Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.429 příspěvků, z toho 18429 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 30. září 2012 v 17:25® Raf
Raf
Datum lovu: 30.9.2012 | Revír: pstruhovka | Způsob lovu: Muškaření

Pět dní s manželkou a dcerama na horách. Přes den výlety a houby, navečer jsem se setkával s krásnými lipany. Starší dcera (necelé dva roky) už mi při tom brala prut z ruky a napodobovala klackem rytmus metronomu. Začíná to být hodně dobré…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50791.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50792.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50793.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50794.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Neděle 30. září 2012 v 17:22® JirkaF
    Způsob lovu: Muškaření

Trocha z muškaření.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50787.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50788.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50789.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50790.jpg
      Neděle 30. září 2012 v 15:29® revoke
      revoke
      Datum lovu: 30.9.2012 | Revír: Poděbrady, Chomoutuv | Způsob lovu: Kaprařina

Večerní sledování DVD Feeder ve mně vzbudilo očekávání, ale v reálu jsem měl blbý den. Rozhodl jsem se krmit partiklem a raketou, ale nešlo to dělat neslyšně (navíc se mi při tom rozpadla na dvě části). Takže tímto jsem si ryby spíš poplašil, byť dvě bílé ryby jsem během první hodiny vytáhl.

Při čekání na záběr jsem začal litovat toho, že jsem raději nezopakoval včerejší přívlač na sousedním revíru, takže jsem se sbalil, zajel pro vláčák a od desíti dvou jsem se pokoušel navázat na včerejší den. Podařilo se to ale jen tak z 25%. A kapři zde již několik dnů stále neberou.

Tento příspěvek byl editován 30.9.2012 16:42:37 uživatelem revoke.
      foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50785.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50786.jpg
        Sobota 29. září 2012 ve 22:55® pemalda
        pemalda
        Datum lovu: 29.9.2012 | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Po delší době u vody.Trefil sem hejno okounů kolem 35 čísel.nej 37cm asi 15 kousků-velká radost a k tomu štika 77cm,kterou sem musel bohužel klepnout ještě před focenim,takže foto nic moc.Okouni plavou dál.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50781.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50782.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50783.jpg
          Sobota 29. září 2012 ve 22:24® BoBo-Falknow
          BoBo-Falknow
          Datum lovu: 29.9.2012 | Revír: Jesenice | Způsob lovu: Přívlač

Dnes večer okounovačka. Candát sice zabral, ale já ho neseknul :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50779.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50780.jpg
            Sobota 29. září 2012 ve 20:30® dam
            dam
            Způsob lovu: Přívlač

Konečně jsem se trochu vyrelaxoval a vyresetoval. Nádherné dva dny na vodě. Vše na Gunki s Nanofilem…jestli to bude takto pokračovat, tak to bude krásný zbytek vláčecí sezóny…:-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50775.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50776.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50777.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50778.jpg
              Sobota 29. září 2012 ve 20:30® Scanix
              Scanix
              Datum lovu: 29.9.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Jeste par fotek z dneska ;-)

Tento příspěvek byl editován 29.9.2012 21:32:28 uživatelem Scanix.
              foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50770.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50774.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50773.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50772.jpg
                Sobota 29. září 2012 ve 20:24® Scanix
                Scanix
                Datum lovu: 29.9.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes odpoledne jsem vyrazil sam a to dost nalehko, protoze jsem podcenil pripravu :-) Nechal jsem si ve veste jen par wobu 9–13cm a v druhe kapse trosku gum, popadl jsem pruty a uhanel k vode, jenze bezny obsah batohu zustal doma v chodbe na zemi…U vody jsem si nadaval jen chvili, protoze tloustum smakovaly i ty vetsi siditka a aspon jsem tak selektoval trosku lepsi kusy ;-) Na gumky sli okouni celkem slusne a byli tentokrat o malinko vetsi nez obvykle. Povedlo se i nekolik mensich candosu a par bolenu, kteri mi vzdy vehnali adrenalin do zil, kdyz mi slupli gumku ze dna a ja doufal v pekneho candose. Pridal jsem jeste dve stiky, ktere hrave schovaly cely wobler v tlame. Rybarsky vydarene odpoledne…

