Vyhledávání
Z lovu
V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 17. prosince 2017 v 19:47® HaD
- Datum lovu: 17.12.2017 | Způsob lovu: PřívlačUživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
- Neděle 17. prosince 2017 v 19:46® HaD
- Datum lovu: 17.12.2017 | Způsob lovu: Přívlač
Zkráceně snad jen: „když to miluješ, není co řešit a nic tě nezastaví“. Méně zkráceně – jeden z top dní roku na rybách. Kamarádi, pořádná chumelenice, což považuju za nejromantičntější lov s bombastickou atmosférou, a ryby. Nádherné, zdravé. A dokonce jsme s bráchou splnili přání táty, kterej je po operaci žlučníku na přísné dietě – má vánoční rybu a mé děti taktéž
. Kromě toho jednoho, co je pro mé ratolesti jsem dalších 9 krásných céček (vše do 65 cm) v kondici jako obvykle pustil a s nimi odplavali i dva ranní okouni. Záběrů moře, pár spadlých ryb – no celkově jsem měl asi 20–25 „jeb jako kráva“
Dny, na které se celý rok vždy těším, jsou tady a užiju si je plnými doušky! Miluju to. Na vodě zapomínám na celý svět a jsem šťastnej
PS: cesta domů byl opravdovej hardcore – chumelenice „jako kráva“
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 16. prosince 2017 v 17:48® Klobasa
- Datum lovu: Včera | Revír: Řeka | Způsob lovu: Přívlač
Potočáků je u nás na mimopstruhovce jako šafránu, tak jsem ho opatrně na památku blejsknul a vrátil. Trofejní podoustev na vláčku za hubu taky nechytám každej den, jelčákům šmakovalo víc než dost a zubatý mrně se taky juklo na displej. Krásnej den na řece to byl.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 15. prosince 2017 ve 23:46® Noodling
- Datum lovu: Podzim | Způsob lovu: Kaprařina
Podzimní kapři
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Čtvrtek 14. prosince 2017 ve 14:54® HaD
- Datum lovu: 13.12.2017 | Způsob lovu: Přívlač
Mrazivá rána s východem slunce jsou na omrzlém kajaku největší odměnou za odvahu vyrazit sám ve všední den na vodu. Někdy se s přicházejícím dnem probudí i ryby, někdy se jim nechce. Včera se jim nechtělo (anebo jsem něco dělal blbě). Je potřeba si toho ale umět vážit a přijímat to s pokorou a úsměvem na tváři. Kdyby to totiž bralo pokaždé, nevážili bychom si pak okamžiků, kdy rány do prutu chodí. Byla by to fádní šeď s nádechem rutiny. Těším se na další vyjížďku!
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 12. prosince 2017 v 18:07® Tibi
- Datum lovu: 12.12.2017 | Revír: Kanál | Způsob lovu: Přívlač
Tak dnes som mal viac času na rybičky a predsa ich viac ako včera nebolo. Zo včerajškom sa dnešná rybačka podobala iba v tom že šťuka opäť neodolala smáčku vo farbe cheatreuse vo velkosti 5 cm. Potvrdilo sa mi osvedčené „no wind – no pike“
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 11. prosince 2017 ve 21:18® Tibi
- Datum lovu: 11.12.2017 | Revír: Kanál | Způsob lovu: Přívlač
Po pár dňoch bez rybačky som mohol na hodinu k vode a rybičky boli pri chuti. 5 centimetrový smáčik bodoval na celej čiare …farba biela a aj charteuse boli lákavé. Behom necelej hodinky som mal na prúte 3 šťuky dorastenky
