Vyhledávání
Z lovu
V diskuzi je 18.429 příspěvků, z toho 18429 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 27. května 2013 v 8:01® lunimus
- Datum lovu: 25.5.2013 | Revír: jedno z jazier v Bratislave :) | Způsob lovu: Feeder
Cez víkend som mal 2 hodinky času na ryby. Chcel som sa viac menej pohrať a tak som zobral svoje 2 feedrové prúty.
Prvým prútom som zakŕmil miesto cca 15m od brehu, vymenil som kŕmny (veľkoobjemný) košík za normálny, pridal som nadväzec 14-ka fluorcarbon, 12-ka háčik, pod ktorým sa hompáľali 2 kukuričky a nahodil som.
Keďže dosť fúkalo, prút som položil vodorovne a začal som chystať druhý prút. Akurát som zaväsil nástrahu na háčik, pripol kŕmitko, keď tu zrazu špičku ohlo až do polovice prúta a skôr, ako som sa stihol spamätať, prút letel do vody. Stihol som ho ale včas zachytiť a tak sa začalo zdolávanie. Najskôr som ostal prekvapený, že necítim na druhom konci rybu … asi sa vypla a ja ťahám zo dna len nejakú trávu. Potom však zamávala chvostom a dala mi vedieť, že stále visí na háčiku, no nebojovala, ako sa na veľkú rybu patrí. Pritiahol som ju bez problémov až k brehu, kde som zbadal veľké zlaté telo amura, ktorý na plytčine spravil prudký obrat a torpédo do vody …
V duchu som blahorečil, že som do zostavy (priebežná montáž) zaradil aj gumový amortizér, pretože ryba tento istý výpad urobila 7× kým sa mi ju podarilo dostať nad podberák, s ktorým mi prišiel pomôcť rybár, čo sedel 15m odomňa.
Keď videl Amura – rovný meter a po prevážení 12,5Kg, povedal, že tam sedí od 4:00 a ani ťuk, že sa na to dnes už asi vykašle.
Nakoniec som skončil aj ja, lebo po zápase som zistil, že mám nohavice celé premočené.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 26. května 2013 v 18:32® Pikeperch
- Datum lovu: 26.5.13 | Způsob lovu: Feeder
Dnešní počasí nestálo za nic, ale rozhodl jsem se prozkoumat jedno podjezí. K mému překvapení jsem zjistil, že je zde spousta krásných línů
Přišel i kapřík a dokonce amur 

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 26. května 2013 v 16:13® RuSaKsRo
- Datum lovu: 26.5. | Způsob lovu: Feeder
Tak dneska jsem se odhodlal jít na ryby i v dešti. Chytal jsem na berounce pod jezem na hnojáčky. Proud byl teda strašnej, bral i 100g krmítka. Naneštěstí jsem zapoměl doma krabičku s těžkejma krmítkama takže jsem měl sebou jen 2, první jsem urval na první nához, poté byl záběr jako hrom a prut letěl do vody, asi po 5 minutách jsem viděl dlouhé vousy a bylo mi jasný že je to sumejš a ne malej, jelikož tam byly velký a ostrý šutry tak to o ně nejspíš přeřezal. Naštvanost byla maximální, tak sem si chtěl zlepšit náladu na malém rybníku kde kapři sice berou, ale ne vetší než 45cm. dojel jsem tam a za 2 a půl hodiny jeden záběr když jsem šel močit a nestihl jsem zaseknout naštvanost ještě větší a jel jsem domu. dneska byl hold den blbec.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 26. května 2013 v 11:36® casper
- Datum lovu: 26.5.2013 | Revír: svazový | Způsob lovu: Feeder
po včerejším jednom náhozu a totálním promočení jsem si byl hned po ránu spravit chuť a povedlo se!
přišli se na mě podívat
4 kapříci od 43 do 50 cm, takže za tu chvilku, než začlo zase lejt
paráda
cejnům jsem se dneska chtěl vyhnout i když se to nepovedlo,
ale nastražoval jsem převážně pelety…jsem rád, že jsem zpracoval to
krmení ze včera
)

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 26. května 2013 v 11:12® chj.rybar
- Datum lovu: 24.5. | Revír: pstruhový | Způsob lovu: Přívlač
Včera se mi povedli dva potočáci s divnou plísní kolem očí. O co go, nevíte?