Tento příspěvek byl editován 29.9.2012 21:24:47 uživatelem Scanix.
                foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50769.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50767.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50768.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50766.jpg
                  Sobota 29. září 2012 v 19:04® lunimus
                  Datum lovu: 29.9.2012 | Revír: Chorvátsky kanál | Způsob lovu: Feeder

Dnes som povodne vybehol s deckami do jednej z Dunajskych zatok, kde je vytvorena krasna pieskova laguna, z ryb sa tu chyta vsetko a tak som sa tesil na dnesny rybolov … Najskor som chcel trochu povlacit a poobede som sa chcel venovat feedru. Bohuzial vo firme mam tento tyzden pohotovost a na potvoru som si zabudol doma notebook a po tretom nahode mi pipla SMS, ze jeden z nasich zdrojov vypadol, takze rychlo zbalit a letiet domov …

Na toto miesto uz bolo nerealne sa dnes vratit, takze po vyrieseni problemov sme sa s detmi naobedovali a vybehli sme aspon na chorvatsky kanal, kde sme vytiahli z vody 20ks sumceka americkeho … ja viem, ze to sice nie je ziadna velka slava, zvlast, ked pomaly zozeru prazdny hacik, ale aspon deti sa tesili. Okrem toho sa dali oklamat aj nejake celkom pekne plotice … na rekord v sutazi o trofejny ulovok to ale nebolo a tak sa moj dnesny lov skoncil bez fotodokumentacie :-)

Sobota 29. září 2012 ve 14:54® revoke
                    revoke
                    Datum lovu: 29.9. | Revír: Chomoutov | Způsob lovu: Přívlač

Dnešní dopolední vláčka byla ve znamení několika desítek okounů ve velikosti 8 – 28cm, v drtivé většině chycených na smáčky od vláčej.cz. Spletl se i jeden perlín a jednou na nástrahu zaútočila štika. Pro seznámení se s revírem jsem ho celý obešel (cca 5km), nicméně slibnými se zdají být jen dvě místa, ale svou roli mohla hrát i denní doba.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50761.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50762.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50763.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50764.jpg
                      Sobota 29. září 2012 ve 14:45® revoke
                      revoke
                      Datum lovu: 26.-28.9. | Revír: Chomoutov | Způsob lovu: Kaprařina

Snaha o podzimní chytnutí zajímavějšího kapra nedopadla dobře. Naštěstí mně uklidňuje, že se nedařilo ani ostatním. Takže za zmínku stojí jen bobr, který ke mně přišel na nějakého tři a půl metru.

Tento příspěvek byl editován 29.9.2012 15:48:14 uživatelem revoke.
                      foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50759.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50760.jpg
                        Sobota 29. září 2012 v 10:18® mvincik
                        mvincik
                        Datum lovu: 29.9.2012 | Revír: Jč řeka | Způsob lovu: Přívlač

Dnešní ranní lov s kolegou Bigpistou byl pouze ve znamení okounů.

Na některých místech jsem čekal zubatku, ale nikde nic. A pelety jsem s sebou neměl…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50758.jpg
                          Pátek 28. září 2012 ve 22:16® BoBo-Falknow
                          BoBo-Falknow
                          Datum lovu: 28.9.2012 | Revír: Jesenice | Způsob lovu: Přívlač

Hromada ukousnutých, nebo stažených kopýtek, ale nakonec jsem na ně vyzrál. Takže večer taky dobrý :-)

Tento příspěvek byl editován 28.9.2012 23:17:14 uživatelem BoBo-Falknow.
                          foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50757.jpg
                            Pátek 28. září 2012 ve 21:25® osprey
                            osprey
                            Datum lovu: 28.9. 2021 | Způsob lovu: Feeder

Dnes při natáčení lovu na feeder jsem připravil flek (den předem ráno a večer rozumně předkrmen vařenou pšenicí).

Ráno jsem nabil dva feedery – sobě na bílou rybu a Davidovi s halibut peletkou na delším návazci ze čtrnáctky na kapříka nebo tlouště (proto delší návazec), aby se nemusel kolem toho klacku tolik honit.

Bílá ryba s výjimkou ouklejí moc nešla, zato David po nějaké době dostal záběr. Šlo to přes brzdu, asi sto metrů jsme to zvíře pronásledovali a nakonec jsme slavili úspěch.

