Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 9. srpna 2012 ve 22:07® Scanix
Scanix
Datum lovu: 9.8.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Vecerni lov s kolegou M… a snaha potkat candata na jinem miste sklouza opet k lovu bolenu, kteri brali gumky i jine siditka celkem dobre. Alespon neco se povedlo, skoda jen, ze ti vetsi se s nami nebavili a ja jsem navic minus dalsi dva woblery…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49921.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Středa 8. srpna 2012 ve 22:46® fila
    fila
    Revír: Labe Neratovice | Způsob lovu: Klasická položená

Po deseti letech jsem narazil neplánovaně na místo kde tloušt 50 není nic vyjímečného.Vše na rybičku ze dna a vše vráceno vodě.:)Spletl se i malej sumec .:)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49915.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49916.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49917.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49918.jpg
      Středa 8. srpna 2012 ve 22:30® Scanix
      Scanix
      Datum lovu: 8.8.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Voda opadla, je vyrazne cistejsi a oukleje na hladine, tam kde maji presne byt. Vyrazil jsem na candaty, kteri ovsem nebyli tam, kde jsem je za sera cekal. Namisto toho jsem zaprahl nejprve kapra lysce okolo 60ti za prdel, ktery se zahy vyrizl. Pote se povesil zrejme jeste jeden ci nejaky tezsi dravec jen uderil do nastrahy. Uz tarka za tmy prisly dve kudly a za uplne tmy pak nefotogenni tloustik. Vice jsem za jeden a pul hodky nevymodlil, ptam se jen, kdepak ti lonsti candati jsou :-((

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49914.jpg
        Středa 8. srpna 2012 ve 21:39® Holajz2
        Datum lovu: dnes | Způsob lovu: Plavaná

Pár kapříků se povedlo, nej 43cm. Vše plave dál.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49912.jpg
          Středa 8. srpna 2012 v 19:59® skwor
          skwor
          Datum lovu: 8.8. | Způsob lovu: Přívlač

Dneska jsem zjemnil a zkusil candáta. Po půlhodině neúspěšného chytání na gumy jsem přezbrojil na woblery a cílová ryba se podařila hned dvakrát :-) Na štiku jsem se musel podívat u kolegy. Potěšilo i pár pěkných okounů.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49907.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49908.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49909.jpg
            Středa 8. srpna 2012 v 18:56® fila
            fila
            Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
            foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49904.jpg
              Středa 8. srpna 2012 v 18:52® fila
              fila
              foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49905.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49906.jpg
                Středa 8. srpna 2012 v 18:43® saman
                saman
                Datum lovu: 8.8.2012 | Revír: Vltava | Způsob lovu: Přívlač
                foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49903.jpg
                  Středa 8. srpna 2012 v 18:43® fila
                  fila
                  Datum lovu: 4-5.8.2012 | Revír: Labe Neratovice | Způsob lovu: Sumcařina

Pár sumíků z víkendu,větší bohužel nepřišel,ale krásná chytačka.

Středa 8. srpna 2012 v 11:47® sharkcom
                    sharkcom
                    Datum lovu: 7.8.2012 | Revír: Tajný | Způsob lovu: Přívlač

Tak včera ryby nějak nespolupracovali. Měl jsem 2 útoky na pop od jedné a té samé cca 70cm velké štiky. Buď se netrefila, nebo se trefit nechtěla. Nicméně ukázala se v celé své kráse a vím o ní… Kapři o rohlík nabízený na hladině nejevily zájem. A to pod ním byly pár centimetrů. Snad jindy. Alespoň jsem mlasknul pár záběrů malých štik u břehu a jednoho kapříka.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49898.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49899.jpg
                      Úterý 7. srpna 2012 ve 23:08® Scanix
                      Scanix
                      Datum lovu: 7.8.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem se venoval sumcum a povedli se mi ctyri kousky a jako bonus bolen cca 70, pekny cvalda. Dve rybky mi spadly, jedna netrefila nastrahu pod nohama a bohuzel jsem jednu rybu utrhl kratce po zaberu, bud o kamen ci diky poskozene pletence. Kolega, ktery si pral chytit sumika se take dockal a toho sveho prvniho si drapsnul. Takze spokojenost ;-)

