Vyhledávání
Z lovu
V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 19. září 2017 ve 23:39® paolomaldini
- Datum lovu: 19.9.2017 | Revír: Pražský | Způsob lovu: Přívlač
Dnes s lehkym vlacakem Favorite Synapse.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 18. září 2017 ve 21:14® Padis
- Datum lovu: 18.9 | Revír: VČ řeka | Způsob lovu: Přívlač
Dnes na chvilku u vody.Nebylo to to pravé nějak se jim nechce.Ale nakonec se nějaká ryba na nástrahu podívala.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 18. září 2017 ve 12:07® HaD
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie. Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
- Pondělí 18. září 2017 ve 12:06® HaD
- Způsob lovu: Přívlač
LAPONSKÉ OZVĚNY – OBLUDA NA PRUTU?! Jeden z dalších dní začal nesmírně romanticky. Mlha, kterou se pozvolna prokousávalo sluníčko. Tradičně jsme den začali okouny. Večer před tím dostal Ondřej okouna 41 cm (fotku bohužel neudělal – neměl foťák) a tak jsme doufali v zajímavé úlovky. Nějaké jsme polapali, ale žádný nebyl zajímavý, spíše prcci do 30 cm. Dali jsme si tedy kafíčko a rozjeli se po jezeru. Já jsem s Ondrou vyrazili zkusit ulovit velkou štiku z hloubky. Akumulátor byl zatím plně nabit, a proto jsem tento den hodlal jezdit na motor a pročesat velké hloubky. Během trollingu se podařilo několik záběrů od menších štik okolo 80 cm. Mě jedna cca 85 cm ve výskoku unikla. Pak ale přišlo něco, na co si budu pamatovat do konce života. Na echolotu jsem viděl mojí doma vyrobenou trollovací zátěž a k ní se připojilo slušné echo. Jelo se mnou asi 50 metrů a pak přišla rána a prut se ohnul. Zasekl jsem a ucítil hodně těžkou rybu, která na rozdíl od předchozích ryb vůbec neklepala hlavou a jen si v klidu jela ve své hloubce. Jakoby ani netušila, že je na háčku. Zhruba deset vteřin nekompromisního pomalého tahu pod lodí (jakoby jen kroužila, ani neodjížděla pryč) a napětí povolilo. S bušícím srdcem jsem nástrahu vytáhl. Oba háčky z ní byly vytrženy. Začal jsem je na Swimmera znovu připevňovat a v tom přišla rána do kajaku. Absolutně jsem nechápal, co se děje a došlo mi to až při pohledu na echolot a šňůru, která vedla do osmi metrů k trolovací zátěži. Byl mírně našikmo a pomalu se vracela do kolmice a na echolotu u ní byla vidět velká ryba. A v tom přišel druhý ostrý úder a šňůra se opět rozjela do strany. Došlo mi, že ta štika, které unikla z tlamy „gumová kořist“, je hodně nasraná a útočí na mou zátěž. Rychle jsem začal spouštět mou nástrahu do hloubky, ovšem byla upravena na trolling, tzn. minimální zátěž a chvíli to trvalo. Záběr už tedy nepřišel. Co vám budu povídat – byl jsem z toho fakt dost vykolejenej. Ten den už nic zajímavého nepřišlo. Nějaké menší štiky a okouni. A v hlavě mi pořád běželo, jak asi mohla být velká. 90? To asi ne. 100 cm? Spíš větší. 110–120? Možná. 130+? Na to snad ani raději nemyslet. No, nikdy se to nedozvím. Zážitek ale nezapomenutelnej a když jsem pak vytáhl tu dvoukilovou kouli a prohlédl jí a viděl ty šrámy od zubů. Chjo…
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 17. září 2017 v 18:03® patast
- Datum lovu: 17.9.2017 | Revír: vody na Mostecku | Způsob lovu: Plavaná
dnes mimo jiných menčích štiček přišla tato 70cm
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 15. září 2017 ve 22:40® Scanix
- Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač
Dnes po cca tydnu u vody, trhal jsem v tech sutrech zle, a to i pres 0,40mm FC. Klasika 10g hlava a 10cm guma, vetsi bez kontaktu, mensi jsem s sebou nemel
Tento příspěvek byl editován 15.9.2017 22:40:50 uživatelem Scanix.Vymodlil jsem konecne nejaka Ccka a par peknych tloustaku, ten nejvetsi mel 55+, takze potesil
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 15. září 2017 v 9:37® patast
- Datum lovu: 14.9 | Způsob lovu: Plavaná
i toto patří k rybařině
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 12. září 2017 ve 20:36® Bass jr.
