Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.419 příspěvků, z toho 18419 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 20. listopadu 2011 ve 22:59® osprey
osprey
Datum lovu: 20.11. 2011 | Způsob lovu: Přívlač

Udělal jsem si dnes radost a po dlouhé době vyrazil na větší rybářskou vycházku. Hodně jsem najezdil, nachodil, mnohé viděl a bezrybka nebyl.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img46000.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img46001.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img46002.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img46003.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Neděle 20. listopadu 2011 ve 21:28® hecht
    hecht
    Datum lovu: 20.11. | Revír: říčka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem s kamarádem Charem navštívil jednu naši oblíbenou říčku, letos zanedbávanou. Očekávání nebyla velká, ale celkem pěkná rybačka.Párek menších bolenů, několik pěkných okounů, no a i nějaká ta kudla se našla. Největší úlovek se zadařil k večeru, nástraha velmi spešl ,,podprdelník'', po osedlání se tam začalo rozléhat hlasité chrápání

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45990.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45991.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45992.jpg
      Neděle 20. listopadu 2011 v 18:50® Scanix
      Scanix
      Datum lovu: 20.112011 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnesni odpoledne jsem s kolegou M… spise absolvoval prochazku podel ricky, rybkam se moc nechtelo, alespon scenerie byla uzasna, ony i ty vice jak 100lete duby bez listi s krajinou pokrytou sesedlou travinou a rakosem maji neco do sebe. Kolega lapil par okysu mensi velikosti, ja pridal take nejake rybky, ale zadna hitparada to nebyla…

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45987.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45988.jpg
        Neděle 20. listopadu 2011 v 18:13® Holajz2

Vyrazil jsem pro vánoční rybu, ale nekonala se. Životy všech 17 kapříků do 35cm zůstaly ušetřeny…

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45982.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45983.jpg
          Neděle 20. listopadu 2011 v 18:12® kety.vydra
          kety.vydra
          Datum lovu: 20.11.2011 | Revír: Žermanice | Způsob lovu: Klasická položená

Dnes jsem si odnesl dva kapříky na Svátky a dušička má klid:-)

Neděle 20. listopadu 2011 ve 14:29® hraji
            hraji
            Datum lovu: 19.11.2011 | Revír: Dyje | Způsob lovu: Přívlač

Krátký pokus o ulovení hlaváče černoústého byl korunován úspěchem. Kromě něj se podařil jeden okoun. Marmyška s jedním bílým červem nezklamala.

Sobota 19. listopadu 2011 ve 21:18® BoBo-Falknow
              BoBo-Falknow
              Datum lovu: 19.11.2011 | Revír: Jesenice | Způsob lovu: Přívlač

Dnes na chvilku, jen ověřit, že minule zvolené barevné kombinace fungují.

Fungují – zelenomodrá je nová žlutá :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45963.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45964.jpg
                Sobota 19. listopadu 2011 v 19:24® osprey
                osprey
                Datum lovu: 18.11. 2011 | Způsob lovu: Přívlač

Překopávám svoji rybařinu. Hledám nová místa a učím se nové věci. V rámci toho jsem si mimo jiné ulovil večeři (kousek přes pade a dost nafouklý z té hloubky, navíc letos první sežraný). Nic jiného jsem nefotil, nechtělo se mi a nebylo světlo.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45956.jpg
                  Sobota 19. listopadu 2011 v 17:21® chosebaits
                  chosebaits

Jak už bylo zde psáno,tak jsme byly s Lojzou rybkou a Ludvou P. na Ebru.Byl to přátelé frmol, jak s vodou,ale i s rybama.Při odjezdu jsme věděly, že je málo vody,ale nikdo by ani ve snu neočekával, že zažijem na Ebru obrovský příval vody s Pyrenejí včetně stromu a kdejakého bordelu.Voda v přehradě stoupala takovým tempem, že náš tábor byl během týdne několikrát přestěhován.Díky tomuto jevu se prudce ochlazovala voda a sumci moc nekousaly,ale přesto se něco podívalo ven.Z čeho jsme byly PAF byla aktivita candátů a okounů.První noc u vody jsme provláčely až do svítání a na kontě bylo desítky slušných candátů a okounů.Candáti a okouni braly i přez den a tak jsme se nemohly nabažit.Po dvou dnech už jsme byly z vláčky otráveni a kupodivu nás už to ani nebavilo .CO ŽE? Ano,nebavilo!Nikdy jsem si nemyslel že bych řekl že už mě nebaví vláčet.Jen lehce vzpomenu na jedny slova před lety, kdy jeden pán řekl že už ho to nebaví vláčet neboť chytl dnes 60 candátu.Já jsem mu kdysi nevěřil,že to jde chytit a také že někdo muže říci že už ho to nemůže bavit. Dnes už věřím!

