Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 18. června 2014 v 15:46® Dolimir
Datum lovu: 10.6.2014 | Způsob lovu: Kaprařina

konečně krásný 2 velikáni zvjetčněné v mých rukou na obrázku vráceno vodě

foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107636.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107637.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Úterý 17. června 2014 ve 22:35® havel
    havel
    Datum lovu: 17.6.2014 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Přívlač

Na večer jsem si odskočil na chvíli k vodě ve víře, že to snad bude lepší než včera a vyplatilo se – 3 boleni okolo 60cm (neměřeni) potěšili a může se jít v klidu spát :-)

Úterý 17. června 2014 ve 22:22® xsemik
      Datum lovu: 16.6.2014 | Revír: zpč. mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsme také zahájil. Ale mít na zahájení skóre 4 malé potočáky a jednoho okouna, to se mi ještě nestalo… Foťák jsem s sebou naštěstí neměl, protože mě při brodění podjela noha na kameni a pěkně jsem tam zahučel… Suchý zůstal jen vršek batůžku a levé rameno.

Úterý 17. června 2014 ve 22:19® xsemik
        Datum lovu: 13.6 - 14.6.2014 | Revír: zpč. pstruhovky | Způsob lovu: Přívlač

O víkendu se pstruzi celkem snažili. Na prvním revíru jsem si říkal, že tam ty potočáky snad museli nasazovat, ale když mi na druhém revíru na prvních pět nadhozů zaútočilo pět různých potočáků, tak jsem dospěl k názoru, že to bude asi počasím… ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107631.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107632.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107633.jpg
          Úterý 17. června 2014 ve 20:34® Jax
          Jax
          Datum lovu: dnes | Revír: říčka | Způsob lovu: Feeder

S mladým na nástražkách.50 čí­sel na třešníčku

foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107629.jpg
          (0) (16) Komentáře k příspěvku: (2)Přidat komentář
          • Středa 18. června 2014 v 8:34

1maslo1: Nádhera.

• Úterý 17. června 2014 ve 21:12

Bass jr.: macek !!!:)

Úterý 17. června 2014 ve 20:16® dam
          dam
          Revír: Švédy | Způsob lovu: Přívlač

Rozloučil jsem se okounem na nymfičku v pestrém kabátě…:-)

foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107628.jpg
            Úterý 17. června 2014 v 19:13® jepice-zruseno
            Datum lovu: 17.6.2014 | Revír: Potok | Způsob lovu: Přívlač

Dneska jsem s vzal do batohu příruční soupravu Shakespeare spin set I a cestou z autobusu na schůzi výbor jsem na rotačku ulovil pěkného tlouště 45cm a několik okounů. Bohužel jsem ho ale neměl čím vyfotit. Vzhledem k tomu, že jsem lovl 15 minut to byl výsledek nad očekávání.

Tento příspěvek byl editován 17.6.2014 19:13:49 uživatelem jepice-zruseno.
              Úterý 17. června 2014 ve 14:55® HaD
              HaD
              Datum lovu: 16.6.2014 | Způsob lovu: Přívlač

Byla maličká, ale krásně barevná a zlobivá :-) A paparazzi brácha s foťákem ve střehu :-D Normálně bych jí fakt nefotil :-)

foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107625.jpg
              (0) (8) Komentáře k příspěvku: (6)Přidat komentář
              • Středa 18. června 2014 v 11:10

HaD: Tak to vnímej jako pozitivní službu zákazníkovi (nabízí dobrou věc) a nakonec i povinnost prodavače.

• Středa 18. června 2014 v 9:56

jepice-zruseno: No kam přijdu, tam říkaj máme tu čerabušky, je to super, dá se na tom různě měnit háček a hnedka se mi to snaží prodat. Normální hlavičky si většinou odleju sám. Máš pravdu, že bročky nemusí bejt dost velký. Ptal jsem se, protože se v chytání na gumy moc nevyznám a v rybařině může mít význam každá prkotinka.

• Úterý 17. června 2014 ve 20:25

HaD: Nutěj??? Hmmmmm. Asi v tom, že nepopojíždí a drží na místě. A třeba broky končí na váze 2,2g. Jinak je to stejný.

