Chytej.cz

Z lovu

V diskuzi je 18.412 příspěvků, z toho 18412 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 4. listopadu 2011 v 17:37® Dawee
Dawee
Datum lovu: 29.9.2011 | Revír: Bonětice | Způsob lovu: Přívlač

Po dlouhé době jsem vyrazil na vláčku a celkem úspěšně.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45745.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45746.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45747.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45748.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 12:17® HaD
    HaD
    Datum lovu: 2.11.2011 | Způsob lovu: Přívlač

Po nějaké době se Zdendou na rybách. Tedy na štikách. Během úterý a středy jsme si v sychravém počasíčku pěkně zachytali. Nejvíce záběrů na gumy od Boba, pak na smáčky, twistery, několik na woblery a dva útoky na popa. Celkově bylo nutno hodně zpomalit a vést dost dráždivě. To se dařilo a z asi 40 záběrů se podívalo na břeh asi 25 štik. Průměrná velikost lehce nad půlmetr, několik ryb mělo okolo šedesáti a povedla se i jedna pěknější :-) Několik těch lepších mělo namále – chtěl jednu vzít tátovi, ale nakonec zvítězila nechuť ke krvi a vlastní lenost. Musít tedy před ním úspěšný lov zatajit :-)

Tento příspěvek byl editován 3.11.2011 11:18:53 uživatelem HaD.
    foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45725.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45726.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45727.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45728.jpg
      Středa 2. listopadu 2011 ve 22:58® Bert
      Datum lovu: 30,10.2011 | Revír: Džbán | Způsob lovu: Klasická položená

Po delší době jsem zase vyrazil na ryby. I když jsem na rybách strávil celé odpoledne za tu dobu ani ťuk. Bylo klasické podzimní počasí

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45724.jpg
        Úterý 1. listopadu 2011 v 17:06profil byl smazán
        Datum lovu: 1.11.2011 | Způsob lovu: Přívlač

Jedna procházková

Tento příspěvek byl editován 1.11.2011 16:07:07 uživatelem .
        foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45708.jpg
          Úterý 1. listopadu 2011 v 7:36® revoke
          revoke
          Datum lovu: 31.10.2011 | Revír: Olomoucké štěrkopísky | Způsob lovu: Klasická položená

Včera večer na 4 hodiny s mrtvou rybičkou. Jeden záběr – úhoř přibližně 65cm. Jinak mlha jak v pohádce ;-)

Pondělí 31. října 2011 v 17:54® Karasák
            Karasák
            Datum lovu: 29.10.2011 | Revír: Rokytná 3A | Způsob lovu: Feeder

O víkendu jsem si zase zašel na oblíbený rybník. Potkal jsem jen asi 5 rybářů, kteří většinou neměli ani ťuk. Lovil jsem na masňáky a lisovanej rohlík. Za 4 hodiny lovu se na břeh podívalo 10 plotic velikosti dlaňové a 1 cejn.

Pondělí 31. října 2011 v 16:04® vf
              Datum lovu: Poslední říjnový týden | Způsob lovu: Přívlač

Drobné radosti několika posledních dnů…

Tento příspěvek byl editován 31.10.2011 15:07:46 uživatelem vf.
              foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45696.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45697.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45698.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45700.jpg
                Pondělí 31. října 2011 ve 12:03® osprey
                osprey
                Datum lovu: 29.10. 2011 | Způsob lovu: Přívlač

O víkendu jsem se pokusil vyřešit akutní potřebu snímku nějaké lepší české štiky návštěvou komerčního revíru. Byla to malá, ale samozřejmě velmi těžká voda (z Temelína si pro ni jezdí na chlazení reaktorů).

Před dvanácti lety tam vypustili štiku kolem 75 cm a dodnes se neví, že by ji někdo ulovil. Odhadl jsem její délku na metr a půl, náležitě se vyzbrojil a strávil den házením. Něco jsem pochytal, ale holt je to těžká voda…

Největší ryba na obrázku. Pro tu jsem tam teda nejel:-))

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45695.jpg
                  Pondělí 31. října 2011 v 11:58® osprey
                  osprey
                  Datum lovu: někdy v říjnu | Způsob lovu: Přívlač

Občas se po ránu chodím vyvětrat. Sem tam něco chytím.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45693.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45694.jpg
                    Neděle 30. října 2011 ve 22:18® BoBo-Falknow
                    BoBo-Falknow
                    Datum lovu: 30.10.2011 | Revír: Stoják u Chebu | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsme konečně našli čas pořádně otestovat nové twistry „Hořavka“. Nakonec jsme zjistili, že zubaticím nejvíce chutnají bílé a svižně tažené :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45691.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45692.jpg
                      Neděle 30. října 2011 ve 20:58® Jeff
                      Jeff
                      Datum lovu: 30.10.2011 | Revír: 471005 | Způsob lovu: Přívlač