Tento příspěvek byl editován 7.8.2012 23:09:35 uživatelem Scanix.
                      foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49888.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49887.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49883.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49889.jpg
                        Úterý 7. srpna 2012 v 11:35® sharkcom
                        sharkcom
                        Datum lovu: 6.8.2012 | Revír: zapomenutý a zarostlý | Způsob lovu: Přívlač

Včera jsem byl na obhlídce vyhlídnutého úseku. Při zjištění, že je zde asi 0,5m vody a celé dno je porostlé zhruba z 50% až k hladině vodním morem jsem ani nechtěl vybalovat vercajk. Nicméně jsem mezi porostem zahlídl štiku a tak jsem to zkusil s popem. Hodil jsem jí ho asi 1m za ocas. Byl to pro mne maximální zážitek. Štika, ač ho nemohla vidět okamžitě po dopadu nabrala směr nástraha a v mžiku ho uchvátila. Celé jsem to pozoroval jak v akváriu. Přišlo ještě několik menších a vždy se zničeho nic objevily z porostu rostlin a třeba i na několik pokusů nástrahu z obrovskou chutí uchválily. Pak se však zatáhla obloha a aktivita byla rázem pryč. V místě je i několik hejn kaprů cca 50–60cm. Škoda, že jsem neměl rohlík… Celé je to jako velké akvárium. Naprosto čistá voda, spousta perlínů, menších štik a vypasených kaprů. A jak to tak vypadá, rybáři tohle místo obcházejí bez povšimnutí.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49879.jpg
                          Úterý 7. srpna 2012 v 0:07® osprey
                          osprey
                          Datum lovu: 5.8. 2012 | Způsob lovu: Přívlač

Podruhé v životě jsem chytal na Labi (poprvé to bylo na rozvodněném Labi kdysi uprostřed zimy a neměl jsem ani drb).

Vytáhl mě tam Míra MPčko. A já ho pak vytáhl na flek, co jsem si tam vytipoval podle letecké mapy a Míra si tam chytil osobáček bolena (viz foto). Já jsem si nechytil osobáček, páč v mém případě už by to bylo o dost těžší.

Pak jsme feederovali. Ryb dost, ale malé. Zajímavá voda, mám chuť se tam vrátit.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49877.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49878.jpg
                            Pondělí 6. srpna 2012 v 19:39® Chose
                            Chose
                            Datum lovu: 05.08.2012 | Revír: Labská přehrada | Způsob lovu: Muškaření

Včera parádní suchá muška i steamerování ve Špindlu. Pochytáno dost ryb kolem i přes 50cm. Tohle je jeden ze sivenů na suchou mouchu.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49874.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49875.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49876.jpg
                              Pondělí 6. srpna 2012 ve 12:43® skwor
                              skwor
                              Datum lovu: 6.8, | Způsob lovu: Přívlač

Na chvilku u vody s větíma nástrahama. Cca 50 a 66cm.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49866.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49867.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49868.jpg
                                Neděle 5. srpna 2012 ve 20:11® Martin Mošna
                                Martin Mošna
                                Způsob lovu: Feeder

tak dneska na soukromem reviru který patří pěti lidem ty se nemuzuou schodnou tak se tam uz ryby nevysazují a vsechni tam chytají.chytal jsem na feeder a přišlo par pěkných cejnů a u konce prišl zaber přez brzdu ale uz jsem rybu nedokazal ubrzdit.vlasec o pruměru 0,14 nevydržel a tak jsem rybu utrhl typoval jsem to na kapra 90–100cm jekijož amuri a jine ryby tam nejsou.

Neděle 5. srpna 2012 ve 20:04® Shrek
                                  Shrek
                                  Datum lovu: 4.8.2012 | Revír: Ohře | Způsob lovu: Přívlač

