Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.433 příspěvků, z toho 18433 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 3. června 2012 v 17:00® Scanix
Scanix
Datum lovu: 3.6.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Muškaření

Dnes byl opravdu famozni lov na musak s kolegou M…, ktery i pres neprizen pocasi vyjel a vydrazdil me svou sms, ze to proste ukrutne bere, a protoze koelga M… neni zadny baron Prasil, nelenil jsem a hbite vyrazil za nim, za cez mu velke diky. Zacatek byl uzasny, parkrat machnutim prutem a pak vazka, znate to klise, no rozleja se, zlatavy valec monstrozni kategorie se zablesknul pod hladinou a ryba vyrazila takovou silou, ze jsem malem pustil vsechnu snuru v ruce. Ovsem kdyz se stale nezastavavoala, snazil jsem se nejak ji primet k poslusnosti, marne…veskere me pokusy ztroskotaly a nekde v dalce jsem citil, jak se vlasec odira o kamen a bylo vymalovano. Zrejme pekna parma mi ukazala, ze s 0.16mm mono lovit nemam. Pritvrdil jsem v navazci na 0.18mm a lovil dal. Ryby byly zrave, jak kdyby ve vode byla rozpustena nejaka povzbudiva latka, zejmena okysi a to i dost peknych velikosti, nezridka se stalo, ze jsme meli s koelgou na prute rybu oba podobne jako na fotu. Chytali se okysi, tlousti, plotice, proudnici, nejake sticky a pak jich musku ukouslo, kolega pridal tradicne pekneho jesena a tusim perlina. Okounu jsme nachytali takove mnozstvi, ze jsem neveril, ze v te vode muze jeste byt nejaky nepopichany. Za cca 2h besneni rybek ustalo a my jsme byli radi, ze jsme dane „otevereni“ vody trefili. Nerozhazelo me ani to, ze jsem zjistil, ze mi tece do prsacek a ze jsem utopil pouzdro na fotak, ktere provokativne zustalo stat chvili u shluku kameni, aby poklidne zmizelo v hlubinach pote, co jsem je mel tarka na dostah :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49334.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Neděle 3. června 2012 v 11:57® brčkař
    brčkař
    Datum lovu: 2.6.2012 | Revír: severozápad | Způsob lovu: Plavaná

Na to jaký foukal chvílema studený vichr, zachytal jsem si nakonec (letos zatím) nejlíp. Jako vždy těžce dominovaly plotice. Následovalo několik skaláků, nazelenalých cejnů velkých, letos první dvě ostré (odhadem 45cm), jeden (při hladině bojující) slušný jesen. Na závěr zapřáhl jsem evidentně něco velkého, říkám si: to bude kapr, parma nebo tak něco… Nakonec se u hladiny vynořila velká podoustev (zatím moje nej – šetrně jsem ji změřil: 46). Za zmínku ještě stojí: těch ryb bylo počtem tolik, že jsem raději převázal na háček bez protihrotu. Rybky nepadaly a červ (za kůžičku) na tom taky dobře držel.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49329.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49330.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49331.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49332.jpg
      Sobota 2. června 2012 ve 21:57® Scanix
      Scanix
      Datum lovu: 2.6.2012 | Revír: pstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem se poflakoval kolem vody cele odpoledne samoten. No samotny u vody, to zase ne, potkaval jsem zastupy jinych lovcu, s nekterymi i prijemne poklabosil a s jinymi si jen tak zalovil opodal. Ryb jsem nachytal nepocitane, velikostne to nebylo nic zavratneho, ale ryby krasne, jak z ucebnice. Potesilo i velke mnozstvi mensich okounu a byl jsme zklaman jednim „prikladnym“ dodrzovanim ryb.radu, kdy dotycny lovec usmrtil stiku tak 40cm, aspon takova by mu z ruky „upadnout“ mohla…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49319.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49320.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49321.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49322.jpg
        Sobota 2. června 2012 v 19:03® Jak.novi
        Jak.novi
        Datum lovu: 2. 6. 2012 | Způsob lovu: Plavaná