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45951.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45952.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45953.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45954.jpg
                    Pátek 18. listopadu 2011 ve 23:13® kety.vydra
                    kety.vydra
                    Datum lovu: 18.11.2011 | Revír: Žermanice | Způsob lovu: Klasická položená

Za čtyři hodiny ani ťuk…

Pátek 18. listopadu 2011 ve 21:59® mvincik
                      mvincik
                      Datum lovu: 18.11.2011 | Revír: Pískárna | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem dnes po delší odmlce našel hodku volna a vyrazil k vodě. Cíl byl jediný, soukromně se rozloučit se svým kamarádem po svém.

Asi po hodině a čtvrt jsem si vymodlil jediný záběr a vyžehlil jím tuto krásnou fišku. Pojmenoval jsem ji „Sander“, koukl jsem nahoru, pravil tak 3–4 věty a se slzou v oku pustil zpět. Ať brázdí vody dál…

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45947.jpg
                        Pátek 18. listopadu 2011 v 19:04® Scanix
                        Scanix
                        Datum lovu: 18.11.2011 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Odpoledne jsem vyrazil jako obycejne na chvili k rece, lov se ubiral beznym stylem, mala sticka, nejaky okys a opet cejn za sako. Pak v cca metrove vode, kde jsem tusil sticku zaber, no spis letma vazka, instiktivne jsem prisekl a pocitil na Destince 2–14g a 0,16mm mono celkem solidni vahu ryby, ktera se dala pomalu do pohybu, prut se ohybal vic a na jednou se na druhem konci cosi nekotrolovatelne zasmykalo, rikam si v duchu, ze jsem asi opet neco podsek, na hladinu se vyhoupla jakasi podlouhla tmava ryba, asi podsekla amur ci stika, ze to tak divne skace, uvazuju dal, rybe jsem nedal snad ani metr, ale kotrmelce ve vode me znervoznili, u brehu se ryba postavila na hlavu a temer cela se vykulila nad vodu, mel jsem jasno, sumik a v listopadu na gumu, omotaval se dal kolem vlasce, lehce jsem zvolnil v tahu po chvili jej drzel za celist…neni to obr, ale pro me prvni sumik uloveny od konce srpna, metr ukazal 103cm, na temer UL sestavu to bylo fajn, v lete by me asi na tuto sestavu povodil vic, ale i tak spokojenost…

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45944.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45945.jpg
                          Pátek 18. listopadu 2011 v 19:00® Raf
                          Raf
                          Datum lovu: 17.-18.11.2011 | Revír: Zřejmě slušnej revír | Způsob lovu: Přívlač

Moc dobrá vláčkařsko-kaprařská akce se super lidma. Povedly se mi dvě krásný štiky a jedno céčko. Byla zima, ale všechny ryby byly ve velikostech, které zvedaly pocitovou teplotu minimálně o deset stupňů. Céčko mimochodem bylo na 15 cm kopyto…

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45942.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45943.jpg
                            Pátek 18. listopadu 2011 v 9:20® Mrakoš

Tak letos naposled – pár rybek na rozloučenou.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45940.jpg
                              Čtvrtek 17. listopadu 2011 ve 21:54® sethy
                              sethy
                              Způsob lovu: Přívlač

Asi má nejdelší zimní vycházka co pamatuji. Bylo krásně, jen ty ryby to nějak nevěděly :-D

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45936.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45937.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45938.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45939.jpg
                                Čtvrtek 17. listopadu 2011 ve 21:29® BoBo-Falknow
                                BoBo-Falknow
                                Datum lovu: 17.11.2011 | Revír: Jesenice | Způsob lovu: Přívlač