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Neděle 26. května 2013 v 18:43
chj.rybar: Hmm, tak toho jsem si všiml až teď :-( je fakt, že dělal pěkný kotrmelce…
- Neděle 26. května 2013 v 17:47
Scanix: Vypada, jak kdyz mel chvili omotanej vlasec kolem hlavy :(
- Neděle 26. května 2013 ve 14:34
chj.rybar: Měli to na obou očích, zkusím kontaktovat hospodáře. Dám vědět.
- Neděle 26. května 2013 ve 12:00
jepice-zruseno: Netuším, co to je, ale možná jim už víc lidí propálilo ten háček kolem oka, jako je na fotce. Jestli to mají na obou očích a jestli to má víc ryb, tak by bylo dobré o tom informovat hospodáře. Může to teoreticky být i virové onemocnění, které se bude šířit nebo parazit.
- Neděle 26. května 2013 v 18:43
- Neděle 26. května 2013 v 9:38® Draky
- Datum lovu: 26. 5. 2013 | Revír: Volynka | Způsob lovu: Muškaření
Dneska uz to bylo trosku horsi. Chyt jsem asi 15 potocaku…dva meli asi 28 a zbytek byl okolo 23

Rozhodne jsem se dneska musel mnohem vic snazit, abych neco chyt
, ale byl jsem dnes u vody jen 2 hodky a jen na jedne tuni
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 25. května 2013 ve 22:15® Scanix
- Datum lovu: 25.5.2013 | Revír: pstruhovka | Způsob lovu: Přívlač
Dnes to bylo pekne odpoledne na pstruhovce, stihl jsem zmoknout, nekolikrat, vysvitlo i slunko a pochytal i nejake ryby ve slozeni okoun, butchi-ryba (tloust), ostroretka, co si vyslapla na pekne sousto a cejn za sako, divne, ze jsem nevytahl zadneho pstruha
, ale abych nekecal, na prute jsem mel
tri, nevytahl zadneho, vsichni spadli, vedeli, ze by sli nejspis na vecu 

