Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 20. srpna 2012 v 15:51® sethy
sethy
Datum lovu: 20.8. | Revír: JM | Způsob lovu: Přívlač

Test nové hračky se celkem povedl. Až na to vedro, kvůli kterému jsem půldenní vyjížďku změnil na 3 hodinovou to šlo :-)

Tento příspěvek byl editován 20.8.2012 15:51:58 uživatelem sethy.
foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50046.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Neděle 19. srpna 2012 v 18:38® skwor
    skwor
    Datum lovu: 19.8. | Revír: Záplavy

Chvíle se sumcovláčkou. Na třetí hod mi na velké kopyto zaútočila slušná štika, odhadem 70–75cm. Bohužel přesnou míru jsem neměl příležitost zjistit. A další záběr nepřišel.

Tento příspěvek byl editován 19.8.2012 18:38:50 uživatelem skwor.
      Neděle 19. srpna 2012 v 11:21® Raf
      Raf
      Datum lovu: 17.-19.8.2012 | Revír: Martinovo | Způsob lovu: Sumcařina

Včera večer jsem byl u zdolání velké štiky na bójku při lovu sumců. Další skvělý zážitek. V Martinově podání se však vůbec nejednalo o úlovek náhodný, přestože moc sumcařů štiku tímto způsobem nechytilo. „Martinova metoda“ je ale spíš námětem pro podrobnější článek. Jinak kluci nachytali ještě pár „koťat“ okolo metru, já v tom vedru a zoufalém nedostatku vody vyházel jen parmu.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50028.jpg
        Neděle 19. srpna 2012 v 11:09® sharkcom
        sharkcom
        Datum lovu: 18.8.2012 | Revír: UN Jesenice | Způsob lovu: Přívlač

Tak se to včera konečně povedlo… První záběr neproměněn, druhýmu jsem jí ,,mlasknul,, a zásek seděl…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50027.jpg
          Neděle 19. srpna 2012 v 9:02® Bigpista
          Bigpista
          Datum lovu: 18.8.2012 | Způsob lovu: Plavaná

Včera jsem chtěl trochu lépe poznat mojí oblíbenou řeku, tak jsem si vzal matchku, krabičku červů a udělal jsem si malou (10km) procházku. Kromě puchýřů na nohou z nerozšlápnutých bot a spálených ramen jsem toho moc nechytil, ale zato se toho spoustu dozvěděl. Prosluněná voda ukázala mnohem víc, než obvykle. Nejhezčí okamžik byl, když jsem v tůni zasekl tlouště 30–35cm a když jsem ho přitáhl blíž, viděl jsem, že bok po boku s ním jede další tloušť. Jenže dvojnásobné délky. Pak mě obr zahlédl, opustil chyceného kolegu a zmizel zpět v tůni. A už jsem ho nevydráždil.

Sobota 18. srpna 2012 ve 12:28® JirkaF
            Způsob lovu: Přívlač

Podvečerní lov na pstruhovce.Ten­tokrát s vláčákem na místech,kam už rybáři pro množství porostu a křovin nechodí.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50008.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50009.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50010.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50011.jpg
              Sobota 18. srpna 2012 v 9:44® wlada
              wlada
              Datum lovu: 17.8.2012 | Způsob lovu: Přívlač

Tak večer jsem opět vyrazil vláčet na nově objevené místo. Hned po prvním náhozu přišel pěkný okoun a po něm několik dalších (všichni plavou), ale o největší překvapení se postaral kapr. Při posledním náhozu a pokusu o progumování dna jsem dostal razantní záběr. Okamžitě po záseku se ryba rozjela k nejbližšímu křoví a já si myslel, že táhnu pěknou štiku, leč jsem se hluboce mýlil. Asi po 20 minutách se mi podařilo rybu přitáhnout a koukal na mě kapr okolo 90cm, bohužel při pokusu o navedení do podběráku nevydržela jigová hlava a kompletně se narovnala. Kapr tedy plave dál, stejně jako okouni. Alespoň jsem si odnesl krásný zážitek

Pátek 17. srpna 2012 ve 22:15® brčkař
                brčkař
                Datum lovu: 16.8.2012 | Revír: dolní Labe | Způsob lovu: Feeder

Po delší době šel jsem provětrat fídr. V podvědomí mi vyvstala skrytá touha, tajný úkol: chytit si letos konečně parmu. Mise se podařila. Chyceny dvě, sice malé, ale krásné, zdravé a perspektivní! (Ostatních ryb zatřepalo špičkou taky dost: olivově zelení půlmetroví cejni, velké plóti, skaláci, pěkná podoustvička.) Takže happy end.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50004.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50005.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50006.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50007.jpg
                  Pátek 17. srpna 2012 v 18:17® MIG-35
                  MIG-35
                  Datum lovu: 17.8 | Revír: voda | Způsob lovu: Přívlač

Dneska s ULkem cca 40 okyšů do 30cm. A potěšil sumík 85cm a ještě potěší k večeři. :-D Fotky nemam, nebyl čas ani chuť… :-93;

