Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 2. října 2012 ve 23:13® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow
Datum lovu: 2.10.2012 | Revír: Jesenice | Způsob lovu: Přívlač

Dnešek byl pokračováním včerejška, candátí a okouní dorostenci, takže i foto jen v rychlosti.

Děkuji za pokec u vody Surfovi ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50837.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Úterý 2. října 2012 ve 20:39® Bigpista
    Bigpista
    Datum lovu: 2.10.2012 | Revír: Labe | Způsob lovu: Přívlač

Dnes mi svatý Petr skutečně požehnal. Na Labi mě nejprve přivítal tloušť cca 30cm – můj první uvláčený. Pak jsem si vyrovnal osobák u okouna – 29cm. Nabil jsem žlutého ďábla (Díky Bobo a Prichy!!!) a byl z toho můj první candát! Další tři hody a okoun 34cm! Juchůůůů!

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50834.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50835.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50836.jpg
      Úterý 2. října 2012 v 19:57® JirkaF
      Způsob lovu: Muškaření

Řeka dostává barvy podzimu a plovoucí koberec listí brání propadu nástrahy,ale občas se zadaří a pár rybek se pochytá.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50830.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50831.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50832.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50833.jpg
        Pondělí 1. října 2012 ve 23:00® BoBo-Falknow
        BoBo-Falknow
        Datum lovu: 1.10.2012 | Revír: Jesenice | Způsob lovu: Přívlač

Tak dnes jen ve znamení okouního a candátího dorostu :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50816.jpg
          Pondělí 1. října 2012 ve 20:16® TJSS

LaMa> To mi povídej, chtěl jsem se uklidnit na svým Staňkováku, když už je ten největší nápor pryč, opak byl pravdou, nálety lidí, vše klasicky proti řádu, uřezané stromy, vykuchané ryby hned na břehu, nonstop lov, dva „rybáři“ na 9 prutů, hádka s debilem co vláčel z lodi atd. atd. Kdo to myslí s rybařinou a rybama vážně, Staňkov vynechte!!!! bleju…

Tento příspěvek byl editován 1.10.2012 20:16:46 uživatelem TJSS.
            Pondělí 1. října 2012 v 17:05® LaMa
            LaMa
            Datum lovu: 1.10.2012 | Způsob lovu: Muškaření

V tomhle se vážne chytat nedá… V regulované řece jsou bagry (vůbec nechapu co tam jako delaj) a z tůněk které byli plné potočáku je po projetí bagru hola pláň s vyjetými kolejemi :-(( Už tak je řeka bez vody a teď to bude ještě horši :-(( Řeka kde je celoročně hájen potočák, protože se tam vytírá bude za chvíli totálně v ****. Celý usek ve Staré Vsi je zregulovaný na hnusny kanal kde je cca10cm vody…Lidi vážně z*urví co se da, jen když na tom někdo další vydělává! Po hodině chytání a jsem z hnusem odešel od vody…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50813.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50814.jpg
              Pondělí 1. října 2012 v 16:48® skwor
              skwor
              Datum lovu: 1.10. | Způsob lovu: Přívlač

Po delší době na rybách. Hodinu jsem se kravil s klasickýma štičíma nástrahama bez jediného kontaktu. Na konci lovu jsem dal na karabinku spíš proto abych dlouhým hodem srovnal vlasec na navijáku thrilla. No a na druhý hod rána do prutu a 64cm :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50811.jpg
                Pondělí 1. října 2012 ve 14:10® olda
                olda
                Datum lovu: 1.10.2012 | Revír: LABE | Způsob lovu: Plavaná

PLAVANÁ.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50806.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50807.jpg
                  Pondělí 1. října 2012 v 0:32® kety.vydra
                  kety.vydra
                  Datum lovu: 30.9. | Revír: Žermanice | Způsob lovu: Klasická položená

Moje klasika při úplňku – NIC. A zřejmě jsem nebyl jediný.Tímto děkuji neznámým kolegům,kteří seděli přes zátoku naproti „hřbitova“ a za celou dobu nezavřeli klapačky,z čehož jsem si z jejich 3 hodinového rozhovoru,což bylo lepší než rádio,vzal mnoho.Ještě jednou děkuji.Bohužel (bohudík) mám uši jako netopýr.Lovu zdar.

