Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 9. března 2012 v 18:30® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH
Datum lovu: 9.3.2012 | Revír: Rieka Torysa | Způsob lovu: Plavaná

tak konečne som vybehol k vode a zároveň som otestoval nový prútik od mikáda :-) chytila sa jedna mrenka chytal som len cca 20 minut :-D zajtra to asi zopakujem ale bude to na dlhšie

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Čtvrtek 8. března 2012 ve 20:28® Foligno
    Foligno

Foligno> Odměna za včerejší posezení u feederu v „krásném počasí“. Cejn už měl třecí vyrážku…

Tento příspěvek byl editován 9.3.2012 11:56:59 administrátorem kerob.
    foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47886.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47887.jpg
      Čtvrtek 8. března 2012 v 11:59® olda
      olda
      Datum lovu: 8.3 | Revír: Labe | Způsob lovu: Feeder

Tak už to jede,samí cejn, ale placky jak lopaty,huráá, a je po absťáku.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47879.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47880.jpg
        Středa 7. března 2012 ve 14:46® MIG-35
        MIG-35
        Datum lovu: 7.3 2012

Dneska sem se byl kouknout na řeku jestli by už se dal smočit háček.Místy jo a místy ne záleží je svítí slunce.A na „mojí“ straně jako na potvoru stín.Nikde ani človíčka..u řeky sem vyplašil stádečko srn a hejno kormošů :-(( .Náladu mi spravil mořák co kroužil majestátně nad řekou. I nějaký úlovky byli jen sem si nevzal pytel… =-| Takže příští návštěva u vody už s proutkem!9-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47872.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47873.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47874.jpg
          Středa 7. března 2012 v 10:49® pitrshudy19
          pitrshudy19
          Revír: Prvni setkani | Způsob lovu: Muškaření

Prirodou tahne skoro jaro. V kraji zari slunce, ale u potoka v lesnim stinu zima dosut neztratila svou nadvladu. Divoky potok se zene korytem, jez si jarni vody proklestily v snehovych polich. Chlad a syrovost stoupa z vodni triste a jako lehka mlzna clona se tahne udolim. Touha, s niz prichazi kazdy rybar k vode, se splnila a za nastrahou tazenou povrchem vody vyjizdi ryba. Je to nahle a neskutecne. Jako blesk se mihne pstruh v pereji, divoce zautoci a svou dravosti se sam zasekne na udici. Poznava, ze byl prelsten, nezname nebezpeci ho spoutava a v touze osvobodit se vyrazi prudkym skokem nad hladinu. Pod tuni v melke vode ztraci pstruh zastitu hloubky. Zadrzovan odporem udice a nadnasen proudem konci v melkem uplavu, divoce lapaje po vzduchu. Muj prvni ulovek-pstruh duhovy. Opatrne ho zbavujeme udice a vpoustime zpet do potoka. Rybarska povera veli dat mu svobodu. Sebekrasnejsi prvni ryba ulovena na zacatku pstruhove sezony ma byt vracena vode pro pocit radosti z darovaneho zivota v probouzejicim se jaru a proto, aby pristi lovy skoncily stejne uspesne jako ten prvni.

Úterý 6. března 2012 ve 14:40® lunimus
            Datum lovu: 6.3.2012 | Revír: Malý Dunaj | Způsob lovu: Plavaná

Tak … dnes som sa dostal konecne k vode sam a bez deti … stravil som vonku cca 3,5 hodinky ale i ked som sa velmi snazil, nechytil som nic … zabery sice sem tam nejake boli – zaujem bol hlavne o kukuricu, ale na breh som dostal len par konarov, trsy travy, nejake zdrapy latky. Ci som mal moc maly hacik, alebo kde bola chyba, neviem … tusim budem musiet pockat na niekoho skusenejsieho, co na mna trochu dohliadne :-)

Pondělí 5. března 2012 v 19:54® mvincik
              mvincik
              Datum lovu: 5.3.2012 | Revír: tekoucí | Způsob lovu: Plavaná

Dnes se mi podařilo vyšetřit nějaké 2,5 hoďky na lov, a tak jsem po obědě navštívil místo, kde jsem do dnes nikdy nebyl. Byla to tedy taková průzkumná procházka s cílem vyžehlit nějakou tu šupinatou čudlu.

Žádný zázrak to tedy nebyl, co ryba, to tlouštík okolo třiceti. Až poslední záběr mě velice potěšil, a tak jsem odcházel od vody nadmíru spokojen. Konečně má letošní první „zlatá“ rybka. Ještě tu někde jsou, a to je jen a jen dobře.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47870.jpg
                Pondělí 5. března 2012 v 19:50® HaDová
                HaDová
                Datum lovu: Dnes | Revír: Nikde | Způsob lovu: Kaprařina

zkouška

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47869.jpg
                  Pondělí 5. března 2012 v 18:30® Segoves
                  Segoves
                  Datum lovu: 5.3.2012 | Způsob lovu: Plavaná

Vyrazil sem na hodinku k vodě trošku se provětrat a povedl se první letošní úlovek byl sem šťastnej jako blecha:)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47867.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47868.jpg
                    Pondělí 5. března 2012 v 18:08® chosebaits
                    chosebaits

Dnešní lapačka s kamarádem byla naprosto užasná.19 plo­tic,3 tloušti,bez­počet ouklejí,ježdík a řízan.Počasí přálo a tak to nemělo chybu.

