Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 23. června 2012 ve 20:37® Scanix
Scanix
Datum lovu: 23.6.2012 | Revír: pstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsme s kolegou M… byli prevazne na mensich revirech, kolega ukazal, ze je to jeho parketa a vyzehlil nadherne potocaky, kteri se mi nedarili. Prislo ale bezpocet okysu do 25, pricemz jeden cca 35 se nechtel fotit. Dale pak pomerne dost tloustiku do 30, mraky sivenu ±30, nej asi 35 a k tomu par duhaku 15–45, tech kolem 30 bylo nejvic. Pridam-li jeden koleguv ukus od kudly a to, ze na tom byl cca stejne + fakt krasnej potocak cca 45, ktereho jsme nechteli mordit merenim a focenim v nepriznivem terenu, musim kostatovat, ze to byl vydareny lov sice plny mensich rybek, ale zase jich bylo dost ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49723.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49724.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49725.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49726.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Sobota 23. června 2012 v 17:09® Bigpista
    Bigpista
    Datum lovu: 23.6.2012 | Způsob lovu: Plavaná

Byl jsem si dnes potrénovat plavačku. Plotice ochotně spolupracovaly, pak mě proškolili dva kapři. Jednoho jsem utrhnul a druhý se po patnácti minutách marné přetahované vypnul. Když jsem pak frustrovaně přemýšlel o odchodu, dostal jsem krásnou náplast – mého prvního lína.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49722.jpg
      Sobota 23. června 2012 ve 14:04® skwor
      skwor
      Datum lovu: 23.7, | Způsob lovu: Přívlač

Ráno pokus o štiky na stojáku – nezdařilo se, každému pouze jedna ryba spadla. Následoval přesun jinam a něco se podařilo.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49716.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49717.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49718.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49719.jpg
        Sobota 23. června 2012 ve 12:33® sethy
        sethy
        Datum lovu: 16.-20.6.2012 | Způsob lovu: Přívlač

Ryby velikostně pěkné (parmy kolem 70, tloušti přes 50…) ale cílová ryba ani jedna :-((

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49712.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49713.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49714.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49715.jpg
          Sobota 23. června 2012 v 11:57® kety.vydra
          kety.vydra
          Datum lovu: 23.6.2012 | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jen půlhodinová kontrola loňského tečkovaného obyvatele jedné tůňky.Je tam,přežil zimu,ale jen se z proudnice přestěhoval pod břeh.Bouchl do prutu hned na první nához,ale setřepal se.Takže další módní přehlídka všech možných nástrah pozbyla jakéhokoliv dalšího významu.No,zase je o něco chytřejší :-)

Tento příspěvek byl editován 23.6.2012 11:58:56 uživatelem kety.vydra.
            Sobota 23. června 2012 v 0:34® Scanix
            Scanix
            Datum lovu: 22.6.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Prijemne naladen po vcerejsku jsem si dnes nejprve odpocinul s UL, naces prekvapive zase tlousti a par pidi okysu :-) Kolega M…stickoval a pridal bolinka. Vecer jsem osirel a snazil jsem se premluvit nejakyho toho sumejse. Vysledek byl jen jeden candatek, jinak ani kontakt. To uz tak nekdy byva, ze to proste nejde, tak snad priste ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49710.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49711.jpg
              Pátek 22. června 2012 ve 13:18® osprey
              osprey
              Datum lovu: 21.6. 2012 | Způsob lovu: Přívlač

Vyplul jsem. Pro čest a slávu, s touhou poznat daleké kraje a taky za ziskem. Se ctí jsem se vrátil, sláva nevím, nevím, vzdálenost oněch krajů nejlíp doloží pokles hladiny v nádrži, no a když nějakou fotku použiju v článku, i nějaký ten zisk bude vygenerován. Takže asi dobrý.

Krátce a česky, dvě koťata jedno pod 70, druhé cca 75 cm v noci z kajaku. Jedna ryba strašně dorvaná, po těle boláky, na hlavě kousance od jiných sumců.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49706.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49707.jpg
                Pátek 22. června 2012 v 1:09® Scanix
                Scanix
                Datum lovu: 21.6.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem proste neodolal a vyrazil k vode uz rano a dobre jsem udelal, pochytal slusny pocet ryb, bohuzel tu nejvetsi jsem nezdolal a navic ji okoval wobler, coz je velice neprijemne a jen doufam, ze to nebude mit pro rybu fatalni nasladky :-(( Posilnen rannim uspechem jsem vyrazil i na vecer, pritvrdil v sestave, ale zadny zazrak se nekonal, tahal jsem dve prumerne ryby, obe spadly. Holt idealni podminky uz nepanovaly a bylo to znat…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49701.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49702.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49703.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49704.jpg
                  Čtvrtek 21. června 2012 ve 21:40® Beer.Beda
                  Beer.Beda
                  Datum lovu: 20.6 | Revír: Doma | Způsob lovu: Klasická položená