Protože jsem věděl, že o závody na Jestřabkách je dobře postaráno, věnoval jsem se vodám u nás na západě. A dařilo se. :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45934.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45935.jpg
                                  Čtvrtek 17. listopadu 2011 ve 21:06® Robur
                                  Robur
                                  Datum lovu: dnes | Revír: Jestřabice.cz | Způsob lovu: Přívlač

všimněte si inovace, každý výrobce se snaží, aby ryba dráždila predátora hlavně pohybem ocásku. Novinak ze sortimentu http://www.vlacej.cz/…le-nastrahy/ dráždí hlavně výrazem a mimikou. Tým profesionálů vytvořil imitaci zraněné rybky, která se však dokáže svým nepřátelům drze vysmívat a vyplazovat na ně jazyk, který při tažení vodou kolem rybky rozpustile vlaje. Vemte jed, že to predátory nenechává lhostejnými.

foto č. 1 a 2

Díky vhodně zvolené starategii a kvalitním nástrahám jsem by po třech kolech první…u guláše Foto č. 3, kde jsem pak hrdě pózoval s reprezentační kšiltovkou, kterou pak chtěl úplně každý např. foto č. 4

Každopádně byla dnes na závodech ukrutná zima. 90 lidí chytlo cca 510 ryb, mně se podařilo 4× chytit rybu v 1., 3., 4. a 5. kole, takže jsem dosáhl na 41. místo a láhev červeného. Přitom 3 ryby jsem vytáhl jen pár minut před koncem kola. Rybáři zoufale hledali něco, co by ryby dokázalo zaujmout a prakticky tato nástraha nebyla dneska nalezena. Největší ryby závody byly duhák a candát 56cm.

Tento příspěvek byl editován 18.11.2011 14:37:09 uživatelem Robur.
                                  foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45930.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45931.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45932.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45933.jpg
                                    Čtvrtek 17. listopadu 2011 ve 21:00® Robur
                                    Robur
                                    Datum lovu: dnes | Revír: Jestřabice.cz | Způsob lovu: Přívlač

dnes jsem s podporou Vláčej.cz odjel reprezentovat do Jestřabic na přívlačové závody. Počasí nám skutečně přálo.

Foto č. 1

protože tam byli i nějaci reprezentanti, tak jsem se rozhodl nenasadit legendární žluté kopyto, aby vzteky nerozlámali vláčáky a zkusil experimentovat s jinými nástrahami z arzenálu vláčej.cz

foto č. 2. a 3.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45926.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45927.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45928.jpg
                                      Čtvrtek 17. listopadu 2011 ve 20:57® hering
                                      hering
                                      Datum lovu: 17.11.2011 | Revír: severákov | Způsob lovu: Feeder

Jediná dnešní ryba.Potěšila :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45925.jpg
                                        Čtvrtek 17. listopadu 2011 v 19:34® fila
                                        fila

Dneska se po 3 hodinách přívlače nechala přemluvit jen jedna.:)Necítím pravou ruku a rameno,protože jsem rozbitej přívlačovej naviják nahradil dočasně kaprařskou okumou a ta je těžká jako kráva.:)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45917.jpg
                                          Čtvrtek 17. listopadu 2011 v 19:14® Scanix
                                          Scanix
                                          Datum lovu: 17.11.2011 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Dnesni odpoledne jsem stravil na rece po dlouhe dobe s kolegou M…, musim rict, ze to nebylo spatne, me se povedla na mistni pomery pekna kudla, par mensich kolegyn a nekolik dalsich ryb jsem si povodil az k noham, aby se posleze osvobodily. Dokonce prisel opet pekny cejn, jen skoda, ze za triko. Kolega se take snazil pekne, pochytal par okysu a vykouzlil dva pekne kapriky, jedhoho za hubu a druheho za ocas, v zaveru lovu mu to ukousla stika s nekompromisnim tahem a velikostne asi zadna chudinka…

