Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.434 příspěvků, z toho 18434 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 22. června 2006 ve 20:15® Cidas
Datum lovu: 22.6.06 | Revír: Berounka 1 | Způsob lovu: Přívlač

Asi v 18h jsem přišel pod Černošický jez. Přibližně každý pátý nához jsem měl kontakt s rybou. Jednou ten kontakt byl i delšího trvání (cca 5 vteřin)… Nevím co dělám špatně, ale nezasekl jsem jedinou rybu. V jednom případě se jednalo o bolena, kterého jsem si mohl prohlédnout… vždy na rotačku. Spojení „Cidas“ a přívlač asi nejde dohromady… jsem zklamaný… jak z fotabalu tak ze svého neumu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Čtvrtek 22. června 2006 v 7:05® BoBo-Falknow
    BoBo-Falknow
    Datum lovu: 21.6.2006 | Revír: Ohře | Způsob lovu: Přívlač

Ruda má v práci blokaci vkládání fotek, pošlu to já ;-) Včera to bylo fakt luxusní, nejdřív jsem lítal po K. Varech jak šuspajtl, samá objížďka.. Pak jsem se trápil u vody, než jsem přišel na to, co jim bude chutnat – následoval nádherné potopení – pokladník to nebyl, normálně jsem stál s vodou ke kolenům a pak nejadnou byla až k bradě :-) Když jsem potom vylejval vodu z košíku, vypadla mi krabička se třpytkama, olůvkama, obratlíkama a háčkama, samo že do trávy a vysypala se :-) Ačkoli voda byla studená, vydržel jsem a rbyky si nakonec povedeně zachytal :-)

P.S. Tímto bych chtěl poděkovat dělníkům z VW za naprosto dokonalé topení v mém obstarožním Pašíkovi

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8104.jpg
      Čtvrtek 22. června 2006 v 6:11® rarach
      Datum lovu: 21.6.2006 | Revír: Ohře | Způsob lovu: Muškaření

Co všechno se dá chytit na BUKO-streamery (kapr za hubu) míry odzhora 46, 58 a asi 30 (těch bylo hodně)! Nádherná včerejší rybačka, chyceno spoustu ryb, akorát jsem nazachytil Bobova letos již druhého pokladníka. PD samozřejmě puštěn.

Středa 21. června 2006 ve 23:56® Raf
        Raf
        Datum lovu: 21.6.2006 | Revír: Lužnice 4 | Způsob lovu: Přívlač

Po krátkém pochytání s rotačkama, na které skočila hezká štička a okoun jsem okolo 21. hodiny vyrazil na noční přívlač. Vše bylo naprosto nadějné. Dusno a celý večer nad Lužnicí šlehaly blesky, menší sumečci, kteří neřeší otázku zachování rasy, tak jako jejich starší kolegové, pukali jak o život přímo mě pod nohama. Rána do prutu přišla někdy okolo půl jedenácté, ale ryba spadla. O půlhodiny později už zásek seděl, ale byla z toho „jen“ parma 56 cm na 10 cm woblera. V průběhu další hodiny pukance neustávaly, ale záběr nepřišel. Přesně o půlnoci jsem odcházel od vody. A v tom se strhla bouřka, ke které se před tím zdálo být i přes blesky v dáli hrozně daleko. Při cestě lesem jsem uhybal padajícím větvím, dešti smysl uhybat nemělo. Během několika minut jsem byl mokrej jako kdybych skočil do Lužnice. Jdouc s uhlíkovejma prutama jsem si nepřipadal vůbec jistě. Naštěstí prodleva mezi bleskem a hromem byla téměř nulová, až když jsem byl u místa noclehu. Kdo ví jak dopadl kolega, který lovil s bójkama vedle mě a rozhodl se přetáhnout. Ale škoda by ho nebyla – byl to pytlák :-) .