Tento příspěvek byl editován 1.10.2012 00:33:38 uživatelem kety.vydra.
                    Neděle 30. září 2012 ve 23:13® BoBo-Falknow
                    BoBo-Falknow
                    Datum lovu: 30.9.2012 | Revír: Jesenice | Způsob lovu: Přívlač

Ryby opravdu vykročily správným směrem, stačilo 15 minut počkat :-D Nachytáno poměrně dost okounů, z toho pět kousků 35–40 cm.

Tento příspěvek byl editován 1.10.2012 23:09:19 uživatelem BoBo-Falknow.
                    foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50804.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50805.jpg
                      Neděle 30. září 2012 ve 21:56® Shrek
                      Shrek

Prichy> i já dnes vyrazil k vodě, jel jsem „do Bobovo“, chytil jsem úplný zero, takže ryby tím správným směrem ještě nevykročily :-D

Neděle 30. září 2012 ve 21:47® Prichy
                        Prichy

Dnes jsem „nedal“ večer, i tak aktivita ryb slušná. Podebíral jsem štiku 70cm, jen jsem přišel k vodě a pak jsme zachytali fůru okounů v sortě cca 20–25cm. Myslím, že ryby konečně vykročili tím správným směrem a zachytáme si i my „leváci“ ( ne jen Bobo :-D ).

Neděle 30. září 2012 ve 21:02® Scanix
                          Scanix
                          Datum lovu: 30.9.2012 | Revír: pstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem byl po vice jak dvou mesicich zkontrolovat pstruhovku. Behem tech dvou hodin lovu jsem krome par vodaku, porad zmetci hojne jezdi, nepotkal jedineho lovce, coz me v tom peknem pocasi mile prekvapilo. Rybky take spolupracovaly a par jsem jich vytahl, nekolik spadlo a neco bohuzel i utrhl, budu muset jeste vylepsit ten zasek, nemam v rukach na ten musak nejak cit. Kazdopadne musim priznat, ze to byla prijemna zmena ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50800.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50801.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50802.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50803.jpg
                            Neděle 30. září 2012 v 18:25® Raf
                            Raf
                            Datum lovu: 30.9.2012 | Revír: pstruhovka | Způsob lovu: Muškaření

Pět dní s manželkou a dcerama na horách. Přes den výlety a houby, navečer jsem se setkával s krásnými lipany. Starší dcera (necelé dva roky) už mi při tom brala prut z ruky a napodobovala klackem rytmus metronomu. Začíná to být hodně dobré…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50791.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50792.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50793.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50794.jpg
                              Neděle 30. září 2012 v 18:22® JirkaF
                              Způsob lovu: Muškaření

Trocha z muškaření.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50787.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50788.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50789.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50790.jpg
                                Neděle 30. září 2012 v 16:29® revoke
                                revoke
                                Datum lovu: 30.9.2012 | Revír: Poděbrady, Chomoutuv | Způsob lovu: Kaprařina

Večerní sledování DVD Feeder ve mně vzbudilo očekávání, ale v reálu jsem měl blbý den. Rozhodl jsem se krmit partiklem a raketou, ale nešlo to dělat neslyšně (navíc se mi při tom rozpadla na dvě části). Takže tímto jsem si ryby spíš poplašil, byť dvě bílé ryby jsem během první hodiny vytáhl.

Při čekání na záběr jsem začal litovat toho, že jsem raději nezopakoval včerejší přívlač na sousedním revíru, takže jsem se sbalil, zajel pro vláčák a od desíti dvou jsem se pokoušel navázat na včerejší den. Podařilo se to ale jen tak z 25%. A kapři zde již několik dnů stále neberou.

Tento příspěvek byl editován 30.9.2012 16:42:37 uživatelem revoke.
                                foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50785.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50786.jpg
                                  Sobota 29. září 2012 ve 23:55® pemalda
                                  pemalda
                                  Datum lovu: 29.9.2012 | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Po delší době u vody.Trefil sem hejno okounů kolem 35 čísel.nej 37cm asi 15 kousků-velká radost a k tomu štika 77cm,kterou sem musel bohužel klepnout ještě před focenim,takže foto nic moc.Okouni plavou dál.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50781.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50782.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50783.jpg
                                    Sobota 29. září 2012 ve 23:24® BoBo-Falknow
                                    BoBo-Falknow
                                    Datum lovu: 29.9.2012 | Revír: Jesenice | Způsob lovu: Přívlač

