Vyhledávání
Z lovu
V diskuzi je 18.419 příspěvků, z toho 18419 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 27. října 2011 ve 20:16® Foligno
- Datum lovu: 26.10.2011 | Způsob lovu: Přívlač
I když u nás včera celý den pršelo, vyrazil jsem s vláčákem k vodě. Měl jsem totiž v kapse několik nových nástrah, kterým jsem velice věřil a chtěl je proto co nejdřív vyzkoušet. Nejdřív jsem lapil několik okounů a pak pět candátků. Velikost sice pokulhávala (cca 45 cm) ale odcházel jsem od vody naprosto spokojen, víc jsem nikdy za jedno odpoledne neuvláčel.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Čtvrtek 27. října 2011 v 19:30® Holajz2
- Datum lovu: dnes | Revír: Mohelnice | Způsob lovu: Přívlač
Dnes jsme vyrazili v naději na okouny, ale nekonalo se téměř nic. Asi teplejší počasí způsobilo prakticky nulovou aktivitu ryb…
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Čtvrtek 27. října 2011 v 8:32® 1Mara
- Datum lovu: fčéra | Revír: Rybník brčálník | Způsob lovu: Feeder
Tak sem taky něco mrsknu , aby jste neřekli že jsem hownochyt
Tento příspěvek byl editován 27.10.2011 08:33:30 uživatelem 1Mara.na housku rovných 70cm.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 24. října 2011 v 1:18® nnnap
-
Zhřešil jsem. Pánové přiznám se, zhřešil jsem. Tento pátek jsem měl volný a mohl jít na ryby. Krásné počasí, ideální stav. Ani pohled do mé povolenky, kde mám asi 30% nevybraného ročního limitu v kaprech, ani vědomí, že se mí šupináči budou trápit pod zamrzlým ledem, dusit se a zdechat, padat sumcům za lacinou oběť, tedy i svou morálku jsem hodil zcela za hlavu, nu což, jsem taky jenom člověk. Prostě pohled do aukčního katalogu výtvarných děl byl tentokráte silnější výzvou , pokušením. Vydráždil můj chtíč, mamon, sobecké buňky ve mě zacvakaly naplno, všechny dobré vlastnosti, které mám od vody se ve mě vzepjaly.
Věnoval jsem tedy, místo vaření pártiklu, dopoledne pečlivé přípravě aukční strategie. Výběru děl, stanovení si cenových stropů, v duchu si přehrával možné aukční scénáře. Pečlivou písemnou přípravu, itinerář aukce. Step báj step. Vůbec se to nelišilo od poctivé přípravy třeba na víkendové chytání nebo dobrou rallye. Pravda, v dobré náladě a pln očekávání jsem použil kvalitní pánský parfém, což bych do bivaku nebo kokpitu neudělal.
Natěšen, věda co chci ulovit, vyjel jsem. Věru se takováto aukce výtvarného umění neliší od honu na zajíce nebo líčení na kapitálního kapra!
Kontroluje si lehce zevnějšek, vstupuji do aukční místnosti. Těše se z toho, že poprvé naplno uvidím svá vybraná díla v plné kráse, si začínám všímat i svých soupeřů. Není mnoho času, je třeba na základě viděného i vnímaného udělat korekce a definitivní výběr kolekce. Na základě rozboru svých soupeřů zužuji výběr, jinými slovy posiluji svou kapitálovou přiměřenost. Ano, vzal jsem si do peněženky jenom přesné množství peněz, abych se ukočíroval, no, přihodil jsem tam preventivně 50%, nu což, jsem taky jenom člověk. Posiluji tedy předpoklady úspěchu. Po očku sleduji soupeře, na co koukají, u čeho si dělají poznámky, z obličejů se snažím vyvodit odhodlání. Taky blufuju. Matu soupeře, vybraných děl si vůbec nevšímám. Analyzuji blufaci ostatních. POKER.
Pohodlně se usazuji, lov začíná.