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Neděle 26. května 2013 v 9:32
Scanix: Taky jsem na to koukal jak z jara, ale obcas se mi nejaka povede, jen na podstatne mensi veci ;)
- Sobota 25. května 2013 ve 23:25
jepice-zruseno: Já tu ostru nemoh loni na orlici chytit ani na nymfu a to jich tam byl koberec. Pěkný dvouhlavý riper.
- Neděle 26. května 2013 v 9:32
- Sobota 25. května 2013 v 17:42® xhekm00
- Datum lovu: 24.5.2013 | Revír: brownfieldový | Způsob lovu: Přívlač
Letos jsem začal experimentovat s dropshotem a můžu říct, že začíná být moji nejoblíbenější technikou na okouny, které obecně chytám asi nejraději. Na mnou navštěvovaném lesním a opuštěném stojáku je to neskutečná zábava! Okounům v čisté vodě nejvíc šmakuje černý smáček. Včera ale okounům nelahodila ani tato kombinace, tak jsem zaexperimentoval a navázal smáčka na strýmrový háček a asi půl metr před něj cvakl dva broky. Na první hod candoš a na třetí slušný okyš. Po několika sezonách klasické přívlače a smáčkování mě tyhle experimenty moc baví!
Tento příspěvek byl editován 25.5.2013 18:44:12 uživatelem xhekm00.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Sobota 25. května 2013 v 18:27
HaD: Přesně tohle mě taky strašně baví! Gratulace!
- Sobota 25. května 2013 v 18:27
- Sobota 25. května 2013 v 16:41® skwor
- Datum lovu: 25.5. | Způsob lovu: Feeder
Tátovi se na housku povedla 60cm štika. Dravce nechytá ani v sezóně, takže si posunul osobák. Mě se v tom proměnlivém počasí nikam nechtělo, tudíž sedím doma
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 25. května 2013 v 16:29® Draky
- Datum lovu: 25. 5. 2013 | Revír: Volynka | Způsob lovu: Muškaření
Dneska super muskareni, voda sice ledova, ale rybam se docela chtelo. Chytnul jsem neco okolo 30 potocaku od 20 do 30 cm.
Slo to krasne na suchou i na nymfu…vylozene jsem si to dneska uzil
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Neděle 26. května 2013 v 9:35
Draky: no taky to neni takovej zazracnej revir, ale uz tu chytam tolik let, ze by bylo blby neco nechytit :D
- Sobota 25. května 2013 v 17:12
Segoves: já taky vyrazil na pstruhovku a za 4 hodiny sem měl jedinej záběr byl to 36 okoun udělal velikou radost pěkně sem si zabrodil takže spokojenost ale tvůj revír ti závidim :)
- Neděle 26. května 2013 v 9:35
- Sobota 25. května 2013 v 15:30® casper
- Datum lovu: 25.5.2013 | Revír: KYJÁK | Způsob lovu: Feeder
tak jsem nahodil, zmoknul a vzteky málem zlámal pruty, takže místo chytání ryb sedím doma a samozřejmě že už neprší…fakt super den!
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Neděle 26. května 2013 v 11:32
casper: jepice: dobrý story :-D to jsem tak zase neskákal, ale štvalo mě to :-))) čekám doma až se to trochu vyjasní, připravil jsem si pěkně krmení a když jsem o u vody všechno rozbalil a nahodil, začaly padat kroupy, tak jsem to zabalil a jel domu no :))) poslední dobou si říkám, jestli nebudu chodit spíš plavačkou, abych toho netahal tolik :))) to mě přivádí na myšlenku, že bude za chviličku zahájení, tak je jasný za co vyměním feedery a těžkou tašku :)))
- Sobota 25. května 2013 ve 21:50
jepice-zruseno: Nejhorší vztekání jsem zažil na orlíku na říčkách, kdy všichni tahali cejny a kapry, jenom jeden pán nic, tak že to přehodí. Zjistil, že tam visí, tak si udělal obligátní procházku doprava a doleva a pak to urval. Navázal, nahodil znova, všichni kolem něj tahali rybu za rybou, jemu to nebralo, tak se po nějaký době zvedl, zjistil že zase visí, …, navázal nahodil a zase nic. Když potřetí zjistil že visí, tak mu ruply nervy, začal sprostě nadávat, lomcovat prutem, kterej jako napotvoru prasknul a ulomená půlka při tom lomcování lítala na tom vlasci nahoru a dolu. Tak s tim s další vlnou nadávání dvakrá rubnul do těch šutrů, nějak se zabalil a šel domů. Pak jsem taky zažil pána, kterej chytl kachnu, ta mu s tim plavala, běhala po břehu a dvakrát vzlítla a když jí konečně zdolal, tak si u toho omylem zlomil prut. Oproti tomu je nějakej ten deštíček prkotina. My s tatínkem nandali pláštěnky a šli večer muškařit, sice moc nebraly, ale i tak jsem spokojen.
- Sobota 25. května 2013 v 18:26
HaD: Zajed Na pivko:)
- Sobota 25. května 2013 v 17:33
Sea Lion: to chápu…
- zobrazit všechny komentáře (8)
- Neděle 26. května 2013 v 11:32
- Sobota 25. května 2013 v 10:05® sidla
- Datum lovu: 24.5.2013 | Revír: Slepé rameno Moravy | Způsob lovu: Kaprařina
4,5 hodiny příprav, na 3 hodiny lovu. ze 4 prutů 2 záběry, jeden do prázdna, druhý už úspěšný
zachutnala mu kombinace
20 koule krvavého pekla krakatice oliheň v dipu s 20 red halibutky.délka
není zajímavá ale váha byla slušná.snad se ještě potkáme, o 20cm
navrch 

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 24. května 2013 ve 22:00® jepice-zruseno
- Datum lovu: 24.5.2013 | Revír: Pražská MP | Způsob lovu: Muškaření
..

