Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.429 příspěvků, všechny máte přečteny.

Chci vložit příspěvek.

Středa 27. června 2012 ve 21:06® JirkaF
Datum lovu: 27.6.2012 | Způsob lovu: Přívlač

Dnes na pstruhovce počasí zrovna moc nepřálo,zato záběrů od duháků kolem 35 bylo celkem dost.Takže spkojené deštivé odpoledne.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49783.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49784.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49785.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49786.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Středa 27. června 2012 v 9:46® HaD
    HaD
    Datum lovu: 26.6.2012 | Revír: Lužnice | Způsob lovu: Přívlač

Bez fotek. Včera jsem byl na sumcovláčce na novém místě. Hodně jsem mu věřil, ale bylo to spíše osahávání a ryba se nedostavila. Na závěr jsem si to místo osahal naprosto poctivě. Když jsem vybrozoval, zakopl jsem a komplet jsem se vykoupal. Nadával jsem jako špaček, do brodek jsem nabral vody docela dost…

Ještě že prozřetelně netahám v noci při brození u sebe mobil a podobné cennosti, kterým voda úplně nesvědčí. Domů jsem cestoval jen v trenýrkách a suché mikyně, kterou jsem v autě objevil :-D

Tento příspěvek byl editován 27.6.2012 10:57:33 uživatelem HaD.
      Středa 27. června 2012 v 7:15® Robur
      Robur
      Datum lovu: včera | Způsob lovu: Přívlač

včera 70cm, kupodivu na 1háčkovu nástrahu v tlamě a docela tekla krev, a to jí ta nástraha vypadla sama, když přestal pnout vlasec. Ale odplavala v pohodě. Na fotku z mobilu slušný výsledek.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49776.jpg
        Úterý 26. června 2012 ve 20:41® Scanix
        Scanix
        Datum lovu: 26.6.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem vyrazil na rybky s dcerkou, ale hrube jsem podcenil pripravu, az u vody jsem zjistil, ze jsem si nevzal zadne nastrahy a ke vsemu jsem vyndal doma i krabky z vesty. Vse jsme museli odchytat na nastrahy, co jsme meli na prute. Ja tam mel thrill a mala gumku od relaxu. Po par hodech chytla okouna, pak ji spadli tri boleni a par zaberu nepromenila, po cca pul hodce ji to ukousla sticka pod brehem a bylo po lovu :-) Nastesti jeste domu nechtela a tak nechala i me dostatecne zahazet tim kusem olova od Salma. Pochytal jsem skutecnou hromadu bolinku, ale bohuzel zadny nestal za foto. Malym prekvapenim byl candatek, ktery si pro thrill dosel v plne rychlosti ;-) Tak snad priste tatka nebude tolik chvatat a pribali i neco nastrah :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49775.jpg
          Úterý 26. června 2012 v 8:47® Eve
          Eve
          Datum lovu: 23. 6. 2012 | Způsob lovu: Sumcařina

Víkend jsme strávili u vody. Bylo krásně. Můj drahý si ulovil osobáček, který měřil jako já 181 cm. :-) Eve

Tento příspěvek byl editován 26.6.2012 09:48:07 uživatelem Eve.
          foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49760.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49761.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49762.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49763.jpg
            Pondělí 25. června 2012 ve 23:28® jepice-zruseno
            Datum lovu: 25.6. | Revír: Tam, kde snad ani nic není ... | Způsob lovu: Přívlač

„Tak tady je tak 10 cm vody“, řekl jsem si a už jsem chtěl jít dále podle potoka. V tom se ale udělala vlnka … Přiznám se, že jsem poprvé zabaťohoval potočáka. Při kuchání jsem objevil v žaludku myš.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49759.jpg
              Pondělí 25. června 2012 ve 22:29® Prizrak

Jóo, třešně zrály..:-) Dneska paráda, během hodiny kolem 15 tloušťů, odhadem od 30–45 cm. Celkem jsem se divil, že nebyl problém vytáhnout z jedné tůňky třeba i 4 tlouště, že se ryby nepoplašily. Po utrhnutí splávku na stromě jsem ze srandy dal na vlasec většího woblera, že bych se pokusil přemluvit nějakou zubatou a vážně jedna zabrala, ale záběr přišel asi na vzdálenost 20 metrů, takže jsem ju pořádně nedosekl :-/