Po seškrtání mých položek na esenci se můj boj začíná teprve někde kolem půlky aukce. Sleduji tedy své soupeře, jestli se vydávají z peněz. Moc ne. Teď už natvrdo odhaduji kdo na koho co, který , čí, jenž, nýbrž, protože. Na anžto už není prostor. S napětím sleduji, jestli má aukční strategie bude úspěšnou. Ano. Tam, kde se měli semlet mely, tam se semlely. Beze mne. Zůstal jsem ve hře. Zlatokopky se v podstatě zúčastnili diskontního nákupu, pak jejich zájem opadal. Dělám si v hlavě excelovskou tabulku, kam došla cena u jednotlivých děl vzhledem ke galerijním cenám a dále odlaďuji soupeře. Je to dobrý. Trefil jsem se u děl. Ponechal jsem si dílka rychle nezpeněžitelná, pro mne však zcela zásadní. Když přijde řada nedávám vůbec soupeřům šanci. Nezasypu je penězi, ale než se mají čas rozkoukat se o co jde, je po všem. Ruka letí nahoru v posledních setinách potřetí. Toto se nenápadně opakuje několikrát. Soupeřům pomalu dochází vocogou, dávají si dohromady co kupuji, ale každý má dost starostí sám se sebou. Nicméně registruji podvědomé otočení některých hlav v mou stranu na potřetí u některých položek. Jsou to dobří soupeři. Aukce končí.
Odcházím spokojen asi s 8% dražených předmětů. S vyjímkou jednoho drobného dílka do počtu to jsou pro mne trofejní, kapitální úlovky. Představa, že bych je pustil je však nemyslitelná. V tomto se tedy s moderními trendy v rybařině rozcházím. Na rozdíl od rybařiny, mne také hřeje možnost se libovolně potěšit se svou trofejí. Mít možnost kdykoliv předstoupit před portrét neznámého muže a moci podívat se mu rovně do očí. To by u kapříka v mražáku nešlo.
Fotečky nebudou, on už mi říkal, že mu stačí, že je v oleji.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 23. října 2011 ve 20:32® BoBo-Falknow
- Datum lovu: 23.10.2011 | Revír: Stoják u Aše | Způsob lovu: Přívlač
Dnes jsem se vykašlal na pruhované bestie ve všech jejich formách a zkusil jsem s kolegy štičky. Něco popadalo, něco se vytáhlo, nejlépe reagovaly na kopyta 7 a 10 cm. Na fotkách (mobil) dvě největší.
Tento příspěvek byl editován 23.10.2011 20:33:45 uživatelem BoBo-Falknow.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 23. října 2011 v 19:39® svery
- Datum lovu: 23.10.2011 | Způsob lovu: Klasická položená
Dneska se mi podařil životní úlovek, který se mi zřejmně už nikdy nepodaří.Podařilo se mi ulovit sumce albína 106 cm.Ulovil jsem ho na rybníku, kde jsem zatím jediný komu se to podařilo.Byl to pro mne nezapomenutelný zážitek a samozřejmé je, že dostal svobodu
.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 23. října 2011 v 17:37® Scanix
- Datum lovu: 23.10.2011 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač
Po obede jsem na chvilku zabehl, ackoliv me pocasi zrovna moc nevabilo, sel jsem to zkusit. Zaberu bylo nekolik, povedli se 2 tlousti, okounek a 2 boleni. K tomu mi dve rybky spadly. Perlickou na zaver bylo, ze jsem si chtel zrkatit cestu k autu vypustenym rybnikem, ale po cca 10ti krocich jsem najednou zapadl do blata nad kolena a pres veskerou snahu jsem musel objetovat me zanovni holinky, nedokazal jsem je vyprostit…Jeste, ze jsem v aute mel jine boty, byla to skolacka chyba, ale fakt to bylo hodne legracni, kdyz jsem se najednou nemohl hnout z mista a stale se propadal
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 23. října 2011 v 16:36® bjucek
- Datum lovu: 21.-23.10. | Revír: přehrada | Způsob lovu: Přívlač
Byla to dřina, ale několik rybek se povedlo.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 23. října 2011 ve 12:08® majkyss
- Datum lovu: 23.10.2011 | Způsob lovu: Klasická položená
Dnes jsem měl super zážitek