- Datum lovu: 9.9. | Revír: hrachy | Způsob lovu: PřívlačUživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
- Pondělí 11. září 2017 v 19:23® Scanix
- Datum lovu: 10.9.2017 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač
Podzim už pomalu dýchá na paty, voda chladne, ale něco se tu a tam nechá přesvědčit. I když to vypadalo blbě, dlouho dlouho nic, pak ale nečekaná aktivita, když vysvitlo krátce slunce a během chvilky jsem měl na prutě tři kousky do cca 125cm. Pak jak když se slehla voda a nikde ani ploutvička. Děkuji kolegovi, že mě vytáhl na rybonosné místo, více takových výletů a snad i ryba pro něj
Tento příspěvek byl editován 11.9.2017 19:24:51 uživatelem Scanix.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 10. září 2017 ve 22:43® HaD
- Datum lovu: srpen 2017 | Způsob lovu: Přívlač
První den naší severní jízdy byl poměrně slušné vystřízlivění. Po cca 40 hodinách cesty jsme se utahaní hned vydali na vodu a místa, která dva roky fungovala, byla sice samý záběr, ovšem velikost ryb byla celkem mizerná. Jakoby ti velcí okouni úplně zmizeli. Pár solidních jsme dostali, nicméně jsme očekávali jiné ródeo. Pravda, zde na severu bylo asi znát, že jsme tu o 3 týdny později. To by mělo být teoreticky lepší, nicméně ryby teorie neznají. Možná trefa do meziobdobí a zřejmě ani střídání větru, deště a zimy jim neudělalo dobře. Radost mi udělala štička (odhadem 70 cm), která zobla nového Swimmera XXL (20 cm) nastraženého na zavrtávacím očku a dováženého dvěma 5,5 g trny. A brácha si ulovil na nymfu pěkného rytíře
Tento příspěvek byl editován 10.9.2017 22:47:16 uživatelem HaD.Nakonec vlastně nebylo tak zle
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 10. září 2017 ve 13:59® Scanix
Nebyva to zvykem, ale taky jednou prispeju do te hordy kapru. Chycen poctive na privlac, teda jen to napalil ocasem, takze do sacku by stejne nesel, navic ta K70
No ryba odhadem pry 90cm a tak 13kg, ja si netroufam rict, ale pritomny kaprar a prilezitostny vlackar to snad ma v oku a rukou
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Čtvrtek 7. září 2017 v 18:01® Švejk
- Datum lovu: 6.8.2017 | Revír: Jižní Morava | Způsob lovu: Přívlač
Tak jsem včera navštívil po delší době jednu přehradu na Moravě, dopoledne ze břehu nula, dal jsem si pauzu a k věčeru vyrazil s kajakem. Už skoro po setmění přišel jedinej záběr večera a byl z toho pěknej 36cm okoun. Velmi potěšil a šel z5
Tento příspěvek byl editován 7.9.2017 18:02:18 uživatelem Švejk.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Čtvrtek 7. září 2017 ve 13:24® HaD
- Datum lovu: srpen 2017 | Způsob lovu: Přívlač
Ulovek velkého okouna vyvolal slušné nadšení a zapálení pro lov. Druhým hodem po vyfocení jsem si trochu hýknul znovu – sice nebyl tak velikej, ale 41 cm hodně potěšilo. Mimochodem větší už jsem během celé výpravy nechytl. Honza mezitím „vynymfoval“ štiku, bráchovi hodně velkej okoun zajel do větví (utrhl ho) a Ondra vytáhl s Wormetem na dropshotu pruhatce, kterému do 40 cm moc nechybělo. Okouni nejlépe brali, zejména ti lepší, přírodní nymfu na čeburašce StandUp. Zde jsem jí používal opravdu hodně a co mě a asi i ryby hodně zaujalo, že funguje se štíhlými nástrahami trochu jako plandavka – sama se při plynulém tažení nebo propadu rozkýve a nástrahu za sebou rozvlní jako hada. Opravdu luxusní pohyb! Byl jsem z toho nesmírně mile překvapen a nadšen, co se nám povedlo vyrobit
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Čtvrtek 7. září 2017 ve 12:23® Zdenek
-
29–31 srpna 2017 V srpnu bývá ve španelských jezerech obvykle voda velmi teplá a dravci jsou jen málo aktivní, většina místních vláčkařů si v srpnu dává od rybolovu pauzu. Nicméně právě v posledních dvou týdnech srpna bylo rybaření v Baskicku nad očekávání úspěšné, co se velikosti lovených okounů týče. Koncem srpna byl překonán rekord jezera okounem délky 57 cm a bylo uloveno ješně několik menších okolo 50 cm. Jednu „skoropadesátku“ nám zaslal i Jairo, místní porybný.
