem rohlíku furt projížděli… Pak jsem chytal jen na kman. vlasec a háček a na něj sem dal kuličku rohlíku a chytal kousek od břehu na cit a celkem jsem si zachytal- 9 plotic, 2 karasy, cejna a trofejní ouklej. Nice den, příště půjdu zachytat jinam.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8208.jpg
                                                        Úterý 4. července 2006 v 16:43® CeP
                                                        CeP
                                                        Datum lovu: 1. - 4.7.2006 | Revír: Mušov | Způsob lovu: Plavaná

prvni cast dovolene na mimo jine s prutem v ruce na musove. po destich voda jako bily kafe. po hladine plave strasne naplavenyho bordelu. ryby zatim nic moc, prilis se jim kousat nechce; prvni dve dochazky bez ryby, az vcera jsem si udelal osobacek cejna – 57cm. radna lopata… ;-)

Úterý 4. července 2006 v 16:36® Davish
                                                          Davish
                                                          Datum lovu: 30.6 - 4.7 | Revír: Jihlava 9, Jihlava 7-8

v těchto dnech se nám zadařilo(chytal jsem ještě s Mirusem), jak na řece tak na přehradě(Dale­šický). 30.6 Jsme byly na řece, kde byla zvíšená hladina a zakalená voda, chytali jsme v takovém v racáku, a kupodivu jsem chytil na rousnici 8 mníků 25–35cm, kapra, úhoře, nějakě jelce. 1.7 jsme jely na Dalešickou př. a perfektně si zachytaly okouny na microtwistery. 2.7 sem chytl na řece(zas v tom vracáku parmu 47cm, 2 úhoře – jednoho 61cm, okouny a jelce. 3.7 jsem na řece v podvečer chytil parmu 49cm a nějaké jelce. Dnes 4.7 jsem na řece chytal na feeder a s úspěchem v mírně stouplé a mírně zakalené řece se nám dařilo, chytl jsem nějaké ostroretku, tlouště, okouny, plotici, cejnka malého, oukleje, a upadla mi větší ryba! Toť vše za tyto dny :-)

Úterý 4. července 2006 v 8:27® Vara
                                                            Datum lovu: 3.7.2006 | Revír: Lipno | Způsob lovu: Přívlač

Velká voda po vydatných deštích nalákala boleny do blízkosti břehu. Ve dvou za hodinu a čtvrt 5 kousků 73, 68, 60, 60 a 58cm. Super rybačka a to ještě nejspíš štika mi to ukousla.