Tak taky konečně, už bylo na čase :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45690.jpg
                        Neděle 30. října 2011 ve 20:45® Holajz2
                        Datum lovu: dnes | Způsob lovu: Přívlač

Vyvěste prapory, volejte sláva… :-D Dnes se mi podařila prolomit letošní mizérie, tak doufám, že mých příspěvků zde začne přibývat…

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45689.jpg
                          Neděle 30. října 2011 ve 20:36® Padis
                          Padis
                          Datum lovu: 28-29.10.2011 | Revír: Vč říčka | Způsob lovu: Muškaření

O prodlouženém víkendu pěkná procházka kolem vody.Chyceno několik SI a PO.Vše plave dál ve svém rodném živlu.Fotky z mobilu.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45687.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45688.jpg
                            Neděle 30. října 2011 ve 20:36® Holajz2
                            Datum lovu: včera | Revír: Lupěné | Způsob lovu: Přívlač

Díky závodům se do vody nasypali duháčci a závodí se dál…ikdyž každý max. 3 ryby… ;-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45686.jpg
                              Sobota 29. října 2011 ve 21:43® Scanix
                              Scanix
                              Datum lovu: 29.10.2011 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Po vcerejsim skoro zeru ve trech na jednom mensim toku jsem dnes vyrazil sam na trosku vetsi vodu a zachytal jsem si o poznani lip. Mensi okysi brali celkem spolehlive, pridal jsem tri candatky a jednu kudlucku, jedna lepsi mi kousla mensi gumku a dokonce brali kapri; me se povedl jeden 60tnik a opodal lovicimu kolegovi jsem pomohl podebrat dalsiho 56 na smacka. K tomu jsem si v zaveru lovu povodil nejspis jeste o dost vetsiho kolegu, ale tentokrat za sako, kazdopadne supina o prumeru 5cm svedcila o jasnem souperi :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45678.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45679.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45680.jpg
                                Sobota 29. října 2011 ve 20:50® Prochy96
                                Prochy96
                                Datum lovu: 28.10 | Revír: Vltava 20 | Způsob lovu: Přívlač

Včera to šlo :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45676.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45677.jpg
                                  Sobota 29. října 2011 v 19:23® jersey
                                  jersey
                                  Datum lovu: 29.10.2011 | Revír: Labe 19 | Způsob lovu: Přívlač

Dnes zálusk na štiky a ejhle, von sumejšek..A protože vercajk na něj nebyl, vyháčkoval se.Prostě tam nepatřil. Ale konečně si se mnou absolvovala premiéru u vody naše Vendulka :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45674.jpg
                                    Sobota 29. října 2011 v 18:14® revoke
                                    revoke
                                    Datum lovu: 29.10.2011 | Revír: Poděbrady 1A | Způsob lovu: Přívlač

Den jako stvořený pro pobyt u vody. Během čtyř hodin mezi půl jedenáctou a půl čtvrtou jsem na odlehčeného smáčka s broky chytil osm štik o velikosti přibližně 40–60cm. Vodní trávy už vyhnívají, takže si stačilo vyhlédnout rybářsky méně frekventované místo a ryba byla téměř jistá.. Jen ta velikost mohla být větší.. ;-)

Tento příspěvek byl editován 29.10.2011 18:17:15 uživatelem revoke.
                                    foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45671.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45672.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45673.jpg
                                      Sobota 29. října 2011 v 16:27® brčkař
                                      brčkař
                                      Datum lovu: 28.10. 2011 | Revír: severozápad | Způsob lovu: Plavaná

Volně navážu na Hrajiho. Kdo krmí, chytá. A já nekrmil, takže nechytal. Respektive skoro – za tři hoďky jedna plóťa, jeden hrouzek. Zvolil jsem šoulačku podél břehu. Nástraha: kostičky napařeného rohlíku. Fičel lítý severák. Ryby z rychlých proudů se už zjevně přestěhovaly do hlubších tišin. Anebo žeby za to mohli uředníci z Bruselu?, ti v černém fraku…?!?

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45667.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45668.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45669.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45670.jpg
                                        Sobota 29. října 2011 v 15:57® hraji
                                        hraji
                                        Datum lovu: 29.10. 2011 | Revír: Svitava 1 | Způsob lovu: Plavaná

Dnes dopoledne krátká vycházka s boloňkou. Jako návnada posloužilo MILO Speciál Gardon naředěné dvěma litry hlíny z krtčí hromádky na břehu řeky. Obohaceno bílými červy. Loveno asi dvě a půl hodiny. Uloveno mnoho ryb, nejzajímavějším úlovkem byly ostroretky, podoustve, jeseni a kupodivu i tři pstruzi potoční. Uloveno sedm druhů ryb, což je průměrný výsledek. Kolega lovící vedle mě na tom byl podobně.

