Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 27. dubna 2005 v 18:38® Raf
Raf

Lužnice – Tábor Dvouhodinový feeder pod jezem a na druhý prut třetí letošní pokus na halibut pelety. Zabral jenom tloušť cca 30 cm na bílé červi.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Středa 27. dubna 2005 v 9:07® Dědek
    Dědek

All : tak vás všechny po delší době zdravím a už se zase budu zapojovat. Děkuju všem, kteří na mě mysleli :-)

Úterý 26. dubna 2005 ve 22:59® Vydrain
      Vydrain

Vydří místo Milý deníčku, tak mě dnes dochtor vytáhnul na ryby, aby si spravil náladu. Asi po hodině, co jsem vytáhla asi 5 dorostenců cejnů, skaláků a plotic, se naštval a opět vytáhnul plavačku, a dohonil mě. Když už na to neviděl, tak si vzal opět feeder a opět nic, já asi ještě 3 rybky vytáhla. Kapra jsme neviděli, vedle lovící rybář přišel s nádherným jesenem. Jinak se doktorovi povedla pěkná věc. Po plotici mu vyjela štika a asi 5 minut ji držela za doktorova bezmocnýho pohledu na prohnutý prut. Pak štika usoudila, že na břeh se jí nechce a zdrhla. Nevadí, zejtra jdem na ryby zas.

Úterý 26. dubna 2005 ve 21:54® zedus
        zedus

Před prací jsem vyrazil muškařit, na můj cvičný revír, bystřičku hanáckou. Tři hoďky muškařiny a chytil jsem asi 10 malých tloušťáků a dva lipánky. Mám takové tušení, že jednoho s těch lipanů vytáhl jiris v neděli. Jestli to tak půjde dál, dám mu i jméno :-) . Obral jsem je od pijavek a vrátil vodě. :-)

Úterý 26. dubna 2005 ve 21:43® Hrouzek
          Hrouzek

Dneska na cca 2hodinky s mušákem na Doubravě, aby se neřeklo :-)) ) Už na 3 hod vzala plotička , pak ňáký oukleje, prouďáci a tlouštíci…

foto/diskuze/z_lovu/2005/th-img198.jpg
            Pondělí 25. dubna 2005 v 18:37® Raf
            Raf

Cukrovarský rybník – Praha Dnes s bráchou Milanem na Cukrovaru. Záběry byly opatrné, ale nebylo jich málo. Za tři hodiny jsem na angličáka chytil 4 kapry (nej 44 cm), 2 cejnky a 2 plotice. Milan 3 kapry a 3 cejny. Několik ryb vyháknuto nebo utrženo.

foto/diskuze/z_lovu/2005/th-img197.jpg
              Pondělí 25. dubna 2005 v 16:03® Chose
              Chose

a druhej kaprňák

foto/diskuze/z_lovu/2005/th-img196.jpg
                Pondělí 25. dubna 2005 v 16:01® Chose
                Chose

jo sorry,tady jsou…:-)

foto/diskuze/z_lovu/2005/th-img195.jpg
                  Pondělí 25. dubna 2005 v 16:00® Chose
                  Chose

Voleška 1-se sousedem sme vyrazili na 3hoďky k vodě,ale nic moc. soused dva potahy,já na feeder dva kapříkyjeden 42,druhej tak 35. Nástraha-dortová oplatka s bonduelkou.

Neděle 24. dubna 2005 ve 22:50® zedus
                    zedus

Dneska proběhla první lekce v muškařině pod dohledem jirise. První místo které jsme navštívili byl jez u plynáren v Olomouci, je to místo kde je poměrně hojná parma, ale té se dnes nechtělo, voda byla nejspíš hodně studená a ještě dost nad normálem, nedalo se pořádně zabrodit k atraktivním místům, náš výsledek 0. Tak jsme se přesunuli na nepstuhovou bystřičku hanáckou kousek za Olomouc. Tam už to bylo zajímavější, teda alespoň pro mě, suchá moucha a jelečci šli jako po másle, teda jenom Jirisovi, já sem tam všechny záběry pro…l  Jo abych nezapomněl, jiris tam ještě chytil lipánka. Potom ještě proběhl pokus dostat se ke hranici bystřičky pstruhové a nepstruhové, ten jsme po kratším přejíždění tam a zpět nakonec našli. Tam jsem konečně chytit moje první dvě ryby, dva jelečci se spletli a vzali suchou mušku. Jiris zkoušel krátkou nymfu a výsledek byl další lipan. Pak už jsem nic nechytil a jenom koukal jak jiris bagruje jednoho jelčáka za druhým. Ještě jsme navštívili místní hospodu a dali si klobásku a pivo a vyrazili na nádraží kde jsme se rozloučili. Já sem byl spokojen, sice jsme nechytali velký ryby a naše pruty taky nebyly na takové chytání zrovna dvakrát vhodné, ale já jsem měl možnost získat nějaké praktické zkušenosti s někým kdo tomu rozumí, takže jirisáku, děkuju ti za pomoc a za příjemně strávený den. ;-)

Neděle 24. dubna 2005 ve 22:13® Mike
                      Mike

Lužnice 6, 421037 : 2 kontroly – Pipina a starej Klas. Natahovali to plotičky, většího nic:-)) )) Okolo Špačkárny už bagrují. Zmizela totál naplavená špice na soutoku. Stará řeka už taky dost probagrovaná. Jsem zvědav jak to dotáhnou.