Štika 85 cm – light feeder, návazec 0.14 mm, regulérní záběr ze dna.

Tento příspěvek byl editován 28.9.2012 22:26:08 uživatelem osprey.
                            foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50755.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50756.jpg
                              Pátek 28. září 2012 v 19:41® Scanix
                              Scanix
                              Datum lovu: 28.9.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem tomu dal nezvykle hodne, tedy cele odpoledne az do vecera, sjezdil nekolik reviru a pochytal se dvema prateli. Rybek bylo mnoho, na rece klasicky dominoval tloust, bolen, jesen, neco okysu, par mensich stik. Na prehrade jsem pak zatnul dve ryby z kategorie osobak, ja se presvedcuju, ze to byly stiky kolem metru, ktere mi to ukously, kolega Jaka tvrdil, ze to byli candati, ktere jsem utrhl, tak jako tak jsem na prutu citil podvakrate mocneho soupere, ktereho jsme ani jednou nezvladl. V zaveru lovu, kdy jsem se pekelne snazil prave o candata, me nejprve prekvapil statny tloust a posleze mi nejspis jeden slusny spadl, takze jsem skoncil s candatim zerem, ale celkove to byl vydareny lov s paradnimi zazitky, tak uz se tesim na nejaky ten dalsi ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50751.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50752.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50753.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50754.jpg
                                Pátek 28. září 2012 v 19:21® TJSS
                                Datum lovu: 28.9.Václav | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes ten nejlepší den v dosavadní sezóně, 4 štiky, 3 krásní okouni, pozorování dalších 8 zálovů… prostě paráda, štiky kolem 5O, okouni 28,26,24, obrovský dík klukům z vláčej… Bez nich si neumím přívlačový den představit a smekám před tím, že vymysleli něco, co je úspěchem rybařiny a hlavně, nenechali si to jen pro sebe a šli s kůží na trh. Při tom všem co se dnes děje u vody nemuseli a mohli sklízet úrodu sami za sebe. Jejich velkorysost považuji za čin roku a to bez nadsázky. A to ne jen kvůli dnešku, ale za všechny chvíle a zážitky u vody doposud…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50749.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50750.jpg
                                  Pátek 28. září 2012 v 16:32® Kazan
                                  Datum lovu: 28.9.12 | Revír: jčP | Způsob lovu: Muškaření

Výprava s mušákem na duháky s úkolem chytit, pobouchat po hlavičce, protáhnout po pánvičce a sežrat. Mise splněna na 100%

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50742.jpg
                                    Pátek 28. září 2012 ve 12:31® mvincik
                                    mvincik
                                    Datum lovu: 28.9.2012 | Revír: stojáky Jč | Způsob lovu: Feeder

Ve středu a dnes jsem vyrazil na dvě dvouhodinové vycházky.

Na první jsem udělil tzv. uvítací lekci vysazeným duhákům na MP stojáku, pochytal jich dost a k tomu nějaké to tlouští a okouní.

Dnes jsem pro změnu na dvě hoďky popadl do ruky feeder a pochytal nějaké ty fišky ve složení okyš, cejn, kapr a karas.

Kousalo to solidně, ale velikostně jsem se nijak nezmohl. Zaslechl jsem mimo jiné větu jako „no už aby konečně vysadili“…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50735.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50736.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50737.jpg
                                      Pátek 28. září 2012 v 9:46® BoBo-Falknow
                                      BoBo-Falknow
                                      Datum lovu: 28.9.2012 | Revír: Jesenice | Způsob lovu: Přívlač

Včera mne vyhnalo počasí, šel jsem si tedy spravit náladu hned ráno :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50734.jpg
                                        Čtvrtek 27. září 2012 v 18:46® Scanix
                                        Scanix
                                        Datum lovu: 27.9.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Super kratka vychazka po praci, ale nastesti jsem zvolil dobre a rybky trosku kousaly. I kdyz to nebylo o trofejich, bylo to prijemne, okysi na gumku, tlousti, jeseni, boleni a nejaka ta sticka se ukazala, takze spokojenost a ted jeste rychle za prateli na pivko a bude to jeste lepsi ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50728.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50729.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50730.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50731.jpg
                                          Čtvrtek 27. září 2012 v 8:44® sharkcom
                                          sharkcom
                                          Datum lovu: 26.9.2012 | Revír: UN Skalka | Způsob lovu: Přívlač

Od nuly mě zachránila kudla asi 20cm… Ach jo. Bobo, myslíš, že až budu velký, chytnu taky takovou jako ty?

