Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.419 příspěvků, z toho 18419 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 1. června 2012 ve 13:19® cercer
cercer
Datum lovu: 31.5.2012 | Revír: Moje řeka | Způsob lovu: Muškaření

po dlouhé době na chvíli opět u „mé“ řeky (mimopstruhov­ka)plno tloušťů,proudníci a dvě pěkné plotice..na závěr tento krasavec 42cm. Jen tak dál a houšť!!

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49246.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Čtvrtek 31. května 2012 ve 21:57® Scanix
    Scanix
    Datum lovu: 31.5.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Muškaření

Dnes jsme opet s kolegou M… vyrazili s musakem. Voda se jevila celkem mrtva, proto jsme nasadili tezke jigy a odrbavali dno. Ryby byly z nejakeho duvodu zalezle v derach a skutecne jsme nejake vydolovali. Oba nas prijemne prekvapili dva boleni, kteri se nejspis uz stahuji za poterem. Kolegovi s prutem zacvicila pekna stika, ale 0.14mm mono nebyla proste lanko ;-) Me se jedna mensi povedla uspesne zdolat. K tomu jsme pochytali opravdu hodne okounku. Jeden peknejsi se nechtel fotit, ale 35+ na mistni pomery byla prijemna zmena. Tlousti se ukazovali, ale bez sance je na neco nalakat. S ubyvajicim svetlem ubylo vyrazne i zaberu a tak jsme to zabalili take ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49241.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49242.jpg
      Čtvrtek 31. května 2012 v 19:22® kety.vydra
      kety.vydra
      Datum lovu: 31.5.2012 | Revír: Olešná 2A | Způsob lovu: Feeder

Dneska ve znamení cejnů a perlínů,kapřík se nepřišel podívat žádný.Ale bylo fajn.

Čtvrtek 31. května 2012 v 17:09® Boleslav
        Boleslav
        Datum lovu: 31.5. | Revír: Jizera

Už jsem měl radost, že překonám 10 liber ale kapřík byl jak napotvoru za ploutev – a liber měl 11:) Asi i na studené Jizeře ryby předstírají výtěr, páč to během týdne tařka úplně přestal brát.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49240.jpg
          Středa 30. května 2012 ve 22:57® osprey
          osprey
          Datum lovu: 30.5. 2012 | Způsob lovu: Feeder

Zbylo mi krmení po včerejším natáčení a tak jsem se rozhodl trochu nakrmit a zároveň potrápit ostroretky.

Tu největší, kousek přes 50 cm, jsem chytil dost kuriózně – při odchodu od vody jsem zvedl prut, který se 15 minut ani nehnul a byla na něm ryba, regulérně chycená za tlamu.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49231.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49232.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49233.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49234.jpg
            Středa 30. května 2012 ve 22:41® Scanix
            Scanix
            Datum lovu: 30.5.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Muškaření

Dnes vecerni lov s kolegou M… a musakem. Rybky se snazily, hlavne okounci a tloustici. Kolega navic lapil pekne plotice a temer trofejniho proudnika. Bohuzel dve pekne ryby, se mu s 0.14mm navazcem nepovedlo zdolat. Ja nasadil pro jistotu 0.18mm, ale zadna ponorka se nekonala. Uz skoro za tmy jsem osirel a hazel dal to potemele reky. Objevila se lovkyne, ktera mi delala spolecnost a kterou vidam dost pravidelne. Uz jsem to chtel zabalit, ale rana do prutu me prijemne prekvapila. Vyklubal se z toho tloustak. Fotak bohuzel diky slabym bateriim odmitl fotit s bleskem a tak jsem fotku prevedl do „retro“ cernobile ;-) Jen tak cvicne jsem jeste machnul s musakem a hned paradni zaber a necekany odpor, pred nohama se po chvili vyloupla parma lehce pres 60cm, druha v kratke dobe na musak. I kdyz fotky nevysly, zazitek paradni a maximalni spokojenost ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49228.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49229.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49230.jpg
              Středa 30. května 2012 v 7:22® sharkcom
              sharkcom
              Datum lovu: 29.5.2012 | Revír: MP | Způsob lovu: Muškaření