Dnes hromada podouství a plotic, plus tenhle fešák 51 cm :-)

Tento příspěvek byl editován 2.6.2012 20:07:21 uživatelem Jak.novi.
        foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49315.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49316.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49317.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49318.jpg
          Sobota 2. června 2012 v 18:50® TOMMY CATFISH
          TOMMY CATFISH
          Datum lovu: 2.6.2012 | Revír: pstruhovka

bol som sa prejsť okolo vody bez udice ale zato s foťákom :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49307.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49308.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49309.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49310.jpg
            Sobota 2. června 2012 ve 13:52® frenki
            frenki
            Datum lovu: dnes | Revír: staronový

a tady fotečka:)

Tento příspěvek byl editován 2.6.2012 14:54:01 uživatelem frenki.
            foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49300.jpg
              Sobota 2. června 2012 ve 13:40® frenki
              frenki
              Datum lovu: dnes | Revír: staronový

Zkouška nového zrcadla se vyvedla na výbornou:)

Tento příspěvek byl editován 2.6.2012 14:46:39 uživatelem frenki.
                Sobota 2. června 2012 v 11:50® Holajz2
                Datum lovu: dnes | Způsob lovu: Klasická položená

Nevydržel jsem dnes dlouho spát a vyrazil…a podařili se dva rošťáci. ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49295.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49296.jpg
                  Pátek 1. června 2012 v 19:49® TOMMY CATFISH
                  TOMMY CATFISH
                  Datum lovu: 31.5.2012 | Revír: rieka Torysa - Prešov | Způsob lovu: Plavaná

trošku som sa bol odreagovať pri vode :-) bolo pekne a najmä ryby brali :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49264.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49265.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49266.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49267.jpg
                    Pátek 1. června 2012 v 19:47® Kazan
                    Datum lovu: 1.6.2012 | Revír: Nežárka | Způsob lovu: Muškaření

Dnes jsem byl prohnat mouchy po řece, lov dost ztěžoval vítr ale přesto rybky vcelku šlapaly. Plotice, cejnci, tloušti a jeseni mi byli společností.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49261.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49262.jpg
                      Pátek 1. června 2012 ve 14:47® HaD
                      HaD

tehle vzal na ještěrku :-)) )

Odesláno prostřednictvím aplikace SmartChytej. Tento příspěvek byl editován 1.6.2012 17:13:57 uživatelem HaD.
                      foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49257.jpg
                        Pátek 1. června 2012 ve 14:29® HaD
                        HaD

kachnozravy dabelsky kapr

Odesláno prostřednictvím aplikace SmartChytej. Tento příspěvek byl editován 1.6.2012 17:12:28 uživatelem HaD.
                        foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49256.jpg
                          Pátek 1. června 2012 ve 13:45® Boleslav
                          Boleslav
                          Datum lovu: 1.6.

Promokl jsem jak pes, ale stálo to za to.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49248.jpg
                            Pátek 1. června 2012 ve 12:56® ladamaj
                            ladamaj

cercer>gratuluji moc pěkný kousek.:->

Pátek 1. června 2012 ve 12:19® cercer
                              cercer
                              Datum lovu: 31.5.2012 | Revír: Moje řeka | Způsob lovu: Muškaření

po dlouhé době na chvíli opět u „mé“ řeky (mimopstruhov­ka)plno tloušťů,proudníci a dvě pěkné plotice..na závěr tento krasavec 42cm. Jen tak dál a houšť!!

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49246.jpg
                                Čtvrtek 31. května 2012 ve 20:57® Scanix
                                Scanix
                                Datum lovu: 31.5.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Muškaření