Pondělí 25. června 2012 ve 21:29® MIG-35
                MIG-35
                Datum lovu: 25.6 | Způsob lovu: Přívlač

Dneska trochu tahání woblerů přineslo sumčí mimi cca 50–60cm. Jinak co sem potkal a ptal se tak nikdo nic. Dravci ni bílí prostě nehrajou. :-D

Pondělí 25. června 2012 ve 21:15® staford

Kozelske tůně dnes ani ťuk :-)

Odesláno prostřednictvím aplikace SmartChytej.
                    Pondělí 25. června 2012 v 19:38® ládin

má někdo zkušenost s lovem na labi, kolín a okolí? za poslední měsíc se mi nepodařilo ulovit cejna, ani jinou rybu. o víkendu jsem byl se synem na vltavě, revír slapy, ještě řeka, občas kapřík do 50 cm, jinak nic. žádný cejn, dravec. rybička na bojce, podvodní splávek. jsou ryby ve tření, nebo mám prostě smůlu. asi se musím hodně učit. dík.

Pondělí 25. června 2012 v 19:04® Dejwík2504
                      Dejwík2504
                      Datum lovu: 25.6.2012 | Způsob lovu: Feeder

Po dlouhé době ryba, která potěšila :-) …potom přišel ještě jeden stejně velký..

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49754.jpg
                        Pondělí 25. června 2012 ve 12:58® skwor
                        skwor
                        Datum lovu: 25.6. | Způsob lovu: Plavaná

Mezi klasikou se mihli i dva slušní cejni. Po dlouhé době jsem měl tenhle druh před objektivem fotoaparátu.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49753.jpg
                          Neděle 24. června 2012 v 19:25® Raf
                          Raf
                          Datum lovu: 24.6.2012 | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Chytil už jsem hodně ryb na popa z hladiny. Potom co jsem do repertoáru zařadil muškaření, se nějaká ta ryba povedla i na suchou mušku. Dneska jsem ale poprvé chytil rybu na nástrahu sežranou ve vzduchu. Prochytávám z vysokého břehu bolenovým speciálem pro mě novou peřej. Rozhlížím se po všech čertech, prut sleduju jen periferně. Wobler se blíží ke špičce. Vyzvedávám ho nad hladinu. Z ničeho nic se odněkud přiřítí jako střela bolen. Wobler už je pár centimetrů nad hladinou. Rána jako „kjáva“, první výpad ryby je díky gravitaci ještě o něco důraznější než obvykle :-) Rybu po chvíli, o další zážitek bohatší, zdolávám. Jinak jsem testoval novou barvu kalipsa a ryby ji papají rádi.

Tento příspěvek byl editován 24.6.2012 20:27:36 uživatelem Raf.
                          foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49745.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49746.jpg
                            Neděle 24. června 2012 v 18:50® Scanix
                            Scanix
                            Datum lovu: 24.6.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsme s kolegou M… okusili odpoledni lov v peknem paraku. Z pocatku to bylo velice rozpacite, krome kolegy bolena 57 jsme nemeli tarka kontakt. Ryby se hojne ukazovaly, nicmene nas kompletne ignorovaly. Kolega M… se rozloucil a ja vytrval a vyplatilo se, v duchu hesla, zmena mista, ryba jista, se tak i stalo a lapil jsem nekolik candatu, mraky mensich bolinku, par tloustu a 2 stiky, jedna cca 75…povodil jsem i dve pekne ryby, co se pohuzel vypli, pokud to byli Ccka, tak to nechci radeji ani vedet :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49741.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49742.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49743.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49744.jpg
                              Neděle 24. června 2012 ve 12:19® jarysek
                              jarysek

první lepší okoun letos

Odesláno prostřednictvím aplikace SmartChytej.
                              foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49738.jpg
                                Neděle 24. června 2012 v 11:38® JirkaF
                                Datum lovu: 24.6.2012 | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem vyrazil s malou nástrahou na řeku s cílem poškádlit nějaké velké okouny a štěstí přálo.Okoun 40cm.Pár vteřin zapózoval a potom zase zmizel v přikalené vodě.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49734.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49735.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49736.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49737.jpg
                                  Sobota 23. června 2012 ve 23:50® Scanix
                                  Scanix
                                  Datum lovu: 23.6.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Nedalo mi to a sel jsem preci jen vecer zahazet a jeden sumejsek se poved, k tomu par bolenu, tloust a na zaver candatek. Velikostne slabota, snad jen bolda 60+ se pocita, i kdyz sumci dorost na 30g proutku byl fajn ;-)