Letošní první.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49226.jpg
                Úterý 29. května 2012 ve 22:36® Scanix
                Scanix
                Datum lovu: 29.5.2012 | Revír: pstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnesni cil cca hodinoveho lovu byl jasny, lapit nejakou rybku na panev, jenze lepe se rekne a hure provede. Vzhledem k tomu, ze hlavni jedlik je na skole v prirode, tak jsem chtel neco mensiho, na zaver se povedla nejmensi ryba lovu, 43cm, tedy nepocitam-li par okounku, kteri rozhodne nebyli v konzumni velikosti ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49224.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49225.jpg
                  Úterý 29. května 2012 v 19:12® kubas
                  kubas
                  Datum lovu: 28.5.2012 | Revír: JM | Způsob lovu: Feeder

Včerejší „rychlolov“ parem dopadl velmi slušně. Ryby braly velmi opatrně, ale pár ryb jsme s kolegou Prutosem přemluvili k záběru. Výsledkem byly 4 parmy, z nichž největší měla 65cm.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49220.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49221.jpg
                    Úterý 29. května 2012 v 16:03® zanda
                    Datum lovu: 28.5.2012 | Způsob lovu: Přívlač

Po práci jsem přemýšlel jestli chytat nebo ne, zrovna přestalo pršet a blížil se další déšt, kolega jel a to mě nakonec zlomilo a taky jsem vyrazil. Začátek byl bídnej, chycen pouze okounek, pak jsem musel ven z vody a u toho jsem změnil místo,dorazil jsem ale ne jak bych si představoval a opět jsem jel o dům dál, tam jsem narazil na par okounku kteří mě zabavili na hodinku kterou jsem mel nebo jsem musel pro mladou do práce, nakonec jsem i tu granulku chytl.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49212.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49213.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49214.jpg
                      Úterý 29. května 2012 ve 14:44® rohlston
                      Datum lovu: 29.05.2012 | Revír: stoják Ostrava | Způsob lovu: Plavaná

Dneska pohodová chytačka, skóre 3:2 pro plavanou proti položené na kapry od 42cm do 54cm a cca 10:0 pro plavanou na bílou rybu.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49210.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49211.jpg
                        Úterý 29. května 2012 ve 12:03® TOMMY CATFISH
                        TOMMY CATFISH
                        Datum lovu: 27.5.2012 | Revír: rieka Torysa - Prešov | Způsob lovu: Plavaná

Bol som pri vode s kamošom a ryby šaleli :-) chytili sme spolu tak 30 – 40 rýb prevažne mreny a podustvy :-) naj bola moja 46 cm Mrena. K večeru som skočil aj s ocom na ryby a on ma predbehol :-D chytil mrenu 48 cm :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49205.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49206.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49207.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49208.jpg
                          Úterý 29. května 2012 v 11:54® TOMMY CATFISH
                          TOMMY CATFISH
                          Datum lovu: v minulosti | Revír: pstruhák bez pstruhov | Způsob lovu: Přívlač

niečo z pstruhovky s kamošom :-) nieje veľa času ale trošku sme boli a skušali voblery KOVMASTERS PTC Classic 4 cm jalce brali pekne ale tie pstruhy niekde zmizli :-((

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49203.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49204.jpg
                            Pondělí 28. května 2012 ve 22:03® Scanix
                            Scanix
                            Datum lovu: 28.5.2012 | Revír: pstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes po praci pouze sam se sebou ;-) Pekne jsem to vyhmat, dorazil jsem a po chvili zacal slejvak, ktery prestal az k veceru, kdy jsem to zabalil. Presto jsem si pekne zachytal a chytil krasne a nesmirne bojovne ryby, mozna skoda, ze ty dve uplne nejvetsi se vyply, ale to uz proste k rybarine patri, tak snad priste vydrzi ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49199.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49200.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49201.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49202.jpg
                              Pondělí 28. května 2012 v 15:45® zanda
                              Datum lovu: 25-26.5; | Revír: Pstruhová jihočeská | Způsob lovu: Přívlač

V pátek po práci a v sobotu jsem vyrazil k vodě, bylo krásně a ryby brali jako smyslů zbavený, škoda jen že jsou dost potlučené. Každý den lapeno přes deset kousků, pak už jsem je nepočítal. Vše bylo mezi 40 a 50cm, tři nad 50 a dvě ryby jsem nezastavil.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49183.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49184.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49185.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49186.jpg
                                Pondělí 28. května 2012 v 11:16® lunimus
                                Datum lovu: 27.5.2012 | Revír: Devicany | Způsob lovu: Klasická položená

Dnes bol uplny protiklad vcerajska – darmo boli sme na inom reviri :-) Na breh sa pozrelo 7 kaprov, 3 karasy, 3 pleskace a 1 plotica.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49175.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49176.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49177.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49178.jpg
                                  Pondělí 28. května 2012 v 10:15® mvincik
                                  mvincik
                                  Datum lovu: 25.5.2012 | Revír: Vltava 24P | Způsob lovu: Muškaření

V pátek jsem s kolegy podnikl výpravu do Scanixova revíru s cílem pokusit se poznat, jak chutná větší ryba na mém novém mušáku. Dopoledne se mi dařilo velice slušně, lapil jsem 5 kusů 45–55cm, několik dalších se osvobodilo, o neproměněných drbancích nemluvě. Kolegové byli věrní vláčce a i oni měli solidní úspěchy, dokonce i jednoho strupatého čapli.