Sobota byla v podání přívlače – lákali mě boleni, nakonec jsem viděl víc vodáků než ryb. Otec mi dělal fotografa a i fotograf se po chvíli začne nudit, když nic nechytáte. Takže když odjeli vodáci a ryby začaly, fotograf ležel na sluníčku na dece. Přišlo pár okounů, tloušťů a nakonec záběr, který jsem již dlouho necítil. Po cca 10 minutách souboje jsem k hladině dostal svůj osobák – parmu 63cm. Po přeměření a pokochání jsem parmu vypustil a šel vynadat fotografovi, že nedává pozor :-) Vyměnil jsem cajk a vzal si mikromrdky od Vláčej.cz . Nejúspěšnější byl zelený brouček volně pouštěný po proudu – tloušťům chutnal zřejmě dost :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49856.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49857.jpg
                                    Neděle 5. srpna 2012 v 16:58® RuSaKsRo

Tejden na Labi a pouze 2 kapříci o velikostech 48cm a 50cm, na boilies brali ještě cejni a z nich byl největší lopaťák o velikosti 50cm. Boilies jsem použil od Mikrabaits expres boilies s příchutí monster crab.

Neděle 5. srpna 2012 ve 12:29® Raf
                                      Raf
                                      Datum lovu: 3.-4.8.2012 | Revír: nejostřejší ostružiny a nejvyšší kopřivy | Způsob lovu: Přívlač

Již po několikáté jsem byl letos lovit s kolegou z Kajmana a severočeským feedero-plavačkovým démonem specializujícím se na lov kaprů a amurů – Vaškem Turkem. Vzal mě na svoje tajné místo. Ukázal směrem k nejostřejším ostružinám, žíhaným nejvyššími kopřivami a pravil: „Zde je tvoje místo!“ Nedal mi ani zaručenou nástrahu, ani mi neprozradil tajnou techniku a odebral se do dáli lovit úhoře. Ve svitu měsíce v úplňku jsem nejdříve našel nástrahu vhodnou k lovu okounů a později uvláčel i fešného sumce. Severočeský démon zatím v bouřkovém dusnu chytil na rousnice sumce a tři úhoře, z nichž jeden patřil do kategorie hadic. Nemělo to chybu! Včera v noci jsem se vrátil na „domácí stadión“ a noční přívlač se vrátila do normálu – k lovu tloušťů. Těsně před půlnocí brali tolik, že se k tomu jiné ryby snad ani nemohly dostat a nedalo se skrz ně pomalu vybrodit z řeky :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49840.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49837.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49838.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49839.jpg
                                        Neděle 5. srpna 2012 v 11:10® brčkař
                                        brčkař
                                        Datum lovu: 4.8.2012 | Revír: severozápad | Způsob lovu: Přívlač

I tentokrát jako již tradičně: já s boloňou, junior s vláčákem. Já se prodíral houštinou neodbytných ouklejí k několika slušnějším bílým rybám. Mladší kolega dlouho nic, až pak na závěr zapřáhl fouska (124cm). Na chvíli mi svěřil prut a já zažil (poprvé), jaké to je vodit „potápěče“ neboli tu „jezdící vázku“. (P.S. Pro pořádek dodávám: vzali jsme ho dom. 1)je tu v této lokalitě fakt přemnožen 2)je to náš první v kuchyni 3)hájím barvy bílé ryby…)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49836.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49833.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49834.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49835.jpg
                                          Sobota 4. srpna 2012 ve 20:35® Scanix
                                          Scanix
                                          Datum lovu: 4.8.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dopoledne jsme vyrazili s kolegou M.. omrknout par mensich reviru, z pocatku to vypadalo, ze dopadneme jak sedlaci u Chlumce, ale jedno z poslednich mist velmi prijemne prekvapilo mnozstvim stik, par tloustu a i celkem pekni okysi. Bohuzel dve vetsi ryby na hacku nevydrzely, aspon duvod se tam podivat brzy znovu ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49827.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49828.jpg
                                            Pátek 3. srpna 2012 ve 21:31® Scanix
                                            Scanix
                                            Datum lovu: 3.8.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jen kratky odpoledni lov, na ktery me vytahl kolega, nebo ja jeho ;-) , na tom nesejde. Chteli jsme si kratce zachytat a to se povedlo. Pochytali jsme pekny pocet bolenu, kteri do toho sli fakt drsne, chvilemi nam najizdeli na nastrahu celym telem :-) Mezi boleny se stacil primotat jeden tloustik a dal uz nase pusobeni ukoncila bourka…