• Úterý 17. června 2014 v 19:15

jepice-zruseno: V čem je lepší ta čeburaška, než normální háček s brokem na vlasci? Všude v obchodech mi to nutěj, ale ještě mě nepřesvědčili…

• zobrazit všechny komentáře (6)
              Úterý 17. června 2014 ve 14:52® Padis
              Padis
              Datum lovu: 17.6.14 | Revír: VČ řeka | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem dnes také zahájil.Z počátku to vypadalo na pěkný propadák,ale nakonec jsem nějaké ty dravčíky pochytal.Ale za fotku to nestálo ryby byli standartních velikostí.

Úterý 17. června 2014 ve 13:40® Mysak1
                Datum lovu: 17.6.2014 | Revír: Alandy | Způsob lovu: Přívlač

Čus chytejáci,hlásím návrat ze severu. Za 14 dní ve 4 lidech pochytáno něco přes 500 štik od cca 60 do 112cm z nichž asi 40 ks sežráno na místě či dovezeno domů,nespočet okyšů, bohužel nej cca 35cm. Za ty roky co tam jezdíme byly holky porvé v naprosto skvělé kondici a luxusně bojovaly. Snad brzo zpracuju materiály do článku či něčeho podobného a dám sem, (tímto ještě jednou díky džigitovi). Uf,ten návrat do reality je hroznej,vypadá to že já u nás zahájím nejdřív o víkendu. Tak zlomte pruty. P.s. Davide ,vyřiď Maxovi ,že má u mě věnec klobás. :-))

Úterý 17. června 2014 ve 13:17® HaD
                  HaD
                  Datum lovu: 17.6.2014

Dnes dobrý lov! S Maxem předposlední kapačky a snad bude dobrej. Pro mě je to úlovek roku…

Úterý 17. června 2014 v 10:30® Draky
                    Draky
                    Datum lovu: 16. 6. 2014 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Přívlač

No tak jsem se konečně k tomu dostal a můžu sem hodit pár fotek ze zahájené. Brodili jsme s bráchou většinu dne a něco se nám podařilo nachytat. Pár kudel, candátů a i poměrně hezcí okouni se ukázali, takže velká spokojenost. :-)

foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107621.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107622.jpg
                      Úterý 17. června 2014 v 10:20® pemalda
                      pemalda
                      Datum lovu: 17.6.2014 | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes bez fotek,ale musim se podělit o zážitek s hořkým koncem.V 6 ráno přichází na plandu pořádná rána a následuje souboj,který se tak 20 miut odehrává v relativně hlubší vodě bez větších překážek.Ryba jezdí u dna a nedaří se mi ji přizvednout,občas se projeví řádnym kopancem.Mě mezitím dochází síly,střídám ruce,pumpa buší-začínám mít o sebe strach a to ještě nevím co mě čeká dál.Přidržím utaženou cívku rukou a snažím se rybu dostat na hladinu,což se rybě nelíbí a ukazuje kdo tady bude udávat tempo.Cívka se mi začíná protáčet v ruce a přes veškerou moji snahu ryba prudce vyráží proti proudu do míst,kde vím,že budou problémy.Šnůra začíná mizet z cívky a ryba mě nedává žádnou šanci.Musim podstoupit přemístění po zarostlém břehu,chvíli se plazím pod stromy a pokolenou se pohybuju po kamenech pod větvema,které mě odírají záda a do toho mě nekompromisně táhne ryba,která už mi vymotala tak 100 metrů šňůry.Daří se mi postavit a zvedám prut.Ryba je mezitím v prostředku mělčí části řeky plné ostrých balvanů.Najednou se otočí,pod hladinou a vytvoří nevídanou vlnu,která se rozleje po celé šířce řeky.Ryba vyráží ke druhému břehu a střemhlav se vrací do hlubší vody.V duchu si říkám,že už ji v hloubce utahám.Bohužel nestíhám navíjet a tvoří se mi oblouk.Najednou se mi rozdrnčí prut v ruce a já vidím jak šnůra smeřuje kolmo k druhej straně a přitom ryba jede dál.Chytám znovu cívku do ruky a vím,že se blíží konec,který taky ihned přichází.Šňůra se dostala za balvan a předřela se.Stojím pomlácenej a spocenej na břehu a uznávám,že dnes sem dostal slušnou lekci.Rybu sem ani nezahlíd,ale proti loňské 170 na stejném místě to byl úplně jinej level.Veřím,že se ryba plandy sama zbaví,nebo jí trojhák časem vyhnije a ještě na sebe někdy narazíme.Mimochodem před třemi roky se mi na tomto místě stalo téměř to samé a já mam podvedomé tušení,že se jadnalo o stejnou rybu.Omlouvám se za tapetu,ale musel sem se podělit o zážitek z lovu.

