Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.413 příspěvků, z toho 18413 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 24. června 2006 ve 13:08® fifi
fifi
Datum lovu: 16.6 | Revír: Matylda | Způsob lovu: Přívlač

MOJE PRVNÍÍÍ ŠTIKÁÁÁÁ!!! UAAAAAAA!!

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8117.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pátek 23. června 2006 ve 22:16® sharkcom
    sharkcom
    Revír: Ohře 18 | Způsob lovu: Přívlač

Dnes štika 64cm. Jinak ani drb.

Pátek 23. června 2006 ve 21:02® jepice.cz
      jepice.cz
      Datum lovu: 23.6.2006 | Revír: Dyje 11 | Způsob lovu: Přívlač

Trochu opožděné zahajení od 17:35 do 19:25. Byl jsem překvapen že se menším okounům vůbec nechtělo zobat moje rotačky, což na týhle řece nebývá zvykem. Nakonec se mi povedlo přelstít 2 potočáky (zajimavý, že oba 3× po sobě vyjeli k hladině a několikrát chňapli po rotačce, kterou jsem dotahoval) a 1 okouna, kupodivu z hlavního proudu. 1 potočák a okoun se mi vyháčkovali. Byl jsem spokojen, ale mohlo to být lepší.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8114.jpg
        Pátek 23. června 2006 ve 12:30® Padis
        Padis
        Datum lovu: dnes | Revír: slepé rameno

Ranní vycházka se docela vydařila chyceno přes 30 ks okouna 10–25 cm a jedno štíhle.

Pátek 23. června 2006 v 11:22® Vaclav
          Datum lovu: 22.6.2006 | Revír: Ohře

Včera při lehké přívlači a brodění se kamarádovi Jirkovi stalo toto… Přehodil řeku, třpytka dopadla do větví olše. Když prutem trhnul, aby rotačku uvolnil, vystřelila proti jeho obličeji. Kryl se rukou a… Na chirurgii chebské nemocnice si ten večer měli o čem povídat. Jak se taková příhoda v neocnici řeší? Místo se umrtví, vezmou se kleště a trne se… Pak už se jen dezinfikuje a dělá se legrace z podobně šikovných rybářů…

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8112.jpg
            Pátek 23. června 2006 v 9:38® breca
            Datum lovu: 22.06.2006 | Revír: Sázava | Způsob lovu: Feeder

První letošní bezrybka, totální mrtvo, voda kalná jako bílý kafe a dusno, že by se dalo krájet.

Pátek 23. června 2006 v 8:40profil byl smazán
              Datum lovu: 21.6.2006 | Revír: Svratka 5 | Způsob lovu: Feeder

Tak jsem si zase zvedl osobacek :-)

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8111.jpg
                Pátek 23. června 2006 ve 2:08® regulus
                regulus
                Datum lovu: 22.června 2006 | Revír: Tajný JM revír | Způsob lovu: Přívlač

Tak dnes proběhla na jednom tajném jihomoravském revíru akce s krycím názvem „Sumec na vláčku“. S kolegou Prutosem jsme měli sraz po poledni, abychom se na ty fousatý a hlavně na noční přívlač řádně připravili. Jako předcvičitelé měli být hlavně štiky, ale nějak se jim nechtělo, čili nic. Jediní kdo s náma aspoň trochu hráli byli boleni, ten můj nestál ani za řeč a ten Prutosův, cca 60cm se zase nechtěl fotit. Ještě odpoledne se vydal na břeh první fousatej krasavec, sice žádná sláva, ale pěknejch 57 cm. Ostatní ryby s námi stále nehráli a tak jsme šli na vytipované místo, abychom natrénovali házení „naslepo“ až bude tma. Začalo to celkem slibně, v půl jedenácté se na břeh podíval první dorostenec 61 cm, mezitím se vypnul jeden Prutosovi a asi za hodinu další záběr, ten už byl větší, ale asi po metru se vypnul a čtvrt hodiny před půlnocí se mi tam pověsil „parník“. Měl jsem co dělat abych udržel udicu, protože ten milášek jel prostě tam kam chtěl on, brzda, nebrzda, takže jsem ani nestačil doseknout, vymotal asi 5 m silonu a zase se vypnul. Nedovedu to odhadnout ale +120 cm měl utčitě. Celkově su spokojenej, první cílený lov sumců, dva na břehu, byť malincí, dvakrát jsem si zvýšil osobní rekord. No co bych napoprvé taky víc chtěl, že? -:)))