Středa 21. června 2006 ve 23:14® BigMike
          Datum lovu: 21.6.2006 | Revír: Lužnice 6

Tak tohle musím napsat!!! Po celodenním trápení po doktorech, sháněním nových postelí, budování pergoly a pod, jsem vzal nový vláčák – třídílný Ron Thomson 240cm 10–35g na vycházku.Pár náhozů, nezdál se špatný, byť jsem ho zamýšlel používat jen na lodi. Ale pak to přišlo!!! Můj wobler, barva běličky s tmavým hřbetem, fireline 0,15, nához, lehké zavadění o rákosí a prásk!!! První díl s plovinou druhého letěly do vody, fireline přefiklá od 2 očka na spodním dílu a woblírek s půlkou prutu šly do vody!!! Jen jsem s otevřenou pusou(hubou)zíral a nevěřil!!!To by mi můj věrný Cadox nikdy neudělal!!!No, stalo se, zbalil fidlátka a šel dolů řekou. Po 200 m narazil na ony dva rybáře, zkontroloval na byl pozván na chatu na jedno orošené!!! Tomu se říká úcta k RS:-) Z jednoho bylo celkem 7 kosků, do toho nějaká dobrá whiskey ze Skotska a přiznávám na rovinu, takhle nažraný jsem ještě v automobilu 2km nepřekonával!!! Bylo to fajn, ráno vyrážím s „věrným“ Cadoxem na potok, kde dnes měl otec 2× štiku tak 80cm na vytahovaném cejnkovi 20cm. Snad se zadaří!!!

Středa 21. června 2006 ve 21:24® Prutos
            Prutos
            Datum lovu: 21.6.2006 | Revír: Dyje | Způsob lovu: Přívlač

Odpoledne jsem se s Vydrýskem vypravil prověřit apetit dyjských bolenů. V krátké době po příchodu se mi podařilo ulovit tři bolínky okolo 30cm. Po chvíli přišel podstatně tvrdší záběr a zanedlouho na břehu ležel můj nový osobáček, bolen 75cm. Před odchodem mi nástrahu sezobla ještě štička 63cm. Všechy rybičky plavou dál. Super lov. :-)

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8103.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8102.jpg
              Středa 21. června 2006 ve 20:36® revoke
              revoke
              Datum lovu: 21.6.2006 | Revír: Svratka - Brno

Tak jsem dnes koupil taky třešně a šel vyzkoušet apetit městských tloušťů (po 2. v životě). Věděl jsem totiž o jedné třešni v těsné blízkosti vody… a dopadlo to na můj vkus výborně, protože jsem během první hodiny chytil šest tlouštů od 30 do 50cm. Vyfotit se mi nepodařilo nic, protože jsem u vody byl sám, dokonce i bez podběráku :-((

Úterý 20. června 2006 ve 21:34® DEATH
                Datum lovu: 18.6.2006 | Revír: OTAVA 2 | Způsob lovu: Přívlač

Trochu zpožděně :-D Byl jsem ráno v neděli od pěti vláčet na třpytku č.0 od hammeru cca 5 okounů do šesti hodin.. Za deset půl sedmý mě potkal porybný, poplkali jsme, zapsal mi a popřál hodně štěstí. Odešel za roh, udělala se vlna a houpala se mi na prutu tahle 61 štika. Musím říct, že na muj nový proutek 5 – 25g (Za to můžete vy,co jste mi na srazu říkali, ať si ten prut píchnu k rajskejm a díky za to :-D )to byl hezký boj. Jo a v lankách nejedu takže adrenalinek :-)

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8097.jpg
                  Úterý 20. června 2006 ve 21:32® Prutos
                  Prutos
                  Datum lovu: 20.6.2006 | Způsob lovu: Přívlač

Tak mi to přece nedalo a odpoledne jsem vyrazil zkusit sumíky. Výsledkem byly tři štiky mezi padesáti a šedesáti centimetry a tři okouní sebevrahové.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8096.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8095.jpg
                    Úterý 20. června 2006 ve 21:15® Pytel
                    Pytel
                    Datum lovu: 20.6.2006 | Revír: staříč | Způsob lovu: Kaprařina

Kapr 80

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8094.jpg
                      Úterý 20. června 2006 ve 21:07® Padis
                      Padis

to je on

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8093.jpg
                        Úterý 20. června 2006 ve 21:05® Padis
                        Padis
                        Datum lovu: dnes | Revír: Loučná

večerní dvouhodinovka s vláčákem byla bez rybky a s jedním dobrovolným vykoupáním /lezl jsem pro woblera/.A okouknul jsem alespoň nový rybí přechod.