Dnes večer okounovačka. Candát sice zabral, ale já ho neseknul :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50779.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50780.jpg
                                      Sobota 29. září 2012 ve 21:30® dam
                                      dam
                                      Způsob lovu: Přívlač

Konečně jsem se trochu vyrelaxoval a vyresetoval. Nádherné dva dny na vodě. Vše na Gunki s Nanofilem…jestli to bude takto pokračovat, tak to bude krásný zbytek vláčecí sezóny…:-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50775.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50776.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50777.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50778.jpg
                                        Sobota 29. září 2012 ve 21:30® Scanix
                                        Scanix
                                        Datum lovu: 29.9.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Jeste par fotek z dneska ;-)

Tento příspěvek byl editován 29.9.2012 21:32:28 uživatelem Scanix.
                                        foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50770.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50774.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50773.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50772.jpg
                                          Sobota 29. září 2012 ve 21:24® Scanix
                                          Scanix
                                          Datum lovu: 29.9.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes odpoledne jsem vyrazil sam a to dost nalehko, protoze jsem podcenil pripravu :-) Nechal jsem si ve veste jen par wobu 9–13cm a v druhe kapse trosku gum, popadl jsem pruty a uhanel k vode, jenze bezny obsah batohu zustal doma v chodbe na zemi…U vody jsem si nadaval jen chvili, protoze tloustum smakovaly i ty vetsi siditka a aspon jsem tak selektoval trosku lepsi kusy ;-) Na gumky sli okouni celkem slusne a byli tentokrat o malinko vetsi nez obvykle. Povedlo se i nekolik mensich candosu a par bolenu, kteri mi vzdy vehnali adrenalin do zil, kdyz mi slupli gumku ze dna a ja doufal v pekneho candose. Pridal jsem jeste dve stiky, ktere hrave schovaly cely wobler v tlame. Rybarsky vydarene odpoledne…

Tento příspěvek byl editován 29.9.2012 21:24:47 uživatelem Scanix.
                                          foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50769.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50767.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50768.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50766.jpg
                                            Sobota 29. září 2012 ve 20:04® lunimus
                                            Datum lovu: 29.9.2012 | Revír: Chorvátsky kanál | Způsob lovu: Feeder

Dnes som povodne vybehol s deckami do jednej z Dunajskych zatok, kde je vytvorena krasna pieskova laguna, z ryb sa tu chyta vsetko a tak som sa tesil na dnesny rybolov … Najskor som chcel trochu povlacit a poobede som sa chcel venovat feedru. Bohuzial vo firme mam tento tyzden pohotovost a na potvoru som si zabudol doma notebook a po tretom nahode mi pipla SMS, ze jeden z nasich zdrojov vypadol, takze rychlo zbalit a letiet domov …

Na toto miesto uz bolo nerealne sa dnes vratit, takze po vyrieseni problemov sme sa s detmi naobedovali a vybehli sme aspon na chorvatsky kanal, kde sme vytiahli z vody 20ks sumceka americkeho … ja viem, ze to sice nie je ziadna velka slava, zvlast, ked pomaly zozeru prazdny hacik, ale aspon deti sa tesili. Okrem toho sa dali oklamat aj nejake celkom pekne plotice … na rekord v sutazi o trofejny ulovok to ale nebolo a tak sa moj dnesny lov skoncil bez fotodokumentacie :-)

Sobota 29. září 2012 v 15:54® revoke
                                              revoke
                                              Datum lovu: 29.9. | Revír: Chomoutov | Způsob lovu: Přívlač

Dnešní dopolední vláčka byla ve znamení několika desítek okounů ve velikosti 8 – 28cm, v drtivé většině chycených na smáčky od vláčej.cz. Spletl se i jeden perlín a jednou na nástrahu zaútočila štika. Pro seznámení se s revírem jsem ho celý obešel (cca 5km), nicméně slibnými se zdají být jen dvě místa, ale svou roli mohla hrát i denní doba.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50761.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50762.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50763.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50764.jpg
                                                Sobota 29. září 2012 v 15:45® revoke
                                                revoke
                                                Datum lovu: 26.-28.9. | Revír: Chomoutov | Způsob lovu: Kaprařina

Snaha o podzimní chytnutí zajímavějšího kapra nedopadla dobře. Naštěstí mně uklidňuje, že se nedařilo ani ostatním. Takže za zmínku stojí jen bobr, který ke mně přišel na nějakého tři a půl metru.