Nahodil jsem živou rybku a po 15 min. záběr jako kráva.Vlasec se odvíjel a kolovrátek jen vrněl no prostě paráda.Jen do té doby než jsem to hovado uviděl.Byla to podle mého štika nad metr.Rozklepali se mi kolena a začal vymýšlet jak ,že ji podeberu nemůže se tam vejít!Pracně jsem ji zdolal a přitáhnul ke břehu.Super pocit celý jsem se klepal
No však ten pocit určitě znáte.Pomalu jsem podběrák strčil pod hladinu a ta štika se asi lekla.Začala jančit tak jsem ji nechal zase kus odplavat a znova ji přivíjel.Nejlepší souboj za mou nedlouhou rybářskou kariéru
Nechtěla se dát a pořád jančila a po 20 minutovém boji sebrala všechnu sílu udělala trojté salto a při letu brnkla o vlasec.Ještě jsem koukal jestli se jen neschovala pod břeh,ale marně ,byla nenávratně v ři..Mé rozčílení si můžete představit.Pomýšlel jsem na to, že ten prut hodím do vody a nechám tý rybařiny nadobro
Teď jsem již v klidu a rád se tomu zasměju
Lovu zdar
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 23. října 2011 v 7:38® Shrek
- Datum lovu: 22.10.2011 | Revír: Jesenice | Způsob lovu: Přívlač
Přivstal jsem si, dobruslil jsem s autem k přehradě a…nic.Okouny jsem sice hledal, ale nenašel. Pak jsem si vzpomněl na čerstvě přebarveného woblera v barvě RH, třetí nához a štika 60 cm. Očka zamrzala, šňůra taky, radši jsem to zbalil.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 22. října 2011 ve 20:52® majkyss
- Datum lovu: 22.10.2011 | Způsob lovu: Klasická položená
Zdarec všem
Tak dnes mě zachránila jedna štička od 0
Na živou nic tak jsem tam dal uzený šprot a ejhle.:-/
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 22. října 2011 v 19:45® Holajz2
- Datum lovu: včera | Revír: tajný | Způsob lovu: Přívlač
Včera vyrazil kamarád s vláčákem k vodě a byl z toho osobáček 41cm…
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 22. října 2011 v 18:57® Scanix
- Datum lovu: 22.10.2011 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač
Dnesni odpoledne jsme s kolegou M… povyjeli o neco dal nez obvykle a zalovili moc hezky. Reka, kterou jsme dnes navstivili, k nam byla privetiva a vydala nam desitky ryb. Chvili jsme sice hledali, co dnes rybky budou chtit, ale nakonec se to povedlo. Prevazovali okouni, i kdyz velikostne to bylo slabsi, chvilemi brali doslova na hod. Me se povedlo i nekolik candatu, takze naprosta spokojenost…
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Sobota 22. října 2011 ve 12:37® Srneček
- Datum lovu: 22.10.11 | Revír: R4 | Způsob lovu: Přívlač
Tak už nám začíná zamrzání oček.Náhozy přes ucpaný očka nic extra,samej lupen,ale tak nějak koušou.
Tento příspěvek byl editován 22.10.2011 12:37:56 uživatelem Srneček.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 21. října 2011 ve 20:47® Raf
- Datum lovu: 21.10.2011 | Revír: ÚN | Způsob lovu: Přívlač
Dnes jsem jel na okouny a chytal jenom candáty. A to je myslim změna, která vždycky potěší.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 21. října 2011 ve 20:36® iron maiden
- Datum lovu: 21.10.12011 | Revír: rybník | Způsob lovu: Klasická položená
chytl sem několik kapříků a táta slušného karase 40cm
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 21. října 2011 v 19:18® tomson
- Datum lovu: 15.-16.10. | Revír: oblíbený
Dvoudenní výprava se celkem vydařila.Podařily se 2 štiky 53,57cm.Jedna větší, asi 85cm,mi urvala karabinu a byla pryč.Pak několik kaprů, to je tak vše.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 21. října 2011 ve 12:53® sethy
- Datum lovu: dnes | Způsob lovu: Přívlač
Dnes nej rybka 33, ale musel jsem je sakra dlouho hledat…
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 21. října 2011 v 11:53® kerob
- Datum lovu: 19.10. | Způsob lovu: Přívlač