Úterý 20. června 2006 ve 20:09® Sander
                          Sander
                          Datum lovu: 20.6.2006 | Revír: Volyňka 1 | Způsob lovu: Plavaná

Dostal jsem od kamaráda pytlík třešní, tak jsem zajel poškádlit místní tlouště, kteří dnes byli velice při chuti. Za 2 a půl hodiny postávání po pás ve vodě se nechalo přelstít okolo 70ks jelce. Ale vzhledem k velikému počtu ulovených kusů, byla také jejich velikost dosti rozdílná, a to od 28 do 48cm. Většina jich byla ještě ve tření, ale pár vytřených jikrnaček jsem si neodpustil vyfotit. Parádní den, zítra si to zopakuji, avšak místa vyzkouším jiná…

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8092.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8091.jpg
                            Úterý 20. června 2006 v 19:55® BigMike
                            Datum lovu: 19.-20.6. | Revír: Lipno, vláčka

Baj voko od 11.00 včera do 9.00 dneska,kromě spánku,jsem z loďky neuvláčel nic. Jedna štička asi 40 cm ze břehu a jedna hódně velká z lodě uťafla twistra po asi 20 vteřinách tažení loďky:-)

Úterý 20. června 2006 v 16:42® ORIMP
                              ORIMP

a pekný jalec hlavatý…

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8090.jpg
                                Úterý 20. června 2006 v 16:40® ORIMP
                                ORIMP

a ešte pekná mrena 66cm,tiež s mobilu…

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8089.jpg
                                  Úterý 20. června 2006 v 16:39® ORIMP
                                  ORIMP
                                  Datum lovu: 17-18.6.2006 | Revír: Želiezovce-Hron | Způsob lovu: Přívlač

2.liga-prívlač.Krásna voda,super počasie,vela pekných rýb!Nakoniec bolo z toho 1.miesto :o)) Parťak Andy chytil naj rybu preteku 85cm sumec,foto s mobilu…

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8088.jpg
                                    Úterý 20. června 2006 v 11:05® Scanix
                                    Scanix
                                    Datum lovu: 19.6.2006 | Revír: Vltava 23 | Způsob lovu: Přívlač

Tak se mi letos poprve prihodila situace, kdy jsem s kamaradem ani jeden nevideli supinu, resp. jsme ji nevideli na brehu. Vse muzeme prisuzovat jen tomu, ze chysta „oprava“ vltavskeho brehu a byl zvednut jez v Ceske Vrbnem, tudiz nadjezi splachnuto dolu a dole ryby asi v soku z nahle velke vody. Par kontaktu asi tloustu, ale nic sekenutu a to pritom den predem stika 52, utrzena uz temer v podberaku 75+ a 10+ tloustaku mezi 43–51cm.

Úterý 20. června 2006 v 8:06® Tomik
                                      Tomik

Dnes raní vláčka, na první hod štika 56 poté jěště 47,47,48,49..pěk­ný lov.:)

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8087.jpg
                                        Úterý 20. června 2006 v 0:00® HaD
                                        HaD
                                        Datum lovu: 19.6.2006 | Revír: Lužnice 6 | Způsob lovu: Sumcařina

druhý pokus na Lužnici opět bez úspěchu, nebudu-li počítat sumečka okolo 80cm a bouřku s vichrem jako kr..a

Pondělí 19. června 2006 ve 23:51® jake
                                          jake
                                          Datum lovu: od pátku až do dneška | Revír: přívlač

Vidím, že se Vám všem daří, tak gratuluji. Já zatím dopadám jak sedláci u Chlumce – od zahájení 1 okoun(ek) a dva jelečci. Je to rok od roku horší…:-(( . Jestli to tak půjde dál, dám se raději k myslivcům…:-((

Pondělí 19. června 2006 ve 22:11® Tomash
                                            Tomash
                                            Datum lovu: 19.6.2006 | Revír: Labe | Způsob lovu: Přívlač