Zajtra asi „vybavím“ viac času
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 8. prosince 2017 v 16:55® Klobasa
- Datum lovu: Na Mikuláše | Revír: Řeka | Způsob lovu: Přívlač
Řeka byla na Mikuláše štědrá a nulou mě nevytrestala.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Čtvrtek 7. prosince 2017 ve 21:21® HaD
- Datum lovu: 7.12.2017 | Způsob lovu: Přívlač
Dá se tohle nemilovat?! Nebýt další spadlé velké ryby, větru a nutnosti se brzy vrátit, bylo by to dokonalý! Záběrů asi 15, céček 6
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Čtvrtek 7. prosince 2017 v 15:47® baco360
- Datum lovu: 7,12,2017 | Revír: M.Dunaj | Způsob lovu: PřívlačUživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
- Úterý 5. prosince 2017 v 15:25® HaD
- Datum lovu: 3.12.2017 | Způsob lovu: PřívlačUživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
- Úterý 5. prosince 2017 v 15:24® HaD
- Datum lovu: 3.12.2017 | Způsob lovu: Přívlač
V sobotu proběhla v Českých Budějovicích rybářská výstava „Jihočeský rybářský den“. Mimo to, že jsme zde vystavovali, jsem zde měl i dvě přednášky o lovu candátů. Překvapil mne mimořádný zájem. Opakovaně na tomto místě chci apelovat na lovce candátů: pokud neskončí každá ryba na pánvi a rybáři je budou brát v rozumné míře a dostatek jich i pustí, budeme si moci užívat jejich adrenalinového lovu i v budoucnu. Co si budeme povídat, lovců, kteří je umí více a více chytat, přibývá. Přemýšlejte nad tím prosím! V neděli jsem nabuzen vyrazil s přáteli opět k vodě. Pln očekávání. Bohužel nebyla naplněna dle mých představ. První slušná ryba mi spadla, pak jsem dalších 5 menších vytáhl a další solidnější mi urazila při záseku stinger. Záběrů dost, ale lepší ryby se nekonaly. Kluci byli úspěšnější – Ondra dal několik ryb k 60 cm, dokonce i na velkou 20 cm nymfu. Tonda zářil jak sluníčko, vytáhl ryb dokonce tuším deset. Prý nemám zapomenout říct, že nejlíp šlapalo zelený Magneto L z propadu a pak nymfa
. Fotky bohužel nic moc a jen z mobilu – můj v létě utopený foťák sice fungovat začal, ale po první fotce zase přestal. Začínám mít ale velký problém s rukou – po deseti hodinách na vodě další dvě noci skoro bolestí nespím – karpály jsou pěkný „kurvy“. Dnes už to celkem šlo, tak snad zas zítra a pak zas dvě bezesný noci…
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 3. prosince 2017 ve 20:23® toro
- Datum lovu: 30. 11. 2017 | Revír: u nás | Způsob lovu: Plavaná
Pár jaguárů z posledních dnů…
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 3. prosince 2017 v 15:42® patast
- Datum lovu: 3.12.2017 | Způsob lovu: Plavaná
asi letos poslední rybaření na tomto revíru, rybník byl ráno celý zamrzlý jen s jedním okem pro rybařinu kreré mi pomohly udělat kachny a labutě za pár rohlíků . I přes tyto obtíže se podařila jedna štička cca 55 cm
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 3. prosince 2017 v 0:40® Noodling
- Datum lovu: Podzim | Způsob lovu: Kaprařina
Nádherní podzimí kapři (dvě ryby přes 30 kg), ulovení v listopadových dnech na boilie Monstercarp a PH Squid.