Neděle 24. dubna 2005 ve 21:53® BoBo-Falknow
                        BoBo-Falknow

Jesenice Vyrazil jsem dnes s přítulkyní lapat násaďáky. Věrka byla dnes poprvé jako ofic. rybář, takže napětí, nervy :-) Po cestě k vodě jsme potkali malá liščata, která se nás vůbec nebála a klidně seděla půl metrů od nás :-) Škoda, že jsme nevytáhli foťák… Co se týče lovu, tak jsme tahali ploťky do 30cm, cejny „struhadla“ do 40cm a násaďáky do 45cm. Mne to moc nenadchlo, ale Věrka byla moc spokojená :-) Pouze při její zdolávačce kapra jsem musel s prutama ven, protože 20m nalevo a to samé napravo byl běžný akční rádius zdolávání. :-D

foto/diskuze/z_lovu/2005/th-img191.jpg
                          Neděle 24. dubna 2005 ve 21:09® mirmen

Rameno, feeder,lov na mělčině 0,8–1 metr. Asi 10 cejnků ( největší asi 40 cm), karas,nějaké plotice a perlíni. Kapr nenajel. Hlavně na pečivo a arašídem orestovaný burizon.

Neděle 24. dubna 2005 ve 20:45® Thommaso

Hornad c2 pri skole v prirode nad kysakom, lov s nymfou a pijavickou, viac uspesna nymfa. 4 pp od 20–30 cm, 1PD 32cm, 1 ostriez cca 20cm. PD ponechany :-))

foto/diskuze/z_lovu/2005/th-img189.jpg
                              Neděle 24. dubna 2005 ve 20:26profil byl smazán

revír:Stonávka3A,MO Třinec,feeder,po­ložená,chytený kaprík 46cm,na medovú kukuricu…

Neděle 24. dubna 2005 v 19:58® Shimi
                                Shimi

Orlice:Tak jsem puvodne chtel vzit k vode aspon na par chvilek provetrat musak… ale pro jistotu jsem se sel nejdriv projit se psem a fotakem a kdyz jsem videl tohle. bylo me jasny ze se nechytam. holt budu muset chvili pockat az to opadne :o)

foto/diskuze/z_lovu/2005/th-img187.jpg
                                  Neděle 24. dubna 2005 v 19:04® TH

Otava 2 no dobrá,muzeum miniatur,já vím. předchozí byla focená ze srandy (Sežral mi povorák celou rousnici !!)

foto/diskuze/z_lovu/2005/th-img186.jpg
                                    Neděle 24. dubna 2005 v 19:04® Yuri

Dneska plavačka na říčce Moštěnka, bič 4 m, splávek 0,75 gramů, ponor zhruba 0,5 m+,–. Nástraha kopané žížaly. Tloušti brali poctivě. Chytil jsem jich 12, největší měl 39 cm a ostatní se pohybovali okolo 30 cm. Fakt pěkný chytání, jen škoda že jsou tloušti hájený…

Neděle 24. dubna 2005 v 19:02® TH

Otava 2 – dopoledne Chytil jsem dvě rybky.....

foto/diskuze/z_lovu/2005/th-img184.jpg
                                        Sobota 23. dubna 2005 ve 21:41® Zlinsky_lovec
                                        Zlinsky_lovec