Sobota 29. října 2011 ve 13:27® bjucek
                                          bjucek
                                          Datum lovu: včera | Revír: na pruhované stezce | Způsob lovu: Přívlač

ze břehu se těžko hledají, ale dá se to. povedlo se několik do 34cm

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45665.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45666.jpg
                                            Pátek 28. října 2011 ve 22:00® ART
                                            ART
                                            Revír: Vltava | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem si zvedlo osobáček bolena na rovných 69cm. Po příjezdu k vodě všude lidí jak na závodech, tak jsem zkusil prubnout neznámé místo a nejednou po 15 minutách lovu rána do prutu a po chvilce na břehu bolen. Protože jsem docela splašil místo lovu usídlil jsem se o pár metrů vedle kde se ukázaly 3 okouni nejvetší 40

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45658.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45659.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45660.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45661.jpg
                                              Pátek 28. října 2011 v 18:38® Kazan
                                              Datum lovu: dnes | Revír: Nežárka | Způsob lovu: Přívlač

Trochu té vláčky na Nežárce, sem tam nějaký okoun, pár štiček a jeden bolen 60.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45651.jpg
                                                Čtvrtek 27. října 2011 ve 20:16® Foligno
                                                Foligno
                                                Datum lovu: 26.10.2011 | Způsob lovu: Přívlač

I když u nás včera celý den pršelo, vyrazil jsem s vláčákem k vodě. Měl jsem totiž v kapse několik nových nástrah, kterým jsem velice věřil a chtěl je proto co nejdřív vyzkoušet. Nejdřív jsem lapil několik okounů a pak pět candátků. Velikost sice pokulhávala (cca 45 cm) ale odcházel jsem od vody naprosto spokojen, víc jsem nikdy za jedno odpoledne neuvláčel.

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45648.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45649.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45650.jpg
                                                  Čtvrtek 27. října 2011 v 19:30® Holajz2
                                                  Datum lovu: dnes | Revír: Mohelnice | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsme vyrazili v naději na okouny, ale nekonalo se téměř nic. Asi teplejší počasí způsobilo prakticky nulovou aktivitu ryb…

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45647.jpg
                                                    Čtvrtek 27. října 2011 v 8:32® 1Mara
                                                    1Mara
                                                    Datum lovu: fčéra | Revír: Rybník brčálník | Způsob lovu: Feeder

Tak sem taky něco mrsknu , aby jste neřekli že jsem hownochyt :-) na housku rovných 70cm.:-))

Tento příspěvek byl editován 27.10.2011 08:33:30 uživatelem 1Mara.
                                                    foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45644.jpg
                                                      Pondělí 24. října 2011 v 1:18® nnnap
                                                      nnnap