Odpoledne se za námi zastavil Scanix a při našem společném lovu jsem zjistil, že v místech, kde jsme společně lovili by byla zajisté vláčka úspěšnější, než moucha. Scanix vyžehlil takřka 10 ryb a já měl jen 4 neproměněné záběry. Na vině byla má špatná sestava pro dané podmínky.

Tak jako tak obrovská zkušenost, kterou snad příště zužitkuji v nějakou tu šupinu. Celkem vzato, báječný den s přáteli!

Tento příspěvek byl editován 28.5.2012 10:16:30 uživatelem mvincik.
                                  foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49171.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49172.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49173.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49174.jpg
                                    Pondělí 28. května 2012 v 9:56® lunimus
                                    Datum lovu: 26.5.2012 | Revír: Zelena voda | Způsob lovu: Klasická položená

V sobotu som bol s detmi na rybach, ale okrem par slnecnic, plotic a cervenic sme z vody nedostali nic. Jediny slusny zaber bol od nejakej riadnej potvory, ktora miesto toho, aby sa dala vytiahnut von z vody, mi vyrovnala hacik a ja som vytiahol len kusok jemne zahnuteho drotu. Den vsak bol super a pekne sme si to uzili :-)

Neděle 27. května 2012 ve 23:58® hering
                                      hering
                                      Datum lovu: 27,5.2012 | Revír: Labe

Ryby dnes moc nepolupracovaly a tak jsem si cvaknul pár labských vranek a jednu breberu :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49167.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49168.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49169.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49170.jpg
                                        Neděle 27. května 2012 ve 21:30® Padis
                                        Padis
                                        Datum lovu: 27.5.12 | Revír: Vč říčka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes po ránu na chvilku u vody.I nějaké ryby jsem chytl převážně PO.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49162.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49163.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49164.jpg
                                          Neděle 27. května 2012 ve 20:16® sidla
                                          sidla

stromovka

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49159.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49160.jpg
                                            Neděle 27. května 2012 v 19:43® pipa
                                            pipa
                                            Datum lovu: 26.5.2012 | Revír: labe | Způsob lovu: Plavaná

Hold mi to letos ňák jde:-> Včéra na plavačku a na rohlíček,tendle nedočkavej sumík 70cm a eště k tomu raritka: já bych to nazval T fous … nebo možna slabší ypsilon ?

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49156.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49157.jpg
                                              Neděle 27. května 2012 v 19:01® kety.vydra
                                              kety.vydra
                                              Datum lovu: 27.5.2012 | Způsob lovu: Feeder

Dneska to byla doslova depresívní výprava…Zajel jsem na oblíbené místa,vše obsazeno,a už ani řeřeším jestli boilísákama na celý týden…Tak jsem se přesunul na další přehradu,vybral flek a nahodil feedry.Po hodině mrtvých špiček,a upřímně řečeno ani místo se mi nelíbilo,protože idioti z povodí Odry vymlátili ze břehů co se dalo a chytat v té měsíční krajině se mi totálně znechutilo,jsem se chtěl přesunout na další přehradu…No,zatáhlo se,začlo pršet a deprese na mě dolehla plnou vahou a já už ani nezkoušel přejet na další místečko na jiném revíru.....Potěšil mě pokec se sousedem z baráku což bych ani nečekal,že se vůbec u vody setkáme,protože je úplně jinak stylově založený.No,když ráno vstanu,což mám v plánu,tak snad bude líp a možná si i šáhnu na rybu (jakoukoliv).Ať už je po prázdninách,protože to zas bude záhul…Tak ať se všem daří! :-)

Tento příspěvek byl editován 27.5.2012 19:04:54 uživatelem kety.vydra.
                                                Sobota 26. května 2012 ve 23:19® Scanix
                                                Scanix
                                                Datum lovu: 26.5.2012 | Revír: pstruhovka a mimopstruhovka | Způsob lovu: Muškaření