Tento příspěvek byl editován 29.9.2012 15:48:14 uživatelem revoke.
                                                foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50759.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50760.jpg
                                                  Sobota 29. září 2012 v 11:18® mvincik
                                                  mvincik
                                                  Datum lovu: 29.9.2012 | Revír: Jč řeka | Způsob lovu: Přívlač

Dnešní ranní lov s kolegou Bigpistou byl pouze ve znamení okounů.

Na některých místech jsem čekal zubatku, ale nikde nic. A pelety jsem s sebou neměl…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50758.jpg
                                                    Pátek 28. září 2012 ve 23:16® BoBo-Falknow
                                                    BoBo-Falknow
                                                    Datum lovu: 28.9.2012 | Revír: Jesenice | Způsob lovu: Přívlač

Hromada ukousnutých, nebo stažených kopýtek, ale nakonec jsem na ně vyzrál. Takže večer taky dobrý :-)

Tento příspěvek byl editován 28.9.2012 23:17:14 uživatelem BoBo-Falknow.
                                                    foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50757.jpg
                                                      Pátek 28. září 2012 ve 22:25® osprey
                                                      osprey
                                                      Datum lovu: 28.9. 2021 | Způsob lovu: Feeder

Dnes při natáčení lovu na feeder jsem připravil flek (den předem ráno a večer rozumně předkrmen vařenou pšenicí).

Ráno jsem nabil dva feedery – sobě na bílou rybu a Davidovi s halibut peletkou na delším návazci ze čtrnáctky na kapříka nebo tlouště (proto delší návazec), aby se nemusel kolem toho klacku tolik honit.

Bílá ryba s výjimkou ouklejí moc nešla, zato David po nějaké době dostal záběr. Šlo to přes brzdu, asi sto metrů jsme to zvíře pronásledovali a nakonec jsme slavili úspěch.

Štika 85 cm – light feeder, návazec 0.14 mm, regulérní záběr ze dna.

Tento příspěvek byl editován 28.9.2012 22:26:08 uživatelem osprey.
                                                      foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50755.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50756.jpg
                                                        Pátek 28. září 2012 ve 20:41® Scanix
                                                        Scanix
                                                        Datum lovu: 28.9.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem tomu dal nezvykle hodne, tedy cele odpoledne az do vecera, sjezdil nekolik reviru a pochytal se dvema prateli. Rybek bylo mnoho, na rece klasicky dominoval tloust, bolen, jesen, neco okysu, par mensich stik. Na prehrade jsem pak zatnul dve ryby z kategorie osobak, ja se presvedcuju, ze to byly stiky kolem metru, ktere mi to ukously, kolega Jaka tvrdil, ze to byli candati, ktere jsem utrhl, tak jako tak jsem na prutu citil podvakrate mocneho soupere, ktereho jsme ani jednou nezvladl. V zaveru lovu, kdy jsem se pekelne snazil prave o candata, me nejprve prekvapil statny tloust a posleze mi nejspis jeden slusny spadl, takze jsem skoncil s candatim zerem, ale celkove to byl vydareny lov s paradnimi zazitky, tak uz se tesim na nejaky ten dalsi ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50751.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50752.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50753.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50754.jpg
                                                          Pátek 28. září 2012 ve 20:21® TJSS
                                                          Datum lovu: 28.9.Václav | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes ten nejlepší den v dosavadní sezóně, 4 štiky, 3 krásní okouni, pozorování dalších 8 zálovů… prostě paráda, štiky kolem 5O, okouni 28,26,24, obrovský dík klukům z vláčej… Bez nich si neumím přívlačový den představit a smekám před tím, že vymysleli něco, co je úspěchem rybařiny a hlavně, nenechali si to jen pro sebe a šli s kůží na trh. Při tom všem co se dnes děje u vody nemuseli a mohli sklízet úrodu sami za sebe. Jejich velkorysost považuji za čin roku a to bez nadsázky. A to ne jen kvůli dnešku, ale za všechny chvíle a zážitky u vody doposud…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50749.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50750.jpg
                                                            Pátek 28. září 2012 v 17:32® Kazan
                                                            Datum lovu: 28.9.12 | Revír: jčP | Způsob lovu: Muškaření

Výprava s mušákem na duháky s úkolem chytit, pobouchat po hlavičce, protáhnout po pánvičce a sežrat. Mise splněna na 100%

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50742.jpg