Tento příspěvek byl editován 2.12.2017 23:42:22 uživatelem Noodling.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 2. prosince 2017 v 16:40® baco360
- Datum lovu: 2.12.2017 | Revír: M.Dunaj | Způsob lovu: Přívlač
Dnes som si vymodlil štrbaveho
Tento příspěvek byl editován 2.12.2017 15:41:41 uživatelem baco360.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Čtvrtek 30. listopadu 2017 ve 21:19® Tibi
- Datum lovu: 30.11.2017 | Revír: Obidský kanál | Způsob lovu: Přívlač
Dnes celé predpoludnie počasie dávalo jasne najavo čo nás v nasledujúcich mesiacoch čaká … dážď so snehom a k tomu ešte vietor :-/ Okolo druhej som už nevydržal a keď už nepršalo tak som sa narýchlo pobalil a šipirc ku kanálu. Dúfal som že aspoň ostriežiky budú v pohotovosti a tak som nastražil 5 centimetrový smáčik vo farbe cheatreuse. Podarilo sa ..... a smáčik „skrížil cestu“ zubatej královnej našich vôd. Po krátkom preťahovaní sa som už videl že háčik je krásne seknutí za tvrdý okraj rybej tlamy a tak som už smelo jednou rukou pripravoval mobil k fotografovaniu. Podarilo sa pár mi pár obrázkov aj počas zdolávania. Možno to budú posledné tohtoročné fotky o úlovku na stojatej vode
Tak že dnes som opäť odchádzal od vody s úsmevom na tvári a aj na duši
P.S. Šťuka samozrejme pláva ďalej
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 27. listopadu 2017 v 15:29® baco360
- Datum lovu: 27.11.2017 | Revír: M.Dunaj | Způsob lovu: Přívlač
Tak dnes jedna pekná šťuka 85cm a pruhovaný kamoši
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 26. listopadu 2017 ve 22:27® Tibi
- Datum lovu: 26.11.2017 | Revír: Hron | Způsob lovu: Přívlač
Tak že posledný deň dovolenky nemohol byť bez rybačky
Po obede som vypadol z domu a mal som v pláne poriadne potrápiť ostrieže na blízkom kanáli. Samozrejme ako to už býva … trápil som sa iba ja a ostrieže si veselo plávali ďaleko od mojich nástrah. Presunul som sa na Hron a skúšal šťastie neďaleko včerajšieho úseku kde som chytil krásneho jalca. Od včera som ešte zjemnil koncovú zostavu…možno až na doraz. Nymfa 50 mm a dvoj gramová hlavička skackali po dne jedna radosť
Výsledok rybačky … 2 pekné jalce a spokojný rybár …zajtra hurá do práce
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 26. listopadu 2017 ve 14:28® Salmo
- Datum lovu: 24.11.2017 | Revír: přehrada | Způsob lovu: Přívlač
Když jsem se ve čtvrtek večer podíval na páteční předpověď počasí, okamžitě mi v hlavě uzrála myšlenka na možná poslední okounovou boatovačku. Vstávačka po čtvrté hodině byla krutá, ale bylo bezpodmínečně nutné být u vody včas a úderem sedmé spouštět nástrahu pod hladinu přehrady. Vzhledem k tomu, že jsem se chtěl dostat na kobylku ještě lepším kouskům než posledně, nasadil jsem o číslo většího smáčka v oblíbené barvě a dal se do proklepávání dna. Záběry na sebe nenechaly dlouho čekat, ale pruhatci nástrahu jen letmo ochutnávali. Když se mi nepodařilo proměnit pět záběrů za sebou, vrátil jsem se k osvědčené malé a lehké nástraze z minulé vyjížďky a už to šlo jako po másle. Během chvíle jsem měl pod boatem dva okouny kolem třiceti a po pár hodech se na mě podíval i nádherný, tmavě zbarvený pětatřicátník. V tu chvíli jsem si říkal, že už to nemůže být lepší a přece bylo. Na další nához mi zabral poctivě vypasený fešák 37 cm. Pro někoho možná žádný zázrak, ale já jsem si po čtrnácti letech vylepšil osobák (ano, naposledy jsem chytil pěkného okouna, když mi bylo devět let). Naštěstí jsem nebyl daleko od břehu a kamarád chytající opodál mi tak mohl udělat pěknou fotku na památku, za což mu děkuji
Tento příspěvek byl editován 26.11.2017 13:29:32 uživatelem Salmo.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Čtvrtek 30. listopadu 2017 ve 21:27
Tibi: Keď som bol malý chalan tak sme ostrieže chytali všade …či sme chceli alebo nie …bolo ich podstatne viac ako teraz. Momentálne je situácia taká že keď už sa podarí krásavec okolo 18 – 20 cm tak som šťastný ja blcha :-( :-) Aj ja za nimi jazdím dosť kilometrov … a nie vždy sa podarí :-)
- Středa 29. listopadu 2017 ve 22:53
Salmo: Díky :) Největší radost mám z toho, že jsem si ho letos vydřel a vymodlil zároveň. Tolik cest za okounama během jednoho podzimu jsem nikdy předtím nepodniknul.