Příspěvek z diskuse na www.rybolov.com.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 6. září 2017 v 18:07® HaD
- Datum lovu: srpen 2017 | Revír: sever | Způsob lovu: Přívlač
Začal jsem konečně zpracovávat fotky z poslední kajako-výpravy na sever. No a zasekl jsem se u ryby, která mě potěšila opravdu hodně. Okoun 44 cm. Je na něm vidět, že je to veterán – odhadem 15–20 let stará ryba. Tenhle úlovek u mě vzbudil potřebu si pořádně na celé jezero zařvat „joooooo“. Ono se totiž zdá, že je takováhle ryba samozřejmost, nicméně je pravidlem, že pokud se podobná na výpravě uloví, je zpravidla jediná. Předloni jsem měl 46,5 cm, vloni Radim 44,5 cm, já letos 44 cm rovných. Ryby okolo 40–42 cm jsou už běžnější… Dostal jsem ho při vertikálním lovu na hnědou nymfu 8 cm s čeburaškou StandUp. Rád na něj vzpomínám…
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Středa 6. září 2017 v 18:57
patast: takových okounů u nás už moc nenní
- Středa 6. září 2017 v 18:57
- Pátek 1. září 2017 v 10:59® Noodling
- Datum lovu: Letní dny spíše na koupání :-) | Způsob lovu: Kaprařina
Několik krásných ryb ulovených v letních dnech z dalekého odhozu na boilie PH Squid a Fruity CSL
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Pátek 8. září 2017 v 8:37
milhom: Velice starý kapr, jinak mu nic není. Nádherné ryby
- Čtvrtek 7. září 2017 v 7:23
jepice-zruseno: By mě zajímalo, co má ten první kapr za chorobu.
- Sobota 2. září 2017 v 19:24
Klobasa: patast? nic hnusnějšího a horšího než je na první fotce jsem ještě v životě neviděl! A to jsem předevčírem málem zdechnul bolestí, měl jsem velké střevní potíže, mockrát jsem se posral a dokonce párkrát jsem se i vyzvracel. Myslel jsem že nic horšího už nemůže přijít a přišlo.