Zhřešil jsem. Pánové přiznám se, zhřešil jsem. Tento pátek jsem měl volný a mohl jít na ryby. Krásné počasí, ideální stav. Ani pohled do mé povolenky, kde mám asi 30% nevybraného ročního limitu v kaprech, ani vědomí, že se mí šupináči budou trápit pod zamrzlým ledem, dusit se a zdechat, padat sumcům za lacinou oběť, tedy i svou morálku jsem hodil zcela za hlavu, nu což, jsem taky jenom člověk. Prostě pohled do aukčního katalogu výtvarných děl byl tentokráte silnější výzvou , pokušením. Vydráždil můj chtíč, mamon, sobecké buňky ve mě zacvakaly naplno, všechny dobré vlastnosti, které mám od vody se ve mě vzepjaly.
                                                      Věnoval jsem tedy, místo vaření pártiklu, dopoledne pečlivé přípravě aukční strategie. Výběru děl, stanovení si cenových stropů, v duchu si přehrával možné aukční scénáře. Pečlivou písemnou přípravu, itinerář aukce. Step báj step. Vůbec se to nelišilo od poctivé přípravy třeba na víkendové chytání nebo dobrou rallye. Pravda, v dobré náladě a pln očekávání jsem použil kvalitní pánský parfém, což bych do bivaku nebo kokpitu neudělal.
                                                      Natěšen, věda co chci ulovit, vyjel jsem. Věru se takováto aukce výtvarného umění neliší od honu na zajíce nebo líčení na kapitálního kapra!
                                                      Kontroluje si lehce zevnějšek, vstupuji do aukční místnosti. Těše se z toho, že poprvé naplno uvidím svá vybraná díla v plné kráse, si začínám všímat i svých soupeřů. Není mnoho času, je třeba na základě viděného i vnímaného udělat korekce a definitivní výběr kolekce. Na základě rozboru svých soupeřů zužuji výběr, jinými slovy posiluji svou kapitálovou přiměřenost. Ano, vzal jsem si do peněženky jenom přesné množství peněz, abych se ukočíroval, no, přihodil jsem tam preventivně 50%, nu což, jsem taky jenom člověk. Posiluji tedy předpoklady úspěchu. Po očku sleduji soupeře, na co koukají, u čeho si dělají poznámky, z obličejů se snažím vyvodit odhodlání. Taky blufuju. Matu soupeře, vybraných děl si vůbec nevšímám. Analyzuji blufaci ostatních. POKER.
                                                      Pohodlně se usazuji, lov začíná.
                                                      Po seškrtání mých položek na esenci se můj boj začíná teprve někde kolem půlky aukce. Sleduji tedy své soupeře, jestli se vydávají z peněz. Moc ne. Teď už natvrdo odhaduji kdo na koho co, který , čí, jenž, nýbrž, protože. Na anžto už není prostor. S napětím sleduji, jestli má aukční strategie bude úspěšnou. Ano. Tam, kde se měli semlet mely, tam se semlely. Beze mne. Zůstal jsem ve hře. Zlatokopky se v podstatě zúčastnili diskontního nákupu, pak jejich zájem opadal. Dělám si v hlavě excelovskou tabulku, kam došla cena u jednotlivých děl vzhledem ke galerijním cenám a dále odlaďuji soupeře. Je to dobrý. Trefil jsem se u děl. Ponechal jsem si dílka rychle nezpeněžitelná, pro mne však zcela zásadní. Když přijde řada nedávám vůbec soupeřům šanci. Nezasypu je penězi, ale než se mají čas rozkoukat se o co jde, je po všem. Ruka letí nahoru v posledních setinách potřetí. Toto se nenápadně opakuje několikrát. Soupeřům pomalu dochází vocogou, dávají si dohromady co kupuji, ale každý má dost starostí sám se sebou. Nicméně registruji podvědomé otočení některých hlav v mou stranu na potřetí u některých položek. Jsou to dobří soupeři. Aukce končí.
                                                      Odcházím spokojen asi s 8% dražených předmětů. S vyjímkou jednoho drobného dílka do počtu to jsou pro mne trofejní, kapitální úlovky. Představa, že bych je pustil je však nemyslitelná. V tomto se tedy s moderními trendy v rybařině rozcházím. Na rozdíl od rybařiny, mne také hřeje možnost se libovolně potěšit se svou trofejí. Mít možnost kdykoliv předstoupit před portrét neznámého muže a moci podívat se mu rovně do očí. To by u kapříka v mražáku nešlo.:-D
                                                      Fotečky nebudou, on už mi říkal, že mu stačí, že je v oleji.

Neděle 23. října 2011 ve 20:32® BoBo-Falknow
                                                        BoBo-Falknow
                                                        Datum lovu: 23.10.2011 | Revír: Stoják u Aše | Způsob lovu: Přívlač

Dnes jsem se vykašlal na pruhované bestie ve všech jejich formách a zkusil jsem s kolegy štičky. Něco popadalo, něco se vytáhlo, nejlépe reagovaly na kopyta 7 a 10 cm. Na fotkách (mobil) dvě největší.

Tento příspěvek byl editován 23.10.2011 20:33:45 uživatelem BoBo-Falknow.
                                                        foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45627.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45628.jpg
                                                          Neděle 23. října 2011 v 19:39® svery
                                                          svery
                                                          Datum lovu: 23.10.2011 | Způsob lovu: Klasická položená

Dneska se mi podařil životní úlovek, který se mi zřejmně už nikdy nepodaří.Podařilo se mi ulovit sumce albína 106 cm.Ulovil jsem ho na rybníku, kde jsem zatím jediný komu se to podařilo.Byl to pro mne nezapomenutelný zážitek a samozřejmé je, že dostal svobodu:-) .

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45625.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45626.jpg
                                                            Neděle 23. října 2011 v 17:37® Scanix
                                                            Scanix
                                                            Datum lovu: 23.10.2011 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač

Po obede jsem na chvilku zabehl, ackoliv me pocasi zrovna moc nevabilo, sel jsem to zkusit. Zaberu bylo nekolik, povedli se 2 tlousti, okounek a 2 boleni. K tomu mi dve rybky spadly. Perlickou na zaver bylo, ze jsem si chtel zrkatit cestu k autu vypustenym rybnikem, ale po cca 10ti krocich jsem najednou zapadl do blata nad kolena a pres veskerou snahu jsem musel objetovat me zanovni holinky, nedokazal jsem je vyprostit…Jeste, ze jsem v aute mel jine boty, byla to skolacka chyba, ale fakt to bylo hodne legracni, kdyz jsem se najednou nemohl hnout z mista a stale se propadal :-)

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45623.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img45624.jpg