Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.413 příspěvků, z toho 18413 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 8. června 2006 ve 22:51® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow
Datum lovu: 8.6.2006 | Revír: Tatrovice | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem jel nachytat duháky na Tatrovice. Bohužel úplně mrtvo, tak jsem nasadil twistry a bavil se alespoň okounkama – NEJ 40cm :-)

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7915.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Čtvrtek 8. června 2006 ve 22:07® Raf
    Raf
    Datum lovu: 8.6.2006 | Revír: Lužnice 4 | Způsob lovu: Feeder

Návrat s feederem na včerejší místo. Chyceno přes deset malých kapříků, několik karasů, cejnků a tloušťů.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7914.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7913.jpg
      Čtvrtek 8. června 2006 ve 20:35® Sander
      Sander
      Datum lovu: 8.6.2006 | Revír: Tož, opět pstrouha Volyňkóva | Způsob lovu: Plavaná

Zase jsem se praštil přes kapsu a koupil trochu třešní na tlouště. Cena ideální – 125Kč/kg a jako chudý student jsem si mohl dovolit jen 2 krabičky po 200g. Na téměř každý nához se splávek potopil, avšak ryby patřily do kategorie průměrných, či spíše menších, než jsem si představoval. Počet chycených ryb mohu jen odhadovat, něco okolo 20ks v rozmezí od 39 do 46cm (foto 45 a 43cm). Avšak neminul mě nezapomenutelný zážitek. Koukám do vody po velkém mrtvém lipanovi, když kolem zrovna projížděl tloušť odhadem 65–67cm. Nádhera, a zároveň bezmoc. Když už neveme na třešni, pak už si o takové rybě mohu nechat jen zdát… Takže shrnuto podtrženo, za poslední týden lovu tloušťů na třešně jsem si zachytal perfektně, avšak čekal jsem alespoň nějaké kusy přes 50, které se bohužel nedostavily. Nej jen 2×49, bohužel. Ale sezóna teprve začne, snad se nějaký povede!

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7912.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7911.jpg
        Čtvrtek 8. června 2006 v 19:40® Tomik
        Tomik

Dnes sem zkoušel berkley smačky na twisterové hlavě, spousta nedobraných záběrů…i tak 7ks

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7909.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7908.jpg
          Čtvrtek 8. června 2006 v 19:32® NAPEP
          Datum lovu: 8.6 | Revír: B.5A lokalita2

Nejspolehlivější hlásič.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7907.png
            Čtvrtek 8. června 2006 ve 13:00® CeP
            CeP
            Datum lovu: 7.6.2006 | Revír: Otava 4 | Způsob lovu: Feeder

jen kratky lov navecer na stare rece s uspechem nevalnym. jedno zrdcatko a nekolik proflaklych zaberu. spis jsem se bavil s kacatama a nebo jinak cumel po ptakach. jen vylekal mne rotvajler. priplizil se zezadu absolutne neslysitelne az jsem ucitil jeho dech za krkem. jak jsem sebou trhnul tak se lek a zacal na mne rafat asi z 15cm.. tfuj… mokrej sem sice nebyl, ale nechybelo mnoho.. :-)) )

Čtvrtek 8. června 2006 v 0:18® Raf
              Raf
              Datum lovu: 8.6.2006 | Revír: Lužnice 4 | Způsob lovu: Feeder

Lov na feeder a položenou v proudu na Lužnici. Nejdříve jsem v jezu chytal tlouště. Poté přesun na klidnější místo a ulovenou několik nasazených kapříků, nenasazených plotic, dále cejnek, karas, hrouzek a v půl jedenácté večer i parma 58 cm. Stále se hodně trhalo, ani 100 g placatá zátěž v brutálním proudu nepomáhala. V průběhu lovu jsem měl na prutě dvě nezastavitelné ryby, které jsem přirozeně obě utrhl.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7906.jpg
                Středa 7. června 2006 ve 22:26® Sander
                Sander
                Datum lovu: 7.6.2006 | Revír: Otava 4 | Způsob lovu: Klasická položená

Musí se CePovat hned odmala, aby neskončily ve spárech masajů… CaR :-)) ))

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7905.jpg
                  Středa 7. června 2006 v 15:28® harpunar
                  Způsob lovu: Přívlač

jake-já většinou lovím se smáčky napíchnutými na jigové hlavy,takže ti mohu s klidem říct že to co ti říkal prodavač,jsou bláboly! Velmi dobré hlavy mám od Standy Brávka (basse),mám na mysli ty červené 4a6gr.Jen na okraj,ten duhák 73cm co jsem ho dal vyfoceného sem je lapen na smáčka a jigovou hlavu 6gr.