Neděle 4. března 2012 v 18:38® mira.ll
                      mira.ll
                      Datum lovu: 4.3.2012 | Revír: Radbuza | Způsob lovu: Feeder

Než dorazil kamarád, tak jsem na mouchu polapil sivena a menšího tlouště.Pak jsme na feedery dostali už jen tři tlouštíky…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47849.jpg
                        Neděle 4. března 2012 v 15:43® Scanix
                        Scanix
                        Datum lovu: 4.3.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Feeder

Po poledni jsem mrknul na opet na reku, stojaky jsou jeste vicemene pod ledem. No a dobre jsem si zvolil, lovene opet bez krmeni, jen tak s rohlikem v kapse a tentokrat bodoval feeder, zatim co plavka silne zaostavala. Povedle se pomerne dost peknych cejnu a jeden tloust, ktery stal za to a na kterho jsem vytahl i metr a letmo nameril 54cm, takze spokojenost :-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47844.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47845.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47846.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47847.jpg
                          Neděle 4. března 2012 ve 12:31® jumbo76
                          jumbo76
                          Datum lovu: 4.3.2012 | Způsob lovu: Klasická položená

Včerejší vycházka k řece byla fajn jen těm rybám se moc nechtělo a tak jsem tam s kamarádem aspoň pěkně pokecal :-) a navím přidávám foto pěkné krajiny.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47835.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47836.jpg
                            Neděle 4. března 2012 v 11:44® Segoves
                            Segoves
                            Datum lovu: 2.3.2012 | Způsob lovu: Muškaření

tak první letošní rybaření skončilo podle očekávání ale procházka to byla krásná a hlavně že už sem zase chytal:)…radost mi kazily jenom vyprávění místních kolik bylo na řece kormoránů…na posledním obrázku to jsou jikry? nevíte jaké ryby?

Tento příspěvek byl editován 4.3.2012 11:45:45 uživatelem Segoves.
                            foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47831.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47832.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47833.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47834.jpg
                              Neděle 4. března 2012 v 10:15® ssg.Jimmy Wild
                              ssg.Jimmy Wild
                              Datum lovu: 3.3.2012 | Revír: Blanice | Způsob lovu: Feeder

Včera jsem byl poprvé letos vykoupat feeder. Ráno krátce nějaká aktivita ryb byla a povedl se letošní první úovek na svazovce (viz foto). Bohužel než jsem stihl upravit sestavu tak, abych proměnil více záběrů, tak brát přestaly. Ale i tak krásné dopoledne.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47829.jpg
                                Sobota 3. března 2012 v 18:30® regulus
                                regulus
                                Datum lovu: dneska | Revír: šestej brčálník | Způsob lovu: Plavaná

Tak sluníčko mě ukecalo i když jsem to viděl černě (s chytáním), ale nakonec jsem našel nějakejch 10 metrů čtverečních kde byly i nějaký ryby, všude okolo ale ještě hodně silnej led. Načapal jsem na hruškách i kolegu s foťákem … ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47818.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47819.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47820.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47821.jpg
                                  Sobota 3. března 2012 v 15:47® chosebaits
                                  chosebaits

Právě jsem se vrátil od vody a celkem to tahalo.Podíval se ven nějakej tloušťáček,jesen ,plotice a červenopeřice.Berou hodně opatrně a tak je voda asi ještě dost studená.Foto nemám,nebo foťák zustal doma.

Pátek 2. března 2012 ve 21:18® osprey
                                    osprey
                                    Datum lovu: 2.3.2012 | Způsob lovu: Plavaná

Byl jsem si u vody pro fotky, protože to, co se nafotí v takovém tom zimním příšeří, nestojí za mnoho. Bohužel, spokojen nejsem. Ryby snad nějaké byly, ale obrázky katastrofa.

Tento příspěvek byl editován 2.3.2012 21:18:44 uživatelem osprey.
                                    foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47804.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47805.jpg
                                      Pátek 2. března 2012 ve 20:18® mvincik
                                      mvincik
                                      Datum lovu: 2.3.2012 | Revír: svazovka | Způsob lovu: Plavaná

Také jsem dnes využil jarního počasu a došel polechtat fousky fišek. Voda nic moc, zvedlá a hodně kalná, přesto jsem měl na háčku fišek až dost.

Nejvíce zastoupená byla plotice různých velikostí, asi 4 cejni a i nějaký ten tloušť běžných rozměrů. Povedly se i letošní 2 premiérové oukleje.