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8108.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8107.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8106.jpg
                  Čtvrtek 22. června 2006 ve 22:32® BigMike
                  Datum lovu: 22.6.2006 | Revír: Lužnice 6, přívlač

Ráno4 candátci do 30 cm, štika 59 (guma),navečer tlouštík 30 cm a štika 65(wobler)

Čtvrtek 22. června 2006 ve 21:15® Cidas
                    Datum lovu: 22.6.06 | Revír: Berounka 1 | Způsob lovu: Přívlač

Asi v 18h jsem přišel pod Černošický jez. Přibližně každý pátý nához jsem měl kontakt s rybou. Jednou ten kontakt byl i delšího trvání (cca 5 vteřin)… Nevím co dělám špatně, ale nezasekl jsem jedinou rybu. V jednom případě se jednalo o bolena, kterého jsem si mohl prohlédnout… vždy na rotačku. Spojení „Cidas“ a přívlač asi nejde dohromady… jsem zklamaný… jak z fotabalu tak ze svého neumu.

Čtvrtek 22. června 2006 v 8:05® BoBo-Falknow
                      BoBo-Falknow
                      Datum lovu: 21.6.2006 | Revír: Ohře | Způsob lovu: Přívlač

Ruda má v práci blokaci vkládání fotek, pošlu to já ;-) Včera to bylo fakt luxusní, nejdřív jsem lítal po K. Varech jak šuspajtl, samá objížďka.. Pak jsem se trápil u vody, než jsem přišel na to, co jim bude chutnat – následoval nádherné potopení – pokladník to nebyl, normálně jsem stál s vodou ke kolenům a pak nejadnou byla až k bradě :-) Když jsem potom vylejval vodu z košíku, vypadla mi krabička se třpytkama, olůvkama, obratlíkama a háčkama, samo že do trávy a vysypala se :-) Ačkoli voda byla studená, vydržel jsem a rbyky si nakonec povedeně zachytal :-)

P.S. Tímto bych chtěl poděkovat dělníkům z VW za naprosto dokonalé topení v mém obstarožním Pašíkovi

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8104.jpg
                        Čtvrtek 22. června 2006 v 7:11® rarach
                        Datum lovu: 21.6.2006 | Revír: Ohře | Způsob lovu: Muškaření

Co všechno se dá chytit na BUKO-streamery (kapr za hubu) míry odzhora 46, 58 a asi 30 (těch bylo hodně)! Nádherná včerejší rybačka, chyceno spoustu ryb, akorát jsem nazachytil Bobova letos již druhého pokladníka. PD samozřejmě puštěn.

Čtvrtek 22. června 2006 v 0:56® Raf
                          Raf
                          Datum lovu: 21.6.2006 | Revír: Lužnice 4 | Způsob lovu: Přívlač

Po krátkém pochytání s rotačkama, na které skočila hezká štička a okoun jsem okolo 21. hodiny vyrazil na noční přívlač. Vše bylo naprosto nadějné. Dusno a celý večer nad Lužnicí šlehaly blesky, menší sumečci, kteří neřeší otázku zachování rasy, tak jako jejich starší kolegové, pukali jak o život přímo mě pod nohama. Rána do prutu přišla někdy okolo půl jedenácté, ale ryba spadla. O půlhodiny později už zásek seděl, ale byla z toho „jen“ parma 56 cm na 10 cm woblera. V průběhu další hodiny pukance neustávaly, ale záběr nepřišel. Přesně o půlnoci jsem odcházel od vody. A v tom se strhla bouřka, ke které se před tím zdálo být i přes blesky v dáli hrozně daleko. Při cestě lesem jsem uhybal padajícím větvím, dešti smysl uhybat nemělo. Během několika minut jsem byl mokrej jako kdybych skočil do Lužnice. Jdouc s uhlíkovejma prutama jsem si nepřipadal vůbec jistě. Naštěstí prodleva mezi bleskem a hromem byla téměř nulová, až když jsem byl u místa noclehu. Kdo ví jak dopadl kolega, který lovil s bójkama vedle mě a rozhodl se přetáhnout. Ale škoda by ho nebyla – byl to pytlák :-) .