Čtvrtek 16. srpna 2012 ve 21:19® Kazan
                    Datum lovu: dnes | Revír: jč řeka | Způsob lovu: Přívlač

Vcelku mazec, bolen, 9štik, +nějaký ten okyš

Tento příspěvek byl editován 16.8.2012 21:19:41 uživatelem Kazan.
                    foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49997.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49998.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49999.jpg
                      Čtvrtek 16. srpna 2012 ve 20:59® oli
                      Datum lovu: dlouho | Revír: ještě tam jsou | Způsob lovu: Kaprařina

19,7kg a 96cm

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49996.jpg
                        Středa 15. srpna 2012 ve 23:06® osprey
                        osprey
                        Datum lovu: 14.8. 2012 | Způsob lovu: Feeder

Po dlóóóuhé době jedna otavská královna. Tak ještě tu nějaké plavou. Světlo na pikaču, fotka taky, ale radost veliká.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49988.jpg
                          Středa 15. srpna 2012 v 19:33® Mrakoš

Dneska jsem si chtěl u vody užít klid a krásný prostředí, něco si přečíst a občas i rybu chytit. A že to tam mám rád , zajel jsem na Kumpoleckou přehrádku. Jeden prut jsem dal klasicky na těžko, zakrmil hrstí kukuřice a nestaral se o něj. Na feeder jsem navlík method krmítko, v kyblíku umíchal něco metod mixu a tuto sestavičku mrskal náhodně kamsi.
                          Když jsem louskal druhou kapitolku z etologie psů, vyrušilo mě bzučení navijáku. Zvedl jsem prut a věděl že něco je jinak. Ryba jela pořád pryč, brzda navijáku jí moc nevzrušovala. Za půlkou nádrže to otočila a jela zase ke břehu. No nic, přitáhl jsem ještě brzdu a opřel se do toho co vlasec osumnáctka snesla. Ryba vymetala břeh a hledala větve. Už ztrácela síly a nic nenašla takže postupně jsem jí přeci jen dostal k podběráku. Byl to krásně stavěný lysec, 58 cm. Neměl jsem hlad po krvi takže to vzalo dobrý konec. Další ryby braly už skoro jen na feeder. Byli to nakonec čtyři cejni, dvě ploťky, a kaprů no – asi tak nepočítaně. Pak jsem to zabalil a teď píšu tohle slohový cvičení. A kdo to dočetl až sem, tak má určitě větší trpělivost než já :-)

Středa 15. srpna 2012 v 19:13® Kazan
                            Datum lovu: dnes | Revír: skwor revíry | Způsob lovu: Přívlač

Dnes návštěva skwora v jeho domovině s návštěvou jeho výsostných vod. Fišky se moc nepřetrhly ale den byl spíše pojat jako výlet po okolí. Podíval jsem se do míst kde jsem se pohyboval coby dítko školou povinné a kam bych se určitě jen tak nevypravil. Největší zážitek, návštěva Klíčavské přehrady na obrázku stádo místních perlínů spousta z nich je okolo 40cm

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49985.jpg
                              Středa 15. srpna 2012 ve 13:46® BigMike
                              Datum lovu: 14.8. | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Přívlač

Včera se zadařilo. 92 cm, 5,30kg. Nafotil jsem ji s klukem, v mých ručkách vypadá jak miminko:)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49984.jpg
                                Úterý 14. srpna 2012 v 19:27® MIG-35
                                MIG-35
                                Datum lovu: 14.8 | Způsob lovu: Přívlač

Dneska sem si zasejc protáh svaly na loďce. Chycen candoš 55cm a jináč nic… :-D Foto sem nepáchal tak aspoň kousek z „vymazlený“ pramičky. 9-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49977.jpg
                                  Úterý 14. srpna 2012 ve 14:44® osprey
                                  osprey
                                  Datum lovu: Nedávno | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem se letos poprvé pokusil strčit foťák pod vodu. A krom toho jsem vyvinul nějakou snahu, abych tu v téhle rubrice hájil čest lovců na rychlém křesle.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49975.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49976.jpg
                                    Úterý 14. srpna 2012 ve 14:27® Raf
                                    Raf
                                    Datum lovu: 13.8.2012

Blesková výprava k řece. Navečer spolupracovaly parmy a podoustve. Večer to dvakrát zasyčelo (had) a jednou mlasklo (sumec). Ráno chutnalo malým okounům a slušným bolenům, takže jsem se vrátil k mašinám spokojený :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49972.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49973.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49974.jpg
                                      Pondělí 13. srpna 2012 ve 21:29® Dawee
                                      Dawee
                                      Datum lovu: 11-12.8.2012 | Revír: Klabava

Po měsíci jsem měl konečně volný víkend a tak jsem vyrazil na Klabavu, cejni brali statečně jako obvykle a povedl se mi zatím můj největší Klabavský kapr 61cm. Celé dva dny mi dělala společnost kačena s mladýma. (Omluvte prosím kvalitu fotky kapra, moje kamerka nezvládá horší světelné podmínky)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49967.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49968.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49969.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49970.jpg
                                        Pondělí 13. srpna 2012 ve 20:11® Bigpista
                                        Bigpista
                                        Datum lovu: 11.8.2012 | Revír: Orlík | Způsob lovu: Feeder

V sobotu mě kamarád pozval na svůj flek na Orlíku. Rybám se moc nechtělo, ale nakonec se podařil malý kapřík, pěkná plotice a pár cejnů. U cejna jsem si dokonce zvedl osobák na 44cm.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49966.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49965.jpg
                                          Pondělí 13. srpna 2012 ve 14:00® skwor
                                          skwor
                                          Datum lovu: 13.8.