- Pátek 1. září 2017 v 11:58
patast: hezké ryby
- Pátek 8. září 2017 v 8:37
- Pátek 1. září 2017 v 0:18® Scanix
Tak jako vždy jsem vyrazil k vodě pro nejspíš další zero v řádě. Blížící se změna počasí asi není dobrý čas pro zkoušku dalšího místa, ale už jsem musel udělat něco jinak než jindy, zvolit nástrahu, abych si zmapoval dno s vidinou, že ji nejspíš urvu, no prostě jsem si to maloval fakt dost „nerůžově“. Ale jak říká jeden můj kamarád a kolega, jeden záběr dělá lov, a to se přesně stalo… Přišla ona pověstná rána do prutu a začal parádní souboj s rybou, o které jsem nepochyboval, že bude z těch lepších. Nevěřil jsem, že vše vydrží, ale vydrželo, i nevyměněná karabina, odrbaný návazec, prostě vše stálo při mě a po něco více jak čtvrt hodině se na mě podívala ryba, která mi vzala dech a roztřásla kolena a ruce už takhle zmítané v adrenalinovém návalu. Posunul jsem si osobák o 16cm na pro mě krásných 195cm. Váhu si netroufám odhadovat, ale byl jsem slaboučký a vytažení na břeh mi dalo po celém souboji zabrat. Po pár pokusech o nějaké foto šla ryba zpět a snad v pořádku dál poroste a překoná onu dvoumetrovou hranici
Letos mě svatý Petr pěkně odměňuje, radost veliká
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Sobota 2. září 2017 ve 20:48
Scanix: Klobasa:Diky ;) Jinak stativ nepotrebujes, batoh ci kus dreva nebo kamen casto postaci a samospoust ma kazdej fotak a rekl bych i mobil ;)
- Sobota 2. září 2017 v 19:17
Klobasa: Tak to je pecka, já takhle chodím nepřipravenej furt, ale nemám ani stojánek, ani samospoušť a nikdy nikdo zrovna nejde kolem:-)) Gratuluji a asi si to zasloužíš.
- Sobota 2. září 2017 ve 20:48
- Čtvrtek 31. srpna 2017 v 16:45® Pérák
- Datum lovu: 15.8. | Revír: Mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač
2 okouni z vltavy a k večeru se poved candát
Tento příspěvek byl editován 31.8.2017 16:47:53 uživatelem Pérák.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 23. srpna 2017 ve 14:42® Boučan
- Datum lovu: 21. 8. 2017 | Revír: Vysočina-svazovka | Způsob lovu: Přívlač
S bráchou jsme vzali dva kamarády na candátí místečko, nicméně se tentokrát candáti nekonali. Patrně za to mohla změna počasí. Po desáté hodině ovšem přišlo velké překvapení v podobě krásné štiky. Metr ukázal slušných 88 cm. Neodolala sedmi centimetrové verzi R. Original Floating.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 22. srpna 2017 ve 14:39® Salmo
- Datum lovu: nedávno | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač
Nedávno jsem po vzoru ToRa vyrazil s kamarádem na „Moravu na Moravě“ a byla z toho velmi povedená výprava. Jednalo se o mojí první zkušenost s boatem, takže první dvě hodiny jsem se víc motal po hladině než chytal, ale postupem času jsme si s křesílkem porozuměli a přišly i pěkné ryby
Celkem se na nás podívalo pět sumíků a za zmínku taky stojí luxusní podvečerní bolenovačka, kdy se mi po devíti letech povedlo překonat osobák bolena. Odvezli jsme si super zážitky a spoustu nových zkušeností. Jediná chyba je, že to tam máme tak daleko..
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Pátek 1. září 2017 v 11:08
Salmo: Díky. Ten boat je Snowbee, asi jsou na trhu lepší kousky. Ale kamarád mi ho pustil „za hubičku“, takže pro začátek ideál.
- Pátek 1. září 2017 v 8:43
dav: Hezký fišky, závidím :-), ten boat není to ron thompson?
- Pondělí 28. srpna 2017 v 0:32
Salmo: I to málo, co jste nám na jarním veletrhu pověděl, stačilo k úspěchu. Díky :-)
- Čtvrtek 24. srpna 2017 v 17:10
toro: Dobrá práce, hoši!
- Pátek 1. září 2017 v 11:08
- Sobota 19. srpna 2017 v 0:36® matx
- Datum lovu: 17.8.2017 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Feeder
Přišel pouze 1 pořádný záběr a byl to pěkný kaprik.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 16. srpna 2017 ve 23:35® HaD
- Datum lovu: 10.8.2017Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
- Středa 16. srpna 2017 ve 23:35® HaD
- Datum lovu: 10.8.2017 | Revír: Moře | Způsob lovu: Přívlač
S rodinkou jsem strávil pár dní u moře. Tradičně jsem si s sebou vzal UL proutek, nymfičky a plandy a potápil rybky v okolí břehu. Nic jedovatého jsem letos netrefil, potěšily mě jehlice rohozobé, kančíci, jazyk obecný, ještěrohlavec a ještě pár dalších potvor. Je to bezva, jen je spotřeba gumiček velká – ty mrcha mají ostré zoubky a hodně to okusují
Bylo to peckový!