Středa 26. září 2012 ve 22:20® BoBo-Falknow
                                            BoBo-Falknow
                                            Datum lovu: 26.9.2012 | Revír: Jesenice | Způsob lovu: Přívlač

Včera návrat z Řecka a samozřejmě ohromný absťák. Nebýt toho, že jsem se domů dostal až v 11 v noci, šel bych hned na ryby :-)

Vyrazil jsem tedy na pohádkový večer až dnes. Mimo toho, že jsme měl neustále pocit, že jsem liška, která vozí candáty Budulínky na ocásku svých kopýtek, se nechala zaseknout jedna slušnější princezna Zubejda. Její zdolávání se ukázalo být ovšem jinou dramatickou inscenací – konkrétně fraškou :-) Nebudu to protahovat, poté, co jsem ji z příkrého kamenného srázu nabral do podběráku kolegy (vlastní nevozím, vždy je někdo po ruce :-) ), se jí podařilo vyskočit zpět. Vědom si toho, že nemám lanko (šel jsem přeci na Budulínky), jsem poněkud znervózněl. Naštěstí doběhl kamarád Pajero a přinesl větší podběrák. Asi jsem ztratil grif, nebo co, ale i z něj vyklouzla zpět do rodného živlu. S velkou slávou jsem ji napotřetí podebral i s několika klacky a tím úspěšně zakončil adrenalinové zdolávání. :-)

Po kontrole obou podběráků jsme zjistili, že je Zubejda potrhala a vzhledem k tomu, že jsem tím spotřeboval všechny dostupné podběráky, odebral jsem se domů. :-D

P.S. Měl to být candát, ale co už…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50724.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50725.jpg
                                              Středa 26. září 2012 ve 21:18® osprey
                                              osprey
                                              Datum lovu: nedávno | Způsob lovu: Přívlač

Kdo chce céčko bít, hůl si vždycky najde.

(měla to být štika, ale co už…)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50723.jpg
                                                Středa 26. září 2012 v 19:17® chosebaits
                                                chosebaits
                                                Datum lovu: dnes | Revír: tekoucí | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem byl učit plavat ty barevný mrchy a ono je něco normálně žere-)))

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50722.jpg
                                                  Středa 26. září 2012 v 18:56® hraji
                                                  hraji
                                                  Datum lovu: 26. 9. 2012 | Revír: Svitava 1 | Způsob lovu: Feeder

Dnes jsem šel na ryby, chytil jsem ryby a dva kapry. Jednoho jsem si vzal, protože kapří maso je zdravé. Fotku jsem nedělal, protože kapra jste už všichni viděli, minimálně aspoň na vánoce.

Středa 26. září 2012 ve 13:59® olda
                                                    olda
                                                    Datum lovu: dnes | Revír: Labe | Způsob lovu: Přívlač

Okoun,Bolen,Tloušť a jeden trojhák v palci.Plodný den,to vše během hodiny.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50718.jpg
                                                      Středa 26. září 2012 v 9:00® fila
                                                      fila
                                                      Datum lovu: 25.9.2012 | Revír: Hrušovský rybník | Způsob lovu: Kaprařina
                                                      Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
                                                      foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50713.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50714.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50715.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50716.jpg
                                                        Úterý 25. září 2012 ve 22:46® kety.vydra
                                                        kety.vydra
                                                        Datum lovu: 25.9.2012 | Způsob lovu: Feeder

Dnes opatrné braní,takže jen kapřík 46…

Úterý 25. září 2012 v 18:27® urbisxxx
                                                          urbisxxx
                                                          Datum lovu: 21.9.2012 | Revír: Chorvatsko

Včera návrat z testovacího rybolovu v Chorvatsku…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50709.jpg
                                                            Úterý 25. září 2012 v 18:02® wirr
                                                            wirr
                                                            Datum lovu: 16.9.2012 | Revír: Berounka | Způsob lovu: Přívlač

Časně z rána.Tak sme si šli s Denisem zavláčet dohromady 15 štik ale všechny do 50 cm asi násada.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50705.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50706.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50707.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50708.jpg