Tento příspěvek byl editován 24.6.2012 00:51:06 uživatelem Scanix.
                                  foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49731.jpg
                                    Sobota 23. června 2012 v 19:37® Scanix
                                    Scanix
                                    Datum lovu: 23.6.2012 | Revír: pstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsme s kolegou M… byli prevazne na mensich revirech, kolega ukazal, ze je to jeho parketa a vyzehlil nadherne potocaky, kteri se mi nedarili. Prislo ale bezpocet okysu do 25, pricemz jeden cca 35 se nechtel fotit. Dale pak pomerne dost tloustiku do 30, mraky sivenu ±30, nej asi 35 a k tomu par duhaku 15–45, tech kolem 30 bylo nejvic. Pridam-li jeden koleguv ukus od kudly a to, ze na tom byl cca stejne + fakt krasnej potocak cca 45, ktereho jsme nechteli mordit merenim a focenim v nepriznivem terenu, musim kostatovat, ze to byl vydareny lov sice plny mensich rybek, ale zase jich bylo dost ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49723.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49724.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49725.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49726.jpg
                                      Sobota 23. června 2012 v 16:09® Bigpista
                                      Bigpista
                                      Datum lovu: 23.6.2012 | Způsob lovu: Plavaná

Byl jsem si dnes potrénovat plavačku. Plotice ochotně spolupracovaly, pak mě proškolili dva kapři. Jednoho jsem utrhnul a druhý se po patnácti minutách marné přetahované vypnul. Když jsem pak frustrovaně přemýšlel o odchodu, dostal jsem krásnou náplast – mého prvního lína.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49722.jpg
                                        Sobota 23. června 2012 ve 13:04® skwor
                                        skwor
                                        Datum lovu: 23.7, | Způsob lovu: Přívlač

Ráno pokus o štiky na stojáku – nezdařilo se, každému pouze jedna ryba spadla. Následoval přesun jinam a něco se podařilo.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49716.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49717.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49718.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49719.jpg
                                          Sobota 23. června 2012 v 11:33® sethy
                                          sethy
                                          Datum lovu: 16.-20.6.2012 | Způsob lovu: Přívlač

Ryby velikostně pěkné (parmy kolem 70, tloušti přes 50…) ale cílová ryba ani jedna :-((

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49712.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49713.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49714.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49715.jpg
                                            Sobota 23. června 2012 v 10:57® kety.vydra
                                            kety.vydra
                                            Datum lovu: 23.6.2012 | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jen půlhodinová kontrola loňského tečkovaného obyvatele jedné tůňky.Je tam,přežil zimu,ale jen se z proudnice přestěhoval pod břeh.Bouchl do prutu hned na první nához,ale setřepal se.Takže další módní přehlídka všech možných nástrah pozbyla jakéhokoliv dalšího významu.No,zase je o něco chytřejší :-)

Tento příspěvek byl editován 23.6.2012 11:58:56 uživatelem kety.vydra.
                                              Pátek 22. června 2012 ve 23:34® Scanix
                                              Scanix
                                              Datum lovu: 22.6.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Prijemne naladen po vcerejsku jsem si dnes nejprve odpocinul s UL, naces prekvapive zase tlousti a par pidi okysu :-) Kolega M…stickoval a pridal bolinka. Vecer jsem osirel a snazil jsem se premluvit nejakyho toho sumejse. Vysledek byl jen jeden candatek, jinak ani kontakt. To uz tak nekdy byva, ze to proste nejde, tak snad priste ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49710.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49711.jpg
                                                Pátek 22. června 2012 ve 12:18® osprey
                                                osprey
                                                Datum lovu: 21.6. 2012 | Způsob lovu: Přívlač

Vyplul jsem. Pro čest a slávu, s touhou poznat daleké kraje a taky za ziskem. Se ctí jsem se vrátil, sláva nevím, nevím, vzdálenost oněch krajů nejlíp doloží pokles hladiny v nádrži, no a když nějakou fotku použiju v článku, i nějaký ten zisk bude vygenerován. Takže asi dobrý.