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 14. srpna 2017 ve 20:13® Scanix
Další pěkný lov s přáteli, něco jsem pochytal a chlapci taky, jen více takových lovů
Tento příspěvek byl editován 14.8.2017 20:15:14 uživatelem Scanix.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 14. srpna 2017 v 11:25® toro
- Datum lovu: 13. 8. 2017 | Revír: Morava na Moravě | Způsob lovu: Přívlač
Zasílám příspěvek pouze pro otrlé. Včera jsem (po dvou standardních sumečcích) chytil i tohoto invalidního devadesátníka. Ryba vypadala, jakoby ji v hubě explodoval granát. Mohu pouze tipovat: asi ji někdo chtěl za každou cenu protáhnout na stokilové šňůře skrz strom. Při bližším ohledání bylo patrné, že sumečkovi chybí podstatná část horní čelisti a na hojící se ráně narostl hnusný nádor. Byl zázrak, že se měl vůbec snahu ohnat po mé nástraze. Přiznám se, že jsem vychrtlou rybu dorazil. Radost jsem z ní ale neměl…
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 14. srpna 2017 v 9:23® risa.kabat
- Datum lovu: 18.7.2017 | Revír: Sedlice | Způsob lovu: Kaprařina
Dobrý den,
posílám Vám fotografii svého tatínka s úlovkem.
Lovec : Miloslav Pučálka, obec Morkůvky, věk 76let Úlovek : kapr, 66cm, nástraha na položenou peleta halibut Místo: Sedlická přehrada Vrácen vodě.
S pozdravem Richard Pučálka tel.722316216
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 6. srpna 2017 ve 14:45® Scanix
Krátký víkendový lov opět přinesl nějaké slizounky, nebyli to sice žádní obří, největší měl jen 118, ale i tak potěšili moc. Vypadá to, že gumy 19+ už tloušti nežerou a tentokrát ani slider nechtěli
Tento příspěvek byl editován 6.8.2017 14:47:49 uživatelem Scanix.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Pátek 11. srpna 2017 v 17:02
sethy: Sumca jsem letos viděl naposledy 16.6…tož asi tak :-D
- Pátek 11. srpna 2017 v 17:02
- Pondělí 31. července 2017 v 18:49® toro
- Datum lovu: 30. 7. 2017 | Revír: Morava na Moravě | Způsob lovu: Přívlač
Furt koušou… Včerejší metrovky z boatu. Uloveni v poledne z jednoho místa v rozmezí čtvrt hodiny Tlustej šel zpět, hubeného jsem sebou vzal na grilovačku. Byl samá chuť! :o)
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Úterý 1. srpna 2017 ve 21:33
sethy: Ty vole a neveme nás :-D
- Úterý 1. srpna 2017 v 17:12
casper: hezky pěkně! taky bych jednoho potřeboval na gril :)
- Úterý 1. srpna 2017 v 10:02
toro: Já za to nemůžu. Já nic nedělal. To oni dělali. Co jsem měl dělat?
- Úterý 1. srpna 2017 v 7:21
Nevyn: Gratulace. Ale uz bych tady neprovokoval, nekteri z nas z toho maji tezky spani pak. :-)
- zobrazit všechny komentáře (5)
- Úterý 1. srpna 2017 ve 21:33
- Čtvrtek 27. července 2017 v 6:24® Petula
- Datum lovu: 26.7.2017 | Revír: Jezero | Způsob lovu: Přívlač
Znáte to, když tři hodiny házení ani ťuk, řeknete si, no nic, poslední nához a balím? Přesně takový byl scénář včerejšího lovu a na ten poslední nához přišel tenhle krásný osmdesátník.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 24. července 2017 v 18:16® Scanix
- Způsob lovu: Přívlač
Víkendový chvilkový lov přinesl tři rybky, šňůra byla od slizu po každě, jedno mimčo, jeden obézní tlouštík a pak tkanička ±70 za sako, to bylo docela překvapení už po druhé v životě, být za hubu, bylo by to veselejší. Vše nakonec úspěšně a snad bez vetší úhony plave dál
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.