Pořád se mi ale nedaří ty ryby, kvůli kterým na ty fleky chodím. Holt se ještě mám co učit…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47801.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47802.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47803.jpg
                                        Pátek 2. března 2012 v 18:41® Scanix
                                        Scanix
                                        Datum lovu: 2.3.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Plavaná

Dnes nachvilku na skok po praci opet k rece, povedl se prvni letosni cejn, celkem pekny a k tomu par ploticek a ma casove omezena necela hodka vzala za sve. Pomalu se do toho dostavam, jen tech vetvi, co tu po zime je, pekne jsem vaznul…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47799.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47800.jpg
                                          Čtvrtek 1. března 2012 ve 21:16® Scanix
                                          Scanix
                                          Datum lovu: 1.3.2012 | Revír: mimopstruhovka | Způsob lovu: Plavaná

Tak i me dnesni slunecny den vytahl k vode, bohuzel jsem se tam dostal az na posledni cca pul hodku, presto jsem nejake zabery v prikalene a zvedle vode o tajiciho snehu mel a dve mensi rybky, prvni letosni ze svazovky, zdolal; snad uz to bude jen lepsi :-)

Tento příspěvek byl editován 1.3.2012 21:19:18 uživatelem Scanix.
                                          foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47792.jpg
                                            Čtvrtek 1. března 2012 ve 21:03® hrivak.hk
                                            hrivak.hk
                                            Datum lovu: 29.2 | Revír: Labe | Způsob lovu: Feeder

Já byl včera chytat cejny na soutok labe a orlice a skončilo to neúspěchem. Voda měla okolo čtyř stupnu a průtok byl silný.Chytal jsem na jedinem možnem točáku kde nebyly naplaveniny.Aš na dva záběry nic ,ale na konci když uš sem se chystal jít domů tak se ohnul feeder a tahl jsem jakousi tíhu neustále pulzující nakonec i jediná ryba padá z háčku a tak se ani nedozvídám co to bylo za rybu. Možná kapr nebo podseklí slušný cejn ,tak či onak je to škoda.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47791.jpg
                                              Čtvrtek 1. března 2012 ve 20:06® čabi
                                              čabi
                                              Datum lovu: 1.3. | Revír: stoják JM | Způsob lovu: Feeder

dnes braly na hod, cejni 45–52cm

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47788.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47789.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47790.jpg
                                                Čtvrtek 1. března 2012 v 19:46® noba
                                                noba
                                                Datum lovu: dnes | Revír: vltava | Způsob lovu: Feeder

Tak dneska poprvé na feeder. Povedlo se cca 10cejnů ve velikostech od 35 do 50cm a povodil jsem si, nebo teda spíš mě si povodil sumec na červa, podle slizu na vlasci určitě přes metr. Ale byl jsem absolutně bez šance. Prostě parádní lov.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47785.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47786.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47787.jpg
                                                  Čtvrtek 1. března 2012 v 16:55® pemalda
                                                  pemalda
                                                  Datum lovu: 1.3.2012 | Revír: řeka | Způsob lovu: Plavaná

Dnes sem popad doma rohlík a šel na ně.A za chvíli bylo po rohlíku.Šli na střídačku tloušti a jeseni,nic jinýho sem za hoďku a půl nechytil.Nějaké rybky sem zvětšnil pomocí mobilu.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47782.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47783.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47784.jpg
                                                    Středa 29. února 2012 ve 23:08® osprey
                                                    osprey
                                                    Datum lovu: 29.2. 2012

Byl jsem si spočítat ryby. Je to špatné. Nějak se jim v řece nelíbí a stěhujou se na břeh, kde se pak svlékají.

Ze staré gardy zbylo už naprosté minimum. Dnes potěšila plotice 38 cm (tu jsem si i změřil). Možná je to stará známá. A ten rozervaný ocas, to není moje práce. To dělá ten (ta), co nechává ty šupiny na břehu.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47776.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47777.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47778.jpg
                                                      Středa 29. února 2012 ve 20:50® cormoran
                                                      cormoran
                                                      Datum lovu: 29.2.2012 | Revír: Bílina | Způsob lovu: Plavaná

První letošní plavča na stojáku dopadla nad očekávání. Do přítoku začali najíždět kapříci a tak se mezi plotice a skaláky občas nějaký přimotal:-)

Fotky mobilovky..

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47766.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47767.jpg
                                                        Úterý 28. února 2012 v 15:40® vagi
                                                        vagi
                                                        Datum lovu: 27.2.2012 | Revír: Černošín u Petroviče | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Včerejší rychlá podvečerní dírkovaná v Černošíně u Petroviče. Zřejmě letos poslední… Rybám se vůbec nechtělo a nějak jsem nebyl spokojen s pohybem nástrah. Vyměnil jsem marmyšku a zmenšoval ocásky,až se začalo dařit a nakonec se nechal zlákat i tento „líný“ krasavec. Poděkování za vymazlené marmyšky letí na samý západ Čech chlapcům z vláčej.cz

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47749.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47750.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47751.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47752.jpg
                                                          Pondělí 27. února 2012 ve 20:13® PepikJosef

sus1> tak mi to ňák uniklo

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47732.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47733.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47734.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47735.jpg
                                                            Pondělí 27. února 2012 v 19:26® PepikJosef

sus1> ahoj,posílám slíbené foto z Černošína a ptám se proč jsi fotil v Ostrově guláš a ne ryby?

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47717.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47718.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47719.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img47720.jpg