(0) (13) Komentáře k příspěvku: (5)Přidat komentář
                      • Úterý 17. června 2014 ve 22:51

pemalda: Hold v souboji je vždy jen jeden vítěz a já dnes prohrál,ale stál proti mě těžkej bojovník a tam už pak hraje roli i štěstí.Na sumčí přívlači mě nejvíc baví ty brutální záběry a pořádný souboje,což sem si dnes užil a i když sem to nedotáhl do konce,tak sem zpokojen.Jen kdybych ho aspoň zahlédl a věděl kdo mi tak naložil a ryba se vypla,tak by to bylo ještě lepší.Díky těmto zážitkům mám aspoň velkou motivaci se vracet k vodě a dál zkoušet štěstí.

• Úterý 17. června 2014 v 19:39

TJSS: Někdy stojí za to být poražen a žít stále sen o velké rybě. V době plné nadvlády člověka nad rybami si myslím, že je stejně krásnější tento příběh než ta trofej na dně… Ale každopádně přeji aby ten s velkým S přišel. Hodně štěstí.

• Úterý 17. června 2014 ve 14:19

kubas: Paráda a tiše závidím, až na ten konec teda :-). Příště to klapne!

• Úterý 17. června 2014 v 10:55

Marekzprahy: Krásně napsané. Za chvilku vyrážím do hodně proudné vody, tak snad se mi nestane něco podobného

• zobrazit všechny komentáře (5)
                      Úterý 17. června 2014 v 10:10® Marekzprahy
                      Datum lovu: 16.06.2014 | Revír: Oblíbený | Způsob lovu: Přívlač

Oblíbený revír, oblíbená nástraha, oblíbená ryba. Cca 120 cm.

foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107620.jpg
                        Úterý 17. června 2014 v 9:23® jepice-zruseno
                        Datum lovu: 16.6.2014 | Revír: Botič | Způsob lovu: Přívlač

Včera jsem si udělal chvilku, vyrazil na potok, nepotkal jsem tam ani jednoho rybáře. Ale chytil jsem jenom pár tlouštíků a nespočet okounků, z nihž jenom přibližně deset mělo 20 – 25 cm. Nejlíp brali v proudu mezi kamenama, z některejch koukali ocásky z hrouzků, ouklejí a tlouštíků.

foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107619.jpg
                          Úterý 17. června 2014 v 7:35® Bigpista
                          Bigpista
                          Datum lovu: 16.6.2014 | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Takže taky zahájeno. Po spoustě let jsem zahajoval na mé „rodné“ řece. Překvapila mě pěknými okouny (20–30cm). Pokusy o něco zubatějšího vyšly naprázdno.

foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107615.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107616.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107617.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107618.jpg
                            Úterý 17. června 2014 v 7:13® skwor
                            skwor
                            Datum lovu: 17.6. | Způsob lovu: Přívlač

Pokračování fotek…

Tento příspěvek byl editován 17.6.2014 07:14:22 uživatelem skwor.
                            foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107613.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107614.jpg
                              Úterý 17. června 2014 v 7:12® skwor
                              skwor
                              Datum lovu: 17.6. | Způsob lovu: Přívlač

Už když se mi cestou ve vesnici postavila do cesty lasička, bylo mi jasné, že tohle zahájení nebude normální :-) První ryba roku byl okoun 36cm, který nasadil laťku sakra vysoko. Následovala kudla a hodně bojovný candát kolem 55cm. Ušel jsem pár metrů a další okoun, tentokrát nádherně vysoká tmavá ryba – opět 36cm. Pak začalo pršet, ale ještě předtím jsem stihl další kudlu, jednu velkou ztratit a uzavřít vycházku okounem 32cm.

David H., BoBo, Prichy: Kluci, děkuju za nástrahy, luxus!