Dnes jsme opet s kolegou M… vyrazili s musakem. Voda se jevila celkem mrtva, proto jsme nasadili tezke jigy a odrbavali dno. Ryby byly z nejakeho duvodu zalezle v derach a skutecne jsme nejake vydolovali. Oba nas prijemne prekvapili dva boleni, kteri se nejspis uz stahuji za poterem. Kolegovi s prutem zacvicila pekna stika, ale 0.14mm mono nebyla proste lanko ;-) Me se jedna mensi povedla uspesne zdolat. K tomu jsme pochytali opravdu hodne okounku. Jeden peknejsi se nechtel fotit, ale 35+ na mistni pomery byla prijemna zmena. Tlousti se ukazovali, ale bez sance je na neco nalakat. S ubyvajicim svetlem ubylo vyrazne i zaberu a tak jsme to zabalili take ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49241.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49242.jpg
                                  Čtvrtek 31. května 2012 v 18:22® kety.vydra
                                  kety.vydra
                                  Datum lovu: 31.5.2012 | Revír: Olešná 2A | Způsob lovu: Feeder

Dneska ve znamení cejnů a perlínů,kapřík se nepřišel podívat žádný.Ale bylo fajn.

Čtvrtek 31. května 2012 v 16:09® Boleslav
                                    Boleslav
                                    Datum lovu: 31.5. | Revír: Jizera

Už jsem měl radost, že překonám 10 liber ale kapřík byl jak napotvoru za ploutev – a liber měl 11:) Asi i na studené Jizeře ryby předstírají výtěr, páč to během týdne tařka úplně přestal brát.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49240.jpg
                                      Středa 30. května 2012 ve 21:57® osprey
                                      osprey
                                      Datum lovu: 30.5. 2012 | Způsob lovu: Feeder

Zbylo mi krmení po včerejším natáčení a tak jsem se rozhodl trochu nakrmit a zároveň potrápit ostroretky.

Tu největší, kousek přes 50 cm, jsem chytil dost kuriózně – při odchodu od vody jsem zvedl prut, který se 15 minut ani nehnul a byla na něm ryba, regulérně chycená za tlamu.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49231.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49232.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49233.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49234.jpg
                                        Středa 30. května 2012 ve 21:41® Scanix
                                        Scanix
                                        Datum lovu: 30.5.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Muškaření

Dnes vecerni lov s kolegou M… a musakem. Rybky se snazily, hlavne okounci a tloustici. Kolega navic lapil pekne plotice a temer trofejniho proudnika. Bohuzel dve pekne ryby, se mu s 0.14mm navazcem nepovedlo zdolat. Ja nasadil pro jistotu 0.18mm, ale zadna ponorka se nekonala. Uz skoro za tmy jsem osirel a hazel dal to potemele reky. Objevila se lovkyne, ktera mi delala spolecnost a kterou vidam dost pravidelne. Uz jsem to chtel zabalit, ale rana do prutu me prijemne prekvapila. Vyklubal se z toho tloustak. Fotak bohuzel diky slabym bateriim odmitl fotit s bleskem a tak jsem fotku prevedl do „retro“ cernobile ;-) Jen tak cvicne jsem jeste machnul s musakem a hned paradni zaber a necekany odpor, pred nohama se po chvili vyloupla parma lehce pres 60cm, druha v kratke dobe na musak. I kdyz fotky nevysly, zazitek paradni a maximalni spokojenost ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49228.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49229.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49230.jpg
                                          Středa 30. května 2012 v 6:22® sharkcom
                                          sharkcom
                                          Datum lovu: 29.5.2012 | Revír: MP | Způsob lovu: Muškaření

Letošní první.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49226.jpg
                                            Úterý 29. května 2012 ve 21:36® Scanix
                                            Scanix
                                            Datum lovu: 29.5.2012 | Revír: pstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnesni cil cca hodinoveho lovu byl jasny, lapit nejakou rybku na panev, jenze lepe se rekne a hure provede. Vzhledem k tomu, ze hlavni jedlik je na skole v prirode, tak jsem chtel neco mensiho, na zaver se povedla nejmensi ryba lovu, 43cm, tedy nepocitam-li par okounku, kteri rozhodne nebyli v konzumni velikosti ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49224.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49225.jpg
                                              Úterý 29. května 2012 v 18:12® kubas
                                              kubas
                                              Datum lovu: 28.5.2012 | Revír: JM | Způsob lovu: Feeder