Zdravím, kolegové.Včera se mi konečně povedl můj osobáček.4005g a 54cm vyloven ve 20:27 a jméno Matěj.Tak nás rybářů, je zase víc.Kamarádi a známí říkali, abych nezapoměl dodělat pořádně vlásky.Jak se to zdařilo nechám na vás.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49696.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49697.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49698.jpg
                    Čtvrtek 21. června 2012 v 16:46® TOMMY CATFISH
                    TOMMY CATFISH
                    Datum lovu: 20.6.2012 | Revír: rieka Torysa - Prešov | Způsob lovu: Přívlač

včera som bol a prekvapili medzi mini jalcami aj 2 mreny na TOMMY CATFISH Hornety :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49693.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49694.jpg
                      Čtvrtek 21. června 2012 ve 14:50® Noodling
                      Noodling
                      Datum lovu: Před pár dny | Revír: rybník na Vysočině | Způsob lovu: Kaprařina

Při nedávném rybaření na jednom rybníku na Vysočině se nám povedlo ulovit několik nádherných línů, největší měl přes 70 cm. Zdokumentován však byl pouze jeden z těch menších a to ještě tak katastrofálně, že si Míra musel dát práci, aby ta fotka vůbec šla použít. Tímto mu ještě jednou děkuji.

Tento příspěvek byl editován 21.6.2012 14:51:31 uživatelem Noodling.
                      foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49688.jpg
                        Čtvrtek 21. června 2012 ve 13:37® osprey
                        osprey
                        Datum lovu: 20.6. 2012 | Způsob lovu: Přívlač

Výlet s kajakem na přehradu a pokus o trolling. Bohužel, popadl jsem sice držák, ale jeho spodní půlka zůstala doma. Nedůstojné držení prutu na klíně s koncem zaklínovaným v řemení sedačky se tak stalo největším stínem této jinak prima akce.

Doufal jsem, že před bouřkou by mohl vzít sumec, ale fousáči byli jiného názoru. Sáhl jsem si nakonec jen na candátího dorostence.

Lidí evidentně víc než ryb ochotných zabrat.

Znalcům dám šanci identifikovat místa, kde jsem se coural:-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49684.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49685.jpg
                          Čtvrtek 21. června 2012 ve 12:43® HaD
                          HaD
                          Datum lovu: 20.6.2012 | Revír: Chýnov | Způsob lovu: Přívlač

Zajeli jsme s Vlážou na rybník, kde byly nedávno závody, chytit si nějakou kropenatou plóťu. Povedla se jen Jirkovi, já překvapen vytáhl potočáka a pak kapra za hubu. I Vláža jednoho dostal :-) Když je potěr, stanou se dravci skoro ze všech ryb…

Tento příspěvek byl editován 21.6.2012 12:43:39 uživatelem HaD.
                          foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49680.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49681.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49682.jpg
                            Čtvrtek 21. června 2012 v 11:18® Holajz2
                            Datum lovu: dnes | Způsob lovu: Klasická položená

…a také po bouřce. K tomu krásnej úhoř 74 cm, takže spokojenost. :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49676.jpg
                              Čtvrtek 21. června 2012 v 0:01® Holajz2
                              Datum lovu: dnes | Způsob lovu: Přívlač

I mezi bouřkama kousali… :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49668.jpg
                                Středa 20. června 2012 ve 21:51® Scanix
                                Scanix
                                Datum lovu: 19.6.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Vcera jsem vecer mel spicha s kolegou a ja sel po sumikach, kolega zase po tlousti 50+, ani jednomu se nezadarilo, ja sumce nechyt, kolega tlouste jen mensi a ti moji 50+ se pry nepocitali ;-) Tak snad priste uz pri sumcovlacce uvizna na prutu cilova ryba, kdepak jsou ti lonsti dorostenci?!

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49666.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49667.jpg
                                  Středa 20. června 2012 v 18:31® mvincik
                                  mvincik
                                  Datum lovu: 16.-19.6. | Revír: Vltava | Způsob lovu: Přívlač

Lipenské zahájení se neslo v duchu velice povedené akce a pohody. A to jak z pohledu společenského, ale zároveň i rybářského.

Pochytali jsme spoustu fišek různých rozměrů, přičemž vybočoval větší počet pěkných candošů, které se v minulých letech dařilo lapit jen výjimečně, či naopak malé kudly, kterých bylo až podezřele mnoho. Občas se povedl i nějaký ten solidní okyš, ale přes 40 nebyl žádný. U céčka jsem si pozvedl osobák a navíc se povedl dokonce jeden had na woba.

Zkoušel jsem poprvé gumy od Boba a Prichyho a musím říct, že fungovaly velice slušně, obzvlášť ve chvílích, kdy byl apetit candátů ve špičce. Abych lapil 4 céčka během čtvrt hodiny, to už se mi zase jen tak nepovvede! Navíc se jim vyhýbaly malé kudly, což mě těšilo o to více.