Tento příspěvek byl editován 17.6.2014 07:15:19 uživatelem skwor.
                              foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107609.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107610.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107611.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107612.jpg
                                Pondělí 16. června 2014 ve 22:56® tenodvody
                                tenodvody
                                Datum lovu: 16.6.2014 | Revír: mokrý | Způsob lovu: Přívlač

tak, dnešek se vydařil, povedlo se pár bolínku, jeden dokonce přes 70 nějaká ta štička, bylo fajn a už se těším na ráno :-)

Tento příspěvek byl editován 16.6.2014 22:58:31 uživatelem tenodvody.
                                foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107607.jpg
                                  Pondělí 16. června 2014 ve 22:46® hanis93
                                  hanis93
                                  Datum lovu: 16.6 | Způsob lovu: Přívlač

je ze mě mrtvola, ale bylo to fajn :-) do 3 rána ve skriptech, za tmy hurá na kolo směr přehrada (příště si beru čepici a rukavice :-D ). 4 štičky do 65cm, boleni ve sluníčku na mě hodili bobek. Vzbuďte mě za 2 dny, usínám ve stoje :-D

foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107603.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107604.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107605.jpg
                                    Pondělí 16. června 2014 ve 22:09® pemalda
                                    pemalda
                                    Datum lovu: 16.6.2014 | Revír: řeka i přehrada | Způsob lovu: Přívlač

Po dnešku sem servanej jak kůň,ale stálo to za to.Dopledních několik kilometrů lehčí vláčky kolem řeky přineslo asi kolem 20 ryb několika druhů průměrných velikostí.Jen dva tloušti přes 50 a jeden bolen kolem 65 byli nad průměr.Pak mě přišlo,že je nějaký dusno,tak sem skočil domů pro jiný zbraně a protáhl vodu pořádnejma plandama,což přineslo prvního letošního sumejše něco přes metr a pak zas rychle domů,kde mě čekal kolega na výjezd na přehradu na candáty.Tam se taky zadařilo a navíc ještě potěšil druhej sumčí dorost na lehčí sestavu.Zahájená parádní a snad to půjde i dál.Vážně mi to moc chybělo,ale už sem zas ve svém živlu:-) Dnes sem spíš chytal než fotil.

foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107599.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107600.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107601.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107602.jpg
                                      Pondělí 16. června 2014 ve 22:08® revoke
                                      revoke

Tak i já jsem splnil svou rybářskou „povinnost“ a zahájil sezónu. Bylo to jen krátce mezi západem a setměním a na menším toku, takže zero, ale i tak spokojenost.
                                      Ať se vám daří chlapi.

Pondělí 16. června 2014 ve 21:11® TJSS
                                        Datum lovu: 16.6.2014 | Revír: řeka srdcovka | Způsob lovu: Přívlač

Zahájení splněno, ráno v podjezí masakr rybářů kačenářů, každý už vezírek s 50cm kudlou :-(( , tak jsem je shrzen obešel a šel jinam, dopoledne stojí za zmínku štika 64, odpo se přidal bratr a jeho tloušťák 48, jinak v 18.30 ukončeno, nějaký ten okoun taky byl, celkem 13 štiček, odpolední největší 57…Vcelku spokojenost, snad se většího krokodýla ještě dočkáme:). Vše plave dál s maximální šetrností… Díky řeko! PZ

foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107595.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107596.jpg
                                          Pondělí 16. června 2014 ve 20:38® spike
                                          spike

Tak dnes zahájeno, ráno u vody spousta lidí, odpoledne to bylo naštěstí 100× lepší. Sice se nepovedl fous ale aspon žrali dravé oukleje hezkých rozměrů takže dnes spokojenost.

Tento příspěvek byl editován 16.6.2014 20:39:11 uživatelem spike.
                                          foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107591.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107592.jpg
                                            Pondělí 16. června 2014 ve 12:32® havel
                                            havel

Na zahájenou se nesmí u vody chybět :-) Brácha nachytal nějaké okounky a štičky, já tolik štěstí neměl, tak jsem lovil alespoň fotky :-)

foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107585.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107584.jpg
                                            (0) (17) Komentáře k příspěvku: (2)Přidat komentář
                                            • Úterý 17. června 2014 v 10:01

HaD: Brácho, excelentní foto!!! To je zatím úlovek roku!!!

• Pondělí 16. června 2014 ve 22:38

hanis93: to foto východu slunce je bombovní! :)

Pondělí 16. června 2014 v 11:18® lunimus
                                            Datum lovu: 15.6.2014 | Revír: Bratislava - rieka | Způsob lovu: Feeder

Je mi jasné, že po zahájení dravcovej sezóny asi nebudem s mojím úlovkom zaujímavý, ale predsa len sa pochválim.