Čtvrtek 22. června 2006 v 0:14® BigMike
                            Datum lovu: 21.6.2006 | Revír: Lužnice 6

Tak tohle musím napsat!!! Po celodenním trápení po doktorech, sháněním nových postelí, budování pergoly a pod, jsem vzal nový vláčák – třídílný Ron Thomson 240cm 10–35g na vycházku.Pár náhozů, nezdál se špatný, byť jsem ho zamýšlel používat jen na lodi. Ale pak to přišlo!!! Můj wobler, barva běličky s tmavým hřbetem, fireline 0,15, nához, lehké zavadění o rákosí a prásk!!! První díl s plovinou druhého letěly do vody, fireline přefiklá od 2 očka na spodním dílu a woblírek s půlkou prutu šly do vody!!! Jen jsem s otevřenou pusou(hubou)zíral a nevěřil!!!To by mi můj věrný Cadox nikdy neudělal!!!No, stalo se, zbalil fidlátka a šel dolů řekou. Po 200 m narazil na ony dva rybáře, zkontroloval na byl pozván na chatu na jedno orošené!!! Tomu se říká úcta k RS:-) Z jednoho bylo celkem 7 kosků, do toho nějaká dobrá whiskey ze Skotska a přiznávám na rovinu, takhle nažraný jsem ještě v automobilu 2km nepřekonával!!! Bylo to fajn, ráno vyrážím s „věrným“ Cadoxem na potok, kde dnes měl otec 2× štiku tak 80cm na vytahovaném cejnkovi 20cm. Snad se zadaří!!!

Středa 21. června 2006 ve 22:24® Prutos
                              Prutos
                              Datum lovu: 21.6.2006 | Revír: Dyje | Způsob lovu: Přívlač

Odpoledne jsem se s Vydrýskem vypravil prověřit apetit dyjských bolenů. V krátké době po příchodu se mi podařilo ulovit tři bolínky okolo 30cm. Po chvíli přišel podstatně tvrdší záběr a zanedlouho na břehu ležel můj nový osobáček, bolen 75cm. Před odchodem mi nástrahu sezobla ještě štička 63cm. Všechy rybičky plavou dál. Super lov. :-)

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8103.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8102.jpg
                                Středa 21. června 2006 ve 21:36® revoke
                                revoke
                                Datum lovu: 21.6.2006 | Revír: Svratka - Brno

Tak jsem dnes koupil taky třešně a šel vyzkoušet apetit městských tloušťů (po 2. v životě). Věděl jsem totiž o jedné třešni v těsné blízkosti vody… a dopadlo to na můj vkus výborně, protože jsem během první hodiny chytil šest tlouštů od 30 do 50cm. Vyfotit se mi nepodařilo nic, protože jsem u vody byl sám, dokonce i bez podběráku :-((

Úterý 20. června 2006 ve 22:34® DEATH
                                  Datum lovu: 18.6.2006 | Revír: OTAVA 2 | Způsob lovu: Přívlač

Trochu zpožděně :-D Byl jsem ráno v neděli od pěti vláčet na třpytku č.0 od hammeru cca 5 okounů do šesti hodin.. Za deset půl sedmý mě potkal porybný, poplkali jsme, zapsal mi a popřál hodně štěstí. Odešel za roh, udělala se vlna a houpala se mi na prutu tahle 61 štika. Musím říct, že na muj nový proutek 5 – 25g (Za to můžete vy,co jste mi na srazu říkali, ať si ten prut píchnu k rajskejm a díky za to :-D )to byl hezký boj. Jo a v lankách nejedu takže adrenalinek :-)

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8097.jpg
                                    Úterý 20. června 2006 ve 22:32® Prutos
                                    Prutos
                                    Datum lovu: 20.6.2006 | Způsob lovu: Přívlač

Tak mi to přece nedalo a odpoledne jsem vyrazil zkusit sumíky. Výsledkem byly tři štiky mezi padesáti a šedesáti centimetry a tři okouní sebevrahové.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8096.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8095.jpg
                                      Úterý 20. června 2006 ve 22:15® Pytel
                                      Pytel
                                      Datum lovu: 20.6.2006 | Revír: staříč | Způsob lovu: Kaprařina

Kapr 80

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8094.jpg
                                        Úterý 20. června 2006 ve 22:07® Padis
                                        Padis

to je on

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8093.jpg
                                          Úterý 20. června 2006 ve 22:05® Padis
                                          Padis
                                          Datum lovu: dnes | Revír: Loučná

večerní dvouhodinovka s vláčákem byla bez rybky a s jedním dobrovolným vykoupáním /lezl jsem pro woblera/.A okouknul jsem alespoň nový rybí přechod.