Středa 7. června 2006 v 11:02® Bobson
                    Bobson
                    Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
                    foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7902.jpg
                      Středa 7. června 2006 v 10:53® Bobson
                      Bobson
                      Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
                      foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7901.jpg
                        Středa 7. června 2006 v 9:19® jake
                        jake
                        Datum lovu: 6.6. | Revír: pstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Včera zase na pstruhovce, na té kde jsem minulý týden ve čtvrtek, úplně vyhořel – nezavadil jsem o rybu a navíc přišel o dvě rotačky (jedna na stromě, druhá na dně tak metr a půl hluboko). Chtěl jsem zkusit smáčky, které jsem zakoupil, avšak po příjezdu k vodě jsem byl notně rozezlený, protože jsem si doma nechal streamerové háčky, takže jsem milé smáčky neměl na co napíchnout :-(( . Říkal jsem si:„Toto zase začíná.“ Nicméně první pozitivum přišlo cca za půl hodinky, kdy se mi podařilo vysvobodit rotačku z minulého týdne ze zajetí vrby :-) . Druhé pozitivum byla nádherně zbarvená ostroretka cca kolem 40 chycená na ráčka od Berkley – v proudu to byl docela zajímavý souboj. Svou pouť jsem ukončil pod jedním splavem, kde jsem asi tak půl hodiny bezúspěšně „mlátil rukama“, střídaje rotačky, gumy i wobblera, až jsem si nakonec řekl – ále co – zkusím to…To, co mi prodavač při koupi smáčků tvrdil, že nemůže vůbec fungovat. Napíchl jsem milého smáčka (smetanově bílý) normálně na jigovou hlavičku a nahodil. To co následovalo, mi úplně vyrazilo dech. Po třech vteřinách od náhozu záběr – duhák 31. Během další půl hodiny jsem chytl ještě další 2 (29 a 31) a krom toho ještě jednoho tlouště a okouna. Takže nakonec z toho byl velmi úspěšný rybářský den. Jen by mě zajímalo, jestli bych byl stejně úspěšný se smáčky i v případě standartního navázaní – tedy na streamerový háček a broček cca 20cm od háčku?

Úterý 6. června 2006 ve 23:11® ladamaj
                          ladamaj
                          Datum lovu: 6.6.06 | Revír: Bílina | Způsob lovu: Klasická položená

Rybolov-položená a feeder opatrné záběry dotoho vítr.Vytaženo několik slušných kapříků na feeder 1×položená spousta překážek ale povedl se.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7889.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7888.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7887.jpg
                            Úterý 6. června 2006 ve 21:09® Prichy
                            Prichy
                            Revír: Svatavka | Způsob lovu: Přívlač

5 kousku a jeden lipan, dnes brali vetsi ryby kolem 30-ti(jeden dokonce k 35 baj voko), jeden PO se podival se mnou dom. Jinak zima..

Úterý 6. června 2006 v 17:28® Padis
                              Padis
                              Datum lovu: 5.6.06 | Revír: pstruhová řeka

Včera jsem si šel vyčistit hlavu chyceno spousty okišů nej 34 cm nevrácen dále pár tlouštíků a 3 siveni vyháčkováni ve vodě.

Pondělí 5. června 2006 v 11:34® ORIMP
                                ORIMP
                                Datum lovu: 4.6.2006 | Revír: pstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Včera na pstruhovke s Andym a Stanom.Testovanie woblerikov a noveho SpeedMastra dopadlo velmi dobre,až na to počasie…

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7873.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7872.jpg
                                  Neděle 4. června 2006 ve 20:23® vasik
                                  Datum lovu: 4.6.06 | Revír: 451334 | Způsob lovu: Klasická položená

Tak jsem za neustálého mrholení a deště vyrazil na jedno oblíbené místo.Cejnka střídala plotička až při jednom záběru se ohnul prut.Na břeh jsem vytáhl tento tandem štika 75 cm cejnka jsem neměřil.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7868.jpg
                                    Neděle 4. června 2006 ve 20:00® Čajda
                                    Datum lovu: 3.6.2006 | Revír: Sázava 13 | Způsob lovu: Feeder

Po měsíci jsem se zase dostal na chvilku na ryby.Hned na začátku potěšil kapr 44cm a jedna menší plotice,ale nakonec to bylo všechno.Zkusil jsem i plavačku(už poněkolikáté),ale za chvíli jsem zjistil(taky už ponělikáté),že mě to prostě nebaví.Asi to byl na dlouho můj poslední pokus se splávkem.
                                    I když to byla odpolední vycházka,v mém případě naprosto ojedinělá,docela jsem si ji užil.