Včera nás rybky trochu potrápili. Záberov bolo málo a čo záber, to býčko (hlaváč černoústý). Potom došiel konečne záber ako má byť, ale nadväzec sa o niečo urezal tesne po zábere … No a tesne pred odchodom nás zachránila aspoň táto pekná mrena (parma) :-)

Tento příspěvek byl editován 16.6.2014 11:18:38 uživatelem lunimus.
                                            foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107583.jpg
                                            (0) (9) Komentáře k příspěvku: (2)Přidat komentář
                                            • Pondělí 16. června 2014 ve 12:11

lunimus: :) a ešte keby tak bola chytená až dnes a na prívlač … to by bolo :) … bohužiaľ sa obávam, že sa najbližšie dostanem najskôr až v sobotu večer … inak mám cez tento víkend ešte jeden pekný úlovok … bol som chvíľu na jednom jazere a pri nahadzovaní feedra mi pri prepade kŕmitka zabral ostriež (okoun) na hnojáka. Mal cca 35cm, krásne vyfarbený ale už bola na foto celkom tma a navyše som ho odháčkoval ešte vo vode :)

• Pondělí 16. června 2014 v 11:23

HaD: Naopak! Parma je super vždy!

Pondělí 16. června 2014 v 9:48® HaD
                                            HaD

Zahájená luxusní. Větší dravci bez zájmu, dvě menší štičky a okounu do 20 cm asi 10. Fascinovalo mě ale, jak je velká nymfa na čeburašce bavila :-) sebevrazi :-)) )

Tento příspěvek byl editován 16.6.2014 09:51:31 uživatelem HaD.
                                            foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107579.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107580.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107581.jpg
                                            (0) (10) Komentáře k příspěvku: (1)Přidat komentář
                                            • Pondělí 16. června 2014 ve 20:44

spike: Nymfa velikosti okouna :-) jsou to kolikrát zvědaví sebevrazi :-)

Pondělí 16. června 2014 v 7:32® chosebaits
                                            chosebaits
                                            Datum lovu: 16,6 | Revír: tekoucí | Způsob lovu: Přívlač

Na to že jsem měl na zahájení dravcové sezony pouze tři hodiny,tak jsem stačil urhnout dvě gumy,jednoho golda a povedla se i nějaká šupina.Jo,hlavně jsem zajel novej kolovrátek a tak max. spokojenost.Hurá do práce-:DDD

foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107575.jpg
                                            (0) (13) Komentáře k příspěvku: (3)Přidat komentář
                                            • Pondělí 16. června 2014 ve 20:45

spike: Taký krokodýl udělá radost vždy

• Pondělí 16. června 2014 v 11:04

kubas: Pěkná štika :-).

• Pondělí 16. června 2014 v 7:35

revoke: Moc hezká štika!

Pondělí 16. června 2014 v 6:39® revoke
                                            revoke
                                            Datum lovu: 15.6.2014 | Revír: Morava | Způsob lovu: Plavaná

Včera jsem se byl po dloooouhé době projít kolem řeky (navnadil mě článek z březnového Rybářství a vzpomínky na DVD Feeder 2 – praxe v průběhu celého roku). Cestou jsem nasbíral pytlík třešní, ale to mi šlo lépe, než pak samotné rybaření na ně (nej 42cm), takže zbytek třešní skončil v bublanině.
                                            Dnes už vláčka!

Tento příspěvek byl editován 16.6.2014 06:42:24 uživatelem revoke.
                                            foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107573.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107574.jpg
                                              Neděle 15. června 2014 v 18:59® sethy
                                              sethy
                                              Datum lovu: 2014 | Revír: Po | Způsob lovu: Přívlač

Povedená dovolená se spoustou ryb. Co víc si přát.
                                              A zítra hurá do reality :-))

foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107566.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2014/th-img107567.jpg
                                              (0) (21) Komentáře k příspěvku: (9)Přidat komentář
                                              • Sobota 21. června 2014 ve 12:38

revoke: Ten sumec má luxusní vybarvení!

• Úterý 17. června 2014 v 9:05

nurse02: Dobře

• Neděle 15. června 2014 ve 22:48

sethy: ladamaj: Dík
                                                HaD: Proto jsem to tak dlouho odkládal :-D

• Neděle 15. června 2014 ve 22:17

HaD: Slušná motivačka :)

• zobrazit všechny komentáře (9)