Včerejší „rychlolov“ parem dopadl velmi slušně. Ryby braly velmi opatrně, ale pár ryb jsme s kolegou Prutosem přemluvili k záběru. Výsledkem byly 4 parmy, z nichž největší měla 65cm.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49220.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49221.jpg
                                                Úterý 29. května 2012 v 15:03® zanda
                                                Datum lovu: 28.5.2012 | Způsob lovu: Přívlač

Po práci jsem přemýšlel jestli chytat nebo ne, zrovna přestalo pršet a blížil se další déšt, kolega jel a to mě nakonec zlomilo a taky jsem vyrazil. Začátek byl bídnej, chycen pouze okounek, pak jsem musel ven z vody a u toho jsem změnil místo,dorazil jsem ale ne jak bych si představoval a opět jsem jel o dům dál, tam jsem narazil na par okounku kteří mě zabavili na hodinku kterou jsem mel nebo jsem musel pro mladou do práce, nakonec jsem i tu granulku chytl.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49212.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49213.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49214.jpg
                                                  Úterý 29. května 2012 ve 13:44® rohlston
                                                  Datum lovu: 29.05.2012 | Revír: stoják Ostrava | Způsob lovu: Plavaná

Dneska pohodová chytačka, skóre 3:2 pro plavanou proti položené na kapry od 42cm do 54cm a cca 10:0 pro plavanou na bílou rybu.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49210.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49211.jpg
                                                    Úterý 29. května 2012 v 11:03® TOMMY CATFISH
                                                    TOMMY CATFISH
                                                    Datum lovu: 27.5.2012 | Revír: rieka Torysa - Prešov | Způsob lovu: Plavaná

Bol som pri vode s kamošom a ryby šaleli :-) chytili sme spolu tak 30 – 40 rýb prevažne mreny a podustvy :-) naj bola moja 46 cm Mrena. K večeru som skočil aj s ocom na ryby a on ma predbehol :-D chytil mrenu 48 cm :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49205.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49206.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49207.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49208.jpg
                                                      Úterý 29. května 2012 v 10:54® TOMMY CATFISH
                                                      TOMMY CATFISH
                                                      Datum lovu: v minulosti | Revír: pstruhák bez pstruhov | Způsob lovu: Přívlač

niečo z pstruhovky s kamošom :-) nieje veľa času ale trošku sme boli a skušali voblery KOVMASTERS PTC Classic 4 cm jalce brali pekne ale tie pstruhy niekde zmizli :-((

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49203.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49204.jpg
                                                        Pondělí 28. května 2012 ve 21:03® Scanix
                                                        Scanix
                                                        Datum lovu: 28.5.2012 | Revír: pstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes po praci pouze sam se sebou ;-) Pekne jsem to vyhmat, dorazil jsem a po chvili zacal slejvak, ktery prestal az k veceru, kdy jsem to zabalil. Presto jsem si pekne zachytal a chytil krasne a nesmirne bojovne ryby, mozna skoda, ze ty dve uplne nejvetsi se vyply, ale to uz proste k rybarine patri, tak snad priste vydrzi ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49199.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49200.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49201.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49202.jpg
                                                          Pondělí 28. května 2012 ve 14:45® zanda
                                                          Datum lovu: 25-26.5; | Revír: Pstruhová jihočeská | Způsob lovu: Přívlač

V pátek po práci a v sobotu jsem vyrazil k vodě, bylo krásně a ryby brali jako smyslů zbavený, škoda jen že jsou dost potlučené. Každý den lapeno přes deset kousků, pak už jsem je nepočítal. Vše bylo mezi 40 a 50cm, tři nad 50 a dvě ryby jsem nezastavil.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49183.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49184.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49185.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49186.jpg
                                                            Pondělí 28. května 2012 v 10:16® lunimus
                                                            Datum lovu: 27.5.2012 | Revír: Devicany | Způsob lovu: Klasická položená

Dnes bol uplny protiklad vcerajska – darmo boli sme na inom reviri :-) Na breh sa pozrelo 7 kaprov, 3 karasy, 3 pleskace a 1 plotica.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49175.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49176.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49177.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49178.jpg