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 24. května 2013 ve 21:57® jepice-zruseno
- Datum lovu: 24.5.2013 | Revír: pražský MP | Způsob lovu: Muškaření
Nějaký čudly se chytly.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Sobota 25. května 2013 v 11:43
jepice-zruseno: Snowbee classic 2/3 6 stop.
- Sobota 25. května 2013 v 9:47
LaMa: Co to mas za prut ze ma takovou hezkou barvu blanku?
- Sobota 25. května 2013 v 11:43
- Pátek 24. května 2013 ve 20:18® pemalda
- Datum lovu: 24.5.2013 | Revír: řeka | Způsob lovu: Plavaná
Dnes záměrně změna místa a první ryba na prutě parma kolem 60.Ještě před třemi dni jsem měl velké pochybnosti,že už v mém okolí tyto krásky vůbec nejsou.Teď už jsem zas klidnější.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 24. května 2013 v 19:54® sethy
- Datum lovu: 24.5.2013 | Revír: MRS P | Způsob lovu: Přívlač
Doma mi bylo vyčteno, že kromě fotek nic nenosím a prý by se na zítřejší grilování nějaká ta rybka hodila. Potočákům jsem dal tedy pokoj a vyrazil zkontrolovat co v duhorevíru ještě zbylo…(nepuštěno).
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 24. května 2013 v 18:53® JirkaF
- Způsob lovu: Přívlač
Tak jsem dnes taky zaskočil po práci vyvětrat hlavu a protáhnout smáčka.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Sobota 25. května 2013 v 9:23
casper: skvělý fotky!!!! 8-)
- Sobota 25. května 2013 v 9:23
- Pátek 24. května 2013 ve 14:56® Leontýn
- Datum lovu: 23.5.2013 | Revír: rybník | Způsob lovu: Feeder
Při jedné vycházce k mému oblíbenému rybníku jsem chytil tuto zajímavou rybu. Věděl jsem o ní, že tam žije, ale dosud se mi jí nepodařilo chytit. Až teď. Jedná se ozvláštní druh jménem kapras obecný. Je to velmi vzácná ryba a dosud nebyla úplně popsána v odborné literatuře. Údajně dorůstá až 30kg a délky 1,50m. Vůbec nemá malé kosti, jen páteř a pár velkých. V dospělosti se jí na zadní části mohou objevovat dva výrůstky ve tvaru stehna. Je to prý všežravec. Toto je samozřejmě ještě miminko, a proto vesele plave dál. Už se těším na příští rok, až vyroste.
Tento příspěvek byl editován 24.5.2013 15:57:54 uživatelem Leontýn.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 24. května 2013 v 9:29® HaD
- Datum lovu: 23.5.2013 | Revír: potok | Způsob lovu: Přívlač
Včera jsem pracoval, pracoval a pracoval, až jsem dostal nápad
Že práce sice šlechtí, ale ryby také. Především ducha a nakonec
i tělo. Sice bylo poměrně pozdě, ale ukecat Vlažňocha k rychlovycházce
není téměř nikdy problém. Tedy pokud už nějaké ryby nemá naplánované
sám. Věřím že i domluvenou milostnou chvilku se slečnou by za ryby
vyměnil (že paviánku
). A tak jsme na hodinku vyrazili. Voda
kalná, ryby celkem neochotné. Nicméně se nějaké přesvědčit daly a
dokonce i pěknější kousky, ty však vždy spadly. Většina ryb byla za
krajíček a preferovaly ty potvory tečkovaný hodně pomalé vedení. Po
rybách následovala duševní očista při poslechu Jirkovy didžeridy a asi
6 muzikálních borců hrajících na darbuky. Další pěkný den za
námi 

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Čtvrtek 23. května 2013 ve 20:23® Draky
- Datum lovu: 23. 5. 2013 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Kaprařina
Tak dneska se na me usmalo velike stesti…fesak mel 68 cm a 6.2 Kg.

btw: vyrazu se nelekejte, byl jsem v soku z ty ryby (a zima byla taky)

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Pátek 24. května 2013 v 10:42
Draky: peta128: hele na takovou slataninu housky a chilli :D delal jsem rohlikace a po orezani jsem mel nejaky zbytky, tak jsem do toho prili trosku vody a uhnet testo, pak jsem z toho v ruce udelal koule, napichal na spejle a ususil :)
- Pátek 24. května 2013 v 8:08
HaD: To už je na L pěkná ryba
- Pátek 24. května 2013 v 7:35
peta128: gratulace,na co vzal?
- Čtvrtek 23. května 2013 ve 22:06
Draky: Covece neptal jsem se kam by chtel :D
- zobrazit všechny komentáře (7)
- Pátek 24. května 2013 v 10:42
- Čtvrtek 23. května 2013 v 19:44® dam
- Způsob lovu: Přívlač
Smáčkovaná…

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Pátek 24. května 2013 v 8:09
HaD: šikula :-) taky mi včera fungovala bílá…
- Pátek 24. května 2013 v 8:09
- Čtvrtek 23. května 2013 v 19:43® dam
- Způsob lovu: Muškaření
Dnešní chvilka u vody…