Krátce a česky, dvě koťata jedno pod 70, druhé cca 75 cm v noci z kajaku. Jedna ryba strašně dorvaná, po těle boláky, na hlavě kousance od jiných sumců.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49706.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49707.jpg
                                                  Pátek 22. června 2012 v 0:09® Scanix
                                                  Scanix
                                                  Datum lovu: 21.6.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem proste neodolal a vyrazil k vode uz rano a dobre jsem udelal, pochytal slusny pocet ryb, bohuzel tu nejvetsi jsem nezdolal a navic ji okoval wobler, coz je velice neprijemne a jen doufam, ze to nebude mit pro rybu fatalni nasladky :-(( Posilnen rannim uspechem jsem vyrazil i na vecer, pritvrdil v sestave, ale zadny zazrak se nekonal, tahal jsem dve prumerne ryby, obe spadly. Holt idealni podminky uz nepanovaly a bylo to znat…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49701.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49702.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49703.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49704.jpg
                                                    Čtvrtek 21. června 2012 ve 20:40® Beer.Beda
                                                    Beer.Beda
                                                    Datum lovu: 20.6 | Revír: Doma | Způsob lovu: Klasická položená

Zdravím, kolegové.Včera se mi konečně povedl můj osobáček.4005g a 54cm vyloven ve 20:27 a jméno Matěj.Tak nás rybářů, je zase víc.Kamarádi a známí říkali, abych nezapoměl dodělat pořádně vlásky.Jak se to zdařilo nechám na vás.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49696.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49697.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49698.jpg
                                                      Čtvrtek 21. června 2012 v 15:46® TOMMY CATFISH
                                                      TOMMY CATFISH
                                                      Datum lovu: 20.6.2012 | Revír: rieka Torysa - Prešov | Způsob lovu: Přívlač

včera som bol a prekvapili medzi mini jalcami aj 2 mreny na TOMMY CATFISH Hornety :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49693.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49694.jpg
                                                        Čtvrtek 21. června 2012 ve 13:50® Noodling
                                                        Noodling
                                                        Datum lovu: Před pár dny | Revír: rybník na Vysočině | Způsob lovu: Kaprařina

Při nedávném rybaření na jednom rybníku na Vysočině se nám povedlo ulovit několik nádherných línů, největší měl přes 70 cm. Zdokumentován však byl pouze jeden z těch menších a to ještě tak katastrofálně, že si Míra musel dát práci, aby ta fotka vůbec šla použít. Tímto mu ještě jednou děkuji.

Tento příspěvek byl editován 21.6.2012 14:51:31 uživatelem Noodling.
                                                        foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49688.jpg
                                                          Čtvrtek 21. června 2012 ve 12:37® osprey
                                                          osprey
                                                          Datum lovu: 20.6. 2012 | Způsob lovu: Přívlač

Výlet s kajakem na přehradu a pokus o trolling. Bohužel, popadl jsem sice držák, ale jeho spodní půlka zůstala doma. Nedůstojné držení prutu na klíně s koncem zaklínovaným v řemení sedačky se tak stalo největším stínem této jinak prima akce.

Doufal jsem, že před bouřkou by mohl vzít sumec, ale fousáči byli jiného názoru. Sáhl jsem si nakonec jen na candátího dorostence.

Lidí evidentně víc než ryb ochotných zabrat.

Znalcům dám šanci identifikovat místa, kde jsem se coural:-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49684.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49685.jpg
                                                            Čtvrtek 21. června 2012 v 11:43® HaD
                                                            HaD
                                                            Datum lovu: 20.6.2012 | Revír: Chýnov | Způsob lovu: Přívlač

Zajeli jsme s Vlážou na rybník, kde byly nedávno závody, chytit si nějakou kropenatou plóťu. Povedla se jen Jirkovi, já překvapen vytáhl potočáka a pak kapra za hubu. I Vláža jednoho dostal :-) Když je potěr, stanou se dravci skoro ze všech ryb…

Tento příspěvek byl editován 21.6.2012 12:43:39 uživatelem HaD.
                                                            foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49680.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49681.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49682.jpg