Tento příspěvek byl editován 3.8.2012 21:31:43 uživatelem Scanix.
                                            foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49819.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49818.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49820.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49821.jpg
                                              Pátek 3. srpna 2012 v 15:04® skwor
                                              skwor
                                              Datum lovu: 3.8. | Revír: stojáky | Způsob lovu: Přívlač

Slušná chytačka, jak na počet kusů, tak velikostně. Dost ryb se za nástrahou jenom přijelo podívat, nebo do ní bouchly až těsně u břehu. Sice mě přechytal kolega, ale nevadí :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49817.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49814.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49815.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49816.jpg
                                                Pátek 3. srpna 2012 ve 12:17profil byl smazán
                                                Datum lovu: 26.7.2012 | Revír: Chlumec | Způsob lovu: Kaprařina

Jednodenní vycházka se podařila na jedničku.Zvednutý osobák na soukromce a hlavně domácí bobulís fungovalo. Za večer 5 kaprů,co víc si přát.

Snad jen to,aby to takhle šlo i na svazovkách.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49813.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49810.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49811.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49812.jpg
                                                  Pátek 3. srpna 2012 v 1:15® Scanix
                                                  Scanix
                                                  Datum lovu: 2.8.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Vecerni lov jsem zacal na oblibenem stikovem miste. Mel jsem tri ataky, ale na hacku zustala jen jedna stikule. Pri snaze zvednout dalsi na hladinovku se zvedli nezvykle dva boleni, ktere jsem na tomto miste doposud nepotkal. Mnozstvi rybek davalo tusit, ze se by se s houstnouci tmou mohl objevit candat ci sumik, ale prisli uz jen dva tloustici a jedna tezsi ryba, ktera se vypla, odhaduji to kapra za sako. Mohlo to byt lepsi, ale nesmim byt zmlsany ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49808.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49809.jpg
                                                    Čtvrtek 2. srpna 2012 v 11:08® Segoves
                                                    Segoves
                                                    Datum lovu: 31.6.2012 | Způsob lovu: Muškaření

štěstí si mě našlo zabrala pod nohama na zdolávanýho perlína parádní souboj na trojkovej proutek:)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49804.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49805.jpg
                                                      Středa 1. srpna 2012 ve 12:17® osprey
                                                      osprey
                                                      Datum lovu: 1.8. 2012 | Způsob lovu: Feeder

Tak jsem teď nějakou dobu po večerech feederoval. Přesněji řečeno, dost často se mi povedlo nakrmit a asi jednou za tři dny i chytat.

Najelo mi překvapivé množství bílé ryby, kterou jsem se snažil nechytat, ale skoro nic, co bych se měl snažit chytat. Nakonec asi nejcennější úlovek byl tloušť 53 cm. Grand Arc z Duelu má zářez…

Tento příspěvek byl editován 1.8.2012 23:02:25 uživatelem osprey.
                                                      foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49784.jpg
                                                        Středa 1. srpna 2012 v 10:32® kerob
                                                        kerob
                                                        Datum lovu: 31.7. | Způsob lovu: Přívlač

Tak vcera to opet stalo za to… dalsi vlacak to ma za sebou. Robinson Diaflex je o neco kratsi. Zlomil jsem ho pri vyndavani z auta. V zivote jsem do zactku tyhle sezony zlomil jeden jedinej prut (Dragon) a letos uz dva… takze doufam, ze prijde nejaka poradna kompenzace v podobe kapitalniho ulovku a doufam, ze nebudu pokracovat v tomto duchu do konce sezony :-)

Úterý 31. července 2012 ve 22:50® Dominik Dadák
                                                          Datum lovu: 27-29 | Revír: Morava | Způsob lovu: Kaprařina

Kaprová výprava na řece,kterou jsme s kámošem plánovali a pak uskutečnili,dopadla celkem dobře pár kaprů nad 60cm a jeden lín rovných 40cm

Tento příspěvek byl editován 31.7.2012 22:51:28 uživatelem Dominik Dadák.
                                                          foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49778.jpg
                                                            Úterý 31. července 2012 ve 21:53® TOMMY CATFISH
                                                            TOMMY CATFISH
                                                            Datum lovu: 29.7.2012 | Revír: Rieka Torysa | Způsob lovu: Přívlač

trochu pri vode

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49770.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49771.jpg