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Sobota 25. května 2013 v 10:02
kamos007: Já jsem zkoušel na mušák micro twistříka bez jigovky na háček a nechytil jsem nic.
- Pátek 24. května 2013 v 10:19
HaD: Jojo, chudák. Starý víno a starej sejra, plesnivý uzeniny :-D
- Pátek 24. května 2013 v 10:10
dam: To já jsem dávno…vínečko, dobrý salámek, sýr…atd:-)
- Pátek 24. května 2013 v 10:07
HaD: Dlouhej Tom takhle chytal na Ålandech okouny a hrozně si chrochtal, jaký je to „žrádlo“ je na mušáku páčit z vody :-) Holt se učíš být požitkářem :-D
- zobrazit všechny komentáře (11)
- Sobota 25. května 2013 v 10:02
- Čtvrtek 23. května 2013 v 19:15® pemalda
- Datum lovu: 23.5.2013 | Revír: řeka | Způsob lovu: Plavaná
Jedna z mých posledních letošních plavačkových vycházek k vodě(16.6. se rychle blíží).Dnes sem si užíval hlavně bělic a skaláků,když v tom přišla parma,která se narozdíl od té včerejší nechala jednou vycvaknout.Radost z ní mi zkazil nález uhynulé obří parmy která mohla mít kolem 90 čísel-smutnej pohled.Nedalo se k ní dojít,tak jen odhaduji velikost.Každopádně byla to největší parma co jsem zatím viděl na vlastní oči.Myslim,že pošla stářím.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 22. května 2013 ve 20:47® pemalda
- Datum lovu: 22.5.2013 | Revír: řeka | Způsob lovu: Plavaná
Voda kalná,ale i tak sem něco pochytal.Převažovali slušnější tloušti.Dokonce se mi povedla po velmi dlouhé době parma kolem pade,Ani nevim,že mi zabrala,prostě sem ji měl najednou na prutě.Docela rychle sem ji dostal z proudu na mělčinu už sem skoro fotil a ona se vypla,ale i tak velká radost.Navíc při stmívání ještě přišla podoustev.Co víc si přát.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 22. května 2013 ve 12:06® HaD
- Datum lovu: 19.5.2013 | Revír: Bratislava | Způsob lovu: Kaprařina
Zdenda Vás všechny moc pozdravuje a vzkazuje, že se těší na sraz do Jestřabic!!! A současně se chlubí kapry, které ulovil na své vlastní boilies na jezeře kousek od Bratislavy. Napřed ulovil mj. kapra, který byl rekordem jezera – 16,5 kg a druhý, kterého ulovil o dvě hodiny později, měl 18 kg, což znamená, že první rekord moc dlouho nevydržel

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 22. května 2013 v 9:04® casper
- Datum lovu: 21.5.2013 | Revír: 401007 | Způsob lovu: Feeder
včera u vody na dvě hodinky po práci s feedreama…na jeden jsem naložil domácí rohlíkáč, na druhý dvě peletky a světe div se – dvakrát záběr „prut do vody“ a dvakrát cejn ke 40 cm, oba dva na peletky…no myslel jsem si na kapříka, protože se to pěkně plácalo, ale znáte to – ryba skáče, rybář pláče
tak příště 

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 21. května 2013 ve 21:02® jepice-zruseno
- Datum lovu: 21.5.2013 | Revír: MP Potok | Způsob lovu: Muškaření
Po dnešku ať mi nikdo nevypráví, že je málo tloušťů.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Úterý 21. května 2013 ve 22:18
Scanix: Podle me je jich malo, hlavne jsou mensi a je jich fakt mene, no vazne, nekecam ;)
- Úterý 21. května 2013 ve 22:18
- Úterý 21. května 2013 v 11:33® sethy
- Datum lovu: 21.5.2013 | Způsob lovu: Přívlač
Nevím kolika lidem, jsem to rybářské štěstí vybral
O fous menší než posledně, ale podstatně bojovnější.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.- Úterý 21. května 2013 v 19:50
sethy: HaD: o tom nepochybuj :-D
- Úterý 21. května 2013 v 19:33
HaD: Hele a myslíš, že ještě někdy něco chytneš? :)))
- Úterý 21. května 2013 v 15:21
jepice-zruseno: Navnadils mě, jdu na ně. Tam, kde jsem ještě nikdy nebyl i když to není moc daleko. Tam, kde mě něco ještě může překvapit.
- Úterý 21. května 2013 v 19:50
- Úterý 21. května 2013 v 10:58® džigit
- Revír: čechy | Způsob lovu: Rybaření na dírkách
http://www.novinky.cz/…ho-lihu.html
Tento příspěvek byl editován 21.5.2013 11:58:46 uživatelem džigit.
Tenhle dlouho nikdo nepřekoná
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 20. května 2013 ve 23:51® Draky
- Datum lovu: 21.5.2013 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Plavaná
Dneska jsem sel zkusit nove misto a docela se to povedlo.
Sednul jsem si k jednomu „potucku“, ktery vteka do Luznice s tim, ze by
tam mohlo byt vice zajimavejsich ryb.Nejdriv se zdalo, ze se nic nezmenilo, ale kdyz jsem si nalovil par chrostiku, tak sla jedna ryba za druhou.
Sice jsem cekal trosku vic, ale
aspon ty ryby byly vetsi nez na vcerejsim miste 

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
HaD: dobrý torpédo :-)
karasek: krasavec,tomu byl ten vezírek hodně těsný :)
mvincik: Pěknej válec!
Bigpista: Krasavec! Teda ten amur :-D