Dnesni den byl predevsim o rybach, u vody jsem jej stravil tarka cely a musim rict, ze jsme si to s kolegou M… nalezite uzili, i kdyz rano jsme dopadli na P jak sedlaci u Chlumce a od zera me zachranoval 20cm duhacek. Po obede jsem vyrazil na chvili sam na reku, jenomze prutok byl oproti vcerejku vice jak dvojnasobny a vzrosl o 12 kubiku, navic voda byla vyrazne kalna. Nedaval jsem si moc sanci, ale nevzdaval jsem to, nakonec jsem v tom plovoucim bordelu vetvi, trav a vodaku nejake rybky nasel a hafo zaberu nepromenil. Dost mi take trvalo najit i to, co rybky chtely, ale alespon jsem si spravil naladu z rana. Vecer jsem zalovil do tretice a s kolegou M… jsme si zamusili na MP a bylo to moc fajn. Konecne se mi povedla zdolat parma, sice pouhych 58cm, ale prala se statecne a bylo to prijemne. Mezi okyse a tlouste se zamotala jeste jedna podoustev ve svatebnim, kolega do sve sbirky pridal jeste solidniho perlina. Jako tresnickou na dortu byl duhak rovnych 60cm, trosku pohubly, zrejme hlavatkova forma :-)) a uz za tmy pak pekny tloustak…Co dodat, jsem unaven, ale spokojen a tesim se na priste ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49141.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49142.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49143.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49144.jpg
                                                  Sobota 26. května 2012 v 18:30® TOMMY CATFISH
                                                  TOMMY CATFISH
                                                  Datum lovu: 26.5.2012 | Revír: rieka Torysa - Prešov | Způsob lovu: Plavaná

Dnes som bol trošku pri Toryse s kamošom Matúšom a celkom sa nám darilo a chytili sme nejaké mreny, jalce a podustvy :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49137.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49138.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49139.jpg
                                                    Sobota 26. května 2012 v 10:47® kamos007
                                                    kamos007
                                                    Datum lovu: dnes

Dnes pokus o línka vyšel na prázdno, chyceno 6 kaprů (do 49 cm), jeden okoun a cejn.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49131.jpg
                                                      Pátek 25. května 2012 ve 23:54® jepice-zruseno
                                                      Datum lovu: Dnes | Revír: Mimopstruhovka | Způsob lovu: Muškaření
                                                      Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
                                                      foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49125.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49126.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49127.jpg
                                                        Pátek 25. května 2012 ve 23:01® Scanix
                                                        Scanix
                                                        Datum lovu: 25.5.2012 | Revír: pstruhovka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes po praci jsem zaskocil zkontrolovat kolegu mvincika s prateli. Spolecny lov zacal dobre, prisel prvni pstrouzek a i kolega v zapeti bodoval na musak, ale pak to vypadalo na trapeni korenene jen par kontakty. Nicmene jsem vytrval ve zvolene taktice a ta prinesla sve ovoce, resp. pekne rybky v hojnem poctu, bojovne s jiz pekne dorostlymi ploutvickami. Mirovi jsem vsak vyrazne stesti neprinesl, zaverem konstatoval, ze si mel vzit vlacak a ze to dopoledne bylo lepsi ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49123.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49124.jpg
                                                          Pátek 25. května 2012 v 19:51® JohnFish
                                                          JohnFish
                                                          Datum lovu: 25.5.2012 | Revír: Vltava 6 | Způsob lovu: Plavaná

Ryby docela braly a i když malé tak nebo tak sem byl spokojen. :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49120.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49121.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49122.jpg
                                                            Pátek 25. května 2012 ve 14:26® cormaxx
                                                            cormaxx
                                                            Datum lovu: 25.5.2012 | Revír: 441005 | Způsob lovu: Feeder

Dneska to na feeder šlo krásně.Hned od 4 brali kapříci 40–45. Na 3 zrnka kuku na vlasu přišel jeden o trošku větší šupík. Kolem 8 se to zklidnilo,tak jsem chtěl v půl desátý balit,jenže mě vyrušil telefon.Jen co jsem ho položil,přišel jemnej záběr. Ke břehu se to táhlo jak cejnek. U břehu začalo rodeo.Tak 3 minuty jsem vůbec neměl páru,co to tam mám.Během dalších 5 minut udělal tak 10 výpadů. Na takový mimino měl dost páry. Nakonec 0,16 návazec vydržel i pár přejetí přes rákos,potopený větývky i drhnutí o velkej balvan kus od břehu.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49117.jpg