- Pondělí 27. listopadu 2017 v 19:28
Tibi: Ticho závidím … možno sa raz podarí aj mne :-) Gratulujem!
- Pondělí 27. listopadu 2017 v 11:09
HaD: Krásný! 37 okoun se nechytá každý den. Na svazovkách tedy určitě ne!
- Čtvrtek 30. listopadu 2017 ve 21:27
- Sobota 25. listopadu 2017 ve 22:26® HaD
- Datum lovu: 25.11.2017 | Způsob lovu: Přívlač
Dnes jsem věřil v plodný den. Skoro s jistotou a určitou dávkou nabubřelosti jsem říkal, že to bude brát a nachytáme pěkné ryby. Svatý Petr mě pěkně srazil zpátky na zem. Za celý den jsem udělal jedno prapodivné drcnutí. Tonda měl jednoho okouna, Ondra ani klep, další člen výpravy dva mikro okounky a další také vůbec nic. Někdy to holt nejde. Tak alespoň foto z předposlední vyjížďky, která byla ve čtvrtek. To jsem měl záběrů asi 20 a potěšilo mne 7 candátů a jedna štika. Když přišel záběr, bylo to „šluknutý“ pořádně
…
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Pondělí 4. prosince 2017 v 16:33
RKV: To můžu potvrdit.Vytáhli jsme jen jednoho kolem 45cm a jinak pár marných ťukanců a nic.Měli jsme tam být o den dříve,to prý byl jiný tanec :-)
- Pondělí 4. prosince 2017 v 16:33
- Sobota 25. listopadu 2017 v 19:28® Tibi
- Datum lovu: 25.11.2017 | Revír: Hron č.1 | Způsob lovu: Přívlač
Dnes som sa ťažko rozhodoval kam vypadnúť za rybami , lebo počasie velmi neprialo prívlači …silný juhovýchodný vietor je podla dlhoročných skúseností neprajníkom rybačky. Išiel som na Hron … ten tečie medzi vysokými stromami …možno tu bude trocha bezvetrie. Asi po 10 minútach som mal malú zubatú na prúte …modlil som sa aby 22 fluorocarbon vydržal nápor zubov. Podarilo sa
Ostal som ešte asi 25 minút a potom som sa presunul o asi 2 km ďalej. Na druhom mieste som čakal nejaké ostrieže a tak som skúšal šťastie s najmenšou nymfou oranžovej farby. Ostrieže sa nekonali …ale bola tam úplne iná ryba. Do nymfy mi buchol poriadny jalec
Bola to paráda … súboj som si poriadne vychutnal a po fotení som rybu samozrejme poslal domov aby nabudúce poslala rodičov
Jalec mal rovných 51 cm. Tak že dnes sa darilo …krásna rybačka v škaredom počasí
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 25. listopadu 2017 ve 12:09® Tibi
- Datum lovu: 24.11.2017 | Revír: Žitavský kanál | Způsob lovu: Přívlač
Dnes opäť kanál . Počas asi 2 hodinovej rybačky brali iba malé ostriežiky a aj to iba na červíka na jiggovej hlavičke. Zaberali iba po dlhej pauze počas krátkeho poskakovania na dne. Žiadny iný spôsob nefungoval
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Čtvrtek 23. listopadu 2017 ve 22:02® Tibi
- Datum lovu: 23.11.2017 | Revír: Obidský Kanál, Hron | Způsob lovu: Přívlač
Dnes predpoludním na oblúbenom kanáli bolo úplne mŕtvo … nefungovala ani Carolina a ani Jigging
Po rybách ani chýru ani slychu
Poobede som musel do neďalekých Želiezoviec a nakoľko som mal asi pól hodinku času tak som odskočil ku Hronu aby som sa pozrel ako to tam teraz vyzerá. (neďaleko postavili malú vodnú elektráreň a tak sa tam koryto rieky úplne zmenilo …bohužial k horšiemu
) Pri vode som neváhal a s prútom v ruke som si povedal … čo sa môže stať…maximálne opäť nič nechytím
Prvý hod a do smáčka čosi poriadne švihlo ..... ryba na prvý hod …čumel som jak péro z gauča
Ešte pár hodov som dal a potom som vymenil smáčka na nymfu …a opäť bum!!! Behom pár minút druhá ryba …úplne som bol hotový
Tak že 15 minút rybačky na neznámej vode dalo viac rýb ako hodiny mrznutia pri domácom revíri :/ Uvidíme čo bude zajtra
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 22. listopadu 2017 ve 21:51® Tibi
- Datum lovu: 22.11.2017 | Revír: Žitavský Kanál | Způsob lovu: Přívlač
Po 5 dňoch bez záberu sa dnes konečne „prelomili lady“ a podarilo sa pár pruhovaných drobčekov
Mal som aj zopár nepodarených záberov nakoľko ryby brali dosť opatrne.