Od 18–00 do 21–00 krátká procházka k řece s novým vláčákem. Na začátek jsem nasadil 7ku popa od Rapaly a na čtvrtý nához se mi povedla pěkná štika. Krásně bojovala a vychutnal jsem si ji. Adrenalin umocňoval i fakt, že jsem neměl lanko. Štika měla 67cm. Hodinu na to jsem na mini woblera (2cm) ulovil další štiku 62cm. Taky bez lanka. Nevím, kde se tam ty štiky vzaly. :-) Obě jsem si ponechal.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8086.jpg
                                              Pondělí 19. června 2006 ve 21:03® Padis
                                              Padis
                                              Datum lovu: dnes | Revír: Labe

Z počátku to vypadalo na velký neuspěch,ale mezi 20–20.30 hod. jsem chytl 2 okouny 20,25 cm tlouště a 3 štiky 2 kolem 50 na Blade Dancera a 1 dorostenka na woblerka.

Pondělí 19. června 2006 ve 20:48® Hrouzek
                                                Hrouzek
                                                Datum lovu: .. | Revír: ...

a ještě jedna fotka

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8085.jpg
                                                  Pondělí 19. června 2006 ve 20:48® Hrouzek
                                                  Hrouzek
                                                  Datum lovu: dnes | Revír: Doubrava

Dneska na chvilku s plavačkou, záběrů mnoho,ale ryb vytažených jen 8ks. Nej měl mezi 40–45cm, dva menší jedou ve středu se podívat na sumíky:o)

Pondělí 19. června 2006 ve 20:46® Sander
                                                    Sander
                                                    Datum lovu: dnes | Revír: Volyňka 1 | Způsob lovu: Plavaná

Dnes jsem obešel asi 3km Volyňky s plavačkou (a rohlíkem). Byl jsem zděšen!! Už na prvním fleku jsem chyt 11 duháků a to se opakovalo po celou cestu. Vážil jsem si úlovku každé plotice… Nejradši bych ty duháky majznul přes hlavu a hodil do trávy. Ty parchanti musí z vody, větší plevel si tam nasadit nemohli (opět)!! Loni při kuchání nebylo vyjímkou v duhákovi najít střevle, mihule, vranky a dokonce i raka. Všem známým jsem napsal, ať si na ně zajdou, protože každá tůňka, plná těchto brojlerů, je na dlouhý čas zdevastována, není tam jediný hýbající se tvor a tudíž nedostatek potravy…

Pondělí 19. června 2006 ve 20:31® ladamaj
                                                      ladamaj
                                                      Datum lovu: 15.6.-16.6. | Revír: ÚN Jesenice | Způsob lovu: Přívlač

15.6.setkání z Aliviem a jeho kamarádem způsob lovu položená bez záběru přitom příprava na zahájení. 16.6.supr den ze synem vytaženo cca8ks okounů několik spadlích velikost 35–40cm(neměřeno)vše vráceno.Navečer přijel Alivio s Bobem na pokračování lovu.Odpoledne přišla zdravotní krize a byl jsem nucen setkání a lov ukončit.Toto mne i syna mrzelo a tímto se i omlouvám a děkuji za velmi příjemné setkání.Počítám opakovat v 2polovině září.Všem patří dík za veškerou pomoc.-)))))

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8084.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8083.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8082.jpg
                                                        Pondělí 19. června 2006 ve 20:05® Prutos
                                                        Prutos
                                                        Datum lovu: 16.6.2006 | Revír: Dyje 3 | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem vyrazil na Dyji do Břeclavi trochu si zachytat s UL proutkem. Jak jsem se dozvěděl od místních v průběhu dopoledne spadla docela výrazně voda a navíc byla velmi čistá. Přesto se pár rybek do rotny zakouslo. :-)

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8081.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8080.jpg
                                                          Pondělí 19. června 2006 v 16:05® dusPo
                                                          Datum lovu: 18.6.2006 | Revír: 4140 | Způsob lovu: Přívlač

nedelny bolen

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8079.jpg
                                                            Pondělí 19. června 2006 v 16:04® dusPo
                                                            Datum lovu: 18.6.2006 | Revír: 4140 | Způsob lovu: Přívlač

nedelny bolen

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8078.jpg