Neděle 4. června 2006 v 19:41® Prichy
                                      Prichy
                                      Revír: Skalka, Feeder

Slozeni ja, Čahy, Krab…nebudu to prodluzovat, dopadli jsme zhruba jako CeP. Bude v teto zemi nekdy hezky????

Neděle 4. června 2006 v 17:21® speed2
                                        Datum lovu: 2-4.6 2006 | Revír: ÚN Hracholusky | Způsob lovu: Klasická položená

Dnešní víkend jsem byl zkusit hady a příšel i jeden větší kousek 86cm. Petrův zdar

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7861.jpg
                                          Neděle 4. června 2006 v 17:08® jaryn

lužnice 4 – feeder-parma, kapřík, plotice a 2 cejnci. pohodička

Neděle 4. června 2006 v 16:51® CeP
                                            CeP
                                            Datum lovu: 4.6.2006 | Revír: Orlík

Pod dojmem vcerejsiho hezkeho pocasi jsme dnes brzo rano vyrazili na Orlas. uz rano ale nevestilo nic dobreho, protoze jiz bylo po desti a jeste stale slabe mrholilo. po slabe pulhodince cesty vylezame u podolaku z auta, pricemz mrholeni mezitim preslo v drobny dest. prozkoumame pristup k vode a volime presun na olesnou. dest zesilil. bereme z auta po jednom prutu, paru vidlicek a v sestave CeP, Radik, Kamaradicek a Kopec zaujimame bojove pozice na brehu. Radik rozbali delicku, Kamaradicek houpacku a posleze bic, ja feeder a Kopec dvojity bobkovy gard. Radik po zakrmeni zacina lovit cejny, Kopec na pravem kridle po par minutach kontruje kaprikem jatecni velikosti ktery dostal svobodu. brzy taha jeste cejna a je mu doporuceno aby zacal listovat v autobusovem jizdnim radu. Kamradicek se taktez pripojuje nekolika cejnky, ja s feederem bez ryby. Kopec mezitim taha jeste vetsiho kaprika (ten uz pojede na exkurzi zahradniho jezirka) a je s predstihem poslan na autobus. pohotove se vsak ohrazuje ze to on nee.. ze pry to ten kapr sam… mezitim prestalo prset a docela se oteplilo a ja vybalim matchku coz mne zachranilo od titulu bezrybky promeno pekne plotice prez 30. na feder projevila nejaka chytra ryba o zizalu. chytra proto, ze se po par vterinach vypla. po suche hodine zacina opet cedit, tentokrat uz vydatne a huste. notnou chvili sice vytrvame, ale pak po kratke porade dnesni lov odpiskame. kvapne balime.. Kopec pri odchodu fingovane ukliuzne na rozmocenem brehu a rizne sebou do blata kde se pekne vyvali…beztak proto abysme se slitovali a on nemusel tim autobusem…nez naskladame veci do auta preslane prset..boga mi…chci zabouhnout kufr a vyleju na sebe vodu ktera se zachytila pri desti na zvedlych 5 dveri… fakt sem asi nekomu musel neco strasnyho provest…viz muj lov z minuleho tydne. sedim doma u compu, utiram nudli od nosu a srkam druhej horkej caj. za oknem sviti slunicko, tak busim vztekle do klavesnice mrmlaje o bozim trestu… ;-)

Neděle 4. června 2006 v 16:23® kulin
                                              kulin
                                              Datum lovu: 4.6.06 | Revír: Broďák

Po tejdnu zas konečně na rybách,počasí na ho.no,chcalo foukal vítr,ale rybky kousaly.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7854.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7853.jpg
                                                Neděle 4. června 2006 ve 13:51® Cidas
                                                Datum lovu: 3.4.2006 | Revír: 481501 | Způsob lovu: Plavaná