Úterý 20. června 2006 ve 21:09® Sander
                                            Sander
                                            Datum lovu: 20.6.2006 | Revír: Volyňka 1 | Způsob lovu: Plavaná

Dostal jsem od kamaráda pytlík třešní, tak jsem zajel poškádlit místní tlouště, kteří dnes byli velice při chuti. Za 2 a půl hodiny postávání po pás ve vodě se nechalo přelstít okolo 70ks jelce. Ale vzhledem k velikému počtu ulovených kusů, byla také jejich velikost dosti rozdílná, a to od 28 do 48cm. Většina jich byla ještě ve tření, ale pár vytřených jikrnaček jsem si neodpustil vyfotit. Parádní den, zítra si to zopakuji, avšak místa vyzkouším jiná…

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8092.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8091.jpg
                                              Úterý 20. června 2006 ve 20:55® BigMike
                                              Datum lovu: 19.-20.6. | Revír: Lipno, vláčka

Baj voko od 11.00 včera do 9.00 dneska,kromě spánku,jsem z loďky neuvláčel nic. Jedna štička asi 40 cm ze břehu a jedna hódně velká z lodě uťafla twistra po asi 20 vteřinách tažení loďky:-)

Úterý 20. června 2006 v 17:42® ORIMP
                                                ORIMP

a pekný jalec hlavatý…

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8090.jpg
                                                  Úterý 20. června 2006 v 17:40® ORIMP
                                                  ORIMP

a ešte pekná mrena 66cm,tiež s mobilu…

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8089.jpg
                                                    Úterý 20. června 2006 v 17:39® ORIMP
                                                    ORIMP
                                                    Datum lovu: 17-18.6.2006 | Revír: Želiezovce-Hron | Způsob lovu: Přívlač

2.liga-prívlač.Krásna voda,super počasie,vela pekných rýb!Nakoniec bolo z toho 1.miesto :o)) Parťak Andy chytil naj rybu preteku 85cm sumec,foto s mobilu…

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8088.jpg
                                                      Úterý 20. června 2006 ve 12:05® Scanix
                                                      Scanix
                                                      Datum lovu: 19.6.2006 | Revír: Vltava 23 | Způsob lovu: Přívlač

Tak se mi letos poprve prihodila situace, kdy jsem s kamaradem ani jeden nevideli supinu, resp. jsme ji nevideli na brehu. Vse muzeme prisuzovat jen tomu, ze chysta „oprava“ vltavskeho brehu a byl zvednut jez v Ceske Vrbnem, tudiz nadjezi splachnuto dolu a dole ryby asi v soku z nahle velke vody. Par kontaktu asi tloustu, ale nic sekenutu a to pritom den predem stika 52, utrzena uz temer v podberaku 75+ a 10+ tloustaku mezi 43–51cm.

Úterý 20. června 2006 v 9:06® Tomik
                                                        Tomik

Dnes raní vláčka, na první hod štika 56 poté jěště 47,47,48,49..pěk­ný lov.:)

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img8087.jpg
                                                          Úterý 20. června 2006 v 1:00® HaD
                                                          HaD
                                                          Datum lovu: 19.6.2006 | Revír: Lužnice 6 | Způsob lovu: Sumcařina

druhý pokus na Lužnici opět bez úspěchu, nebudu-li počítat sumečka okolo 80cm a bouřku s vichrem jako kr..a

Úterý 20. června 2006 v 0:51® jake
                                                            jake
                                                            Datum lovu: od pátku až do dneška | Revír: přívlač

Vidím, že se Vám všem daří, tak gratuluji. Já zatím dopadám jak sedláci u Chlumce – od zahájení 1 okoun(ek) a dva jelečci. Je to rok od roku horší…:-(( . Jestli to tak půjde dál, dám se raději k myslivcům…:-((