Tento příspěvek byl editován 17.11.2011 18:14:47 uživatelem Scanix.
                                          foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45915.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45916.jpg
                                            Čtvrtek 17. listopadu 2011 v 19:07® Piranha
                                            Piranha
                                            Datum lovu: Dnes | Revír: Pstruhovka SČ | Způsob lovu: Muškaření

Tak dnes jsem i já vyrazil zdravě vymrznout a k tomu jsem si i krásně zachytal.Převažoval duhák a občas se na mě přišel podívat svatebčan. Raději jsem ani nebrodil a využil jsem novou zbraň od Hanáka v 3,20m délce a fungovalo to dobře.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45912.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45913.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45914.jpg
                                              Čtvrtek 17. listopadu 2011 v 16:21® kety.vydra
                                              kety.vydra
                                              Datum lovu: 17.11.2011 | Revír: Doma :-)

Na otázku,zda můžu jít na ryby mi dcerka (2,5 roku) odpověděla,že „Ne-ka ne“ (dneska ne) a nahodila tak smutný pohled,že to prostě nesneslo odpor.Tak jsme aspoň vyrazili kolem Olešné na čumendu:-) Tož zítra:-)

Tento příspěvek byl editován 17.11.2011 15:24:40 uživatelem kety.vydra.
                                                Čtvrtek 17. listopadu 2011 ve 14:26® BoBo-Falknow
                                                BoBo-Falknow
                                                Datum lovu: 17.11.2011 | Revír: Svatava | Způsob lovu: Muškaření

Dnes jsem se rozhodnul vzít na ryby juniora a volba padla na Svatavu. Musím říct, že jsme si to oba užili – řeka je na podzim krásná a rybky braly. Co víc si přát…

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45901.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45902.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45903.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45904.jpg
                                                  Středa 16. listopadu 2011 v 18:08® Cudla
                                                  Cudla
                                                  Datum lovu: 16.11 | Revír: Hamerák | Způsob lovu: Muškaření

Asi poslední letošní lov na malém P stojáčku,2/3 zamrzlé plochy.Ryby běžných velikostí znáte,tak jen rozlučka a pokec z mojí parťačkou.Už aby byl duben…

Tento příspěvek byl editován 16.11.2011 17:12:08 uživatelem Cudla.
                                                  foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45895.jpg
                                                    Středa 16. listopadu 2011 v 7:12® proutnik
                                                    proutnik
                                                    Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
                                                    foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45884.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45885.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45886.jpg
                                                      Úterý 15. listopadu 2011 v 17:47® Kazan
                                                      Datum lovu: 15.11.2011 | Revír: un Orlík | Způsob lovu: Přívlač

Dnes opět na Orlíku na štikách, vcelku to bralo, bohužel žádné závratné velikosti. V té celodenní mlze jsem si na pramici občas připadal jak Cháron :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45875.jpg
                                                        Úterý 15. listopadu 2011 ve 14:58® LojzaRybka
                                                        LojzaRybka
                                                        Datum lovu: 6-14.11 | Revír: ebro | Způsob lovu: Sumcařina

Tak s CHosebaitem a Ludvou Peškem na ebru,jeden splněnej sen :-) ,sumci docela kousali,ještě větší překvapení byli candáti,brali takřka pořád,na mělčině nebo ve hloubce,na vláčku i na vymyšlený hovadiny jako je třeba twister se zabudovaným chem.světýlkem :-D

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45872.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45873.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45874.jpg
                                                          Úterý 15. listopadu 2011 ve 12:53® kety.vydra
                                                          kety.vydra
                                                          Datum lovu: 15.11.2011 | Revír: Tajná díra :-) | Způsob lovu: Přívlač

Dnes krvácení ve stromech.Podařil se jen okoun 30+.Zato jsem po radikální změně nástrahy dostal na řiť od štik.Během 15ti minut tři záběry a všechny tři se setřepaly.O ve­likosti se můžu jen dohadovat,ovšem ta třetí nebyla podle tahu na prutě žádné ořezávátko.Tak příště:-)

Pondělí 14. listopadu 2011 v 17:51® iron maiden
                                                            iron maiden
                                                            Datum lovu: 14.11.2011 | Revír: Smutná | Způsob lovu: Plavaná

okoun na rybičku

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45869.jpg