Pokračovanie zajtraKomentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 20. listopadu 2017 v 16:56® Padis
- Datum lovu: 18.11 | Revír: Ve vodě
O víkendu jen na skok u vody.Rybám se na nástrahy moc nechtělo.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 20. listopadu 2017 ve 14:28® baco360
- Datum lovu: 20.11.17 | Revír: M.Dunaj | Způsob lovu: Přívlač
Tento příspěvek byl editován 20.11.2017 13:32:20 uživatelem baco360.Dnes aj napriek počasiu som musel pár krát nahodiť a hneď po pár hodoch prišiel tento krásavec cez 2kg.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 19. listopadu 2017 ve 23:49® Salmo
- Datum lovu: 19. 11. 2017 | Revír: stoják | Způsob lovu: Přívlač
Dnes dopoledne jsem poprvé během letošního podzimu zacílil vyloženě na štiky a byly z toho dvě zubatice 65 a 67 cm. Během chytání se vystřídalo slunce, déšť i dvě sněhové vánice, takže oba záběry příjemně zahřály. O překvapení se mi postaral i kapří dorostenec, který si vyšlápnul na deseticentimetrového smáčka.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 18. listopadu 2017 ve 20:31® HaD
- Datum lovu: 18.11.2017 | Způsob lovu: Přívlač
Dnes to bylo skoro jak přes kopírák, jen počasí bylo lepší. Ryby zase braly opět hrozně opatrně a vykouzlil jsem z asi 15 záběrů 5 céček. Alespoň že dva byli trochu slušní – odhadem lehce pod šede. Odpoledne vylezlo sluníčko a využil jsem ho k RS. Různých pochybení bylo více, dokonce i solidní arogance, ale vše jsem vyřešil domluvou
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Neděle 19. listopadu 2017 ve 22:11
Char: Já vim, děláš záslužnou činnost u mnohých neoblíkenou tak proč hned srát lidi okolo sebe, mnohdy domluva stačí aby si dali pozor.
- Neděle 19. listopadu 2017 v 18:22
HaD: Char: Mým úkolem není sbírat za každý prohřešek papíry.
- Neděle 19. listopadu 2017 v 16:31
Char: Domluvou, tě v tom pytláckým doupěti budou mylovat :-) Céčka fešný!!!
- Neděle 19. listopadu 2017 ve 22:11
- Sobota 18. listopadu 2017 ve 20:30® HaD
- Datum lovu: 17.11.2017 | Způsob lovu: Přívlač
Včera 10 hodin na kajaku aneb bídný počasí, bídný braní, bídný i úlovky a bídný osud candáta (nedal to) + bídná fotka. 15 záběrů a jen 4 ryby. Ale jo, bylo to peckový – byl sem na rybách to to se vždy počítá do plusu i kdyby nebyl ani záběr a padaly howna s háčkama
)
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.