Januštice 1,Dřevnice 1 Krásné odpoledne,doma nuda a tak jsem vyrazil s mým proutkem 1–8 gramů potrápit na pstruhovku rybičky. Hned na první nához na zcela nevídaném místě mi na malou rotačku Mepps 1,barva Beruška zaůtočil můj první potočák v životě. Po krátkém souboji,který jsem si vychutnal jsem ho změřil. Měl 33 centimetrů. Odešel jsem tedy na mé tutové místo. tam jsem asi z šestého náhozu chytil duháka,který měl 29 centimetrů. Vláčel jsem dále,ale protože jsem Meppsku utrhl,dal jsem tam woblera Salmo Hornet,kterého jsem po chvíli bez výsledků urval. Tak jsem opět převázal na rotačku-Bečvu(Vaškovka). Na ní jsem vytáhl několik čudliček-potočáku-od 9cm do 15cm. Pak jsem šel opět na své hot místo a tam házel. Na druhý nához jsem zapřáhl mega duháka-troufám si říct,že měl k 45cm. U nohou mi spadl. Tak jsem začal házet znovu a opět záběr,od menšího kolegy. Měl 28cm. Když jsem tuto rotačku utrhnul,zavolal kámoš,ať jdu k nám na řeku. Já s proutkem 1–8 gramů šel. Navázal jsem si olůvko-10gramů. Pod něj zarážku a asi 30cm od zarážky háček. Chytal jsem na rousnice,bez policajta,jelikož měkost proutku mě umožňovala vidět záběry na špičce. První nához a sedl jsem si.Špička se ohnula a prut letěl do vody. Já jsem ho naštěstí zachytil a zasekl. Podle tahu to byl kapr. U nohou jsem ho zahlídnul a měl tak 45cm. Háček mu vypadl z tlamky a jen mi ocasem zamával a plul domů. Neměl jsem hodinu záběr. Mezi tím kamarád zdolal akorát mírového kapra. Najednou se má špička prudce zohnula a já zdolával malinkého tlouštíka(okolo 35,ale byl pěkně vyžranej). A na poslední žížalu jsem měl poslední možnost. Nahodil jsem a šel vykonat potřebu.„Bere ti“slyšel jsem a utíkal k prutu. Zasekl jsem a ryba se rozjela. Držela se u dna. byla to parma. Po dvaceti minutách souboje přestala bojovat. Uviděl jsem její tělo. Měla k 65cm. Zajela pod pařez a já jsem ji přestal cítil. Přisekl jsem a ona se rozjela. A tak po dalších dvacíti minutách jsem usoudil,že to s prutem 1–8 gramů nemá cenu a parmu zabrzdil. Samozřejmě to utrhla. Chvíli jsem byl zklamaný,ale tedsi říkám,že je to jedno,stejně bych ji pustil. Zítra se tam zase chystám,ale s výbavou na větší ryby.

Sobota 23. dubna 2005 ve 20:58® Vydrain
                                          Vydrain

Vydří místo Milý deníčku, dnes bylo krásně :-) dnes jsem nachytala víc než doktor. Záběrů bylo mín jak před týdnem, ale i tak to bylo fajn. Šly jen malý čudly kromě dvou vyjímek, asi dospělým už sexuálně haraší. Ale sou vybíravý ty mládata hrozně, chvíli jim jelo maso, chvíli jim jela pařená houska, no horší jak já. Tak jsem zvědavá, jak jim bude chutnat za týden. Jen doufám, že hrázný bude mít volno jako dneska :-)

Sobota 23. dubna 2005 ve 20:57® mirmen

řeka,na feeder, rozhraní klidné a mírně tekoucí vody :asi 10 cejnků a cca 5–8 plotic, nejvíce záběrů na rohlík a orestovaný burizon ( do pár lžic oleje nějaký posilovač a cca půl minuty burizony posmažit, pak nechat okapat a do sklenice). Docela mne překvapil pokles záběrů na dortový oplatek. Do návnady kukuřice, master gara,ovesné vločky, trocha strouhanky a hrst kokosu ( vynášení do sloupce).

Sobota 23. dubna 2005 v 19:33® ywan

jazierko s maximalne opatrnými rybami

foto/diskuze/z_lovu/2005/th-img180.jpg
                                                Sobota 23. dubna 2005 v 19:24® ywan

Šútovo…

foto/diskuze/z_lovu/2005/th-img179.jpg
                                                  Sobota 23. dubna 2005 v 19:20® ywan

.

Sobota 23. dubna 2005 v 19:08® ywan

bol som zavláčiť v jednom nerevíry, ale bolo to slabé, ostrieže si vybehli len za čierniym perím, ostatné ignorovali. aspon som si zahádzal

Sobota 23. dubna 2005 v 11:50® BoBo-Falknow
                                                      BoBo-Falknow

Tatrovice Vyrazili jsme na vláčku s tím, že potrápíme marény. Ovšem dařilo se pouze kolegovi, který na bíle banjo vytáhnul 3ks 42,42 a 43. Já jsem tam ze zoufalství nasadil Mepps Aglia Long 2 měděnou a vytáhnul jsem marénu 41 – první v životě :-) (nepochopim, jak ten trojhák mohla vcucnout), pak ještě jedno štíhle a tím jsme skončili.

foto/diskuze/z_lovu/2005/th-img176.jpg
                                                        Pátek 22. dubna 2005 v 18:24® pavel

zase bez záběru

foto/diskuze/z_lovu/2005/th-img175.jpg
                                                          Pátek 22. dubna 2005 v 17:54® TH

tenhle

foto/diskuze/z_lovu/2005/th-img174.jpg
                                                            Pátek 22. dubna 2005 v 17:50® TH

no a závěrem..