Prostě překrásné 4 dny, po kterých ale potřebuji nutně zrelaxovat své znavené tělo. Když už se totiž čas netrávil na vodě, trávil se u soudku s přáteli a množstvím chlapských pochutin. Takový krásný kemp…

Tento příspěvek byl editován 20.6.2012 18:33:32 uživatelem mvincik.
                                  foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49659.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49660.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49661.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49662.jpg
                                    Středa 20. června 2012 v 18:03® Eve
                                    Eve
                                    Datum lovu: 26. 4. 2012 | Způsob lovu: Klasická položená

Starší příspěvek, kdy se chytl sumec, na návnadu pro kapra. Eve

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49655.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49656.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49657.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49658.jpg
                                      Středa 20. června 2012 v 16:49@ Misan
                                      Datum lovu: 16.6 | Způsob lovu: Přívlač
                                      Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
                                      foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49654.jpg
                                        Středa 20. června 2012 v 16:16® Eve
                                        Eve
                                        Datum lovu: 18. 6. 2012 | Způsob lovu: Sumcařina

Můj přítel se opět vyznamenal. Eve

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49652.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49653.jpg
                                          Středa 20. června 2012 v 15:15® Holajz2
                                          Datum lovu: dnes | Způsob lovu: Přívlač

Podruhé s gumama u vody a pár candátků se povedlo… :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49651.jpg
                                            Středa 20. června 2012 v 7:42® JirkaF
                                            Způsob lovu: Přívlač

První letošní výprava na okouny dopadla velice dobře.Malá rotačka lákala okouny všech velikostí.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49647.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49648.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49649.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49650.jpg
                                              Úterý 19. června 2012 ve 21:58® Padis
                                              Padis
                                              Datum lovu: 19.6.2012 | Způsob lovu: Přívlač

Ráno na chvilku u vody.Nějaké ryby se přemluvit nechali.A po cestě domů ještě malý bonus.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49642.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49643.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49644.jpg
                                                Úterý 19. června 2012 ve 21:54® kamos007
                                                kamos007
                                                Datum lovu: včera, dnes

Tak pstruhovka zase ožila ale, samí prckové za dva dny kolem 80 granuláčů a cca 30 potočmenů, nej ryby potočmen 26 a duhák 25,5. Na mouchu se celkem často povedl dublík.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49640.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49641.jpg
                                                  Úterý 19. června 2012 ve 21:11® Petas
                                                  Petas
                                                  Datum lovu: 18.06.2012 | Způsob lovu: Přívlač

Vláčkařská sezóna pro mě začala až 18tého, zato více než úspěšně. Na prut se povesilo 9 tloušťů od cca 25 – 45cm a jeden krasavec viz foto – 72cm. Vše vráceno do svého živlu.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49637.jpg
                                                    Úterý 19. června 2012 v 19:30® osprey
                                                    osprey
                                                    Datum lovu: 19.6. 2012

Dnes jsem ulovil tuto fotku a řadu podobných. Cílová ryba měla jiné starosti než si dát trhat hubu.

Ale je radost tohle vidět.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49636.jpg
                                                      Úterý 19. června 2012 v 15:08® brčkař
                                                      brčkař
                                                      Datum lovu: 18.6.2012 | Revír: severozápad | Způsob lovu: Plavaná

Já s boloňkou a junior s vláčákem. Oblažily nás dvě krasavice… (Míry odhadem 40 a 60+) Plavou dál

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49634.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49635.jpg
                                                        Úterý 19. června 2012 ve 13:48® Dominik Dadák
                                                        Datum lovu: 18.6 | Revír: Morava | Způsob lovu: Přívlač

Moja největší parma v životě.Měla 68cm.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49631.jpg
                                                          Úterý 19. června 2012 v 0:57® Scanix
                                                          Scanix
                                                          Datum lovu: 18.6.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes pokus o sumika, dal jsem tomu 2h pred pulnoci, ale tlousti k tomu nepustili naprosto nic. Skoda jen, ze na tezsi kalibr s pletenkou jsou to slabi souperi i kdyz bylinekteri kolem 50ti a bylo jich fakt hodne :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49622.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49623.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49624.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49625.jpg
                                                            Úterý 19. června 2012 v 0:40® Prutos
                                                            Prutos
                                                            Datum lovu: 18.6.2012 | Revír: stoják | Způsob lovu: Přívlač

Koukám, že sumíci dnes byli při chuti :-)
                                                            Původní záměr byl s vláčákem prozkoumat stav candátí populace na jednom stojáku.Candát se nekonal, místo něj se pár (doslova) minut před půlnocí do nástrahy zakousnul fousek. Souboj byl hodně napínavý, ale i prutem do čtyřiceti gramů byla ryba do deseti minut z vody. O to větší bylo překvapení když metr ukázal nový osobáček. Na tom revíru bych ho fakt nečekal.
                                                            Spokojenost maximální :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49621.jpg