Cca 10 vteřin po náhozu zmizelo pečivo z hladiny a podle odporu to nemělo na svědomí nic malého. Metr ukázal 72cm, bohužel fotka na nic. Nechtěl jsem, aby se omlátil a byl jsem sám. Za chvíli se to opakovalo, jen s rozdílem, že tentokrát měla ryba kolem 80cm a dva metry od podběráku mi to upálila – předtím stačila prorejdit polovinu rybníka :-) Další záběr nepřišel.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49964.jpg
                                            Neděle 12. srpna 2012 ve 23:07® brčkař
                                            brčkař
                                            Datum lovu: 12.8.2012 | Revír: severozápad | Způsob lovu: Plavaná

Dneska s šestkou boloňkou a s desetimetrovým bičem (na němž jsem brzdil lízátko bubble). Povedla se pestřejší druhová skladba: ouklej, plotice, cejn, skalák, ostroretka, podoustev, tloušť, jesen, okoun. Akorát ta parma herdek filek pořád chybí!

Tento příspěvek byl editován 12.8.2012 23:09:40 uživatelem brčkař.
                                            foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49962.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49963.jpg
                                              Neděle 12. srpna 2012 ve 21:21® Holajz2
                                              Datum lovu: dnes | Způsob lovu: Plavaná

Dnes odpoledne chvilku u vody. Povedlo se pár kapříků, a krásně jsem zmoknul… najdete na fotce splávek? :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49960.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49961.jpg
                                                Neděle 12. srpna 2012 ve 12:02® chosebaits
                                                chosebaits
                                                Datum lovu: Včera | Revír: OHŘE | Způsob lovu: Feeder

Nic velkého a ani dravého,ale vždy potěší

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49959.jpg
                                                  Sobota 11. srpna 2012 ve 22:42® Shrek
                                                  Shrek
                                                  Datum lovu: 11.8.2012 | Revír: Jesenice | Způsob lovu: Přívlač

Dneska masajská výprava se Sharkcomem. Cíl masajské výpravy byl za pomoci dvou plavidel splněn – ryba ulovena a zabita. Odnesla to štika lehounce přes míru.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49956.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49957.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49958.jpg
                                                    Sobota 11. srpna 2012 ve 21:35® Scanix
                                                    Scanix
                                                    Datum lovu: 11.8.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes opravdu jen na chvilicku za barak, vzhledem k pocasi jsem nic extra necekal a bylo to take tak. Par kudlicek a okounku jsem presto vyskadlil a bylo to fajn…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49954.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49955.jpg
                                                      Sobota 11. srpna 2012 v 19:18® skwor
                                                      skwor
                                                      Datum lovu: 11.8. | Způsob lovu: Přívlač

Zase jedna :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49951.jpg
                                                        Sobota 11. srpna 2012 v 11:41® Piranha
                                                        Piranha
                                                        Datum lovu: 7-9.8.2012 | Revír: Slovinsko | Způsob lovu: Muškaření

Muškařský výlet do Slovinska s kamarády byl ze začátku takový slabší.Pořád jsem neměl moc úspěchů a když jsem konečně něco dostal, tak to byla velká ryba, kterou jsem neměl šanci vytáhnout. Poslední den se mi však poštěstilo a na Lepene jsem vybagroval 19 duháků 40–50cm.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49947.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49948.jpg
                                                          Pátek 10. srpna 2012 ve 21:37® hering
                                                          hering
                                                          Datum lovu: 9.8.2012 | Revír: Drsný sever | Způsob lovu: Přívlač

Překvápko,dráček a troufl si na 7cm wobíka :-)

Tento příspěvek byl editován 10.8.2012 21:47:10 administrátorem osprey.
                                                          foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49941.jpg
                                                            Pátek 10. srpna 2012 v 19:57® Scanix
                                                            Scanix
                                                            Datum lovu: 10.8.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Ranni lov ve trech byl o velkem poctu ryb a nektere byly i opravdu pekne. S kolegy jsme pochytali velke mnozstvi bolenu, partu jesenu, nejakeho tlouste a i candati se ukazali a k tomu i jeden pekny okoun. Bohuzel krome bolenu byly rybky spise z katagorie mensich az malych a tudiz je nemelo smysl fotodokumentovat. Takze pro dokresleni atmosfery jen vycerpany lovec, kteremu pred tim spadnul bolda z kategorie „osobak“ :-) , tak snad priste…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49939.jpg