Moc to nežralo… 2 štikundy 64 a cca 50, jeden okoun, dvě ryby spadlý…
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Čtvrtek 20. října 2011 ve 21:04® Scanix
- Datum lovu: 20.10.2011 | Revír: mimopstruhovka JČ | Způsob lovu: Přívlač
Dnes jsem opet nestihal poradne vyrazit k vode, ale na chvilku jsem si odskocil na cca 50min lov, prisly tri zabery z toho dva jeseni, prvni viz foto. Zkusil jsem chvilku i za tmy, ale ta zima me nebavila a tak jsem to vzdal…
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Čtvrtek 20. října 2011 ve 14:57® Kalužmistr
- Datum lovu: 20.10. | Revír: Labe | Způsob lovu: Přívlač
Dnes super rybačka, žádný zubáč ale okouni krasavci, žádný pod 30cm.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 19. října 2011 v 18:32profil byl smazán
- Datum lovu: 19.10.2011 | Způsob lovu: Přívlač
Dnešní okounovačka se vydařila,jeden lepší jak druhej.Štičí kamarádku,sem nepotkal.Nejspíš už se odstěhovala už někam na hloubku.Povedla se akorát jedna odvážná předškolního věku.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 19. října 2011 v 17:07® brčkař
- Datum lovu: 18.10. 2011 | Revír: Labe | Způsob lovu: Plavaná
„Spodovka“ a „vrchovka“. Dvě zdravé rybky z dolního Labe.
Tento příspěvek byl editován 19.10.2011 17:10:07 uživatelem brčkař.Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 18. října 2011 ve 21:29® BoBo-Falknow
- Datum lovu: 18.10.2011 | Revír: Jesenice | Způsob lovu: Přívlač
Dnes jsem se zařekl, že nic žlutého a sedmi centimetrového na jiga nedám
Tento příspěvek byl editován 18.10.2011 21:29:42 uživatelem BoBo-Falknow.Nastražil jsem tedy 10 cm fluo zelené kopýtko a VLACEl Jsem ho po dně, což nějaké úspěchy začínající čtyřkou přineslo
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 18. října 2011 v 19:09® Raf
- Datum lovu: 18.10.2011 | Revír: Labe | Způsob lovu: Přívlač
Kontrola aktivity bolenů. A oni ty bestie už začínají opouštět letní místa. Chytil jsem jich mnohem méně než v předchozích týdnech. Zato ale brali větší.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Úterý 18. října 2011 v 11:42® sethy
- Datum lovu: dnes | Způsob lovu: Přívlač
Dnes s kolegou opět na okounech. Mě se povedl snad jen jeden kolem 30ti. Peťa myslím 3 z toho jeden lehce pod 40. Asi nejslabší letošní okouno-vycházka, co se počtu ryb přes 30cm týče
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 17. října 2011 ve 22:44profil byl smazán
- Datum lovu: 17.10.2011 | Způsob lovu: Přívlač
Ranní zahájení dne vyšlo na jedničku.Ve znamení okyšů vše okouni kolem 30+.Nádherná podívaná,vidět za zdolávaným pruhatcem ještě tucet jeho kolegů,snažících se sebrat mu aspoň kousek „kořisti“ co ulovil
Tento příspěvek byl editován 17.10.2011 22:45:17 uživatelem .Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 17. října 2011 ve 22:01profil byl smazán
- Datum lovu: 17.10.2011 | Způsob lovu: Přívlač
Návrat na místo činu,před rokem podařená candátí vycházka a úlovek v podobě sumce.Tento rok štěstí sedlo na kámoše,kterému se podařila jeho vysněná ryba..Candát nad 90..Přesná míra 92cm..
Tento příspěvek byl editován 17.10.2011 22:03:52 uživatelem .Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 17. října 2011 v 19:40® iron maiden
- Datum lovu: 17.10.2011 | Revír: Smutná 2 | Způsob lovu: Klasická položená
včera jsme nějaké kapříky pochytaly nej.47cm jinak většinou kolem 40cm
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pondělí 17. října 2011 v 11:15® sethy
- Datum lovu: Dnes | Způsob lovu: Přívlač
Nej rybka rovných 40
Zamrzaly očko jak sviňa, s prstama jsem kolem desáte nemohl hýbat, ale bylo to super
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.