Včera na Orlíku na kus rohlíku asi deset záběrů od bolenů. Ať jsem to hodil kamkoliv, na dno feedere, na hladinu, ať to bylo kolínko, houska, nebo něco jiného, pokaždé zabral jenom bolen do 60 cm… Zachytal jsem si dobře, ale nejde mi to na rozum :o) Fotka je z mobilu, fo´ták jsem zapomněl doma, tak se omlouvám za horší kvalitu.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7852.jpg
                                                  Sobota 3. června 2006 ve 20:10® Jakub
                                                  Jakub
                                                  Datum lovu: 3.6.2006 | Revír: Poličská 24 hodinovka

další pěkně úlovky z Poličky,samoz­řejmě všichni si dále plavou

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7851.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7850.jpg
                                                    Sobota 3. června 2006 ve 20:03® Jakub
                                                    Jakub
                                                    Datum lovu: 3.6.2006 | Revír: Poličská 24 hodinovka

Poličská 24 hodinovka – v 16,00 hod byl tento kapr zatím nej,na fotce i úspěšný závodník,kapr měl 69 cm

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7849.jpg
                                                      Sobota 3. června 2006 ve 14:14® regulus
                                                      regulus
                                                      Datum lovu: 2.6.2006 | Revír: Svitana

Počasí mizerný, voda vysoká a plná sajrajtu, málem bezrybka, ale i tak se bylo na co koukat.

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7848.jpg
                                                        Sobota 3. června 2006 ve 14:08® Hrouzek
                                                        Hrouzek
                                                        Datum lovu: 27.5.-2.6. | Revír: Itálie | Způsob lovu: Sumcařina

Počasí nám moc nepřálo(velký vítr), až ted tam má být dobré počasí.Pár kousků se nám podařilo nachytat. Myslim,že HaDovci dobře zachytaj…

foto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7847.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7846.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2006/th-img7845.jpg
                                                          Sobota 3. června 2006 ve 12:03® Sander
                                                          Sander
                                                          Datum lovu: 3.6.2006 | Revír: Volyňka 1 | Způsob lovu: Feeder

Prichy > abys v tom trhání nebyl sám, přidám dnešní ranní zážitek ze pstruhovky. Nahodil jsem feeder se střídkou rohlíku na rozhraní mezi proudem a tišinou. Ihned následoval záběr, který jsem nesekl, ale během vytahování montáže jsem podsekl obrovského tlouště, který se mi nakonec vypnul. Na háčku mi zbyla jen obrovská šupina a jelikož mám doma pár šupin z 55 tloušťů, mohu s určitostí říci, že tato ryba byla jistě větší, a to jak brutálností tahu, tak velikostí té šupiny. No nic, nasranej jsem chytal dál. Druhý záběr jsem už sekl. A to úplně „do tvrda“. Kdybych neviděl pomalu se posunující vlasec směrem doleva, asi bych si myslel, že váznu. Ryby jela asi 50m po proudu a jelikož na malém plavačkovém navijáčku mám asi jen 70m vlasce, nezbývalo nic jiného, než jít za rybou. Tah byl opravdu brutální a můj odhad, že to bude parma, se nakonec vyplnil. Nebudu to zdržovat – po asi 15 minutách lítání po břehu se mi u nohou vyvalila parma 70+, která se už zdála být v koncích svých sil. Mít podběrák, už byla „moje“. Pomalinku jsem se ji snažil navést ke mně, ale ouha – uzel na malém háčku povolil a parma se suvenýrem v tlamě klesla ke dnu a po prvním máchnutí ocasem jsem ji už neviděl… Jen jsem zakroutil hlavou, sbalil věci a mazal domů. Sice jsem se utvrdil v tom, že na 0.14 vlasec je více než reálné takovou parmu vytáhnout, avšak bez podběráku nikdy více!!

Sobota 3. června 2006 v 11:33® Prichy
                                                            Prichy
                                                            Datum lovu: 3.6

Pokus o nejakeho okouna…nevidel jsem jedinou pruhovanou rybu. Pak chvile sezeni s plavackou a zizalou…vysledek jeden lopatak a jeden zaber pravdepodobne od stiky (spis urcite) Totalne zmatena jizde ze strany na stranu, pricemz neco parkrat vyskocilo nad hladinu (ne ta ryba co byla na hacku) pak uprk pres brzdu k nedaleke vazce. Pri dalsi pokusu o cokoli jsem a druhe strane citil pouze tah…nevedel jsem, zda jsem ve vazce ci je to ta vobluda :-D …pote ukousnuto. Cili to nevypada na vazku. Vubec si netroufam odhadnout velikost ryby, rybar co sedel vedle me kroutil hlavou…ani jeden nepochopil zmatenou jizdu ryby, ktera rychlosti motoroveho clunu brazdila vodu pred nami.